100 ideja, nakit i česta pitanja o piercingu nasmijanih lica

Sviđa li vam se ideja da imate piercing bilo gdje na tijelu? Želite li imati one uobičajene ili neuobičajene piercinge? Pa, ako želite isprobati neuobičajenu vrstu piercinga, tada je smajlijski piercing zaista najbolji. Ovo je jedna vrsta oralnog piercinga koju možda još ne vidite kod određene osobe. U cijelom svijetu samo mali broj ljudi ima ovaj piercing. Dakle, gdje se točno radi ovakav piercing? Nalazi se unutar usta neke osobe. Može se nalaziti upravo na gornjem dijelu frontalnih zuba ili na donjem dijelu. Inače se naziva i scrumper, ali je njegov tehnički naziv probijanje frenuluma gornje usne. Točno mjesto ovog piercinga nalazi se u frenulumu, tankom tkivu male veličine koje povezuje desni i usne.

Postupak probijanja smiješka

Postupak koji je uključen iznimno je ključan i njime bi se trebao pozabaviti samo iskusni, profesionalni piercer koji je specijaliziran za oralni piercing. Imajte na umu da je mjesto ovog piercinga manje dostupno i ima samo mali prostor i veličinu. Jedno pogrešno pozicioniranje već će loše utjecati na cijeli proizvod. Stoga svakako pronađite najboljeg profesionalnog piercera i unajmite njegovu uslugu. Evo kako se postupak odvija u vezi ovog sofisticiranog piercinga:

 • Piercing će vas kratko upoznati. Iskusni, profesionalni piercer koji puno brine o svojim klijentima nikada neće obaviti postupak piercinga bez prethodnog kratkog sažetka. To je važno kako bi klijenti znali sve o postupku. Time se nikada neće dogoditi zabuna sa strane klijenata.
 • Od vas će se tražiti da udobno legnete ili sjednete. Vrlo je važno da se nalazite u položaju koji vam čini ugodnije, tako da se nepotrebni pokreti mogu spriječiti čim započne postupak. Kad se pomaknete, rupa koja će se napraviti na frenulumu može otići u pogrešnom smjeru.
 • Dobro biste isprali usta antibakterijskom otopinom za ispiranje usta. Rješenje će vam osigurati profesionalni piercer kojeg unajmite. Ispiranje usta dobar je način za ubijanje nekih bakterija prisutnih u ustima koje mogu uzrokovati užasne infekcije na probušenom području.
 • Probadač će umetnuti ubodnu iglu u područje. Ovo je vrijeme koje trebate provesti u načinu kipa. Drugim riječima, pokušajte se ne pomicati kako bi rupa koja će biti napravljena bila precizna i u pravom smjeru. U svakom slučaju, trajat će samo nekoliko sekundi. Čak i u tom slučaju morate biti sigurni da je piercer sterilizirao tu iglu koja se koristi.
 • Zatim će se umetnuti odabrani nakit. Kad je piercer uspješno napravio rupu na frenulumu, vrijeme je da umetnete nakit po svom izboru. Nakon ovoga, možete krenuti. Samo pripazite da odaberete nakit koji ne sadrži štetne materijale. Upamtite, nakit će se stavljati usmeno.

Uključena bol

Ovaj piercing je zapravo isti kao i ostali piercingi koji se mogu naći na tijelu. Isti su na način da ovaj piercing također može uzrokovati bol tijekom postupka. Pa, ključna fraza ovdje je da svaki postupak piercinga može biti bolan, samo što se razlikuju po intenzitetu boli. U slučaju probijanja frenuluma gornje usne, to bi trebalo biti vrlo bolno jer se radi unutar usta koja su prepuna nekoliko skupina živaca. Međutim, činjenica da je frenulum vrlo tanko tkivo, s pravom je reći da će biti manje bolno podvrgnuti se zahvatu. Također pogledajte naše članke o najpopularnijim piercingima za nos, piercingu za usne, piercingu za uši, piercingu na trbuščićima, pirsingu na rupicama, pirsingu na naeu i piercingu na jeziku.

Proces ozdravljenja

Svaka vrsta piercinga u tijelu osobe, bilo oralna ili površinska, ima svoje vremensko razdoblje procesa ozdravljenja. Nekima će trebati nekoliko tjedana ili mjeseci, a nekima samo nekoliko tjedana. Cijeli proces ozdravljenja može vam oduzeti 4 tjedna do 12 tjedana, ovisno o nekoliko važnih čimbenika, primjerice o tome kako se dobro brinete za probušeno područje. Ako ste dovoljno odgovorni da se o tome dobro brinete, očekuje se da će to izliječiti što je prije moguće. Ali ako vam nije previše stalo, tada će zasigurno biti potrebno duže vrijeme da se izliječi. I još gore, mogu se pojaviti neke užasne komplikacije.

Kako se pobrinuti za svoj piercing

Postoje važne stvari koje morate učiniti tijekom procesa ozdravljenja vašeg piercinga. Te su stvari poznate kao naknadne brige. Evo naknadnih briga koje morate imati na umu:

 • Očistite usta svaki put nakon obroka. Imajte na umu da namirnice koje jedete svakodnevno mogu sadržavati neke bakterije koje će vam ostati u ustima. Stoga je za vas vrlo važno prati zube svaki put nakon obroka i svakako ih isprati toplom slanom vodom.
 • Koristite samo blagu pastu za zube – Ako ćete koristiti pastu za zube koja sadrži jake kemikalije, postoji opasnost da se probušeno područje može nadražiti, što može dovesti do ozbiljnih komplikacija koje sigurno nećete voljeti doživjeti. Štoviše, vrlo je važno da koristite samo četkicu za zube s mekim čekinjama.
 • Ne dodirujte piercing i probušeno područje, ako je moguće. To je jednostavno zato što je rana na probušenom području dovoljno osjetljiva tijekom procesa zarastanja. Jedan njegov dodir već može izazvati iritaciju zbog napora koji mu zadajete. Vaše ruke mogu imati i neke bakterije koje mogu biti štetne za nju.
 • Izbjegavajte konzumaciju začinjenih i vrućih namirnica. Ove namirnice dovoljno su sposobne nadražiti ranu uzrokovanu postupkom probijanja.
 • Nemojte konzumirati alkoholna pića dok je probušeno područje još u razdoblju oporavka. Alkoholna pića sadrže neke štetne kemikalije, pa tako i cigarete.

Infekcije i komplikacije

U slučaju da ste dovoljno nemarni, već se očekuju neke infekcije i komplikacije. Ovo je glavni razlog zašto se morate sjetiti svih savjeta o naknadnoj njezi vašeg profesionalnog piercera. Trebali biste znati da inficirano probodeno i probušeno područje karakterizira jako crvenilo i oteklina. U slučaju da primijetite ove znakove, trebate se odmah obratiti liječniku. Ako već imate ove znakove infekcije, vrlo je važno ne dodirivati ​​ga i ne izvrtati piercing jer može samo pogoršati njegovo stanje. Krvarenje je još jedan znak komplikacija. Zbog toga biste se trebali pobrinuti da zagrizete hranu s druge strane zuba, gdje je probušeno područje dalje. Može doći do bolesti desni jer će nakit imati izravan kontakt i s desnima i zubima. Zapravo, gubitak zuba također je jedna od njegovih komplikacija.

Cijena piercinga smiješka

Ako mislite da vas to neće koštati ni dinara, razmislite ponovno. Upamtite da morate platiti uslugu svog unajmljenog profesionalnog piercera, a također morate platiti i odabrani nakit. Obično, cijena cijelog postupka je oko 30-80 USD.

100+ inspirativnih ideja

smajli-piercing1smajli-piercing2smajli-piercing4smajli-piercing3smajli-piercing7smajli-piercing9smajli-piercing8smajli-piercing10smajli-piercing17smajli-piercing12smajli-piercing6smajli-piercing11smajli-piercing15smajli-piercing14smajli-piercing13smajli-piercing16smajli-piercing45smajli-piercing18smajli-piercing19smajli-piercing22

Opcije nakita

Kao i svaki drugi piercing, postoji nekoliko mogućnosti nakita koje možete imati za smajli piercing. Zbog toga ne postoji način na koji ne možete pronaći najbolji i najljepši nakit koji će vas uljepšati kada ga nosite u frenulumu. Evo nekoliko prekrasnih opcija nakita koje možete uzeti u obzir:

 • Ametist ljubičasti kristalni obruč – Oblik ovog nakita je poput hula hopa, i možda je to razlog zašto se tako zove. Ono što ovu opciju nakita čini posebno prekrasnom je kamen od ametista koji se može vidjeti na obje njegove glave. Ovo kamenje ima sjajnu ljubičastu boju. Cijena mu je oko 24,75 USD.
 • Tamnoplavi prsten za potkove – Ono što ovaj nakit čini vrlo elegantnim i lijepim je njegova tamnoplava boja. Dizajn je jednostavan, ali sigurno će vam dobro izgledati. Cijena mu je oko 3,28 dolara.
 • Hirurška čelična potkova Ring-Rook – Ovo je još jedna lijepa opcija nakita koja također ima plavu boju. Vrlo je pristupačan po cijeni od 2,49 USD.
 • Smiley Clicker prsten – Ovo je jedna od najljepših i najskupljih opcija nakita koju možete birati. Cijena mu je oko 350 dolara.

Tumblr za probijanje gornjih usana frenulumomČuvajte se Smiley PiercingSmiley SisterSmiley Piercing WikiSmiley Piercing WikiSmiley Piercings ImagesRizici probijanja smiješkaPrsten za probijanje smajlijaPrsten za probijanje smajlijaPrednosti i nedostaci piercinga smiješkomSmiley Piercing InfoInformacije o piercingu smiješkaSmiley Piercing nakitSmiley Piercing JewelrySmiley Piercing JewelrySmiley Piercing JewelrySmiley Piercing BolSmiley Piercing JewelrySmiley Piercing fotografijeSmiley Piercing BolSmiley Piercing infekcijaSmiley Piercing Healing TimeSmiley Piercing Healing TimeSmiley Piercing GraphicsGalerija Smiley PiercingSmiley Piercing gotovoCijena piercinga smiješkaSmiley Piercing baroviSmiley Piercing AftercareSmiley PeircingSmiley Piercings SwellUčinite li Pirsing Smiley -a pokvarenim zubeSmiley Piercings SwellPirsing na ušima SmileyNabavite Piercings SmileyKako sakriti piercing smiješkaKako sakriti piercing smiješkaAko završim Smiley PiercingPiercing Ring TumblrTumblr za probijanje septumaBraces And A Smiley PiercingNajbolji nakit Smiley Piercing

Završne riječi

Da, pirsing smajlija može učiniti da izgledate ljepše, čime ćete se istaknuti među ogromnom gomilom. Međutim, dolazi s nekim stvarima o kojima biste trebali razmisliti mnogo puta prije nego što krenete na to.

smajli-piercing20smajli-piercing21smajli-piercing23smajli-piercing24smajli-piercing25smajli-piercing26smajli-piercing27smajli-piercing29smajli-piercing28smajli-piercing32smajli-piercing31smajli-piercing30smajli-piercing33smajli-piercing34smajli-piercing35smajli-piercing36smajli-piercing40smajli-piercing44smajli-piercing42smajli-piercing50smajli-piercing49smajli-piercing48smajli-piercing47smajli-piercing46smajli-piercing41smajli-piercing37smajli-piercing39smiley-piercing38

Dizajn Smiley Piercing 58Dizajn Smiley Piercing 59Smiley Piercing dizajni 60Dizajn Smiley Piercing 61Dizajn Smiley Piercing 62Dizajn Smiley Piercing 63Smiley Piercing dizajni 64Smiley Piercing dizajni 65Dizajn Smiley Piercing 66Dizajn Smiley Piercing 67Dizajn Smiley Piercing 68Dizajn Smiley Piercing 42Smiley Piercing dizajni 43Dizajn Smiley Piercing 44Dizajn Smiley Piercing 45Dizajn Smiley Piercing 46Dizajn Smiley Piercing 47Dizajn Smiley Piercing 48Dizajn Smiley Piercing 49Smiley Piercing dizajn 50Dizajn Smiley Piercing 51Dizajn Smiley Piercing 52Dizajn Smiley Piercing 53Dizajn Smiley Piercing 54Dizajn Smiley Piercing 55Dizajn Smiley Piercing 56Dizajn Smiley Piercing 57Dizajn Smiley Piercing 69Smiley Piercing dizajni 70Dizajn Smiley Piercing 1Dizajn Smiley Piercing 2Dizajn Smiley Piercing 3Dizajn Smiley Piercinga 4Dizajn Smiley Piercing 5Dizajn Smiley Piercing 6Dizajn Smiley Piercing 7Dizajn Smiley Piercing 8Dizajn Smiley Piercinga 9Dizajn Smiley Piercing 10Dizajn Smiley Piercing 12Dizajn Smiley Piercing 13Dizajn Smiley Piercing 14Dizajn Smiley Piercing 15Smiley Piercing dizajni 16Dizajn Smiley Piercing 17Dizajn Smiley Piercing 18Dizajn Smiley Piercing 19Dizajn Smiley Piercing 20Dizajn Smiley Piercing 21Dizajn Smiley Piercing 22Dizajn Smiley Piercing 23Dizajn Smiley Piercing 24Dizajn Smiley Piercing 25Dizajn Smiley Piercing 26Dizajn Smiley Piercing 27Dizajn Smiley Piercing 28Dizajn Smiley Piercing 29Smiley Piercing dizajni 30Dizajn Smiley Piercing 31Dizajn Smiley Piercing 32Dizajn Smiley Piercing 33Dizajn Smiley Piercing 34Smiley Piercing dizajni 35Smiley Piercing dizajni 36Dizajn Smiley Piercing 37Smiley Piercing dizajni 38Dizajn Smiley Piercing 39Smiley Piercing dizajni 40Smiley Piercing dizajni 41