Vrhunski vodič za ugodan piercing – bol, liječenje, postupci

Ovih se dana ne može poreći da je piercing ušiju iznimno popularan u cijelom svijetu, a jedan dobar primjer je ugodan piercing. Ovaj piercing međutim ima vrlo jedinstveno mjesto na ušima osobe. Prošli su dani kada se piercing pričvršćuje samo na dio ušne resice. Ovo je već stvar prošlosti. Ljudi su u današnje vrijeme iznimno kreativni, pa je ova vrsta piercinga i nastala. Kao što mu ime govori, nalazi se točno na uskoj ili jednostavno na gornjoj strani anti-tragusa. Ali bez grebena između protu-spiralnog nabora i anti-spirala, ovakav piercing vam se nikada ne može učiniti.

Vrste bušenja ušiju

vrste ušnih piercinga

Postupak pripijenog piercinga

Nepotrebno je reći da ovo nikada ne možete imati ako prethodno niste prošli ključni postupak piercinga. Budući da mjesto ovog piercinga nije tipično, morate pronaći najboljeg piercera koji je već izložen u ovoj vrsti piercinga. To je kako biste bili sigurni da će sve proći dobro. U trenutku kad se udobno smjestite u kliniku za piercing, prema uputama odabranog piercera, on ili ona će očistiti mjesto osiguravajući da u njemu nema prljavštine i bakterija. Odmah nakon toga, izlazna i ulazna mjesta bit će izvedena na određeno područje uz pomoć kirurške olovke za označavanje. Sterilizirana igla zatim će se umetnuti u vaš tijesni dio kako bi se napravila rupa za piercing. Nakon toga, nakit po vašem izboru bit će pričvršćen na napravljenu rupu, i to je to; postupak je uspješno obavljen.

Uključena bol

Očekuje se deblja hrskavica u uskom dijelu, a vrlo je osjetljiv dio vaših ušiju. Stoga više ne čudi zašto vam može zadati više neugodnosti u usporedbi s dijelovima uha koji imaju samo tanju hrskavicu. Očekuje se i krvarenje na tom području budući da će doći do ranjavanja probušenog dijela. Međutim, ova količina bol nije ništa ako ste doista odlučni.

Proces ozdravljenja

Svaka će rana, naravno, zacijeliti u dogledno vrijeme, pa tako i probadanje. No stvar je u tome da proces ozdravljenja za ovu vrstu piercinga može biti malo duži u usporedbi s nekim drugim piercingom. O tome zapravo nema sumnje budući da mjesto ima deblju hrskavicu, a ako je ta hrskavica ranjena, trebat će neko vrijeme da se zacijeli. Trebat će vam najmanje 6 mjeseci, a najviše 12 mjeseci prije nego što možete reći da je područje već potpuno izliječeno.

Potrebna naknadna njega

Ako želite ubrzati proces ozdravljenja, najbolje što možete učiniti je da u svakom trenutku imate na umu zaostale brige i radite te stvari religiozno. Evo nekih naknadnih briga koje se nikada ne smiju zaboraviti:

  • Nemojte nanositi neke nepotrebne proizvode na probušeno područje. Primjeri ovih nepotrebnih proizvoda su šminka, kreme, hidratantne kreme i masti. Upamtite da ti proizvodi mogu sadržavati oštre sastojke, zbog čega je probušeno područje jako iritirano.
  • Ne idite na kupanje na plažu ili bazen. Samo u slučaju da niste svjesni, voda na plaži ili bazenu može sadržavati neke bakterije koje mogu biti loše za probušeno područje.
  • Redovito čistite piercing. Možete upotrijebiti vatu koju trebate umočiti u određenu količinu tople slane vode. Nježno očistite probušeno područje; ne pritiskajte prste dok držite pamuk.
  • Prilikom kupanja najbolje je očistiti probušeno područje. Naravno, morate koristiti tekuću vodu i blagi sapun.
  • Izbjegavajte dodirivanje područja, ako to nije potrebno. No, kad je to potrebno, prvo biste trebali pokušati očistiti ruke. Možete oprati ruke antibakterijskim sredstvom za čišćenje kako biste ubili klice koje žive u vašim rukama.
  • Za sušenje probušenog područja upotrijebite dobro očišćen ručnik. Time se želi osigurati da bakterije neće imati priliku ući u ranu što može uzrokovati komplikacije.

Kako smanjiti oticanje?

Prema Resource Dragon @YahooAnswers: NIKADA ne smijete koristiti alkohol ili peroksid ili bilo što s oznakom “nije za upotrebu na otvorenim ranama” na piercingu koji liječi, posebno takav novi piercing.

Trošak

Kao i svaki drugi piercing, sigurno morate platiti točan iznos kada prođete zahvat, osim ako vam profesionalni piercing nije rođak ili prijatelj. Ovo je glavni razlog zašto morate razmisliti o cijeloj cijeni prije nego što se odlučite za ovaj piercing. Pokušajte prvo analizirati hoće li vam troškovi ovog piercinga u potpunosti uništiti proračun u nekim drugim važnim stvarima. Jer ako hoće, onda bi mogla biti loša ideja hoćete li i dalje ići na to. Većinu vremena za ovu vrstu piercinga potrebno je pripremiti 35 do 55 dolara.

Nakit koji možete izabrati

Postoje brojni komadi nakita koji se mogu birati. Ovi se nakiti obično razlikuju po dizajnu i cijenama. S ovim, nema šanse da ne možete izabrati jedno. Evo nekih od njih, zajedno s cijenama:

  • Bijeli vatreni opal 16G čelični piercing – Možda će vam se ovaj nakit učiniti običnim, ali svakako će izgledati dobro. Može se kupiti po cijeni od 26,50 USD.
  • Arrow 14 Gauge Piercing (crni ili zlatni) – Naravno, ima lijep dizajn savijene strelice. Dostupan je u crnoj i zlatnoj boji. Cijena mu je oko 14 dolara.
  • 16G Cvjetni Antihelix kirurški piercing od čelika – Ovaj nakit možete imati za samo 14,75 USD.
  • Ugodne naušnice 16G pištolj od čelika za pištolj – Ovo je jedna od najjedinstvenijih mogućnosti nakita koju možete imati. Dizajniran je kao pištolj, kako mu i samo ime govori. Možete ga kupiti za samo 14,95 USD.

Primjer udobnog nakita za piercingWhite Fire Opal 16G Steel Snug Piercing – Cijena: 26,50 USD Snug Piercing zakrivljena šipkaArrow 14 Gauge Snug Piercing Piercing Black or Gold – Cijena: 14 USD Piercing cvijeća SnugHirurški čelik 16G Flower Anthelix – Cijena: 14,75 USD Ubodni pištolj za naušniceUdobne naušnice 16G pištolj od pištolja u čeliku – cijena: 14,95 USD putem

40+ inspirativnih ideja

Udobno iskustvo piercingaUgodan nakit za piercingUdoban piercing1Udoban piercing 2Double Snug PiercingUdobni piercing3Udobni piercing4Udoban piercing5Udobni piercing6Udobni piercing7Snug Piercing - Anti HelixUdoban piercing11Udoban piercing14Udoban piercing15Udobni piercing17Udoban piercing19Udoban piercing20Udoban piercing23Udoban piercing24Udoban piercing25Udoban piercing27Udoban piercingpripijen-piercing-nakitpripijenopripijenoZavršne riječi

Snug piercing definitivno je jedinstvena vrsta piercinga koja se može naći na vašim ušima. Time ćete se istaknuti među drugima. Međutim, prije nego što krenete u to, svakako razmislite o važnim stvarima. To će vas spriječiti da na putu doživite neke probleme.