50 ideja za orbitalni piercing i vodič kako to učiniti!

Orbitalni piercing uvijek se stavlja u uši i uključuje dvije rupe s kružnim komadom nakita koji prolazi kroz obje.

Kružni oblik nakita ono je što definira i razlikuje piercing u orbitalnom stilu od industrijskog koji koristi šipku umjesto prstena.

Ovi se piercingi mogu postaviti bilo gdje u uhu, iako najpopularniji odabir lokacije uključuje ušne resice i spiralu.

Postupak

Proces dobivanja orbitalnog piercinga uha relativno je jednostavan. Nakon čišćenja područja za probijanje, piercer sterilisanom iglom pravi perforacije, a zatim ubacuje komad nakita.

Vertikalni orbitalni piercing

Orbitalni piercing uključuje dvije rupe. Korisno je imati na umu da dvije perforacije mogu, ali ne moraju biti učinjene istovremeno.

Ako već imate postojeću rupu u uhu koja će biti prikladna za orbitalni piercing, možete jednostavno dodati drugu.

Širenje piercinga na dva termina također je dobro rješenje ako ste zabrinuti zbog boli – samo zapamtite da se prva rupa mora potpuno izliječiti prije nego što uđete na drugu perforaciju i umetanje nakita.

orbitalna piercing slika

Nakit

Prstenovi za zatvaranje kuglica najčešća su vrsta nakita koji se koristi za ove vrste piercinga-to su komadi u obliku obruča, zatvoreni pomoću zarobljenog prstena od perli.

Druge mogućnosti nakita za orbitalni piercing uključuju segmentne prstenove, kružne mrene i potkove.

Prstenovi dolaze od različitih materijala, poput titana i bijelog ili žutog zlata, iako će kirurški čelik vjerojatno biti najbolji izbor za početno umetanje. Nakon što vaš piercing zacijeli, možete ga zamijeniti za bilo koji prsten koji želite!

Postoje beskrajne mogućnosti boja i stilova, osobito ako je vaš piercing postavljen na takav način da omogućuje segmentni prsten, kao i zarobljeni prsten od perli.

U našoj galeriji u nastavku pogledajte neke super primjere postavljanja i nakita te pronađite inspiraciju!

Vertikalni spiralni orbitalni piercing

Odabir vašeg nakita ima više od estetike – vrlo je važno odabrati ispravnu veličinu, osobito za početni piercing.

Ako je prvi prsten koji je postavljen u piercing prevelik, to bi moglo dovesti do duljeg zacjeljivanja i problema poput migracije.

Migracija je neželjeni proces koji uključuje nakit koji se pomiče s početnog mjesta, ponekad se postupno u potpunosti pomakne izvan kože.

NLO Orbitalni piercing

Faktor boli pri probijanju orbite

Ova vrsta piercinga tehnički se može postaviti na bilo koji dio uha, a odabrano mjesto će imati značajan utjecaj na razinu boli koju ćete osjetiti.

Općenito, orbitalni piercing napravljen u režnju uha bit će manje bolan od perforirane hrskavice.

Kao i kod svakog piercinga, vaša vlastita tolerancija na bol bit će jedan od glavnih odlučujućih čimbenika koliko će boljeti.

Vještine piercera također će utjecati na to koliko će brz – a time i manje bolan – biti proces, pa je to još jedan razlog da pažljivo odaberete svoj piercer.

Triple Helix to Conch Orbital Piercing

Ako ste zabrinuti zbog razine boli, razmislite o širenju procesa probijanja na dva postupka – možete napraviti jednu perforaciju tijekom prvog pregleda, pustiti je da zacijeli i uđite po drugu perforaciju i dovršite piercing.

Liječenje i njega nakon njege

Svi znamo koliko je važno pravilno se brinuti za piercing. To može biti pomalo gnjavaža, naravno, ali na kraju dana naše zdravlje (i novac) su ovdje u pitanju.

Vrijeme ozdravljenja ove vrste piercinga ovisit će prvenstveno o točnom mjestu na uhu. Pirsingu hrskavice, kao što je spiralni orbitalni piercing, općenito je potrebno relativno dugo da se zacijeli – između 3 i 5 mjeseci. Piercing za režnjeve zahtijeva mnogo kraće vrijeme ozdravljenja, obično između 8 i 10 tjedana.

Rook Orbitalni piercing

Briga o vašem piercingu

Pravilna briga o piercingu ubrzat će proces ozdravljenja i spriječiti komplikacije. Vaš odabrani piercer dat će vam posebne savjete za njegu koje morate slijediti. Općenito, važno je:

– Držite nakit na mjestu dok se potpuno ne zaliječi – uklanjanje ili zamjena komada nakita dok je piercing još zacjeljuje nategnut će ranu i vjerojatno dovesti do infekcije i/ili ožiljaka. Nakit stavljen tijekom procesa probijanja trebao bi ostati na mjestu sve dok ne budete sigurni da je koža potpuno zacijelila.

Helix to Conch Orbital Piercing

– Redovito čistite probušeno područje – to bi trebalo činiti tri puta dnevno dok se piercing potpuno ne zaliječi. Koristite toplu slanu vodu ili neki drugi proizvod preporučen od strane profesionalnog piercera. Nikada ne čistite piercing alkoholom ili vodikovim peroksidom.

– Izbjegavajte dodirivanje probušenog područja i samog probadanja – idealno je da piercing dodirnete samo kada ga čistite. Pomicanje komada nakita moglo bi naprezati ranu i produžiti proces ozdravljenja.

Nepotrebno dodirivanje područja također povećava rizik od infekcije, prijenosom bakterija iz ruku u ranu. Ako je moguće, pokušajte i spavati u položaju u kojem probušeno područje neće biti ometano.

Dvostruki orbitalni piercing

– Prilikom sušenja probušenog područja koristite čisti, suhi ručnik – ovo je još jedan savjet za sprječavanje onečišćenja i infekcije. Upotrijebite zaseban mali ručnik ili krpu i osušite mjesto umjesto da trljate kožu kako biste izbjegli navlačenje i prodiranje kože.

Trošak

Cijena orbitalnog piercinga uha varirat će između studija za piercing, iako vrijedi istaknuti da najjeftinija opcija možda nije uvijek najbolja.

Probijanje je teško postići ispravno i uključuje rizik od infekcije i oštećenja tkiva, a taj se rizik minimizira izvođenjem postupka probadanja sigurno i stručno, u higijenskom okruženju. Stoga bi moglo biti vrijedno platiti malo više u zamjenu za sigurniji postupak – i mir.

Conch to Helix Orbital Piercing

Općenito, približni trošak orbitalnog piercinga pasti će negdje između 30 – 100 USD.

Ako imate mali budžet i trebate svesti troškove na minimum, razmislite o tome da platite više za postupak i uštedite nešto novca odabirom jeftinijeg komada nakita.

Uvijek možete nadograditi svoj nakit nakon što piercing zacijeli, a neuspješni postupak piercinga mogao bi biti skup za stavljanje na kraj – osim što je potencijalno opasan za vaše zdravlje.

Helix orbitalni piercingTragusov orbitalni piercingTragusov orbitalni piercingUdoban orbitalni piercingOrbitalni piercing režnjaHelix Rook Daith Tragus Orbital PiercinNevjerojatan orbitalni piercing za mlade djevojkeIzvanredna ušna školjka i orbitalni piercingPrekrasni probadanje režnjeva sa slikom orbitalnog probijanjaOrbitalni piercing plavog prstenaDvostruki režanj i orbitalni piercing na desnom uhuRežanj cvjetnog pastuha i orbitalni piercingMjerač režnja i orbitalna piercing slikaDjevojka Desno uho Lijep orbitalni piercingIndustrijski i orbitalni piercingNajnovija slika probijanja orbiteProjekt desnog uha Orbitalni piercing za djevojčice

Opcije nakita

Zarobljeni prsten od perlica popularan je izbor nakita za orbitalni piercing. Postoje neke druge mogućnosti nakita koje uključuju potkovice, segmentne prstenove i kružne mrene. Za elegantan izgled možete se obratiti orbitalnim prstenovima u obliku srca koji se mogu nositi na spirali, režnju ili školjci.

Evo nekoliko cool ideja za orbitalni nakit.

Srce za probijanje orbiteUfo orbitalni piercingTrostruki orbitalni piercingTumblr za probijanje orbiteVeličina orbitalnog piercingaSlike orbitalnog piercingaBol u orbitalnom piercinguOrbitalni Piercing nakitVrijeme ozdravljenja za orbitalni piercingIscjeljivanje orbitalnog piercingaSrčani orbitalni piercing nakitHelix orbitalni piercingOrbitalni piercing režnjaOrbitalni piercingHammersed Piercing - Cijena: 7,61 USD - Nabavite ga putem EtsyjaPiercing orbitalnog režnjaNjega nakon orbitalnog piercingaNjega orbitalnog piercingaCijena orbitalnog piercingaNaušnica za probijanje orbiteOrbitalni piercing školjke