Piercing školjkom – morate probati ukras na ušima

Čini se da ovih dana sve više ljudi postaje znatiželjno o piercingu školjki. Pa, nema sumnje u to budući da su ljubitelji piercinga u svijetu već umorni od uobičajenih piercinga na svom tijelu poput piercinga jezika, bušenja obrva, usana i mnogih drugih. Kod ove vrste piercinga perforacija se vrši na ušima, osobito na područjima hrskavice. Njegovo je ime zapravo preuzeto iz činjenice da se ovaj piercing vrši na dijelu ušiju koji izgledaju poput školjki, neposredno uz ušne kanale.

Vrste

Jedna stvar koju biste uvijek trebali zapamtiti je činjenica da postoje dvije vrste koje možete pokušati iskusiti i sami. Odluka koju ćete od ove dvije odabrati sada će ovisiti o vama. Ako niste toliko ugroženi bolom koji vam može uzrokovati postupak piercinga, zašto ne biste isprobali njih dvoje. U svakom slučaju, budite uvjereni da će njih dvoje zasigurno uljepšati vaše uši.

  • Unutarnji tip – Kao što mu ime govori, unutarnji tip je piercing koji se može vidjeti na unutarnjoj školjci. Ako nemate pojma gdje se nalazi ta unutarnja školjka, pokušajte se ogledati i promatrajte uši. Tamo ćete pronaći područje u obliku zdjele, koje se nalazi tik uz ušne kanale. Upravo se na tom mjestu nalazi unutarnja školjka na kojoj treba izvesti perforaciju.
  • Vanjski tip – Vanjski tip je piercing koji se radi na sasvim suprotnoj strani unutarnje školjke. Opet pokušajte promatrati uši u ogledalu i zasigurno ćete primijetiti ravni dio koji se nalazi između grebena i spirale. To je upravo mjesto gdje bi trebalo izvesti vanjsko probijanje školjki.

vrste ušnih piercinga

Vodič do uspjeha

Ako mislite da je ova vrsta piercinga kao vašeg prekrasnog ukrasa na tijelu izuzetno jednostavna kao ABC, onda morate poludjeti. To nikada nije jednostavno, a potrebno je toliko stručnosti. Prestanite razmišljati da to možete učiniti sami. Postoji toliko mnogo stvari koje se moraju uzeti u obzir pri takvom piercingu. Evo što trebate učiniti:

  • Pronađite najboljeg Piercera – Naravno, vani ima toliko piercera koje možete pronaći. No veliko je pitanje jesu li svi dovoljno pouzdani? Neki od njih nisu sigurni. Stoga je vrlo važno da prije nego što odaberete njega ili nju provedete opsežno istraživanje o određenom pierceru.
  • Odaberite najbolji nakit za piercing – Trebali biste znati da kad je riječ o pirsingu na tijelu, postoji mnogo mogućnosti nakita koje možete imati. Sve je na vama što ćete odabrati. Samo provjerite je li nakit dovoljno sposoban ispuniti vašu svrhu takvog jedinstvenog piercinga ušiju. Štoviše, pobrinite se da nakit bude u okviru vašeg proračuna. Nemojte se usuditi toliko potrošiti na to ako ne želite završiti s ničim više u džepu.
  • Budite potpuno pripremljeni – Prije nego što se podvrgnete postupku probadanja, morate biti jako spremni ne samo financijski, već i psihički i duhovno. Trebali biste imati snažnu volju da prođete postupak. Također biste se trebali pripremiti na moguću bol koju možete osjetiti u ovom postupku. I iznad svega, imajte na umu da još uvijek morate platiti profesionalnog piercera kojeg unajmite, pa morate pripremiti svoje financije.

Razina boli

Izvođenje nekih postupaka piercinga na vašem tijelu zasigurno uključuje upotrebu probadajuće igle koja će vam pomoći u stvaranju rupe na određenom području tijela na koju bi trebao biti postavljen piercing nakit. Zbog toga bi se mogla oštetiti neka tkiva kože i mišića, pa će vam to zasigurno biti bolno. Osim toga, ne zaboravite da se ovaj piercing vrši na dijelu ušiju, što je područje s debelom hrskavicom. S obzirom na to, možda će biti malo teško pustiti probodnu iglu da prođe kako bi stvorila rupu, a to zasigurno signalizira određenu bol.

Proces ozdravljenja

Nepotrebno je reći da području gdje se rade piercingi školjki potrebno je neko vrijeme da se oporavi kao i svaka vrsta rane u tijelu osobe. Proces ozdravljenja ovog piercinga može biti razlog zašto se ne biste usudili imati ga kao ukras za tijelo. To je jednostavno zato što vam može potrajati koliko god 18 mjeseci prije nego što konačno možete reći da je rana nastala postupkom probijanja već potpuno zacijeljena. To pokazuje da morate imati znatnu količinu strpljenja sa sobom u iščekivanju potpunog ozdravljenja probušenog područja. Ako ga nemate, ovaj piercing definitivno ne bi bio dobra ideja za vas.

Odgovarajuća njega

Istina je, postoji mnogo puta da se procijenjeni duži proces ozdravljenja probijanja školjke može skratiti ako se dobro brinete o samom probadanju, kao i o probušenom području. Da, dobro ste pročitali. Nakon što je profesionalni piercer odradio svoj dio piercinga na vašoj školjci, vaša stvar bi trebala biti sljedeća. Ova stvar čini sve potrebne stvari kako bi održala odlično stanje vašeg piercinga i cjelokupnog bića općenito. Evo što možete učiniti:

  • Izbjegavajte dodirivanje piercinga i probušenog područja. Imajte na umu da će probušeno područje nakon podvrgavanja zahvatu imati otvorenu ranu. Ova otvorena rana je, naravno, osjetljiva na neke bakterijske infekcije. Ako nastavite dodirivati ​​probušeno područje i probijanje, bit će veće šanse za prijenos nekih bakterija iz vaših ruku prema njima. To će zasigurno rezultirati užasnim komplikacijama.
  • Učinite preporučene metode kako očistiti piercing i probušeni dio. Jedan od načina da svoj piercing držite podalje od zaraznih bakterija je redovito čišćenje redovito preporučenim metodama. Za to možete pitati svog unajmljenog profesionalnog piercera. Ako je on ili on zaista pravi profesionalni piercer, on ili ona zasigurno znaju takvo što.
  • Nemojte spavati u položaju koji može opteretiti probušeno područje. Toliko opterećenje probušenog područja zasigurno može uzrokovati neke užasne komplikacije. Ono što možete učiniti je spavati u položaju koji je prikladan za probušeno područje. Ako se piercing vrši na lijevom uhu, pokušajte spavati u bočnom položaju s desne strane.
  • Koristite samo blage proizvode. Proizvodi koji sadrže vrlo jake kemikalije mogu naravno nadražiti ranu na probušenom području. Ako ne želite da se to dogodi, koristite samo blage proizvode kada se kupate ili kada čistite probadajući nakit i probušeni dio.

Infekcija

Šanse da se zarazite su veće jer je više slojeva probušeno. Srećom, postoje prevencije koje možete poduzeti kako biste izbjegli infekciju.

Cijena piercinga školjki

Istina je da postoje mnogi čimbenici koji mogu utjecati na cijenu vašeg piercinga u školjci, poput cijene odabranog piercing nakita i unajmljenog profesionalnog piercera. No, općenito govoreći, cijena ovog piercinga počet će od 45 USD do 75 USD. Uzimajući u obzir neke dodatne čimbenike ovisno o odabranom pierceru, cijena bi mogla biti veća od toga.

Opcije nakita

Postoji veliki izbor izbora nakita. Labret klinovi, zarobljeni prstenovi od perli i kružne mrene neke su od vaših mogućnosti. Ako idete prvi put, trebali biste ga pažljivo izabrati jer je dug put ozdravljenja nakon što napravite piercing. Preporučuje se lagani pristup, a također bi trebalo omogućiti prostor za čišćenje prostora.

Također pogledajte naše članke o popularnim vrstama pirsinga u uhu Piercing spirale, industrijski piercing, piercing s rokom i Orbitalni piercing.

Piercing s trostrukim školjkama s bisernim režnjemPiercing ljušture nadahnut ljubičastom bojomPiercing s trostrukom školjkomKrižni i kružni piercing vanjske školjkeProbijanje trostruke vanjske školjkePiercing s tri vanjske školjkeMali piercing vanjske školjkePiercing vanjske školjke dragog kamenjaProbadanje vanjske školjke smaragdomPiercing uvijene školjkePiercing od titanaPiercing za sunčanu školjkuPiercing konjske školjkePiercing zlatne školjkeŽabica školjka PiercingDvostruki kružni piercingDijamantski piercing sa trostrukom školjkomPirsing dijamantnog cvijetaCool piercing školjkiKružni piercing školjkiPiercing školjki plavih dragulja