Vodič za probijanje obrva (+50 sjajnih slika)

Također poznat kao pirsing u suzama, poljubac leptira ili vrane noge, pirsing protiv obrva postavlja se neposredno iznad jagodične kosti i ispod donje orbite oka.

Obično se rade s malom površinskom šipkom ili zakrivljenom šipkom, a mogu biti okomite ili vodoravne, ovisno o vašim željama.

protiv piercinga obrva na djevojci

Pirsing protiv obrva spada u kategoriju površinskih piercinga. To znači da se, umjesto da se stavljaju kroz dio tijela (poput usne ili ušne resice), postavljaju na ravno područje. Površinski piercing ima oblik šipke koja ide ispod kože i dvije kuglice na oba kraja iznad površine kože.

Kapljice su relativno novi dodatak piercingu na licu i postaju sve popularniji. Upadljivi i neobični, zasigurno će vas istaknuti!

Inspiracija za muškarce protiv piercinga obrva

Metode probijanja obrva

Kao i svi dermalni piercingi na licu, probijanje obrva može se izvesti malim dermalnim udarcem ili piercing iglom.

Profesionalac koji radi vaš piercing moći će vas savjetovati o prednostima i nedostacima svake metode. Općenito, metoda “bušenja i sužavanja” relativno je nova tehnika i kaže se da rezultira bržim zacjeljivanjem i boljom stopom preživljavanja od postupka “stezaljke i igle”.

Istodobno, dermalnim udarcem uklanja se komad tkiva, dok igla samo dijeli kožu. To znači da upotreba dermalnog udarca nosi veći rizik od ostavljanja ožiljka nakon vađenja piercinga.

Izbliza Anti Piercing obrva

Prilikom dobivanja piercinga protiv obrva ključno je raditi s profesionalnim, iskusnim piercerom. Ne samo da će moći smanjiti faktor boli i rizik od infekcije ili odbacivanja, već je najvažnije da će znati sigurno izvesti postupak.

Ispravan položaj piercinga nevjerojatno je važan – greška probušivača mogla bi dovesti do oštećenja tkiva i živaca.

Dermalni piercing u suzi

Dermalna verzija piercinga protiv obrva uključuje jedno sidro postavljeno unutar kože-pa umjesto da koristite šipku s dvije perle, koristite sidro s jednom kuglicom. I dalje se smatra površinskim piercingom, iako je poznat kao “single point” površinski piercing.

Rock Emo Anti Piercing obrva

Cijena protiv piercinga obrva

Točna cijena ovisit će o studiju za piercing koji odaberete, ali općenito biste trebali očekivati ​​da ćete platiti između 40 i 60 USD.

Faktor boli

Svi imamo različite pragove boli za različite vrste boli, pa je bol na univerzalnoj ljestvici teško postaviti bol povezanu s piercingom protiv obrva. Bolit će, to je sigurno – koliko će ovisiti o vašoj toleranciji.

Budući da se rade na osjetljivom mjestu i zahtijevaju relativno veliku količinu početnog oštećenja kože, općenito, pirsing suze spada u bolnije zahvate.

Ipak, visokokvalificirani piercer trebao bi moći izvesti piercing brzo i učinkovito, minimizirajući količinu boli koju doživi.

Žestoki okomiti piercing protiv obrva

Liječenje

Za zacjeljivanje probijanja obrva trebalo bi proći između 6 do 8 tjedana. Tijekom procesa ozdravljenja izbjegavajte dodirivanje piercinga ili iritaciju područja na bilo koji način. To također znači da ne biste trebali pokušavati ukloniti ili zamijeniti piercing sve dok potpuno ne zacijeli.

Tijekom prva dva dana nakon uboda, krvarenje, bol i crvenilo u tom području su sasvim normalni. Jednako tako, bijela i žuta tekućina koja izlazi iz rane je za očekivati ​​i nema razloga za brigu, osim ako dugo traje i popraćena je neuobičajenom boli ili svrbežom.

Dok vaš piercing zacjeljuje, možda ćete se suzdržati od korištenja krema za lice i šminke u tom području. Također se preporučuje izbjegavanje konzumiranja alkohola i droga, jer te tvari mogu usporiti proces ozdravljenja.

Nakon njege

Vaš piercer trebao bi vam dati detaljne upute za njegu – općenito, preporučuje se pirsing oprati dva puta dnevno, koristeći slanu otopinu.

Jedna jednostavna metoda je staviti fiziološku otopinu u dovoljno veliku čašu, pritisnuti je na piercing i nagnuti glavu unatrag, učinkovito natapajući područje. Možete sami napraviti slanu otopinu kod kuće otapanjem male količine morske soli u toploj vodi. Toplina vode potiče dotok krvi u to područje i potiče zacjeljivanje, dok morska sol nježno čisti ranu.

Seksi protiv piercinga obrva za djevojčice

Važno je koristiti morsku sol, a ne kuhinjsku jer će potonja iritirati područje, a ne pomoći u procesu ozdravljenja.

Osim slane otopine, postoje i drugi proizvodi koji se mogu koristiti za čišćenje piercinga, poput nježnih sapuna i otopina posebno dizajniranih za tu svrhu. Postoje tekućine i ljekoviti brisevi koje možete kupiti u salonima za piercing. Neki pierceri također predlažu korištenje prirodnih ulja, poput razrijeđenog ulja čajevca ili emu ulja.

Osim čišćenja samog piercinga, važno je obratiti pozornost i na opću čistoću i higijenu – na primjer, paziti da se ručnici i posteljina često mijenjaju.

Rizici

Odbijanje

Kao i svi površinski piercingi, suze nose rizik od odbacivanja. Kad se suoči sa stranim tijelom (u ovom slučaju s piercingom) unutar ili ispod kože, ljudsko tijelo ima dva izbora: zacijeliti kožu i stvoriti ožiljak oko predmeta ili ga gurnuti van.

Odbijanje je rezultat druge opcije: umjesto da zaliječi oštećenja na koži i tkivu, vaše se tijelo odlučuje za istiskivanje piercinga poput iverice. Ovaj proces započinje migracijom – kada se piercing počne pomicati zbog istiskivanja. Znakovi odbijanja uključuju:

  • Crvenilo oko piercinga traje dulje od očekivanog
  • Nakit se počinje probijati kroz kožu
  • Osjećaj topline, iritacije ili svrbeža oko područja

Ako mislite da je vaš piercing odbijen, posjetite profesionalnog piercera ili liječnika što je prije moguće. Odbijanje piercinga može značiti da postoji ozbiljna infekcija i može biti opasno.

Ideje protiv piercinga obrva

Nije moguće u potpunosti osigurati da se odbijanje neće dogoditi, iako postoje neki čimbenici koji utječu na vjerojatnost da će vaš piercing biti odbijen. Pravilno postavljanje i pravilan odabir nakita najvažnije su pitanje – to ovisi o vašem probadaču, stoga svakako odaberite nekoga kome vjerujete kako bi stvari bile ispravne.

Vaše opće zdravlje još je jedan faktor – što ste zdraviji, manje su šanse za odbijanje. Također je važno izbjeći oštećenje područja ili povlačenje piercinga jer to može pokrenuti mehanizam odbacivanja čak i nakon što je piercing očito zacijeljen i stabilan duže vrijeme.

Infekcija

Podrazumijeva se da je infekcija nešto što pod svaku cijenu želite izbjeći – a način da to izbjegnete je da cijelo vrijeme držite područje piercinga čistim. Znakovi infekcije mogu uključivati:

  • Gusti, žuti iscjedak
  • Koža oko piercinga vruća na dodir
  • Osjećaj topline, iritacije, svrbeža u cijelom području
  • Groznica

Ako sumnjate da se vaš piercing mogao zaraziti, počnite s intenziviranjem rutine naknadne njege-operite piercing 3-6 puta dnevno i koristite besplatna sredstva za čišćenje poput prskanja nakon njege i briseva s lijekovima. Ako simptomi potraju ili se pogoršaju, posjetite liječnika što je prije moguće.

Dugovječnost

Za razliku od standardnih (ne-površinskih) piercinga, površinski piercing je osjetljiv na odbacivanje ili infekciju čak i nakon što je zacijelio. Iako postoji vjerojatnost da će s vašim piercingom zauvijek biti sve u redu, statistički gledano većina površinskih piercinga ima ograničen vijek trajanja.

Koliko je točno moguće uživati ​​u piercingu suza, prilično je nemoguće pogoditi. Općenito, uspješno izliječeni površinski piercing traje od tri mjeseca do nekoliko godina, iako je moguće da će biti prisutni dulje.

Vrste nakita za piercing protiv obrva

Postoji nekoliko vrsta nakita koji se mogu koristiti za piercing protiv obrva. Prilikom odabira s kojim ćete ići, potrebno je uzeti u obzir i praktična i estetska razmatranja. Piercing koji odaberete moći će vas savjetovati o najboljem tipu za vas.

Stil sa šipkom

Piercing sa mrenom ima oblik ravne šipke s perlicama na svakom kraju. Šipka je dio koji ide ispod kože – bit će vidljive samo kuglice. Da biste uklonili mrenu, jednu od perli morate odvrnuti.

Postoji mnogo različitih stilova nakita sa šipkama. Standardni oblik kuglice kuglice ponekad se zamjenjuje šiljcima ili kvadratima, a proboji dolaze u različitim bojama i estetici. Ne moraju biti ni obični kirurški čelik – neki dizajni uključuju dragulje, obojeni čelik, plemenite metale (poput zlata) ili različite oblike kako bi piercing izgledao još originalnije.

Stil zakrivljene šipke

Varijacija piercinga mrene, gdje je šipka blago zakrivljena u luk.

Stil površinske trake

Vjerojatno najčešći izbor za piercing protiv obrva. Površinske šipke imaju oblik spajalica-ravna šipka s pravokutnim zavojem na oba kraja. Kao i sa šipkama, kuglice (ili drugi oblici) navijene su na krajeve.

Zarobljeni stil prstena od perli

Prstenovi od perli su, kako ime govori, kružnog oblika s malim metalnim zrnom koje upotpunjuje prsten. Iako su popularniji za piercing na usnama, ušima, obrvama i nosu, oni su također održiva opcija za piercing u suzama..

Kao i mrene, dolaze u raznim bojama i stilovima.

Važno je napomenuti da je općenito poželjno korištenje mrena, a ne prstenova, za površinske piercinge. Razlog tome je što mrene promiču zacjeljivanje mnogo učinkovitije od prstena. Kod mrena je minimalno pomicanje u rani – međutim, prstenovi se mogu pomicati i okretati, potencijalno unoseći klice u ranu.

Dermalni stil nakita

Ako ste se odlučili za probijanje obrva u jednoj točki (prikazuje se jedna perlica, a ne šipka i dvije perle), tražite da nabavite nakit za probijanje kože.

Sastoji se od sidra – dijela koji je unutar vaše kože; i na vrhu – dio koji se uvija na sidro i prikazuje iznad kože. Postoje tisuće različitih boja, oblika i stilizacija za vrh & sidreni nakit, pa ćete zasigurno pronaći nešto što odgovara vašem stilu.

Nevjerojatan dermalni pirsing protiv obrva za njuCool žene protiv piercinga obrvaModeran pirsing obrva za djevojčicePrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrvaPrimjer probijanja obrva

Zlatni tuč hrskavica zakrivljen obrva prsten nakitPrsten-obrva od hrskavice crnog rogaZakrivljena šipka s draguljima protiv nakita protiv obrvaSitni zlatni nakit sa šipkom protiv bušenja obrvaZakrivljeni nakit protiv obrva s dvostrukim draguljima u različitim bojamaDvostruki nakit sa zakrivljenim prstenom protiv obrvaPrstenovi protiv obrva s šiljcima i kuglastom glavomNakit od šiljaka i loptice sa zakrivljenom šipkom protiv bušenja obrvaNakit od prstenastih obrva s cilindrom i konusomDvostruki zakrivljeni nakit protiv obrva s dvostrukim kockama