150 sjajnih ideja za piercing Monroe + Vodič za postupke

Izuzetno prepoznatljiva vrsta piercinga gornjih usana, Monroe piercing ostao je dosljedno popularan posljednjih nekoliko godina.

U ovom ćete članku saznati sve što trebate znati o ovoj vrsti piercinga, uključujući vodič za postupak, cijenu, savjete nakon njege i još mnogo toga!

monroe piercing na ženi

Što je Monroe piercing?

Monroeov piercing nalazi se iznad gornje usne, s lijeve strane. Ime je dobio po Marilyn Monroe – u odnosu na karakterističan znak ljepote na lijevom obrazu legendarne glumice.

Ista vrsta piercinga na desnoj strani poznata je kao Madonna, opet jer pjevačica ima beauty mjesto na desnom obrazu/gornjoj usni.

monroe piercing na licu

Dvostruki Monroeov piercing

‘Dvostruki Monroe’ nije službeni tehnički izraz, ali ponekad se koristi za označavanje jedne od dvije stvari.

To može značiti ili probijanje Monroea i Madonne, ili se može odnositi na dva piercinga vrlo blizu jedan u drugom u području probadanja Monroe.

Monroe piercing dizajni 16

Kombinacija Monroe i Madonna poznata je i kao “ugrizi anđela”.

Obrnuti Monroeov piercing

Obrnuti Monroe nalazi se ispod donje usne, samo između brade i lijevog obraza. Vodoravni položaj ostaje isti kao kod standardnog Monroe piercinga, samo je postavljen mnogo niže, s druge strane usana.

Monroe nakit za piercing

Budući da bi ovaj piercing u određenoj mjeri trebao nalikovati ljepoti Marilyn Monroe, standardna vrsta nakita je labret stud.

Monroe piercing dizajni 40

Labret klin sastoji se od dva dijela-diska s stupom i navoja. Disk ide s unutarnje strane usne kako bi držao postolje na mjestu – stup je dio koji prolazi kroz vašu usnu.

Vrh stupa ima navoj (ima žljebove u sebi, poput vijka) kako bi se kuglica mogla pričvrstiti s vanjske strane.

Perlica je jedini vidljivi dio piercinga, a postoji nekoliko estetskih mogućnosti za odabir.

Osim običnih metalnih perli, postoje i metalne u boji, perle s dragim kamenjem i druge ukrasne alternative.

Veličina labret klinova koji se koriste za Monroe piercing je obično 14, 16 ili 18 kalibra.

amy winehouse monroe piercing

Monroeov postupak piercinga

Postupak probadanja za Monroe prilično je standardan – isti je kao i za sve ostale pirsinge na usnama (iako postoje neke rasprave o tome je li Monroe zapravo piercing za usne, budući da se ne stavlja na samu usnu).

Monroeov piercing obično ne traje dugo i uključuje sljedeći proces:

  1. Pirser dezinficira područje gornje usne. Kao što možete zamisliti, ova je točka apsolutno ključna – izostavljanje je moglo dovesti do infekcije, a nitko od nas ne želi da se to dogodi. Možda ćete također morati isprati usta antibakterijskom tekućinom za ispiranje usta tako da se i unutrašnjost usne dezinficira.

    Normalno je biti malo pod stresom ili uznemiren neposredno prije uboda, ali ako vaš piercer pokuša nastaviti s piercingom bez dezinfekcije kože, trebali biste apsolutno progovoriti – ili još bolje, potražite drugog stručnjaka.

  2. Ulazna točka igle je označena. Koristeći marker olovku, profesionalac za piercing nacrtat će vam točku na koži kako bi označio gdje će se piercing nalaziti. Ovo je vaša prilika da ih zamolite da izvrše bilo kakve prilagodbe ako niste potpuno zadovoljni kuda ide piercing.
  3. Sam piercing. Probijač će stegnuti gornju usnu na prethodno označenom mjestu, odmičući je od zuba. Zatim će brzo umetnuti oštru, šuplju iglu kako bi napravili rupu za probijanje, i brzo postaviti labret vijak na mjesto. Imajte na umu da se za Monroe piercing treba koristiti samo tehnika igle – pištolji za piercing nisu prikladni za posao i nose povećan rizik od infekcije.

žena s monroe piercingom

Monroe piercing pripreme i smjernice za njegu

Vaš odabrani stručnjak za piercing trebao bi vam dati neke savjete za pripremu prilikom dolaska na sastanak.

Također će vam vjerojatno dati niz smjernica za njegu koje morate slijediti nakon što Monroe piercing bude na mjestu.

Mnogi pierceri savjetuju pojačan fokus na oralnu higijenu tjedan dana prije sastanka za piercing u Monroeu.

To uključuje pranje zubi i čišćenje zubnim koncem najmanje dva puta dnevno, kao i ispiranje usta antibakterijskim sredstvom za ispiranje. To će pomoći smanjiti broj bakterija u ustima i smanjiti rizik od infekcije.

Nakon što ste dobili Monroeov piercing, vjerojatno će vam se savjetovati da ga očistite slanom otopinom jednom ili dva puta dnevno.

Ne zaboravite prvo oprati ruke prije ispiranja ili natapanja piercinga. Nakon što završite, važno je da čistim ručnikom osušite područje.

Monroe piercing dizajni 1

Osim standardnih higijenskih postupaka nakon probijanja, sljedeći savjeti također su vrlo važni tijekom procesa ozdravljenja Monroevog piercinga:

  • Izbjegavajte dodirivanje piercinga. Ruke su nam prekrivene bakterijama većinu vremena i mogli biste ih na kraju prenijeti u još uvijek zacjeljujuću ranu. Također, pomicanje papučice može dodatno oštetiti kožu i tkivo te produžiti proces ozdravljenja.
  • Nastavite prati zube i redovito koristiti tekućinu za ispiranje usta. Rizik od infekcije izvana je veći, ali važno je da vaša usta budu što je moguće čistija od bakterija kako bi Monroeov piercing zacijelio.
  • Izbjegavajte cigarete i alkohol. Naravno, to bismo ionako trebali činiti, ali većina nas ne radi. Za vrijeme procesa ozdravljenja najbolje je ne piti previše jer to može oslabiti imunološki sustav i povećati rizik od infekcije.

Uz odgovarajuću njegu, vaš Monroe piercing trebao bi biti potpuno izliječen u roku od 6 do 12 tjedana.

Važno je da tijekom ovog procesa ne vadite izvorni klinac – pričekajte da piercing potpuno zacijeli i ako ste u nedoumici, najprije zatražite zeleno svjetlo od svog stručnjaka za piercing.

Monroe piercing dizajni 6

Mogući rizici i komplikacije

Kao i kod svakog piercinga, primarni rizik je infekcija.

Normalno je da je mjesto za piercing crveno, natečeno i bolno prvih nekoliko dana, ali ako ti simptomi potraju dulje, trebate potražiti liječnički savjet – ili se barem obratite svom stručnjaku za piercing.

Osim mogućnosti zaraze rane, trebali biste biti svjesni opasnosti od infekcije desni i zubi.

Loše postavljen ili prevelik klin može se trljati o zube i desni, oštećujući caklinu i tkivo.

monroe piercing izbliza

Ako to postane problem, na raspolaganju su plastični vijci koji ga smanjuju. Ako primijetite nešto pogrešno, sumnjate li na oštećenje cakline ili infekciju, odmah potražite liječničku pomoć – ne vrijedi čekati, ove stvari se same po sebi ne poboljšavaju.

Posljednji faktor rizika koji treba spomenuti događa se tijekom samog postupka piercinga, a odnosi se na postavljanje Monroe piercinga.

Neposredno iznad gornje usne nalazi se gornja labijalna arterija – i postoji vrlo mala opasnost da bi to moglo puknuti ako probadač pogrešno postavi položaj.

Zato je jako važno odabrati iskusnog, profesionalnog piercera koji točno zna što radi.

Monroe piercing dizajni 14

Koliko je Monroe piercing?

Trebali biste očekivati ​​da će Monroeova piercing cijena negdje pasti između 50 i 80 USD.

Kao i kod svih body artova i modifikacija, određena cijena ovisit će o dva ključna čimbenika – vašem zemljopisnom području i studiju koji odaberete.

Cijene nekih gradova i područja veće su od drugih, a veliki se gradovi obično hvale najskupljim studijima – ali imaju i odgovarajuće iskusnije piercere.

Važno je ne pokušavati uštedjeti novac na bilo kojem piercingu ili tetovaži, a Monroe nije iznimka.

Jeftiniji pierceri obično će imati manje iskustva i stoga će vjerojatnije pogriješiti.

Monroe piercing dizajni 4

Monroe piercing ključan je za uspjeh – na usnama ima toliko živčanih završetaka da bi čak i malo pogrešno postavljen Monroe mogao dovesti do jake boli i drugih problema.

Slično, loše postavljen Monroeov piercing uzrokovat će oštećenje desni i zuba.

Skuplji studiji također koriste bolju opremu i vjerojatnije će slijediti stroge higijenske postupke, što znači da bi se vjerojatnost infekcije i drugih komplikacija trebala smanjiti plaćanjem malo dodatnog novca.

Kad bolje razmislite, dodatnih 20 ili 30 USD nije veliko financijsko ulaganje, ali ipak povećava šanse za uspješan i zdrav piercing.

Također, odabir najjeftinije opcije mogao bi rezultirati komplikacijama koje će biti skupo popraviti pa ćete na kraju potrošiti više nego što biste imali na iskusnom pierceru!

Monroe piercing dizajni 5

Koliko boli?

Puno. Nema šanse oko toga. Što više živčanih završetaka postoji u nekom području, to će piercing biti bolniji – a ima i dosta živčanih završetaka iznad gornje usne.

S obzirom na to da je svačija tolerancija na bol različita. Možda ćete se naći među sretnicima koji nemaju problema s nabavkom bilo kakvog piercinga.

U svakom slučaju, ne dopustite da vam bol pri postupku piercinga promijeni mišljenje o Monroevom piercingu.

Postupak je vrlo brz i vješt će vas probušiti u nekoliko sekundi.

Područje će nakon toga biti bolno barem nekoliko dana, ali najgore od svega traje samo trenutak.

promo251663167

Monroe piercing dizajni 7Monroe dizajn piercinga 10Monroe piercing dizajni 13Monroe dizajn piercinga 15Monroe piercing dizajni 17Monroe piercing dizajni 18Monroe piercing dizajni 19Monroe piercing dizajni 20Monroe piercing dizajni 21Monroe piercing dizajni 37

Uklanjanje ožiljaka

Monroe piercing dizajni 47Monroe piercing dizajni 49Monroe piercing dizajni 66Monroe piercing dizajni 23Monroe piercing dizajni 27Monroe piercing dizajni 28Monroe piercing dizajni 29Monroe piercing dizajni 30Monroe piercing dizajni 31Monroe piercing dizajni 32Monroe piercing dizajni 33Monroe piercing dizajni 34Monroe piercing dizajni 35Monroe piercing dizajni 36Monroe piercing dizajni 38Monroe piercing dizajni 41Monroe piercing dizajni 42Monroe piercing dizajni 43Monroe piercing dizajni 44Monroe piercing dizajni 45Monroe piercing dizajni 46Monroe piercing dizajni 48Monroe piercing dizajni 50Monroe piercing dizajni 51Monroe piercing dizajni 53Monroe piercing dizajni 54Monroe piercing dizajni 55Monroe piercing dizajni 56Monroe piercing dizajni 58Monroe piercing dizajni 59Monroe piercing dizajni 60Monroe piercing dizajni 61Monroe piercing dizajni 62Monroe piercing dizajni 63Monroe piercing dizajni 64Monroe piercing dizajni 65Monroe piercing dizajni 67

prekrasan monroe piercingslatki monroe piercingmonroe piercing donje usnemonroe piercing barbie lutkamonroe piercing za vasmonroe piercing ljupkomonroe piercing lijepoMonroe piercing pinterestmonroe piercing tako sladakmonroe piercing probijanje jezikamonroe piercing tumblrlijepo monroe piercingstilski monroe piercing

monroe piercing (1)

monroe piercing (3)monroe piercing (5)monroe piercing (4)monroe piercing (6)monroe piercing (7)monroe piercing (8)monroe piercing (9)OLYMPUS DIGITALNA KAMERAmonroe piercing (11)monroe piercing (12)monroe piercing (13)monroe piercing (14)monroe piercing (15)monroe piercing (16)monroe piercing (17)monroe piercing (18)monroe piercing (19)monroe piercing (20)monroe piercing (21)monroe piercing (22)monroe piercing (23)monroe piercing (24)

Monroe piercing1

Izvor

Monroe piercing4

Izvor

Monroe piercing5

Izvor

Monroe piercing6

Izvor

Monroe piercing7

Izvor

Monroe piercing8

Izvor

Monroe piercing18

Izvor

Monroe piercing 2

Izvor

Monroe piercing9

Izvor

Monroe piercing10

Izvor

Monroe piercing11

Izvor

Monroe piercing12

Izvor

Monroe piercing3

Izvor

Monroe piercing13

Izvor

Monroe piercing14

Izvor

Monroe piercing15

Izvor

Monroe piercing16

Izvor

Monroe piercing17

Izvor

Monroe piercing19

Izvor

Monroe piercing20

Izvor

Monroe piercing21

Izvor

Monroe piercing22

Izvor

Monroe piercing23

Izvor

Monroe piercing25

Izvor

Monroe piercing24

Izvor

Monroe piercing26

Izvor

Monroe piercing27

Izvor

Monroe piercing28

Izvor

Monroe piercing33

Izvor

Monroe piercing29

Izvor

Monroe piercing30

Izvor

Monroe piercing34

Izvor

Monroe piercing35

Izvor

Monroe piercing32

Izvor

Monroe piercing31

Izvor