Končni vodnik za industrijski piercing (nasveti + fotografije)

Čeprav se ime “industrijski piercing” sliši precej dolgočasno in tehnično, to še zdaleč ni tako. Pravzaprav je morda najbolj edinstven in igriv piercing, ki ga lahko dobite. To je daleč od običajnih piercingov ušes, ki jih dobite, in celo od njegovih drugih piercingov hrustanca. Dobiš nekaj, kar bo zagotovo obrnilo glavo kdorkoli to vidi.

Ob tem se bo ta članek lotil vsega, od industrijskega piercinga do nasvetov po oskrbi. Torej, preden si prebodite ušesa, se prepričajte, da ste najprej prebrali ta priročnik.

industrijski piercing

Kaj je industrijski piercing?

Industrijski prebadanje se nahaja na ušesih in je predvsem piercing hrustanca. Toda za razliko od večine to vključuje dva prebadanja, vendar en nakit. V bistvu ena mrena povezuje oba prebadanja skupaj. Lahko ga imenujemo tudi prebadanje palice ali odra.

Običajno prebadajo približno 1,5 ″ narazen. Lahko pa je odvisno tudi od vaših ušes in lokacije, ki jo želite imeti. Tradicionalni industrijski piercing vključuje dva spiralna prebadanja z eno palico. Vendar pa zdaj obstaja veliko možnih načinov, kako to doseči.

Na primer, lahko se odločite za dve prebadanju školjk in palica bo postavljena navpično. Lahko pa izberete tudi anti-vijačnico in piercing topa, piercing tune in daith ali daith in spodnjo školjko piercing.

Nekateri ljudje imajo celo štiri luknjice, povezane le z enim samim nakitom. Ampak to je le, če imate posluh za to. Obstajajo tudi tritočkovne industrijske prebadanja.

Prednosti in slabosti

Preden preprosto naredite industrijski piercing, je najbolje vedeti, kakšne so prednosti in slabosti.

Prednosti

 • Industrijski piercing je zelo privlačen, saj tega ne vidijo vsi. Izgleda osupljivo, še posebej s pravim nakitom.
 • Je vsestranski pierce in bo deloval tako za moške kot za ženske. Ne samo, da lahko izbirate med več tisoč palicami, lahko izbirate tudi med nekaj možnostmi prebadanja, kot je omenjeno zgoraj. Tako horizontalni kot vertikalni industrijski piercing izgledata enako dobro pri moških in ženskah.
 • Izbirate lahko med številnimi različicami. Če imate posluh, lahko dobite tri ali štiri točkovne piercinge. To je nekaj, zaradi česar boste zagotovo izstopali iz množice.

Slabosti

 • Prvič, piercing hrustanca je težko dobiti. Ti so bolj zahtevni kot prebadanje ušesnih školjk, ne samo za vas, ampak tudi za mojstra prebadanja. Poskrbeti morate, da boste našli najboljšo trgovino in osebo za delo.
 • Nega je veliko bolj zapletena, saj skrbite za dva prebadanja hkrati. Vsekakor morate upoštevati nasvete, ki vam jih je dal vaš pirsing mojster.
 • Dobiš dve luknji hkrati. To bo dvakrat bolečina, dvakrat nelagodje in dvakrat stiska. To je lahko strašljivo, še posebej, če ste precej novi pri piercingu.

Postopek

Poznavanje postopka je bistveni del pridobivanja industrijskega piercinga. Ne samo, da se lahko psihično in fizično pripravite, vedeli boste tudi, če je kaj narobe. Na primer, vaš mojster prebadanja ni steriliziral igel ali palice. Imate priložnost, da jih pokličete ali odidete in izberete drugega strokovnjaka, ki vam bo pomagal.

Kljub temu se mora zgoditi naslednje:

 1. Mojster za prebadanje mora sterilizirati vse od nakita, instrumenta in mest prebadanja. Nositi mora tudi nove rokavice, da se izognete okužbi.
 2. Prodorne lokacije bodo označene s kirurškim peresom. Običajno bodo vstopne in izstopne točke povezane s črto, tako da boste imeli predstavo, kako bo videti. Do takrat lahko spremenite svojo odločitev, če vam umestitev ni všeč.
 3. Ko se strinjate z namestitvijo, bo za začetek prve luknje uporabil iglo 14 ali votlo iglo. Običajno boste morali globoko vdihniti, da pomagate pri bolečinah in živcih. Nato bo druga luknja prebodena.
 4. Sledi nakit, vstavljen bo skozi obe luknji in nato zaprt s kroglico na enem koncu.
 5. Vaš pirsing mojster bo opravil zadnjo dezinfekcijo, da se prepričate, da niste okuženi.

Celoten postopek običajno traja nekaj minut.

Glej tudi: Meduza Piercing: bolečina, zdravljenje, cena s 75+ idejami

Ali se lahko prebodem?

Verjetno vas bo zamikalo, da bi se prebili. Mnogi bi rekli, da prebadanje ni težko, še posebej, če imajo pomoč nekaj prijateljev. Toda preden skočite naprej in se odločite, je pametno vedeti prednosti in slabosti piercinga, ker da, to lahko storite, da.

Ali ga priporočamo? Res ne.

Veliko stvari lahko gre narobe, če se poskusite preboditi brez izkušenj. Prebadanje hrustanca je težje, saj je ta del telesa običajno trši od ušesne mečice. Poleg tega morate za industrijsko prebadanje narediti dva prebadanja. Vsekakor ni nekaj, kar lahko samo ocenite. Zagotoviti morate, da bosta obe luknji brez neprijetnosti lahko namestili nakit.

Poleg tega je lahko prebadanje nevarno za vaše zdravje. Če ne uporabljate ustrezno sterilizirane opreme ali če pozabite očistiti roke ali jih sterilizirati, lahko tvegate okužbo. Tudi vaša okolica lahko povzroči okužbe, ne da bi se tega zavedali.

Če pa ste res odločeni, da to storite sami, ustrezno pripravite svojo opremo. Prepričajte se, da imate čiste roke ali celo uporabite par lateks rokavic, če lahko. Če lahko zaprosite za pomoč nekoga, ki ima več izkušenj, bolje. Pravzaprav je lažje, če vas nekdo drug prebode, kot to storite sami.

Kako hudo boli?

Če bi vam kdaj prebodili ušesne mešičke, bi vedeli, da v resnici ne boli toliko, kot mnogi mislijo. Sprva je rahlo ščepec, potem pa boste zares občutili le vročino v ušesih. Še nekaj dni se lahko počuti rahlo boleče, vendar tega ne morete prenesti.

Je industrijski piercing enak?

V bistvu je prebadanje hrustanca veliko bolj boleče kot prebadanje ušesne mečice. Potem pa to ni najbolj boleča stvar na svetu in bolečino boste čutili le nekaj minut po začetnem prebadanju. Od 10 je stopnja bolečine pri industrijskem prebadanju v povprečju okoli 6. Edina težava je, da dobite dva prebadanja hkrati, da zveni živčno.

Poleg tega ima vsakdo različno stopnjo tolerance na bolečino. Nekateri morda ne čutijo več kot ščepec, drugi pa nekaj časa čutijo hudo bolečino.

Da bi zmanjšali nekaj stresa, lahko od mojstra za piercing zaprosite za morebitno omrtvičilno kremo. Nekoliko pomaga in placebo učinek bo naredil bolj znosno. Namesto samega postopka se lahko osredotočite tudi na nakit. pomislite, kako dobro bo na koncu videti. Lahko pa začnete z dihalnimi vajami, da se umirite. Nekateri celo jemljejo ibuprofen za lajšanje bolečin.

Če vam je res težko narediti dva prebadanja hkrati, lahko najprej naredite prvi prebadanje in pustite, da se zaceli. Nato lahko enkrat naredite drugo in do takrat vstavite vrstico.

Koliko časa traja, preden ozdravi?

Čas zdravljenja je pri vsaki osebi drugačen. Odvisno je od vašega telesa in vašega zdravja ter od tega, kako ste pridni pri oskrbi.

Obstajajo srečni ljudje, ki se hitro pozdravijo. Industrijski piercing bo trajal vsaj mesec ali dva, da se popolnoma ozdravi. Nekateri pa počasi zdravijo in lahko trajajo približno tri do pet mesecev. Če niste tako previdni pri negi, boste morda morali počakati največ devet mesecev, da se vaši piercingi popolnoma zacelijo.

Ena stvar, ki jo morate upoštevati, je, da lahko vaš piercing nabrekne ali se počuti boleče kakšen dan po posegu. To je povsem normalno in bi moralo po nekaj dneh izginiti.

Če želite zamenjati nakit, je najbolje, da se najprej popolnoma pozdravi. Morda boste želeli tudi preveriti pri svojem mojstru prebadanja, če lahko svojega zamenjate zdaj.

Ali lahko prebodim obe ušesi?

Industrijski piercing je neverjetno osupljiv, da vas bo morda zamikalo, da bi ga imeli na obeh ušesih. In to je popolnoma v redu. Konec koncev lahko odstranite palico in uporabite ločen nakit, da bo videti manj praznično kot bar.

Ali je v redu, da prebodite obe ušesi hkrati?

Spet je odvisno od osebe, vendar je lahko zelo težko preboditi dve ušesi hkrati. Ne pozabite, da industrijsko prebadanje potrebuje vsaj dva prebadanja. Prebod obeh ušes je lahko za vas zelo neprijeten ne le med postopkom, ampak tudi po njem.

Prvič, ni priporočljivo spati na novih piercingih. Če imate prebodeno levo uho, poskrbite, da boste spali na desni strani in obratno. V nasprotnem primeru je lahko zelo neprijetno in lahko ovira proces zdravljenja piercinga.

Prebod obeh ušes omejuje vaš položaj spanja. To pomeni, da lahko ležite le na hrbtu ali na trebuhu. Preveč udobno ni možnost v naslednjih nekaj mesecih, saj se zdravi.

Se pravi, počasi vzemite postopek. Priporočamo, da ga najprej postavite na eno uho in pustite, da se popolnoma zaceli. Morda ste si, ko se je uho zacelilo, premislili in si želite drugačnega piercinga.

Kakšen nakit lahko uporabim?

Industrijski piercing uporablja palico za povezavo dveh ali več lukenj. Če to ni bar, se temu v resnici ne reče industrijski piercing in ostanejo vam različne vrste piercingov. Kljub temu je za to vrsto prebadanja mogoče uporabiti le palico. Dobra novica je, da lahko najdete veliko različnih in edinstvenih nakita, ki ustrezajo vašemu slogu.

Lahko pa se odločite, da za časa celjenja ušesa ne boste nosili baričastega uhana. Od svojega piercing mojstra lahko zaprosite za ločen nakit. Izbirate lahko med labreti, zarobljenimi prstani iz kroglic, mini ukrivljenimi mrenami, brezšivnimi obroči ali kratkimi ravnimi mrenami. Seveda ima vsaka od teh kategorij različne sloge – od preprostih do bolj ustvarjalnih.

Ko se ušesa zacelijo, se lahko vrnete k svojemu mojstru prebadanja in ga spremenite v barski uhan. To lahko storite celo sami.

Ali je nošenje ločenih uhanov koristno za proces zdravljenja?

Prebadanje hrustanca lahko ostane nekaj časa po prebadanju. Morda celo pričakujete, da bo tudi po mesecu ali dveh rahlo bolelo, kar je povsem normalno. V primerjavi s prebadanjem kože traja dlje, da se hrustanec zaceli.

Kljub temu lahko nošenje ločenega nakita med postopkom zdravljenja pomaga. Pogosto je bolj udobno kot imeti palico, ki ob nenamernem dotiku nenehno vleče obe luknji. Ta vrsta nakita povzroča tudi večji pritisk na prizadeto območje, zlasti med spanjem. Zdravljenje lahko traja dlje kot nošenje ločenih uhanov.

Druga prednost uporabe ločenih uhanov je, da preprečite, da bi se vaši lasje zapletli v nakit. To se pogosto zgodi, ko nosite mreno in imate daljše ključavnice. Če pa vztrajate pri tem, da nosite industrijsko mreno, pazite, da bodo vaši lasje vedno vezani, še posebej med spanjem.

Nasveti po oskrbi

Nega je najpomembnejši del industrijskega piercinga. Bodite malo leni z njim in na koncu boste čakali približno eno leto, da se vaši piercingi popolnoma zacelijo. In to če imaš srečo. Veliko je tistih, ki trpijo za okužbami, saj oskrbe ne jemljejo resno.

Kljub temu morate zagotoviti, da so vaši piercingi vedno čisti. Poleg tega je tu še nekaj nasvetov po oskrbi:

Čiščenje

Vsak dan je treba očistiti luknjice. To preprečuje kopičenje bakterij, ki bi lahko povzročile okužbe. Najboljše čistilno sredstvo je razpršilo z morsko soljo, ki ga lahko kupite v kateri koli lekarni ali v trgovini za prebadanje. Lahko ga naredite tudi doma.

Preprosto zmešajte četrt žličke morske soli z 8 unčami tople vode. Mešajte, dokler se sol ne raztopi. Ko to stori, lahko vzamete vato ali popke in jo namočite v mešanico morske soli. Nato preprosto očistite prizadeto območje.

Preden opravite to rutino, se prepričajte, da so tudi vaše roke čiste.

Brez dotika

V času celjenja se ne dotikajte svojih piercingov in nakita. Ne vrtite ga ali prilagajajte. Če želite spremeniti, na primer zamenjati nakit, se najprej posvetujte s svojim pirsing mojstrom. Nikoli ne poskušajte tega narediti sami ali odstraniti nakita, zlasti prvih nekaj tednov in nekaj mesecev.

Če je mogoče, ne spite na novih piercingih. Obkrožite se z blazinami, tako da se vam zdi, da skoraj ležite na hrbtu.

Prav tako bodite previdni, ko si umivate lase ali se kopate. Čim bolj omejite stike. V času kopeli uporabljajte ekološke in blage izdelke, da tudi če dosežejo vaš piercing, ne bodo razdraženi.

Menjava nakita

Če vam je vaš mojster prebadanja dal signal, da zamenjate nakit, se lahko vaša ušesa še vedno počutijo občutljiva. Torej, če želite zamenjati uhane, samo nekaj minut namočite ušesa z vročo vodo. To lahko precej olajša postopek. Prepričajte se, da voda ni dovolj vroča, da opečete občutljiva ušesa.

Očistite si roke ali celo nosite rokavice iz lateksa, če želite biti res varni. Nežno odvijte konce nakita in ga počasi slecite na obeh koncih. Preden zamenjate uhane, morate najprej očistiti območje. Še bolje je razkužiti sam nakit, da boste dodatno varni.

Tako kot ste odgrnili prve uhane, nežno vstavite še en nakit. Med odstranjevanjem uhanov in vstavljanjem novega boste verjetno čutili rahlo nelagodje ali celo bolečino. To je povsem normalno.

Ko zamenjate industrijsko mreno, zadnjič očistite območja.

Okužbe

Okužbe so morda najhujša mora vsakogar, ki si prebode ušesa. To je precej pogosto in je lahko posledica pomanjkanja oskrbe ali če se ne zavedate umazane okolice. Lahko ga povzročijo bakterije, če ne dezinficirate pravilno ali če piercing pogosto držite z umazanimi rokami.

Prodorna okužba ima več simptomov:

 • Rdečica
 • Oteklina
 • Rumen izcedek
 • Srbenje
 • Gorenje
 • Nežnost
 • Bolečina

Ko doživite kaj od tega, je najbolje, da se posvetujete s svojim zdravnikom. Predpisati vam bodo morali antibakterijska zdravila-peroralna ali kreme. Pomembno je, da to storite takoj, ko sumite na okužbo, sicer se lahko poslabša, ovira vaše celjenje in celo povzroči hude okužbe, ki lahko vplivajo na vaše splošno počutje.

Da bi se izognili kakršni koli okužbi s prebadanjem, natančno upoštevajte naše nasvete po oskrbi. Najpomembneje je ostati čist.

Koliko stane industrijski piercing?

Določiti oceno stroškov industrijskega piercinga je precej težko. Pri tem pridejo v poštev nekateri dejavniki. Obstaja sloves mojstra piercinga, kjer se nahajajo piercingi, in nakit, ki ste ga uporabili.

Na splošno piercing trgovine v mestu ponavadi zaračunavajo več v primerjavi s tistimi na podeželju ali v majhnih mestih. Poleg tega bolj ugledni mojstri pirsinga zaračunajo tudi več. Ti ljudje imajo več izkušenj in veljajo za znane v industriji.

Vsak nakit ima tudi drugačen cenovni razred. Ljubiteljske vrste so dražje, vendar je v fazi zdravljenja redko nositi kaj modnega. Vaša izbira je, da začnete z nakitom, da ga boste lažje nosili.

Cena, ki jo plačate, lahko vključuje tudi izdelke vašega piercerja. Običajno so to razpršila za morsko sol po čiščenju vaših piercingov. Ali pa ste morda kupili dodaten nakit.

Skupni cenovni razred pa se giblje med 30 in 90 USD. Pričakujete lahko višje cene, vendar običajno ne padejo pod minimalne stroške.

Če želite vedeti cenovni razpon, pokličite trgovine v vaši bližini in povprašajte za oceno.

Kako najti piercing trgovino

Pogosteje kot ne, se boste morali za odločitev posvetovati z drugimi trgovinami in mojstri piercinga. To je prav. Poleg tega, da vprašate, koliko vas bo to verjetno stalo, se morate z njimi pogovoriti tudi o postopku. Poskrbite, da boste ustrezno raziskali najboljša mesta v vaši bližini.

Eden najboljših načinov, kako najti pravo piercing trgovino ali osebo, je najti napotnico. Če poznate nekoga s pirsingom na telesu, ga vprašajte, kje so ga dobili. Ko imate seznam teh trgovin, jih pokličite in vprašajte, ali delajo industrijski piercing.

Še bolje je, če dobite napotnico od nekoga, ki ima dejansko industrijski piercing. Tako jih lahko vprašate, kakšna je bila izkušnja. Če poznate tudi nekoga, ki ima prebodena ušesa, ga vprašajte, če lahko pridete z njim. Imeli boste izgovor, da sami preverite mesto in preverite njihovo čistočo ali izkušnje strank.

Ampak ne ustavite se pri tem, branje mnenj strank vam lahko pomaga tudi pri odločitvah. Te ocene lahko najdete na njihovi spletni strani ali na drugih izbranih spletnih mestih.

Zaključek

Industrijski piercing je ena najbolj osupljivih body artov, ki jih lahko dobite. Lahko pa je malo praznično, še posebej z elegantnim nakitom. Morda se boste želeli navaditi, da boste na poti v službo ali domov dobili različne podobe različnih ljudi. Toda vse je del čar prebodanja ušes.

Preden se lotite industrijskega piercinga, poskrbite za veliko raziskav. Taki vodniki vam pomagajo, da ste v celoti seznanjeni s postopkom in drugim, kar morate vedeti.

Poleg nasvetov želimo deliti tudi neverjeten navdih za vse, ki ga nameravate dobiti!