100+ idej, nakita in pogostih vprašanj za prebadanje nosu

Pirsing v nosu velja za zelo pogost prebadanje, ki ga danes lahko vidite v telesu mnogih ljudi po vsem svetu. Priljubljena ni le danes, ampak tudi v preteklih letih. Seveda obstaja toliko razlogov, zakaj si ljudje dovolijo preboditi nos. Nekateri od njih želijo samo pokazati drugim ljudem, kako pogumni so, da prenesejo bolečino, ko jih prebodejo v nos. Obstajajo tudi nekateri drugi, ki se želijo spoprijeti z najnovejšim trendom, kar zadeva piercing.

Vrste piercinga v nosu

Če ne veste, danes obstaja več vrst, ki jih nosi veliko ljudi. Vsaka od teh vrst ima zagotovo svojo edinstvenost, zlasti v uporabljenem nakitu, namenu in še veliko več. Seznanimo se z vsakim izmed njih.

 • Piercing v nosnici – Verjetno je to najpogostejša vrsta. Kulturno gledano se prebadanje nosnic izvaja v več azijskih državah, kot sta Nepal in Indija. Ajurvedsko prepričanje je v teh državah zelo pogosto, zlasti pri ženskah. To prepričanje vključuje nošenje piercinga nosnic za nebolečo menstruacijo in nosečnost. Pri tej vrsti je nakit nameščen nad gubo naravne krivulje nosnice.
 • Piercing z dvojnimi nosnicami – to je še ena različica prebadanja nosnice, pri kateri so na zgornji gubi nosnice 3 luknje. Je drzne in pustolovske narave. Obstajajo različni nakiti, ki so lahko kot nalašč za dvojno prebadanje nosnic, na primer zarobljeni prstani iz kroglic, krožna mrena, obroček za nos, zatič v obliki črke L, vijak za nosnico in nosna kost.
 • Trojni prebadanje nosnic – Pri pritrjevanju tega piercinga na nos je potrebna dodatna previdnost, da ne poškodujete živcev. Žrebci so najpogostejši in najboljši nakit, ki se uporablja.
 • Piercing z visoko nosnico – Druga vrsta je prebadanje visokih nosnic, pri katerem je nakit nameščen nekaj centimetrov stran od naravne krivulje gube nosnice. Popolni nakit za to so vijaki za nosnice, zatiči v obliki črke L in čepi.
 • Piercing septuma – V modni industriji je piercing septuma priznan kot moden piercing. Tu se lahko prebadanje nahaja v oddelku hrustanca nosnice. Lahko pa ga postavite tudi na sladko točko nosu, kjer je manj hrustanca.
 • Piercing z mostom ali Earlom – Kot že ime pove, se nahaja na mostu. Če menite, da bi to lahko močno vplivalo na nosno kost ali hrustanec, prosimo, ustavite, ker se to ne bo zgodilo. Krožna ali ukrivljena mrena je popoln nakit za ta piercing.
 • Piercing z nosorogom ali navpično konico – To je izredno redek piercing, ki ga najdemo na nosu. Nahaja se navpično na konici nosu. Zaradi redke lokacije tega piercinga se nanj prilega samo en nakit in to je ukrivljena mrena.
 • Prebadanje Septrila – Je zapletena vrsta, zato pri nameščanju tega piercinga na nos zahteva strokovno znanje. Pregradni hrustanec in struktura kosti imata zelo pomembno vlogo pri postavitvi tega prebadanja. Tu je treba uporabiti nakit z ukrivljeno mreno, očescem, nosno kostjo in čepi.
 • Piercing v nosu – Če želite intenziven in pustolovski tip, se morate odločiti za to. Ta prebadanje pride v pregrad in del nosnice, saj gre za tri nosni prebadanje. Ravna mrena je popoln nakit, ki ga je treba uporabiti pri prebadanju nosnega Langa.

Postopek

Na splošno je poseg razdeljen na tri dele, in sicer na pripravo, dejansko prebadanje in proces zdravljenja. Kaj se bo zgodilo v pripravljalnem delu, je sterilizacija in čiščenje vsega, kot je oprema, potrebna med postopkom. Preboden del nosu je treba predhodno očistiti tudi z germicidnim milom ali antiseptikom. Na ta način se lahko po prebadanju nosu izognete grozljivim okužbam. Nato vas bo vaš poklicni piercer prosil, da z uporabo kirurškega ali tako imenovanega encijanskega markerja označite območje, kjer se želite preboditi. Takoj po tem vas bodo vprašali, kakšen nakit želite pritrditi na nos. Seveda morate razmisliti, kakšne vrste boste imeli, pa tudi čudovitost nakita.

Po drugi strani pa bo dejanska stopnja prebadanja zahtevala uporabo prebadajoče igle, ki je zelo pomembna pri luknjanju v nosu. To iglo je treba najprej sterilizirati, da se izognete okužbam. S krožnim pinceto je treba nos vpeti, da zagotovimo, da bo ustvarjanje luknje na nosu uspešno. Poleg tega je zelo pomembno upoštevati septum. Pri ustvarjanju luknje ga ne bi smeli udariti in prav tu je majhna pluta zelo koristna. Ko uspešno ustvarite luknjo, je to pravi čas, da pritrdite nakit, ki ga izberete.

Faktor bolečine

Pritrditev piercinga v nosu je zelo pomembna. Potrebuje ročno silo, da se koža in hrustanec nikoli ne poškodujeta. Zaradi tega se ne smete čuditi, če boste med postopkom še vedno čutili močno bolečino. To je pravzaprav normalno. Zaradi bolečin, ki jih boste čutili, boste morda dobili solzne oči. Kljub temu bo to zagotovo trajalo le nekaj sekund, odvisno od strokovnega znanja profesionalnega piercerja, ki ga najamete. Obstajajo še druge stvari, ki lahko vplivajo na stopnjo bolečine, ki jo boste občutili pri posegu. To so velikost nakita in vrsta. Če želite čutiti manj bolečine, se odločite za tanjše vrste nakita.

Zdravilni proces

Če razmišljate o tem, morate vedeti, da je proces zdravljenja kajti to vam lahko vzame dalj časa. Preprosto zato, ker je večina delov nosu sestavljena iz hrustanca. Lahko rečete le, da se je rana na prebodenem delu že popolnoma zacelila po 3 do 8 mesecih dobre nege. V primeru, da pri tej vrsti piercinga ne opravite ustrezne nege, potem lahko traja več kot 8 mesecev. Zato, če se želite čim hitreje znebiti bolečine, ki jo povzroča, morate rutinsko izvajati rutine po oskrbi.

Nega

Ni treba posebej poudarjati, da obstajajo rutine po oskrbi morate narediti, ko imate piercing v nosu. Te posledice bodo močno vplivale na proces zdravljenja. Zato jih morate imeti v mislih ves čas. Tukaj je nekaj izmed njih:

 • Ne dotikajte se prebodenega območja. Če ne veste, vaše roke vsebujejo številne bakterije. Tako se lahko, ko se dotaknete prebodenega območja, bakterije v vaših rokah prenesejo na rano na prebodenem območju. To bo potem povzročilo grozljive okužbe.
 • Na prebodeno območje ne nanašajte ličil ali kozmetičnih izdelkov. Nekateri od teh izdelkov vsebujejo zelo močne kemikalije, ki lahko poslabšajo rano na prebodenem območju. Zato se morate izogibati takšni uporabi.
 • Ne spreminjajte nakita, če še ni popolnoma ozdravljen. Če zamenjate nakit, se lahko rana zaradi premikanja nakita razdraži. Ne pozabite, da se prebodenega območja ne smete čim bolj dotikati, ker bo to le poslabšalo stanje območja.
 • Izogibajte se pretiranemu čiščenju. Čiščenje prebodenega območja je treba opraviti le enkrat ali dvakrat. Ker če ga boste prečistili, obstaja velika verjetnost, da se rane večkrat dotaknete, kar lahko že razdraži rano.
 • Ne uporabljajte močnih zdravil na prebodenem območju. Dobri primeri teh močnih zdravil so alkohol, mazila, vodikov peroksid in betadin. Po lastnih podatkih lahko ta zdravila poškodujejo kožna tkiva na nosu, kar lahko povzroči brazgotine. Ti so tudi dovolj sposobni dražiti prebodeno območje.
 • Izogibajte se odstranjevanju skorje. Vedeti morate, da je nastajanje skorje normalno za vse vrste ran. Naj ta tvorba skorje sčasoma izgine. S prisilno odstranitvijo se bo stanje le poslabšalo.

Stroški

Ker se cena razlikuje od trgovine do trgovine, en sam piercing v nosu stane okoli 45 USD, medtem ko lahko dvojni piercing zraste do 80 USD. Na stroške vpliva še več drugih dejavnikov. Vrste, natančna lokacija na nosu in piercing trgovina so le trije od teh dejavnikov. Za to zagotovo ni natančne cene. Stroški se razlikujejo od ene piercing trgovine do druge, kjer koli na svetu ste. Kljub temu obstaja cenovni razpon, ki ga morate poznati. Začel bi se pri 25 USD, lahko pa bi dosegel tudi 100 USD. Možnost nakita, ki jo izberete, lahko vpliva tudi na ceno. Če se odločite za dražji nakit, potem pričakujete, da boste plačali več kot 25 USD. Cene nakita se lahko začnejo pri 5 USD in lahko dosežejo tudi 50 USD. Stopnja zapletenosti postopka lahko vpliva tudi na celotno ceno prebadanja. Za prebadanje nosnic se lahko cena začne pri 30 USD in lahko doseže tudi 80 USD. Za prebadanje septuma, najcenejša je cena 40 USD, najdražja pa 90 USD.

Možnosti nakita

Izbirate lahko med številnimi možnostmi nakit. Ta nakit ima različne sloge, ki se lahko popolnoma prilegajo vrstam, ki jih nameravate imeti. Preden se prebodite na nosu, morate imeti dovolj znanja o teh možnostih nakita.

 • Vijaki za nos – To je pravzaprav kratek zatič z zelo lepim dekorativnim zgornjim delom. Njegov spodnji del je ukrivljen in oblikuje polkrog. Oblika polkroga je lahko v levo ali desno smer, odvisno od uporabnika tega nakita.
 • Kosti nosu – Ta nakit ima tudi okrasni zgornji del, na spodnjem delu pa ravno opornico, okrašeno s kroglico. Njena spodnja krogla je seveda širša od njenega stebra.
 • Fishtails – Ta možnost nakita ima lep zgornji del, saj bo ta del prikazan zunaj nosu. Ta nosni obroč ima ravno in dolgo gred.
 • Obroči za nos – To je kot nalašč za septum in prebadanje nosnic. Za ta nakit imate lahko več možnosti. Lahko se odločite za zarobljene kroglice, segmentne obroče ali brezšivne obroče. Lahko se odločite tudi za manj privlačno možnost, to je kroglični obroč na vijak.
 • Labretni čepi – To možnost je težko pritrditi na nosnico, še posebej, če nimate rok, da bi si pomagali. Če ne želite uporabiti tradicionalnega piercing nakita za nosnico, potem je to popolna alternativa, ki jo morate upoštevati.
 • Krožne mrene – To je zelo popolna možnost za prebadanje septuma. Pravzaprav je sicer znan tudi kot “podkovski obroči”.
 • Pintum Pincher – To je še ena možnost nakita, ki bo videti kot nakit za prebadanje septuma. Lepo pa ga je pritrditi na nos, če je rana že popolnoma okrevana.
 • Upognjene mrene – Za prebadanje nosoroga in prebadanje mostov ni nobene druge popolne možnosti nakita, ki bi jo izbrali, razen upognjene mrene. Temu pravimo tudi ukrivljena mrena ali banana.

Zaključne besede

Brez dvoma je piercing v nosu odličen okras človeškega telesa. Vendar pritrditve piercinga ni tako enostavno, zato morate imeti v mislih vse te stvari, da se na koncu izognete obžalovanju.

Navdih

Modeli za prebadanje nosu1Modeli za prebadanje nosu2Modeli za prebadanje nosu3Modeli za prebadanje nosu4Modeli za prebadanje nosu5Modeli za prebadanje nosu6Modeli za prebadanje nosu7Modeli za prebadanje nosu 8Modeli za prebadanje nosu9Modeli za prebadanje nosu10Modeli za prebadanje nosu11Modeli za prebadanje nosu12Modeli za prebadanje nosu13Modeli za prebadanje nosu14Preboden ženski portret. Studio posnetek. Adobe RGB. Nikon D3.Modeli za prebadanje nosu16Modeli za prebadanje nosu17Modeli za prebadanje nosu18Modeli za prebadanje nosu20Modeli za prebadanje nosu22Modeli za prebadanje nosu23Modeli za prebadanje nosu24Modeli za prebadanje nosu25Modeli za prebadanje nosu26Modeli za prebadanje nosu27Modeli za prebadanje nosu28Modeli za prebadanje nosu29Modeli za prebadanje nosu30Modeli za prebadanje nosu31Modeli za prebadanje nosu32Modeli za prebadanje nosu33Modeli za prebadanje nosu34Modeli za prebadanje nosu35Modeli za prebadanje nosu36Modeli za prebadanje nosu37Modeli za prebadanje nosu38Modeli za prebadanje nosu39Modeli za prebadanje nosu40Modeli za prebadanje nosu41Modeli za prebadanje nosu43Modeli za prebadanje nosu44Modeli za prebadanje nosu45Modeli za prebadanje nosu46Modeli za prebadanje nosu47Modeli za prebadanje nosu48Modeli za prebadanje nosu49Modeli za prebadanje nosu50Modeli za prebadanje nosu51Modeli za prebadanje nosu52Modeli za prebadanje nosu53Modeli za prebadanje nosu54Modeli za prebadanje nosu55Modeli za prebadanje nosu56Modeli za prebadanje nosu57Modeli za prebadanje nosu58Modeli za prebadanje nosu59Modeli za prebadanje nosu60Modeli za prebadanje nosu61Modeli za prebadanje nosu62Modeli za prebadanje nosu63Modeli za prebadanje nosu64Modeli za prebadanje nosu65Modeli za prebadanje nosu66Modeli za prebadanje nosu67Modeli za prebadanje nosu68

videz ženskega piercinga v nosuprebadanje nosu z navpično konicotrojni prebadanje nosnicprebadanje septuma v nosuseptrilni piercing za nosprebadanje nosu nosoroganakit za prebadanje nosnictrendi moda piercinga v nosunasveti za piercing v nosupostopek prebadanja nosu stane bolečinabolečine pri prebadanju nosuprimeri nakita za prebadanje nosunavdih za piercing v nosu za dekletazdravljenje okužb pri prebadanju nosučas zdravljenja piercinga v nosučiščenje piercinga v nosupiercing za nos pri moškihprebadanje nosu po neginassalang piercing v nosupiercing za nos z nakitomprebadanje visokih nosnicEarl Piercing nosdvojni prebadanje nosnicprebadanje mosta nos