100+ idej, izkušenj in informacij o prebadanju v heliks

Prebadanje s helikopterjem je danes eden izmed najbolj priljubljenih piercingov za ušesa. Je zelo znan na način, da je po vsem svetu veliko posameznikov, ki ga nosijo. Kot že ime pove, se tovrstno prebadanje izvaja na spiralnem delu ušes. Helix je vidno platišče, ki ga najdemo na zunanjem delu ušesa. Nahaja se točno na zgornjem delu ušes, ki je sestavljeno iz hrustanca. Običajni nakit za prebadanje, ki ga nosimo tukaj, so mrene, čepki iz labreta in ujetniški prstani. Ne glede na vrsto prebadanje razumete, nikoli ne uspejo prinesti tistega subtilnega in prefinjenega videza.

vrste ušesnih piercingov

Postopek prebadanja vijačnic

Postopek za ta piercing dejansko zahteva veliko izkušenj. To je glavni razlog, zakaj bi to moral narediti strokovnjak. Ko najdete najboljšega, izkušenega piercerja v mestu, potem ste pripravljeni. Eden zelo pomembnih pripomočkov pri izvajanju postopka prebadanja, ki ga uporablja profesionalni piercer, je votla igla (merilo 18) ali ukrivljena igla. Toda preden naredite luknjo na želenem prebodnem delu, bo prebodalnik najprej označil območje, na katerem si ga lahko ogledate, in tako, da bo lahko imel pravi vodnik pri ustvarjanju luknje skozi uporabljeno iglo. Pištole za piercing se ne smejo uporabljati za prebadanje ušes, saj lahko povzročijo takojšen šok v ušesu. Če vaš piercer uporablja pištolo za prebadanje ušesnega hrustanca, jih čim prej prijavite, ker je to nezakonito in zelo nevarno.

Da se prepričate, da v ušesni kanal ne bo prišlo do pripomočkov ali drugih stvari, boste ob odprtino ušesa položili pluto majhne velikosti. Morate se pripraviti in biti čim bolj stabilen, še posebej, ko bo predrt prebodel predel, da bi ustvaril luknjo, kamor bo vstavljen nakit. Ne bodite presenečeni, če bo prebodalka izvajala veliko več pritiska, saj je to potrebno, ker je vijačni del precej težko prodreti zaradi hrustanca.

Faktor bolečine

No, bistvo je, da lahko vsak postopek prebadanja zagotovo povzroči bolečino osebi, ki se ga podvrže. Kot pravi stari pregovor: “Brez muje se še čevelj ne obuje”. Z drugimi besedami, nikoli ne morete imeti piercinga vijačnice, ki bi ga lahko ponosno prikazali, če tukaj ne prenesete bolečine. Bolečina bo dejansko odvisna od več dejavnikov in ne le od samega postopka. Eden od teh dejavnikov je prenašanje bolečine pri osebi. Če imate srečo, da imate večjo toleranco bolečine, potem je že pričakovati, da bo bolečina, ki jo prinaša ta postopek prebadanja, za vas le dopustna. Če pa ste eden tistih ljudi, ki imajo na srečo manjšo toleranco bolečine, potem je najbolje, da se pripravite na bolečino in vedno pozitivno mislite, da jo lahko prenesete.

Resnica je, da vijačni del vaših ušes ni poln živčnih končičev, in če ne veste, so živci odgovorni za pošiljanje bolečinskih signalov v možgane med katerim koli postopkom prebadanja. Zaradi tega prebadanje na vijačnem delu morda ni tako boleče v primerjavi z nekaterimi drugimi deli, ki so sestavljeni iz hrustanca. In spet, intenzivnost bolečine bo vedno odvisna od stopnje tolerance na bolečino osebe.

Zdravilni proces

Pravzaprav je običajno čakati dlje časa, če ste preboleli hrustanec. Običajen časovni okvir, ki ga morate počakati, je okoli 3 mesece do 9 mesecev. Ob tem se morate vnaprej postaviti in si dovoliti, da potrpežljivo čakate, da se vaš piercing popolnoma zaceli. Neverjetne prednosti tega piercinga bodo vseeno vaše po dolgem čakanju. To pomeni, da je vsekakor vredno čakati. Vendar morate vedeti, da se med zdravljenjem lahko pojavijo zapleti, kar vam bo dalo več časa za čakanje. Čakalna doba lahko nato doseže tudi 12 mesecev. Poleg tega bo bolečina, ki jo boste občutili po posegu, ostala le v 4 mesecih po okrevanju. Ne pozabite, da se bo prebadanje hrustanca najprej zacelilo na zunanji strani. To pomeni, da rana znotraj prebodenega območja morda še ni popolnoma obnovljena, ko je vse zunaj že zaceljeno. Na proces zdravljenja lahko vplivajo tudi nega, ki jo opazujete in delate. Če jih izvajate versko, potem pričakujte, da se bo prebodeno območje zacelilo hitreje, kot si lahko predstavljate.

Vključeni so pooperativni strahovi

Seveda je pri piercingu v vijačniku seveda treba upoštevati neprijetne posledice, tako kot pri vseh drugih piercingih, ki jih najdemo na telesu. Večino časa se bo o pomanjkljivostih pogovarjal vaš profesionalni pierser po vaši izbiri. Pri tem imejte v mislih vse, kar reče, da na poti ne boste imeli težav. Tu je nekaj pomembnih posledic:

 • Za prebadanje ne oblačite ponarejenega nakita. Lažni lahko vsebujejo materiale, ki niso dobri za rano in vašo kožo. Na koži se lahko pojavijo alergijske reakcije. In še huje, rana na prebodenem območju se lahko draži, kar bo povzročilo več zapletov.
 • Olje čajevca je treba uporabiti za čiščenje ušes. Znano je, da je to olje blago, zato draženje rane na prebodenem območju nikoli ne bo mogoče.
 • Ne nanašajte ličil na prebodeno območje. Morda tega ne veste, vendar ličila vsebujejo tudi kemikalije, ki se lahko odzovejo na rano, kar povzroči manjše in hude zaplete na prebodenem območju.
 • Ne dotikajte se prebadanja in prebodenega območja. Če se jih dotaknete, lahko okužite rano. Preprosto zato, ker je prebodeno območje v obdobju okrevanja zelo občutljivo, do te mere, da se že lahko razdraži že pri enem samem dotiku ali premiku prebadanja.
 • Pri čiščenju prebodenega območja morate najprej očistiti roke. Vedno imejte v mislih, da so vaše roke dovolj umazane in imajo lahko na tisoče bakterij. Zaradi tega lahko prebodeno območje pridobi nekaj okužb, ki jih zagotovo ne želite doživeti.
 • Nakit je treba nositi ohlapno. Zelo tesno nošen nakit lahko preveč obremenjuje prebodeno območje, kar je dovolj, da ovira njegovo hitrejše obdobje okrevanja. To je lahko tudi vzrok hudih zapletov, zato morate biti previdni.
 • Prebodeno območje vedno očistite tolikokrat, kot je priporočeno. Večino časa vam lahko profesionalni piercer priporoči, da ga očistite dvakrat na dan. Višja od te frekvence lahko že draži rano. Pri čiščenju uporabite bombaž in toplo slano vodo.
 • Izogibajte se odvzemu nabranih skorj. Pridobivanje skorj na rani je normalno v obdobju okrevanja. Vzrok je limfna tekočina, ki lahko izteče iz rane. Če jih boste poskušali odstraniti, se bo rana dotaknila in se lahko razdražila. Zato se morate temu izogibati.

Stroški

Stroški tega piercinga bodo zagotovo odvisni od več dejavnikov. Eden od dejavnikov je sam profesionalni piercer. Če je dovolj ugleden, ima pravico zahtevati višjo pristojbino za storitev. Drug dejavnik je nakit, ki ga izberete. Če izberete tistega, ki je dovolj drag, potem pričakujete, da boste plačali več. Vendar pa, običajni stroški za to vrsto piercinga se gibljejo od 20 do 50 USD.

Možnosti nakita

Tako kot vsi drugi piercingi, ki jih najdemo na telesu, tudi pri nakitu ponuja številne možnosti. Te možnosti nakita se seveda razlikujejo po modelih, materialih in cenah. To dokazuje, da morate pred izbiro določenega nakita, ki bo vstavljen na vašo vijačnico, upoštevati številne pomembne dejavnike. Tu je nekaj vrednih razmisleka o možnostih nakita za tovrstno prebadanje:

 • Ročno piercing po meri z modrimi kristalnimi kroglicami – Zaradi česar je ta nakit čudovit na vaši vijačnici, je dejstvo, da je sestavljen iz sijoče elegantne modre kristalne kroglice, ki je središče privlačnosti tega nakita. Lahko ga kupite za samo 8,99 USD.
 • Pozlačen 14K obroček z obročem z obliko listov – Središče privlačnosti te možnosti nakita je oblikovanje listov. Cena je okoli 8 USD.
 • 3 mm z različnimi barvami – Običajne barve te možnosti nakita so vijolična, bela, modra in zelena. Lahko ga kupite po ceni 7,75 USD.
 • Starinski srebrni nakit Hamsa Hand Helix – To je edinstven nakit, ki ga lahko nosite na svoji vijačnici za približno 7,50 USD.

vijačni lokprebadanje spiraleprebadanje vijačnic z draguljivijačni prstanzavit v vijačnicovijačni-piercing-chanelspiralno piercing-srčkanpiercing modrolasi-vijačniceboginja-vozel-vijačenje-vijakvijačni-2-obročivijačenje s helikspiercing s trojno vijačnicohelix-piercing-punkhelix-piercing-awesomenessvijačnica-blondinkarože za prebadanje vijačnichelix-piercing-tattoo-rosevijačenje s petimi konicamivijačno-piercing-kača

Ročno izdelan spiralni vijačnik z zlatimi polnili z modrimi kristalnimi kroglicamiPo meri pozlačen 14k obroček z listom3 mm vijačenje z vijačnico v različnih barvahRočno izdelan prstanast vijačni prstan z listom16g mali nakit za piercing iz zlate vijačniceStarinski srebrni nakit Hamsa Hand HelixBeli opal Helix Gold RingMajhen 14k rožnato zlato napolnjen obročni vijačni nakitPrilagojen cvetlični prstan iz sterling srebra Helix16 -milimetrska puščica Helix Stud UnisexRočno izdelan nakit iz spiralne vijačnice iz bakrene žice18 g turkiznega nakita za prebadanje v mrežicoUhani iz vijačnega keltskega vozla iz srebraRočno izdelan uhan iz sterling srebra z odprtim srcemPrilagodljiv majhen 8 -milimetrski uhan z zaobljeno zankoCowgirl Boot Barbell Helix Piercing NakitJekleni uhani iz vijoličnega hrustanca iz turkizne kroglice6 mm uhani ovitek iz sterling srebra22 -milimetrski 8 -milimetrski vijačni prstan z listom in stekleno kroglicoŽica iz žice iz sterling srebra, prebodena v spiralni hrustanecUšesna trta iz šterlinga HelixSrebrno roza opal Helix Piercing StudUhani iz vijačne vijake iz strelnega srebraRočno izdelan 14 -kratni uhani Helix Hoop v obliki srca iz rumenega zlataUhani iz kirurškega jekla White Fire Opal s trojno vijačnicoDekle na pletenici s Helix Piercing StudŠtirikratni zlati vijačni prstan za ženskeDvojni vijačni prstan za blondinkoPreprost videz raznolikosti obroča Helix RingKendall uhan in pletenica z dvojno vijačnicoLežerni slog s prebadanjem vijačnice za sestrinstvoCollege Helix Piercing za študenteCool Spy Look s Helix PiercingMočan videz s Helix Piercingom za ženskeFlower Helix Piercing za nočNakit z dvojno vijačnico za najstnikeHelix prstan za vašega partnerjaNakit želva Helix za oblazinjenje na plažiNeskončni vijačni uhan za ljubimcaLjubezenski nakit Helix za vaše dekleUhan G-clef Helix za glasbenikeUhani Helix Post Conch z visečim listomUhan z mrežico s kovinsko človeško figuroDvojni zlati vijačni prstan za ušesaZlati uhan iz dinozavra Helix Jurassic InspiracijaEdinstvena zlata ovratnica Helix za dekletaBoho cvetlični vijačni uhanTrident Helix Piercing Jewelry InspirationMoški uhani Helix HelixUnikaten zlati spiralni uhan Helix za prijatelje

piercing z dvojno vijačnicoSONY DSChelix-piercing-by-ryan-ouellettevijačno srcevijačne verigeOLYMPUS DIGITALNA KAMERAvijačenje-oderdama-piercing-damaprebadanje spirale-fotografijahelix-piercing-seksiprstani za vijačenje obročevvijačno-piercing-trojna slikavijačnice-trojkecvetje, ki prebija vijačnicopiercing z draguljipiercing lastovka-vijačnicapiercing cool-helixvijačno-piercing-trojnospiralno prebadanje-titanvijačno-modri lasjeomamljanje-prebadanje vijačnicsexy-helix-piercing-2helix-piercing-supervijačenje-prebadanje-naprej-trojnohelix-piercing-heart-indianpiercing z dvojno vijačnico-2

Prebadanje s helix je zagotovo odličen okras za vaša ušesa. Toda preden se lotite tega, se prepričajte, da ste dobro seznanjeni s podrobnostmi tega piercinga. Oglejte si tudi naše članke o priljubljenih vrstah prebadanja ušes: Daith Piercing, Forward Helix Piercing, Piercing Rook, Snug piercing, Conch Piercing, Industrial Piercing, Tragus Piercing in Orbital Piercing.