Sa koje strane trebam razdijeliti kosu?

Muške frizure s razdjeljkom, poput modernog češlja s bočne strane i sa strane, ponovno su postale popularne, što je dovelo do prastarog pitanja-“na koju stranu da razdijelim kosu?” Jednostavan odgovor je da većina muškaraca, bez obzira na ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu, ima jedan prirodni dio. A najčešći sporedni muškarci dijele kosu. Ali istina je, kako i sa koje strane trebate razdvojiti kosu zapravo se svodi u kojem smjeru vaša kosa raste. Čitajte dalje kako biste saznali kako razdijeliti kosu!

Kako razdijeliti kosu za muškarce

Na koji način razdjeliti kosu

Iako osobne sklonosti igraju ulogu, način na koji biste trebali razdijeliti kosu prirodno je određen smjerom spirale kose na vrhu glave prema leđima. Poznat kao muški pupoljak, vaš bi krug kose u području tjemena trebao biti način na koji dijelite kosu. Na primjer, ako se spirala pomiče u smjeru kazaljke na satu, tada bi dio trebao biti s lijeve strane; ako kosa raste u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, onda je vaš prirodni dio s desne strane. Nekoliko sretnih momaka može imati dva straha, što znači da se možete rastati na bilo koji način.

Frizura sa bočnim dijelom sa visokim izblijedjenjem

Ipak, neki dečki ne brinu o konvencionalnoj mudrosti i radije se odvajaju u smjeru kojim određuju kojom rukom češljaju kosu. Na primjer, češljate li kosu desnom rukom, kosu ćete htjeti razdijeliti na lijevu stranu jer će se četkanje slijeva nadesno osjećati prirodnije. Nasuprot tome, ako kosu oblikujete lijevom rukom, možda ćete htjeti kosu razdijeliti s desne strane jer češljanje zdesna nalijevo ima smisla. Ako redovito upotrebljavate obje ruke prilikom oblikovanja kose, eksperimentirajte s dijelovima sa obje strane kako biste vidjeli koji je osjećaj prikladan.

Bočni dio češalj prelazi s niskim blijeđenjem

Kako pronaći svoj prirodni dio

Ako ste još uvijek zbunjeni oko svog prirodnog dijela, uvijek ga možete pronaći eksperimentiranjem. Počnite tako da navlažite kosu, a zatim je počešljate prema naprijed. Pričekajte nekoliko trenutaka i kosa bi vam se trebala početi odvajati, otkrivajući vaš prirodni dio.

Konačno, ako ova taktika pronalaženja vašeg prirodnog dijela kose ne uspije, uvijek možete češljati kosu lijevo i desno. Koja god strana otkriva prirodnu liniju kose ili izgleda bolje, desna je strana za početak razdjeljivanja kose.

Završna riječ

Prilikom odabira načina razdjeljivanja kose za muškarce imajte na umu da je strana koju odaberete i smjer u kojem češljate kosu na kraju osobni izbor. Sve dok vaša frizura izgleda dobro i pristaje vašem licu, nikoga nije briga hoće li vaša četka lijevo ili desno. Evo nekoliko primjera hladnih frizura s češljem preko i sa bočnim dijelom za inspiraciju!

Češljajte više s tvrdim dijelom

Neuredan dugi češalj s tvrdim dijelom i visokim izblijedjenjem

Tvrda strana sa visokim izblijedjenjem kože

Slicked Back Undercut s debelim tvrdim dijelom

Češalj s teksturom preko sa visokim izblijedjenjem

Kratki moderni pompadour s visokim blijeđenjem kože i bradom

Srednje ćelavo izblijedjelo s teksturiranim češljem preko brade

Visoko blijeđenje kože s teksturiranim tvrdim dijelom

High Fade with Shape Up i Faux Hawk

Konusno blijeđenje sa zarezanim bočnim dijelom