100+ idej, izkušenj in informacij o prebadanju v septumu

Te dni, piercing za nos so izjemno priljubljeni po vsem svetu, dober primer pa je prebadanje septuma. To prebadanje se izvaja na predelni steni leve in desne nosnice, ki je sestavljena iz debelega hrustanca. To območje je znano kot nosni septum. Drugo priljubljeno ime tega piercinga je bikovski piercing. No, razlaga za to je zelo dobesedna. To je zato, ker preprosto izgleda kot prstan, ki ga dajo bikovemu nosu. Ta piercing zagotovo simbolizira številne stvari, kot je pogum. To je zato, ker je lahko vidno prikazan javnosti, ko imate ta piercing na nosu. Tako kot vsi drugi piercingi, ki jih najdete na telesu, boste tudi s tem piercingom videti čudovito in edinstveno v očeh mnogih ljudi, ki vas obkrožajo.

Postopek

Nosni septum, ki je natančno mesto prebadanja septuma, je eden najbolj občutljivih delov nosu. To je razlog, zakaj morate poiskati najboljšega in izkušenega profesionalnega piercerja, ki bo opravil postopek. Tukaj so pomembne stvari ki naj bi jih med postopkom opravil profesionalni piercer:

 • Čiščenje celotnega območja je prva stvar, ki jo bo opravil profesionalni piercer. To je potrebno, da ne pride do okužb. To okužbo povzročajo bakterije, ki so morda na tem območju.
 • Druga stvar je označevanje piercing točk. To se naredi tako, da bo imela prebadajoča igla vodnik in pot za sledenje. Prebodalka bo zelo ugodna. Pri tem so v veliko pomoč kirurški svinčniki za označevanje.
 • Tretja stvar je, da bo profesionalni piercer vstavil iglo prav tam v mehko mesto pod nosnim hrustancem. Da bi olajšali udarce, lahko piercer uporabi vbodno sponko.
 • Naslednje je, da bo piercer vstavil nakit po vaši izbiri. Za nakit morate paziti, da izberete tistega, ki ne bo vzrok za alergijske reakcije. Vnaprej morate vedeti, ali je vaša koža na kaj alergična ali ne.
 • Za konec pa vam bo profesionalni piercer dal nekaj nasvetov, kako dobro skrbeti za vaš prebadanje in prebodeno območje.. Morate ga dobro poslušati, ker so ti nasveti zelo pomembni in lahko vplivajo na celotno obdobje okrevanja rane, ki ga povzroči postopek prebadanja.

Bolečina pri prebadanju septuma

Ni treba posebej poudarjati, da je normalno, da med posegom čutite nekaj bolečine. Ko iglo vstavite v mehko mesto, boste zagotovo občutili nepojasnjen občutek. Prav tako boste čutili, da bodo vaše oči začele solziti. To so le normalne reakcije vašega telesa. Ko pa govorimo o bolečini, morate vedeti, da je med postopki prebadanja, ki bi jih lahko opravili, eden tistih, ki niso tako boleči. Kljub temu bo to vedno odvisno od tolerance bolečine določene osebe. Če imate večjo toleranco do bolečin, potem lahko pričakujete, da boste čutili le znosno bolečino. Če pa ste eden tistih ljudi, ki imajo nižjo toleranco bolečine, se morate pripraviti, saj boste zagotovo začutili močno bolečino, še posebej, če iglo vstavite na točno mesto prebadanja..

Zdravilni proces

Seveda bo manjša ali huda bolečina, ki jo občutite, po določenem času izginila. Tudi rana na prebodenem območju se bo zacelila. Po opravljenem posegu se pričakuje, da bo prizadet celoten nos. En sam dotik nosu lahko povzroči nekaj bolečine, zato morate biti previdni. To bo običajen scenarij približno 2 do 3 tedne. Toda po 3 tednih bodite prepričani, da bolečina popolnoma izgine. Kljub temu to ne pomeni, da je tudi rana v notranjosti popolnoma zaceljena. Žal je treba reči, da ni tako, saj bo trajalo še nekaj časa, preden se to zgodi. Minilo bo približno 6 mesecev do 8 mesecev, preden boste lahko rekli, da sta rana in prebodeno območje že popolnoma zaceljena. Zato bodite le potrpežljivi. Pomagalo bo, zagotovo.

Potrebna nega

V primeru, da se ne zavedate, je po opravljenem postopku piercinga poskrbljeno za nego. Te stvari imajo zelo pomembno vlogo pri pospeševanju procesa zdravljenja. Tu so posledice, ki jih morate imeti v mislih ves čas:

 • Redno čistite prebodeno območje. To je treba narediti enkrat ali dvakrat, odvisno od tega, kaj vam je povedal vaš profesionalni piercer. To lahko pomaga pri ohranjanju rane na prebodenem območju čisto in stran od bakterij, ki lahko povzročijo nekaj grozljivih zapletov. Uporabite lahko bombaž in količino vode, ki jo zmešate z žličko morske soli.
 • Pred čiščenjem si umijte roke. To je zato, da zagotovite, da so vaše roke dovolj čiste in brez bakterij. Ne pozabite, da so bakterije lahko glavni vzrok zapletov, ki jih zagotovo ne želite doživeti. Pri umivanju rok lahko uporabite antibakterijsko milo.
 • Ne poskušajte odstraniti skorj, ki so nastale zunaj rane. To je pravzaprav normalno, saj rana proizvaja nekaj tekočine. Kakorkoli, skorje se bodo same odstranile, ko čistite ali kopate.
 • Ne poskušajte prestaviti piercinga, ko opazite, da ni v pravem položaju. Resnica je, da je normalno, da niste v pravem položaju, še posebej, ko prebodeno območje oteka. Prepričani smo, da bo v pravem položaju, ko oteklina mine.
 • Ne dotikajte se prebodenega območja, kadar to ni potrebno. To je zato, ker se ob dotiku rana rahlo obremenjuje, kar lahko povzroči draženje. Ne pozabite, da je rana na prebodenem območju zelo občutljiva, medtem ko je v fazi okrevanja. Poleg tega lahko vaše roke vsebujejo nekatere bakterije, ki povzročajo okužbe.

Prednosti in slabosti

Prednosti, slabosti
Enostavno skrit Draži, če imate izcedek iz nosu
Zavrnitve so nemogoče, selitve so redke Nikoli ne ostane poravnan, vedno ukrivljen
Enostavna nega in enostaven proces zdravljenja Smrad po septumu: vonj po odmrlih kožnih celicah
Širok izbor nakita (glej zgoraj) Opombe “bikovski prstan” so pogoste
Dobro deluje pri mnogih ljudeh V obdobju celjenja je zelo enostavno udariti

Stroški

Razen če poklicni piercer svoje storitve ponuja brezplačno, bo postopek prebadanja septuma običajno povezan s ceno, ki jo morate plačati. Vendar vam ni treba skrbeti, saj bo cena za vas ugodna. Večino časa boste plačali okoli 40 USD ali več. Resnica pa je, da bodo stroški tovrstnega postopka prebadanja odvisni od več pomembnih dejavnikov. Tu so ti dejavniki:

 • Sam Piercer ali ona sama – Vsak pirser ima svojo stopnjo ugleda. Če je piercer dovolj ugleden, da so nekatere njegove stranke znane osebnosti, je prav, da rečemo, da ima morda višjo pristojbino za storitev. Zato morate pripraviti svoj proračun.
 • Kompleksnost postopka – To velja za nekatere druge situacije, ne samo pri postopkih prebadanja. Bolj ko je postopek težje izvesti, višja je cena, ki jo od njega pričakujete. Toda v primeru tega prebadanja bo profesionalnemu piercerju enostavno izvajanje, zato vam ni treba skrbeti.
 • Cena vašega izbranega nakita – To je še en pomemben dejavnik, ki lahko močno vpliva na ceno celotnega postopka prebadanja. Če izberete nakit z višjo ceno, potem je pričakovati, da boste plačali več. Toda pri izbiri nakita pravzaprav ni dobro samo nadaljevati s ceno. Upoštevati morate tudi, če ne vsebuje materialov, ki bi se slabo odzvali na vaš tip kože, kar lahko povzroči draženje.

Kako narediti ponaredek piercinga septuma

Možnosti nakita

Vedeti morate, da obstaja veliko možnosti, ki jih lahko upoštevate pri nakitu za piercing na nosni pregradi. Te možnosti nakita priporočajo številni strokovnjaki za piercing. Tu so te možnosti nakita:

 • Zarobljeni prstani iz kroglic – Na obeh koncih tega nakita sta žogici, ki sta središče zanimivosti teh možnosti nakita. V teh možnostih ni navojev, zato ste lahko prepričani, da bodo to popolne možnosti. Na primer, nakit iz kroglic bo morda težko vstaviti v nosni septum. Profesionalni piercer se seveda lahko spoprime z vami, zato vam ni treba skrbeti.
 • Krožne mrene – Te možnosti nakita se večinoma imenujejo “podkve obroči”. To sta ¾ kroga in oba konca imata lepe sijoče kroglice ali konice. S tem rečeno, nikakor vam ne bo videti dobro.
 • Zadrževalniki – Če želite nakit, ki ga lahko preprosto obrnete na nosni septum, so ti za vas popolna izbira. Te možnosti imajo dve obliki, med katerimi lahko izbirate. Lahko se odločite za ukrivljenega ali pa v obliki sponke.
 • Klikerji – Te možnosti nakita so pravzaprav ravne palice, ki imajo tečaje. Preden se odločite za te nakite, se prepričajte, da se jim nos popolnoma prilega, saj imajo nenavadne oblike za razliko od drugih možnosti.

Nekaj ​​čudovitih primerov nakita in njihove cene

Zagotovo želite vedeti natančen videz možnosti nakita, ki jih lahko imate, tako da lahko preverite, ali vam bodo te res izgledale odlično. Poleg tega želite vedeti tudi njihove cene, kajne? No, tukaj je nekaj čudovitih primerov nakita, vključno z njihovimi cenami:

 • Zlata krogla za ujetništvo – Kot že ime pove, je ta nakit iz kroglic narejen iz zlata, zato je odlična izbira za tiste ljudi, ki radi nosijo zlati nakit. Cena tega čudovitega nakita je okoli 66,47 USD.
 • Zarobljena kroglica – To je običajen piercing, ki ga lahko vidite na določeni osebi, in stane okoli 4,95 USD.
 • Okrogli dragulj s septumom – Če želite nositi okroglo obliko nakita s septumom, bi bil lahko okrogel dragulj Septum popoln za vas. Kljub temu njegova cena morda ni tako dobra za vas. Lahko ga dobite za 231,75 USD.
 • Obroč v obliki kapljice – To je edinstven nakit, ki ga lahko nosite kot piercing na nosnem septumu. Preden ga dobite, morate pripraviti 92 USD.
 • Obroč za nos – To je še en krasen primer nakita, ki ga lahko imate. Po videzu je videti kot hula hoop, zato se imenuje obroč za nos. Njegova cena pa bi lahko bila z vaše strani nekoliko višja, in sicer 247,95 USD.
 • Podkovica z navojem – Če ne želite zapraviti tistega nakita, ki ima višje cene, bi bil ta lahko za vas popolna možnost. Cena je na proračun prijazen način, kar je okoli 10,25 USD.
 • Okrogla mrena iz rumenega zlata – Nakit z mreno je ena pogosta možnost, ki jo ljudje nosijo na nosnem septumu. Čeprav je pogost, ga nikakor ne morete videti čudovito, ko ga nosite. Njegova cena je okoli 102,64 USD.
 • Srebrna podkovica – Če ne želite nositi zlatega nakita ali ste preprosto alergični na zlato, potem potrebujete srebrno podkevo. Cena je okoli 16,95 USD.

prebadanje septuma (1)prebadanje septuma (3)prebadanje septuma (4)prebadanje septuma (5)prebadanje septuma (6)prebadanje septuma (8)prebadanje septuma (9)prebadanje septuma (10)prebadanje septuma (12)prebadanje septuma (13)prebadanje septuma (14)prebadanje septuma (15)prebadanje septuma (16)prebadanje septuma (17)prebadanje septuma (18)prebadanje septuma (19)prebadanje septuma (20)prebadanje septuma (22)prebadanje septuma (23)prebadanje septuma (24)

Zaključne besede

Brez dvoma je lahko prebadanje septuma edinstven in čudovit okras, ki ga lahko nosite na nosu. Vsekakor boste izstopali med množico. Kljub temu bi morali vedeti veliko informacij o tem, preden poskusite.

prebadanje septuma (25)prebadanje septuma (26)prebadanje septuma (27)prebadanje septuma (29)prebadanje septuma (30)prebadanje septuma (33)prebadanje septuma (34)prebadanje septuma (35)prebadanje septuma (36)prebadanje septuma (37)prebadanje septuma (38)prebadanje septuma (40)prebadanje septuma (41)prebadanje septuma (42)prebadanje septuma (43)prebadanje septuma (45)prebadanje septuma (46)prebadanje septuma (47)prebadanje septuma (48)prebadanje septuma (49)

prebadanje septuma (50)prebadanje septuma (51)prebadanje septuma (52)prebadanje septuma (53)prebadanje septuma (54)prebadanje septuma (55)prebadanje septuma (56)prebadanje septuma (57)prebadanje septuma (58)prebadanje septuma (59)prebadanje septuma (60)prebadanje septuma (61)prebadanje septuma (62)prebadanje septuma (63)prebadanje septuma (64)prebadanje septuma (65)prebadanje septuma (66)prebadanje septuma (67)prebadanje septuma (68)prebadanje septuma (70)prebadanje septuma (71)prebadanje septuma (72)prebadanje septuma (73)prebadanje septuma (74)prebadanje septuma (75)prebadanje septuma (76)prebadanje septuma (77)prebadanje septuma (78)prebadanje septuma (79)prebadanje septuma (80)prebadanje septuma (81)prebadanje septuma (83)prebadanje septuma (84)prebadanje septuma (85)prebadanje septuma (86)prebadanje septuma (87)prebadanje septuma (88)prebadanje septuma (89)prebadanje septuma (90)prebadanje septuma (91)prebadanje septuma (92)prebadanje septuma (93)prebadanje septuma (94)prebadanje septuma (95)prebadanje septuma (96)prebadanje septuma (97)prebadanje septuma (98)Obdelano z VSCO s 6 prednastavitvamiprebadanje septuma (100)super piercing v septumulep prebadanje septumaelegantno prebadanje septumaprebadanje zlatega septumavroč prebadanje septumasembum piercing bambieprebadanje septuma črnoseptum piercing blondinkaprebadanje septuma Cailin Russobarvani lasje, ki prebadajo septumtemna ličila za prebadanje septumaluknjica za prebadanje septumaočala za prebadanje septumaprebadanje septuma FKA Twigsprebadanje septuma Jessica Bielseptum piercing velik prstanogrlica za prebadanje septumatetovaža za prebadanje vraturdeče ustnice, ki prebadajo septumprebadanje septuma Rihannaprstan za prebadanje septumaprebadanje septuma razcepljen jeziktetovaža za prebadanje septumaprebadanje septuma različnoprebadanje septuma Zoe Kravitzprebadanje afriškega septumaprebadanje srebrnega septuma