Informacije o prebadanju kosti ovratnice in kul primeri

Prebadanje ključne kosti, znano tudi kot prebadanje ključnice, je površinsko ali kožno prebadanje, nameščeno na zgornjem delu prsnega koša, tik pod in vzdolž ključne kosti.

To je relativno nov postopek in še vedno ni zelo pogost. Ta nenavadna narava prebadanja ključnic ima svoje prednosti in slabosti-vaš piercing bo izviren in zagotovo pritegnil pozornost, vendar je morda bolj zahtevno kot običajno najti pravega piercinga za to delo.

Piercing kosti ovratnika

Nadaljujte z branjem za več informacij o varnem prebadanju ovratnice, nasvetih po oskrbi in veliko navdiha za vaš piercing!

Postopek

V primeru prebadanja površinske ovratnice sta potrebni dve luknji – pod kožo bo šla palica, ki povezuje dve kroglici, ki se prikazujeta nad površino.

Prebodalnik bo s kirurškim označevalcem označil vhodno in izstopno točko – to je, kje bodo luknje in s tem kroglice nakita..

Po razkuževanju kože bo vstavljena igla, ki bo prebodla kožo na vstopni točki, spodaj po površini in izstopila na drugi označeni točki. Prebodalka bo nato namestila in zaprla nakitno palico ter ponovno razkužila območje.

Odvisno od okoliščin je lahko prebodelnik pršilno anestezijo za lajšanje bolečin. Pričakujte tudi malo krvi – povsem normalno je, da površinski piercing krvavi za kratek čas med postopkom.

Tudi modrice in pordelost niso razlog za skrb, razen če trajajo dlje kot en dan.

Piercing kosti ovratnika

Dermalni piercing na ovratnici

Čeprav so površinski piercingi ključnic bolj priljubljeni, so možni tudi dermalni piercingi na tem področju. Dermal je piercing z eno točko in kot tak nima ločene vstopne in izstopne točke.

Po ustrezni dezinfekciji piercer ustvari majhno luknjico na površini kože za vstavljanje sidra v srednji sloj kože. Sidro je stalen kos v obliki stebra, ki ostane v vaši koži in ga ni mogoče zamenjati. Dejanski nakit – običajno kroglica, konica ali kocka – je privit na vrh stebra.

Piercing kosti ovratnika

Izbira ateljeja za piercing

Vsak ugleden vir informacij o piercingu bo vedno poudarjal pomen natančne izbire piercinga. Vedeli ste, da prihaja, in morda vas bo zamikalo, da bi preskočili varnostne ukrepe, vendar se za svoje dobro počutje prepričajte, da se zavedate tveganj in možnih načinov, kako jih zmanjšati..

Kot smo že omenili, piercing na ovratnici ni posebej pogost in je kot takšen nekakšna specializirana storitev s strani prebadalca. Zahtevajo visoko raven znanja in vsaj del anatomskega znanja.

Piercing kosti ovratnika

Nepravilno izvajanje postopka lahko povzroči poškodbo živca ali krvne žile, ki sta resna zapleta s potencialnimi dolgoročnimi posledicami.

Pri izbiri piercinga razmislite o iskanju strokovnjaka, ki že ima dokazane izkušnje pri uspešnih površinskih piercingih ali, še bolje, pri piercingu v ključnico..

Pirsing mora imeti veljavno poslovno dovoljenje in poročilo o zdravstvenem pregledu – to dokazuje, da bi morali biti splošni higienski in strokovni standard sprejemljivi.

Ne bojte se postavljati vprašanj in zaprositi za ogled studia, preden tam opravite piercing. Območje, kjer se izvaja prebadanje, mora biti čisto in dobro vzdrževano.

Piercing kosti ovratnika

Čeprav je res, da bodo manj izkušeni pierceri cenejša možnost, verjetno s krajšo čakalno dobo, vedno upoštevajte, da sta tukaj vaše zdravje in dobro počutje..

Ni vredno poškodovati sebe in živeti z možnimi zapleti v nekaj dolarjih ali nekaj tednih čakanja.

Nega

Vaš prebodalnik vam bo po zaključku postopka prebadanja posredoval podrobna navodila za nego. Na splošno je pomembno:

– Redno čistite območje – običajno je dovolj nežno čiščenje s fiziološko raztopino enkrat ali dvakrat na dan. Preden se dotaknete prebodnega območja, poskrbite, da bodo vaše roke čiste in bodite čim bolj nežni pri čiščenju okoli prebadanja – premikanje nakita bo podaljšalo proces celjenja in povečalo tveganje okužbe in zavrnitve.

Piercing kosti ovratnika

– Izogibajte se dotikanja prebadanja ali predela – dve točki: izogibanje okužbi in pospešitev zdravljenja. Dotik prebadanja omogoča prenos bakterij iz rok v rano, kar lahko povzroči okužbo in zaplete.

Premikanje nakita pa bo upočasnilo celjenje in povečalo verjetnost zavrnitve.- Izogibajte se uporabi parfumiranih ali kemičnih izdelkov na mestu prebadanja- primeri vključujejo parfume, dišeča mila in losjone ter ličila.

– Izogibajte se nagibanju ali spanju v položaju, ki pritiska na območje – spet lahko pride do premikanja nakita in motenja rane.

Piercing kosti ovratnika

Tako kot pri vsakem prebadanju tudi nakit ni dobro zamenjati ali zamenjati, dokler se proces zdravljenja ne konča. Površinski piercing traja najmanj 12 tednov, medtem ko dermalni piercing traja 6-12 tednov.

Tudi če mislite, da se je vaš piercing ozdravil, je priporočljivo, da obiščete svojega piercinga in zahtevate potrditev, preden poskusite odstraniti ali zamenjati nakit..

Stopnja bolečine

Vsi vemo, kako izgleda postopek prebadanja ključne kosti in kako občutljivo je to področje telesa, zato je eno gotovo – bolelo bo.

Koliko bo odvisno od več dejavnikov, med katerimi je najpomembnejša vaša individualna toleranca bolečine in strokovnost vašega piercerja.

Piercing kosti ovratnika

Kot smo že omenili, je mogoče začasno omrtvičiti območje z razpršilno anestezijo ali podobnim izdelkom.

Prav tako vam lahko pomaga, da na piercing termin pridete spočiti, sproščeni in ne na tešče.

Če ste pod stresom in je vaše telo utrujeno ali dehidrirano, boste verjetno imeli bolj neprijetne izkušnje.

Stroški

Stroški dermalnega piercinga se ponavadi znižajo med 70 in 100 USD, medtem ko vas površinsko prebadanje običajno vrne med 50 in 100 USD.

Vendar bodite pripravljeni, da bo cena višja od te – prebadanje ovratnice je razmeroma redek postopek in kot tak lahko stane več kot standardni piercing.

Piercing kosti ovratnikaPiercing kosti ovratnikaPiercing kosti ovratnikaPiercing kosti ovratnikaPiercing kosti ovratnikaPiercing kosti ovratnikaPiercing kosti ovratnikaNeverjeten piercing kosti ovratnika s srebrnimi dermaliNeverjeten piercing za kosti za ovratnike za dekletaNeverjeten piercing za kosti z ovratnikom iz srebraČudovit piercing za kosti z ovratnikom s srebrno površino za dekletaČudovit piercing kosti ovratnika s kožnimi sidriPiercing za ovratnik s črnim ovratnikom za dekletaČrni ovratni ovratnik za moške Piercing za kostiOblikovanje piercinga kostiPiercing kosti ovratnika s kožnimi sidriPiercing kosti ovratnika s srebrno površinsko mreno za dekletaPiercing kosti ovratnika z enojnimi kožnimi sidriPiercing za ovratnik z rožnatimi dermaliPiercing kosti ovratnika z enojnimi dermaliPiercing ključne kosti s kožnimi sidriDermalna sidra ovratnik Boste Piercing za dekletaDermalna sidra ovratnik za moške Piercing za kostiDvojni srebrni ovratni ovratnik za mlade dekliceSveže preboden ovratnik za prebadanje kosti s srebrnimi čepiDeklica kaže piercing kosti ovratnikaDekle s piercingom za kožne ovratnikeDekle s spodnjimi in ovratnimi kostiDekle s površinskim ovratnikom z mrežoDekle s površinskim ovratnikom Prebadanje kostiDekle s površinskimi ovratnikiKost levega ovratnika s površinsko palicoPiercing leve ključnice s površinsko mrenoMoški ovratnik za prebadanje kosti s srebrnimi mrenamiLep piercing kosti ovratnika za mlada dekletaLepo dermalno sidro ovratnik Piercing kostiLep površinski dermals ovratnik Piercing kosti za dekletaPiercing za kosti s srebrnim ovratnikom za dekletaSrebrni ovratnik s piercingom kosti na desni straniSrebrni ovratni ovratnik za dekletaIdeje za prebadanje kosti s srebrnim ovratnikomSlika za prebadanje kosti s srebrnimi ovratniki za dekletaSrebrni ovratnik za ovratnike za dekletaSrebrni dermals ovratnik za piercing kosti za dekletaSrebrni čepi Površinski ovratnik Prebadanje kostiSrebrni površinski mrežasti ovratnikIdeja za prebadanje kosti z enojnim dermalnim ovratnikomMajhen površinski ovratnik z ovratniki za moškeIdeja za prebadanje kosti z majhnim površinskim ovratnikom za dekletaPovršinski ovratni ovratnik za dekletaPovršinski ovratni ovratnik na obeh stranehPovršinska ovratnica Prebadanje kosti od blizu

Površinski kostni piercing za mlada dekletaPovršinsko dermalno sidro Ovratnik Prebadanje kostiSurface Srebrni ovratnik ovratnik Piercing kostiDrobni dermalni ovratnik za piercing kostiTriple Dermals Collar Piercing Boot PicturesNavpični piercing s črnim ovratnikom

Zaključne besede

Seveda boste s piercingom ovratnice izstopali! Še posebej, če je vaša obleka namenoma odprta na delih kosti ovratnice.

Toda preden naredite ta piercing, se prepričajte, da upoštevate veliko pomembnih informacij o tem!