Vrhunski vodič za piercing kukova (+100 sjajnih slika)

Razmišljate o tome da napravite piercing kuka? Objašnjavamo postupak i razgovaramo o svim sitnicama u našem najnovijem vodiču za piercing.

tetovaža kandži i piercing kuka

Simetrični ili pojedinačni, površinski ili kožni, sami ili s tetovažama, pirsing na bokovima izgleda nevjerojatno i na muškarcima i na ženama.

U ovom članku pokrivamo sve važne informacije o piercingu kuka, uključujući proces, cijenu i faktor boli.

Pomaknite se do kraja članka za ogromnu galeriju nakita i primjere probadanja!

Što su piercingi kukova?

Ovi piercingi postavljaju se u zdjelično područje, blizu kosti kuka. Simetrični piercing na oba boka najpopularniji je izbor.

moderan piercing kuka

Postoje dvije metode koje se obično koriste za piercing kuka: površinske šipke i mikroderme.

Površinski piercing uključuju postavljanje duge, tanke šipke ispod površine kože. Rubovi šipke savijeni su prema gore pod kutom od 90 stupnjeva, pa su oblikovani kao spajalica.

Jedini dijelovi šipke koji se prikazuju iznad površine kože su krajevi – tek toliko da možete pričvrstiti perle.

Perlice su izmjenjive, što znači da šipka može ostati na mjestu dok se površinski elementi mogu mijenjati.

Površinski piercing kuka izvodi se iglom ili skalpelom. Ako skalpel zvuči prilično drastično za piercing, ne brinite – nema operacije.

šipka za probijanje kukovaHip Piercing Bar

Mikrodermalni (ponekad se naziva i dermalni ili mikro dermalni) piercing koristi sličan koncept, ali s jednom kuglicom.

Umjesto produžene šipke, dermali se sastoje od sidrenog komada i jedne kuglice. Rezultirajući piercing, dakle, prikazuje jednu kuglicu, a ne dvije.

Sidro se stavlja ispod površine kože. To je u biti komad metala sigurnog za probijanje u obliku slova L (poput kirurškog čelika). Ovaj dio ostaje na mjestu.

Perlica se u međuvremenu može promijeniti nakon što piercing zacijeli.

Dermalni piercing kuka izvodi se iglom ili dermalnim udarcem.

Površinski ili mikro dermalni piercing kuka: što je bolje?

Obje izgledaju jednako dobro i nema objektivnih odlučujućih čimbenika. Uglavnom ovisi o tome kako želite da piercing izgleda.

Prilikom odlučivanja između njih dvije, prvo što trebate uzeti u obzir je želite li da se vide dvije kuglice (površinske) ili jedne (dermalne). To će uvelike odrediti koju metodu odabrati.

S obzirom na to, savršeno je moguće približiti dva dermalna piercinga jedan blizu drugog kako bi nalikovali izgledu površinskog piercinga.

piercing desnog kuka

Ako imate tetovaže na bokovima ili ih planirate u budućnosti, razmislite kako će se piercing uklopiti u dizajn.

Vrijedi napomenuti da su ove vrste piercinga zloglasne po tome koliko se često odbijaju – tj. Prepoznaju se kao strani predmet i tijelo ih istiskuje. Dermali imaju nešto nižu stopu odbacivanja od površinskih piercinga.

Mikrodermalni piercing kuka također je nešto skuplji, ali manje bolan od površinskog.

Proces probijanja kuka

Bez obzira koju ste metodu odabrali, vaš bi piercer trebao započeti dezinfekcijom područja kukova.

Ovo je doista važno: ako pokušaju nastaviti bez ovog koraka ili ne nose odgovarajuću higijensku zaštitu poput rukavica, trebali biste preispitati svoj izbor stručnjaka.

Nakon što je područje temeljito dezinficirano, piercer će kirurškim markerom označiti točke perforacije. Ovo vam služi kako bi vam pokazalo gdje će biti piercing, kao i za usmjeravanje piercera dok izvode postupak.

Ako vam se tijekom istog sastanka probuše oba kuka, označavanje mjesta pomoći će vam da se uvjerite da su točno simetrični.

površinski piercing kuka i pupka

Što će se sljedeće dogoditi ovisit će o vrsti piercinga (površinskom ili dermalnom) i odabranoj specifičnoj metodi.

Za površinske proboje, piercer će stegnuti komad kože i perforirati ga iglom ili skalpelom. Zatim će umetnuti šipku u ‘tunel’ koji su upravo stvorili ispod kože. Zatim se pričvršćuju vidljivi elementi nakita.

Za dermalne piercinge, piercer će ili upotrijebiti iglu ili dermalni udarac za stvaranje prostora za sidro.

dermalni piercing dvostrukog kuka

Prilikom korištenja igle, tkivo se jednostavno odvoji tek toliko da se omogući uguranje sidra. Dermalni udarac u međuvremenu potpuno uklanja mali komad tkiva, stvarajući “džep”.

Nakon što je sidro pravilno umetnuto, kuglica se navrće na vrh.

I gotovi ste! Prije nego što napustite salon za piercing, tamošnji profesionalci trebali bi vam dati upute kako se brinuti za vaš potpuno novi piercing.

površinski bok piercing uteg

Bolovi u probijanju kuka

Kao i kod svake druge vrste tjelesne izmjene, faktor boli pri piercingu kuka ovisit će o vašoj individualnoj toleranciji. Stručnost piercera također pridonosi tome koliko će postupak biti bolan.

Općenito, ne vjeruje se da su ti piercingi posebno bolni. Bez obzira na odabranu metodu piercinga, postupak bi trebao biti relativno brz s podnošljivom količinom boli.

Za površinski piercing kuka, korištenje skalpela smatra se manje bolnim od metode igle. Slično, s dermalnim piercingom kuka, metoda dermalnog udarca boli manje od igle.

Dermalni piercing općenito je manje bolan od površinskog. Dakle, ako ste zaista zabrinuti oko toga kako ćete podnijeti bol, najmanje bolna opcija je mikrodermalni piercing kuka izveden dermalnim udarcem.

piercing velikih šipki

Cijena piercinga kuka

Cijena piercinga kuka ovisit će o dva glavna čimbenika: načinu i pierceru.

Površinski piercing obično košta između 50 i 100 dolara. Cijene za dermalni piercing obično počinju od 70 USD i dosežu 100 USD ili više. Ako cijene salona ne uključuju troškove nakita, dodajte još 20 -ak USD.

Kao što možete očekivati, iskusniji stručnjaci za piercing obično će naplatiti više.

Imajući na umu da ovi piercingi imaju relativno visoku stopu odbijanja. Odabir iskusnijeg piercera značit će platiti malo više, ali pomoći će i da se uvjerite da neće biti problema s piercingom.

trostruki piercing kuka i trbuh

Liječenje, naknadna njega i rizici

Za većinu dermalnih piercinga potrebno je 1-3 mjeseca da se oporave. Površinski piercing obično traje dulje, od 3 mjeseca do godine.

Tijekom tog vremena morat ćete paziti na piercing kako biste spriječili neugodne komplikacije.

Vaš piercer može preporučiti komercijalno prodani proizvod za čišćenje vašeg piercinga. No, slana otopina je najpopularniji izbor, a možete je napraviti kod kuće miješanjem vode s nejodiranom morskom soli.

piercing kuka i tetovaža zvijezde

Tijekom prvih nekoliko tjedana piercing biste trebali čistiti najmanje dva puta dnevno. Čistite ga barem jednom dnevno dok potpuno ne ozdravi.

Pirsing na kukovima može biti teško očistiti – područje morate namočiti slanom otopinom (ili drugim odgovarajućim proizvodom), a ne samo ispirati. Najbolji način za to je da stavite otopinu za čišćenje u čistu, malu plastičnu čašu i stavite čašu preko piercinga dok stojite ili ležite.

Kako biste osušili područje, nježno tapkajte kožu čistom krpom ili, još bolje, čistim papirnatim ručnikom za jednokratnu upotrebu.

Kao i kod svih drugih piercinga, trebali biste izbjegavati dodirivanje područja tijekom procesa ozdravljenja, osim pri čišćenju piercinga. Trenje u tom području svedite na minimum tako što ćete nositi široku odjeću i spavati na leđima ako je moguće.

Ono što je najvažnije, nikada ne smijete pokušavati ukloniti nakit dok je piercing još zacijeljen. To bi moglo dovesti do oštećenja tkiva, ožiljaka i povećanog rizika od infekcije.

Ako zaista morate ukloniti nakit tijekom faze ozdravljenja, potražite pomoć stručnjaka za piercing.

piercing na bokovima

Znakovi infekcije

Normalno je da je probušeno područje prvih nekoliko dana nakon zahvata crveno, toplo i nježno.

Međutim, ako ti simptomi predugo traju ili se kasnije ponovno pojave, mogu ukazivati ​​na infekciju.

Infekcija se događa kada bakterija uđe u ranu, a često je posljedica nepravilne njege ili greške koju je napravio probadač.

Ako je područje vruće na dodir, bolno, natečeno, s neobičnim iscjetkom ili bez njega, što je prije moguće posavjetujte se s piercerom ili liječnikom. Infekcija zahtijeva profesionalno liječenje i pažnju.

Odbijanje

Zbog mjesta gdje se nalaze, piercing u kostima je sklon odbijanje. Postoji mnogo trenja, istezanja i kretanja kože u području kukova, što čini proces ozdravljenja kompliciranijim.

Odbijanje se događa kada tijelo greškom prepozna piercing kao strani predmet i pokuša ga ukloniti. Umjesto da zacijeli tkivo oko piercinga, tijelo se odlučuje istisnuti ga kroz kožu.

Kao što možete očekivati, odbijeni piercing ostavit će iza sebe značajan ožiljak, osobito ako se koristi šipka.

Odbijanje se često događa s ovim piercingom, ali odabir pravog nakita i pravilna briga o piercingu mogu pomoći smanjiti rizik.

Vjeruje se da ispravno izvedeni dermali na bokovima imaju manju stopu odbacivanja od površinskih piercinga.

Hip piercing nakit

Vaš izbor nakita prvenstveno će ovisiti o tome hoćete li se odlučiti za površinski ili dermalni piercing.

Šipke za probijanje kukova

Informacije o piercingu kuka

S površinskim piercingom kukova, prilagodljivi dio nakita su dvije perle koje su pričvršćene na svaki kraj šipke.

Sama šipka ostaje ispod površine kože i nije zamjenjiva. Kuglice s navojem jedini su dijelovi koji se prikazuju iznad površine.

Za to postoje tisuće mogućnosti, od čvrstih metalnih kuglica ili šiljaka do dragulja i mramora. Dostupni su i različiti oblici, poput zvijezda ili križeva.

Mikrodermalni bolovi u kukovima

Slika za probijanje kuka

Mikrodermalni percing za probijanje kuka

Mikrodermalni nakit za probijanje kukova

Kao što smo već vidjeli, nakit za mikrodermalni piercing uključuje sidro (ugrađeno u kožu) i perlu.

Sidro se mora ostaviti na mjestu – koža i tkivo bitno rastu oko njega tijekom faze ozdravljenja. Zrnca, vidljiva iznad površine kože, jedini su vidljivi dio.

Kao i kod površinskih šipki, postoji mnogo mogućnosti za mikrodermalni nakit za probijanje kukova, u obliku pojedinačnih, izmjenjivih perli.

Mikrodermalni proces iscjeljivanja kuka

Video za mikrodermalni kukVideo za mikrodermalni piercing kukaPovršinski piercing kukovaVrijeme iscjeljivanja mikrodermalnim piercingom kukaMikrodermalno iskustvo piercinga kukaMikrodermalni piercing kuka boli li ih?Kako se radi piercing u kukuKako se vrši mikrodermalni piercing kuka?Dermalno vrijeme zacjeljivanja kukaCijena mikrodermalnog piercinga kukaPrednosti i nedostaci mikrodermalnog piercinga kukaCijene mikrodermalnog piercinga kukaSlike za mikrodermalni piercing kukaČišćenje mikrodermalnim piercingom kukaMikrodermalna njega za piercing kukaMikrodermalna njega nakon piercinga kukaMikrodermalni piercing dvostrukog kukaMikrodermalni nakit za probijanje kukovaMikrodermalna infekcija piercingom kukaKako sami napraviti piercing u kukuSve o mikrodermalnom piercingu kukaDermalno vrijeme zacjeljivanja kukaBoli li mikrodermalni piercing kuka

Bol pri probijanju kukaPiercing kukova kod kućeBol u probijanju kuka u usporedbi s gumbom za trbuhČinjenice o piercingu kukaCijena piercinga kukaIskustvo u piercingu kukaČišćenje probijanja kukovaProces liječenja piercinga kukaVrijeme ozdravljenja za probijanje kukaNjega za probijanje kukovaHip Piercing BarHip Piercing BarbellsSlike za probijanje kukovaZnakovi infekcije piercingom kukaHip Piercing nakit za površinski piercingPiercing kuka kako se radiPovršinski piercing kukovaPrednosti i nedostaci piercinga kukaCijena piercinga kukaHip Piercing BarHip Piercing BarbellsNjega za probijanje kukovaČišćenje probijanja kukovaCijena piercinga kukaIskustvo u piercingu kukaČinjenice o piercingu kukaProces liječenja piercinga kukaVrijeme ozdravljenja za probijanje kukaPiercing kuka kako se radiSlike za probijanje kukovaInformacije o piercingu kukaZnakovi infekcije piercingom kukaHip Piercing nakit za površinski piercingBol pri probijanju kukaBol u probijanju kuka u usporedbi s gumbom za trbuhSlika za probijanje kukaCijena piercinga kukaPrednosti i nedostaci piercinga kukaPovršinski piercing kukova

Pirsing u kostima kuka

Vertikalni pirsing na šipki u šipkiPovršinski piercing u kuku za šipku za djevojčiceZvjezdane tetovaže i piercing kukova za djevojčiceSrebrni stud Surface Hip PiercingTetovaža ruža na lijevoj strani i piercingPiercing za pupak i Piercing za sidro kukaPiercing u kukovima sa zelenim draguljimaPiercing za bokove s prekrasnim srebrnim sidrimaHip Piercing izblizaPirsing kuka i tetovaža srcaPiercing kuka s površinskim mrenamaPiercing kuka srebrnim klinovimaPiercing kukom iglicamaPiercing za hip za mlade stilske djevojkePiercing za bokove i elegantan prsten za trbuhPiercing za lijevu stranu kuka za djevojčiceLijep piercing u kukuPrsten za srce i pupakDjevojka s piercingom desnog kukaDjevojka pokazuje piercing u kukuNajbolji piercing u kukuPirsing trbuha i sidro u kukovimaPiercing trbuščića i kukova s ​​površinskom šipkomOkomiti piercing u kukuPovršinski mrenasti piercing ulijevoPovršinski bok Srebrni piercing sa mrenomPirsing na površini kuka s draguljima i piercingom na trbuhuSurface Hip Piercing za mlade djevojke