Naper Piercing – Postopek, bolečina, cena, 130+ idej

Nesporno je dejstvo, da so površinski piercingi izjemno priljubljeni ne le danes, ampak tudi nekaj let v preteklosti. Eden od teh priljubljenih površinskih piercingov je prebadanje na tilniku. Med tistimi površinskimi piercingi je tilnik zagotovo ena tistih edinstvenih in čudovitih različic. Ko govorimo o njegovi lokaciji, se takšno prebadanje opravi posebej na zatilju. Če ne veste, se tilnik dejansko nahaja na zadnjem delu vratu osebe. Ta piercing je popularno znan tudi kot prebadanje vratu.

Postopek prebadanja Nape

Če želite imeti to edinstveno površinsko prebadanje, je neizogibno opraviti postopek prebadanja. V zvezi s tem si morate zapomniti, da bi moral biti za ta ključni postopek primeren izkušen, profesionalen piercer. To je zato, da se zagotovi, da je vse narejeno na pravi način. Zato se prepričajte, da ste izbrali najboljši piercer, ki je na voljo v vaši bližini. Takoj, ko prispete na kliniko za piercing izbranega profesionalnega piercerja, se pričakuje, da vas bo zabaval in vam na kratko in na kratko povedal. Po tem boste morali rahlo skloniti glavo, da poudarite del zatilja. Z uporabo kirurškega peresa bodo označene izstopne in vstopne točke piercinga. Nato se na območje namesti objemka, tako da vstavljanje votle igle za ustvarjanje luknje ni tako težko. Uporabljeno iglo je treba najprej sterilizirati, da se izognemo bakterijam, ki povzročajo okužbe. Ko je luknja uspešno narejena, bo nato vstavljen nakit, ki ste ga izbrali vnaprej.

Možna bolečina, ki jo lahko občutite

Slaba novica je, da ob posegu nikakor ne morete čutiti bolečine. Dobra novica pa je, da intenzivnost bolečine ni tako boleča v primerjavi z nekaterimi drugimi površinskimi piercingi, ki se izvajajo v občutljivih delih telesa. Lahko pa obstajajo nekateri primeri, ko človek zaradi tega čuti toliko bolečine, in to zaradi manjše tolerance bolečin, ki jo ima njegovo telo. Če imate večjo toleranco bolečine, vas bolečina zagotovo ne bo motila.

Zdravilni proces

Če ste dovolj pogumni, potem zagotovo ne boste motili bolečine, ki jo lahko občutite, ko imate prebadanje zatilja. Kakorkoli že, bolečina bo čez nekaj časa med zdravljenjem preprosto izginila. V večini primerov vam bo vzelo najmanj 2 meseca in največ 6 mesecev preden se rana popolnoma zaceli, kar je posledica postopka prebadanja.

Skrbi

Ni treba posebej poudarjati, da je izjemno pomembno skrbeti dobro za prebodeno območje. Vedno se spomnite, da bo način zdravljenja zanje pomemben tudi pri procesu zdravljenja. Tako dobro skrbite zanje:

  • Umijte si roke, preden se dotaknete prebadanja in prebodenega območja. Vaše roke lahko vsebujejo številne bakterije in ne pozabite, da so bakterije lahko glavni vzrok za prebadanje.
  • Nikoli se ne dotikajte prebodenega območja, če je mogoče. Če se ga dotaknete, boste rano odstranili, kar je dovolj, da povzroči draženje. Ne pozabite tudi, da v vaših rokah morda živijo številne bakterije.
  • Na prebodeno mesto nanesite slano vodo. Vzameš vato in jo namočiš v slani vodi. Bombaž stisnite na prebodeno območje, to morate storiti dvakrat na dan.
  • Pri kopanju uporabljajte samo blago milo. To je preprosto zato, ker mila za kopanje, ki vsebujejo močnejše kemikalije, lahko dovolj dražijo posebno prebodeno območje.
  • Ne spite v položaju, v katerem se lahko področje zatilja poslabša. Ne pozabite, da je prebodeno območje med zdravljenjem zelo občutljivo, da že en sam ščepec na njem lahko že povzroči okužbo.

Pogosti miti

Mnogi verjamejo, da je bil piercing na zatilju pred kratkim izumljen in populariziran. Vendar pa niso vedeli, da so to vrsto piercinga že nekaj let v preteklosti nosili številni ljudje, zlasti tisti, ki so pripadali plemenu. Drug pogost mit, ki ga danes verjamejo številni posamezniki, je, da je ta prebadanje lahko glavni vzrok za poškodbe živcev in hrbtenice. Resnica je, da za razliko od nekaterih drugih telesnih piercingov ta čudovit piercing ne bo bolj vplival na živčna tkiva. Tako zagotovo ni resnice glede trditve, da lahko ta prebadanje povzroči poškodbe, povezane z živci.

Zapleti

Ne bodite presenečeni, če bo prebodeno območje nabreklo in pokazalo rdečico, ker je to le normalna reakcija vašega telesa, da doživi postopek prebadanja. Te normalne reakcije telesa se pojavijo nekaj dni po postopku prebadanja. Kakorkoli že, oteklina in pordelost običajno izgineta po 3 do 4 dneh po tem, ko sta jih imela. Če pa še vedno ostanejo po določenem časovnem obdobju, je to čas, ko bi morali skrbeti. Verjetno so prebodeni že okuženi. Na ta način ne morete storiti nič drugega, kot da obiščete zdravnika, ki lahko preveri prebodeno območje.

Koliko stane?

Pravzaprav bodo stroški celotnega postopka prebadanja zatilja odvisni od več odločilnih dejavnikov. Zato je redek primer, da dva posameznika plačata enako ceno za opravljen postopek, čeprav imata različna profesionalna prebadanja. Toda v večini primerov, stroški tega piercinga so lahko okoli 50 USD ali več.

Seveda bodo stroški vedno tam, saj boste najeli strokovno službo uglednega piercerja. Zato morate pripraviti svoj proračun. Preden opravite ključni postopek, se prepričajte, da poznate nekaj pomembnih informacij. Oglejte si tudi naše članke o najbolj priljubljenih piercingih na trebuhu, pikcingih na jamicah in piercingu na jeziku.

prebadanje vratu (1)prebadanje vratu (3)prebadanje vratu (4)prebadanje vratu (5)prebadanje vratu (6)prebadanje vratu (7)prebadanje vratu (8)prebadanje vratu (9)prebadanje vratu (10)prebadanje vratu (11)prebadanje vratu (12)prebadanje vratu (13)prebadanje vratu (14)prebadanje vratu (15)prebadanje vratu (16)prebadanje vratu (17)prebadanje vratu (18)prebadanje vratu (19)prebadanje vratu (20)prebadanje vratu (21)prebadanje vratu (22)prebadanje vratu (24)prebadanje vratu (25)prebadanje vratu (26)prebadanje vratu (27)prebadanje vratu (28)prebadanje vratu (29)prebadanje vratu (30)prebadanje vratu (31)prebadanje vratu (32)prebadanje vratu (33)prebadanje vratu (34)prebadanje vratu (35)prebadanje vratu (36)prebadanje vratu (37)prebadanje vratu (38)prebadanje vratu (39)prebadanje vratu (40)prebadanje vratu (41)prebadanje vratu (42)prebadanje vratu (43)prebadanje vratu (44)prebadanje vratu (45)prebadanje vratu (46)prebadanje vratu (47)prebadanje vratu (48)prebadanje vratu (49)prebadanje vratu (50)prebadanje vratu (51)prebadanje vratu (52)prebadanje vratu (53)prebadanje vratu (54)prebadanje vratu (55)prebadanje vratu (56)prebadanje vratu (57)prebadanje vratu (58)prebadanje vratu (59)prebadanje vratu (60)prebadanje vratu (61)prebadanje vratu (62)prebadanje vratu (63)prebadanje vratu (64)prebadanje vratu (65)prebadanje vratu (66)prebadanje vratu (67)prebadanje vratu (68)prebadanje vratu (69)prebadanje vratu (70)prebadanje vratu (71)prebadanje vratu (73)prebadanje vratu (75)prebadanje vratu (76)prebadanje vratu (77)prebadanje vratu (78)prebadanje vratu (79)prebadanje vratu (80)prebadanje vratu (81)prebadanje vratu (82)prebadanje vratu (83)prebadanje vratu (84)prebadanje vratu (85)prebadanje vratu (86)prebadanje vratu (87)prebadanje vratu (88)prebadanje vratu (89)prebadanje vratu (90)prebadanje vratu (91)prebadanje vratu (92)prebadanje vratu (93)prebadanje vratu (94)prebadanje vratu (95)

Awesome Surface Barbell Nape Piercing za moškeČudovit piercing nape z enim dermalnim sidromLep površinski piercing nape na srebrni mreniPrebadljiva slika Canulla NapeBarvita cvetlična čepka Površina Naper Piercing SlikaDiamond Studs Surface Nape Piercing SlikaDeklica, ki prikazuje svojo površinsko sliko pikantnega drsnikaMicro Dermals Surface Nape Piercing SlikaMicrodermals Nape Piercing Slika za dekletaPiercing nape v postopkuRed Gems Surface Nape Piercing SlikaPiercing slika srebrne palice za mlada dekletaPrebadanje na površini srebrnih draguljevSilver Studs Surface Nape Piercing SlikaEnojna dermalna sidrna piercing slika za dekletaSurface Nape Piercing za mlada dekletaKrilata tetovaža ljubezenske besede na zgornjem delu hrbta in površinski piercing