Vodnik za prebadanje obrvi (+50 odličnih slik)

Znani tudi kot solzni prebadanje, poljub metulja ali vrana stopala, piercing proti obrvi je nameščen tik nad ličnico in pod spodnjo orbito očesa.

Običajno se izvajajo z majhno površinsko palico ali ukrivljeno mreno in so lahko navpične ali vodoravne, odvisno od vaših želja.

deklica proti piercingu obrvi

Pirsing proti obrvi spada v kategorijo površinskih piercingov. To pomeni, da jih namesto skozi del telesa (kot so ustnica ali ušesna mečka) namestijo na ravno površino. Površinski piercing ima obliko palice, ki gre pod kožo, in dveh kroglic na obeh koncih nad površino kože.

Kapljice so relativno nov dodatek k piercingu na obrazu in postajajo vse bolj priljubljene. Privlačni in nenavadni, zagotovo bodo izstopali!

Navdih za prebadanje obrvi za moške

Metode za prebadanje obrvi

Kot vse dermalne piercinge na obrazu lahko piercing proti obrvi naredimo z majhnim dermalnim udarcem ali prebadanjem igle.

Strokovnjak, ki izvaja piercing, vam bo lahko svetoval o prednostih in slabostih vsake metode. Na splošno je metoda “udarca in zožitve” relativno nova tehnika in naj bi povzročila hitrejše celjenje in boljšo stopnjo preživetja kot postopek “vpenjanje in igla”.

Hkrati pa dermalni udarec odstrani del tkiva, igla pa le razdeli kožo. To pomeni, da uporaba dermalnega udarca pomeni večjo nevarnost, da bi pustili brazgotino, če odstranite piercing.

Zaprite proti piercingu obrvi

Pri prebadanju obrvi je ključnega pomena delo s profesionalnim, izkušenim piercerjem. Ne samo, da bodo lahko zmanjšali faktor bolečine in tveganje okužbe ali zavrnitve, ampak kar je najpomembneje, bodo vedeli, kako postopek varno izvesti.

Pravilna namestitev piercinga je neverjetno pomembna – napaka piercinga lahko povzroči poškodbe tkiva in živcev.

Dermalni piercing v obliki solze

Dermalna različica piercinga proti obrvi vključuje eno sidro, ki se postavi v kožo-zato namesto s palico z dvema kroglicama uporabljate sidro z eno kroglico. Še vedno velja za površinsko prebadanje, čeprav je znano kot “enotočkovno” površinsko prebadanje.

Rock Emo Anti Piercing za obrvi

Cena za prebadanje obrvi

Natančna cena bo odvisna od izbranega piercing studia, na splošno pa bi morali pričakovati, da boste plačali nekje med 40 in 60 USD.

Faktor bolečine

Vsi imamo različne pragove bolečine za različne vrste bolečin, zato je bolečino, povezano s prebadanjem obrvi, težko postaviti na univerzalno lestvico. Bolelo bo, zagotovo – koliko bo odvisno od vaše strpnosti.

Ker se izvajajo na občutljivem mestu in zahtevajo relativno veliko začetnih poškodb kože, so na splošno solzni kapljice med bolj bolečimi postopki.

Kljub temu bi moral biti visoko usposobljen piercer sposoben hitro in učinkovito izvesti prebadanje in zmanjšati bolečino.

Močan navpični piercing proti obrvi

Zdravljenje

Zdravljenje proti piercingu obrvi traja od 6 do 8 tednov. Med postopkom zdravljenja se ne dotikajte prebadanja ali kakor koli dražite območja. To tudi pomeni, da ne smete poskušati odstraniti ali zamenjati piercinga, dokler se popolnoma ne zaceli.

V prvih dveh dneh po prebadanju so nekatere krvavitve, bolečine in pordelost okoli območja povsem normalne. Prav tako je mogoče pričakovati, da bo bela in rumena tekočina iztekla iz rane in nič vas ne skrbi, razen če traja dlje časa in jo spremlja nenavadna bolečina ali srbenje.

Medtem ko se vaš piercing zaceli, se raje vzdržite uporabe krem ​​za obraz in ličil na tem območju. Priporočljivo je tudi, da se izogibate uživanju alkohola in drog, saj lahko te snovi upočasnijo proces celjenja.

Nega

Vaš piercer vam mora dati podrobna navodila za nego – na splošno je priporočljivo, da piercing operete dvakrat na dan s fiziološko raztopino.

Enostavna metoda je, da fiziološko raztopino položite v dovolj velik stekleni kozarec, jo pritisnete na prebadanje in za trenutek nagnete glavo nazaj ter učinkovito namočite območje. Doma lahko sami pripravite fiziološko raztopino, tako da v topli vodi raztopite majhno količino morske soli. Toplota vode spodbuja pretok krvi v območje in spodbuja celjenje, medtem ko morska sol nežno očisti rano.

Seksi proti piercingu obrvi za dekleta

Pomembno je, da uporabljate morsko in ne kuhinjsko sol, saj bo slednja dražila območje in ne pomagala pri procesu zdravljenja.

Poleg fiziološke raztopine lahko za čiščenje piercinga uporabite tudi druge izdelke, na primer nežna mila in raztopine, izdelane posebej za ta namen. V tekočih salonih lahko kupite tekočine in brise z zdravili. Nekateri prebodalci predlagajo tudi uporabo naravnih olj, na primer razredčenega olja čajevca ali olja emuja.

Poleg čiščenja samega piercinga je pomembno paziti tudi na splošno čistočo in higieno – na primer zagotoviti, da se brisače in posteljnina pogosto menjajo.

Tveganja

Zavrnitev

Kot vsi površinski piercingi, solze nosijo tveganje zavrnitve. Ko se človeško telo sooči s tujkom (v tem primeru s piercingom) znotraj ali pod kožo, ima dve možnosti: zaceliti kožo in oblikovati brazgotino okoli predmeta ali potisniti predmet.

Zavrnitev je rezultat druge možnosti: vaše telo se namesto zdravljenja poškodb na koži in tkivu odloči za potiskanje prebadanja kot drobca. Ta proces se začne kot selitev – ko se prebadanje začne premikati zaradi potiskanja. Znaki zavrnitve vključujejo:

  • Rdečica okoli piercinga traja dlje, kot je bilo pričakovano
  • Nakit se začne kazati skozi kožo
  • Občutek toplote, draženja ali srbenja okoli območja

Če menite, da je bil vaš piercing zavrnjen, čim prej obiščite profesionalnega piercinga ali zdravnika. Zavrnitev prebadanja lahko pomeni resno okužbo in je lahko nevarna.

Ideje za prebadanje obrvi

Ni mogoče v celoti zagotoviti, da do zavrnitve ne bo prišlo, čeprav obstajajo nekateri dejavniki, ki vplivajo na verjetnost, da bo vaš piercing zavrnjen. Pravilna namestitev in pravilna izbira nakita sta najpomembnejša dejavnika – to je odvisno od vašega prebadalca, zato se prepričajte, da izberete nekoga, ki mu zaupate, da bo vse v redu.

Vaše splošno zdravje je še en dejavnik – bolj ko ste zdravi, manjše so možnosti zavrnitve. Pomembno je tudi, da se izognete poškodbam območja ali vlečenju prebadanja, saj lahko to sproži mehanizem zavrnitve tudi po tem, ko je bilo prebadanje očitno dolgo ozdravljeno in stabilno..

Okužba

Ni treba posebej poudarjati, da je okužba nekaj, čemur se želite izogniti za vsako ceno – in način, da se temu izognete, je, da je območje prebadanja vedno čisto. Znaki okužbe lahko vključujejo:

  • Debel, rumen izcedek
  • Koža okoli prebadajoče vroče na dotik
  • Občutek toplote, draženja, srbenja okoli območja
  • Vročina

Če sumite, da se je vaš piercing morda okužil, začnite z intenziviranjem rutine po oskrbi-piercing umijte 3-6 krat na dan in uporabite brezplačna čistilna sredstva, kot so pršila za nego po oskrbi in medicinski brisi. Če simptomi vztrajajo ali se poslabšajo, čim prej obiščite zdravnika.

Dolgoživost

Za razliko od standardnih (ne-površinskih) piercingov so površinski piercingi dovzetni za zavrnitev ali okužbo tudi po tem, ko so zacelili. Čeprav obstaja možnost, da bo z vašim piercingom za vedno vse v redu, statistično gledano ima večina površinskih piercingov omejeno življenjsko dobo.

Kako dolgo lahko uživate v piercingu solz, je skoraj nemogoče uganiti. Na splošno uspešno ozdravljeni površinski piercing traja od treh mesecev do nekaj let, čeprav je možno, da bodo prisotni dlje.

Vrste nakita za piercing proti obrvi

Obstaja več vrst nakita, ki jih lahko uporabite za piercing proti obrvi. Pri izbiri tistega, ki ga želite uporabiti, je treba upoštevati tako praktične kot estetske vidike. Prebodalnik, ki ga izberete, vam bo lahko svetoval, kateri tip je najboljši za vas.

Slog z mreno

Piercing z mreno je v obliki ravne palice s kroglico na vsakem koncu. Palica je del, ki gre pod kožo – vidne bodo le kroglice. Če želite odstraniti mreno, morate eno od kroglic odviti.

Obstaja veliko različnih stilov nakita z mreno. Standardno obliko kroglice kroglice včasih zamenjamo s konicami ali kvadratki, prebadanje pa je na voljo v različnih barvah in estetiki. Ni nujno, da so iz običajnega kirurškega jekla – nekateri modeli vključujejo dragulje, barvno jeklo, plemenite kovine (kot je zlato) ali različne oblike, da je piercing videti še bolj izviren.

Slog ukrivljene mrene

Različica pri prebadanju mrene, kjer je palica rahlo ukrivljena v lok.

Slog površinske palice

Verjetno najpogostejša izbira za piercing proti obrvi. Površinske palice so oblikovane kot sponke-ravna palica s pravokotnim ovinkom na obeh koncih. Tako kot z mrenami so kroglice (ali druge oblike) privijačene na konce.

Slog prstana v krogu

Obročki iz kroglic so, kot že ime pove, okrogle oblike z majhno kovinsko kroglico, ki dopolnjuje obroč. Čeprav so bolj priljubljeni pri prebadanju ustnic, ušes, obrvi in ​​nosu, so tudi izvedljiva možnost za prebadanje solz..

Tako kot mrene so na voljo v različnih barvah in stilih.

Pomembno je omeniti, da je uporaba površinskih mrež namesto obročev za površinsko prebadanje na splošno boljša. Razlog za to je, da mrene spodbujajo celjenje veliko bolj učinkovito kot obroči. Z mrenami je v rani minimalno gibanje – vendar se obroči lahko premikajo in obračajo, kar potencialno vnese klice v rano.

Stil dermalnega nakita

Če ste se odločili za prebadanje obrvi z eno točko (namesto palice in dveh kroglic), iščete nakit za dermalno prebadanje..

Ta je sestavljen iz sidra – dela, ki je znotraj vaše kože; in na vrhu – del, ki se privije na sidro in kaže nad kožo. Obstaja na tisoče različno obarvanih, oblikovanih in stiliziranih možnosti za vrh & sidrni nakit, zato boste zagotovo našli nekaj, kar ustreza vašemu slogu.

Neverjeten dermalni piercing proti obrvi zanjoKul ženske proti piercingu obrviEleganten piercing proti obrvi za dekletaPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrviPrimer proti piercingu obrvi

Gold Rook hrustanec ukrivljen prstan za obrviObroč za obrvi iz hrustanca črnega topaUkrivljena mrena z dragulji proti obrvi GemMajhen zlati nakit z mreno proti prebadanju obrviDvojno ukrivljen nakit proti obrvi v različnih barvahDvojni nakit z ukrivljenim prstanom proti obrviObroči proti obrvi s konico in kroglično glavoSpike and Ball Head ukrivljen mrežasti nakit proti prebadanju obrviCilindrični in stožčasti ukrivljeni nakit za obrviDvojna kocka zakrivljen nakit proti obrvi