Slogi pletene brade

Za edinstven moški slog nič ne pove kul in trendovsko, kot je spletena brada. Če želite oblikovati obrazne lase, vam lahko pletenje brade ponudi eleganten videz, ki bo izstopal v vsaki množici. Ne glede na to, ali imate kratko ali dolgo brado, lahko eksperimentirate s številnimi različnimi vrstami brade. Lahko celo spletete svojo kozjo bradico ali brke, čeprav večina fantov rada izraste zlobno vikinško brado. Z ustrezno nego in vzdrževanjem lahko brado pustite dovolj dolgo, da nosite te pletene brade.

Pletena brada

Kako splesti brado

Čeprav lahko izbirate med več slogi pletenic, je tehnika pletenja brade enostavna in preprosta. Ko se naučite osnovnega postopnega postopka, boste lahko spletali različne nove sloge. Za začetek boste potrebovali vsaj 3 do 4 palce dolžine in polne dlake na obrazu brez madežev. Pletene brade nastanejo tako, da se prameni spletejo skupaj, kar pomeni, da mora biti vaša brada dovolj dolga za delo.

Če želite narediti pletenico za brado:

  1. Brado bi morali umiti in negovati s kakovostnim šamponom in balzamom. Nežno posušite z brisačo, nanesite olje za brado in nežno očistite ali počešite brado, da jo poravnate in razpletate.
  2. Brado razdelite na 3 enake dele. Kje začnete deliti lase na obrazu, je odvisno od sloga, ki ga želite. Za vikinško ali francosko pleteno brado začnite pri bradi in se spustite navzdol. Prepričajte se, da so prameni enako polni. Če nimate izkušenj, privežite majhen gumijast trak na dnu vsakega odseka, da ga boste lažje rokovali.
  3. Če želite začeti pletati brado, vzemite odsek v levi ali desni roki in ga potegnite čez srednji pramen.
  4. Nato vzemite nasprotni in razpoložljivi del in ga potegnite čez srednji del.
  5. Znova in znova ponavljajte prejšnje korake, dokler si brade popolnoma ne spletete.

Večino stilov pletene brade je mogoče doseči s preprostim prepletanjem in prekrivanjem delov obraznih dlak. Naredite svoje pletenice edinstvene, tako da zasukate brado in dodate kroglice, vezi za lase in druge dodatke za oblikovanje novega sloga. Dolge brade seveda omogočajo več prilagajanja, čeprav so kratki obrazni lasje ob pravilnem oblikovanju videti robustni in moški. Eksperimentirajte z različnimi idejami in pustite, da vas navdihne vaša ustvarjalnost.

Slogi pletene brade

Dolga pletena brada

Če imate srečo, da si pustite dolgo brado, lahko svoje obrazne lase spletete na več načinov, vključno z eno samo dolgo pletenico, dvema tkani prameni, konjskim repom s kravato in zvitimi lasmi na bradi. Medtem ko nekateri fantje radi pletejo celotno brado, drugi raje uporabljajo majhne pletenice in vzorce s kroglicami, obročki ali barvitimi vrvicami.

Dolga pletena brada

Vzdrževanje dolge pletene brade je lahko izziv, vendar je slog vreden tega. Potrebovali boste dobre izdelke za nego brade, da bodo vaši obrazni lasje zdravi, ravni in čedni. Priporočamo, da za nego in spodbujanje rasti dosledno uporabljate olja in balzame za brado. Fantje bodo prav tako želeli razvezati svoje pletenice in si vsake toliko razplesti lase.

Slogi dolge pletene brade

Kratka pletena brada

Ni nujno, da je vaša brada dolga, da si jo lahko spletete. Dokler imate nekaj centimetrov za delo in dobro koordinacijo med očmi in rokami, lahko spletete kratko brado. Ne glede na to, ali želite pecivo za brado, čop, čarovniški vrtinec ali klasično vikinško estetiko, so fantje s kratko brado zelo primerni.

Kratka pletena brada

Te sloge je mogoče enostavno doseči in lahko ohranijo vašo brado negovano. Dokler imate debele ali polne dlake na obrazu, da naredite vsaj nekaj vezav, se lahko odločite za zelo kratko pletenico. Dobro ga zategnite in v hipu boste milostno sprejeli komplimente.

Slog kratke pletene brade

Vikinška brada pletenica

Vikinška brada pletenica je prisotna že stoletja in je utelešenje moških zlobnikov. Nekoč so Vikingi pletali brado, da jim med bitko ne bi ovirali las na obrazu. V zadnjih letih samozavestne alfa moške nosijo stile brade Viking, ki želijo pokazati svoje hladne dlake na obrazu.

Vikinška brada pletenica

Vsestranska in brez napora elegantna brada Viking ustreza moškim vseh oblik obraza in pričesk, vendar je slog lahko komplementaren z zgornjim vozlom, konjskim repom ali moško pecivo. Medtem ko je najbolj priljubljena različica na koncu opremljena s tesnimi pletenicami in bradami ali gumijastimi trakovi, vam priporočamo, da si za navdih ogledate priljubljeno televizijsko oddajo Vikingi. Ragnarjevi lasje na obrazu so vedno sveži in v trendu.

Slogi pletenice Viking Beard

Pletene kozje bradice

Za fante, ki si želijo čistega videza, razmislite o nakupu pletene kozje bradice. Od preproste enojne pramene, kot je čop, do dveh pramenov las, bo brada iz kozje bradice videti dobro, hkrati pa bo še vedno poudarjala vaše obrazne poteze. Če imate odlične ličnice ali izrazito čeljust, jih ne skrivajte. Ta slog še posebej ustreza moškim z okroglim obrazom, saj ustvarja iluzijo bolj kotne brade.

Pletene kozje bradice

Brada s pleteno brado

Za nežen videz spletite samo pramen na sredini brade, da ustvarite hladno pleteno brado. Čeprav imate v ozadju še vedno polno brado, slog ne bo monopoliziral vaših obraznih las, vendar še vedno ponuja oster in drzen videz. Če si res želite obrniti glave, razmislite o tem, da svojo brado povežete s kravato za lase in kroglicami na koncu.

Brada s pleteno brado

Pleteni brki

Zapletanje brkov v brado zagotavlja še bolj moški videz. Pleteni brki lahko zahtevajo čas in potrpljenje, saj boste morali počakati, da bo to področje las dovolj dolgo, da lahko pletete. Dokler imate zaupanje, da to storite, ta videz ne bo ostal neopažen.

Pleteni brki

Koruzna brada

Kot eden najnovejših trendov v okolici lahko koruzne pletenice v vaši bradi povišajo vaš slog. Čeprav je videz trenden in čudovit, je težko sami splesti koruzno brado, zato vam močno svetujemo, da se obrnete na strokovnjaka.

Koruzna brada

Brada iz francoske pletenice

Francoska pletenica je najpogostejši in najlažji slog pletene brade. Če želite svoje lase na obrazu splesti v francoščino, morate določiti tri enako velike pramene in jih splesti skupaj. Spodaj imamo popolno vadnico, če jo želite preizkusiti. Francoska pletenica brade je klasičen videz, ki bo všeč vsem fantom, vendar za izdelavo potrebuje nekaj centimetrov dolžine.

Brada iz francoske pletenice

Brada konjski rep

Čop za brado je pričeska na obrazu, ki zahteva, da si brado položite v kravato za lase. Začeti boste želeli z dolgo polno brado in si enkrat ali dvakrat privezati lase. Eleganten čop v vaši bradi doda edinstven slog za slab zaključek.

Brada konjski rep

Brada iz ribjega repa

Pletenica z ribjim repom vključuje zvijanje in pletenje le dveh pramenov las, da se ustvari zapleten videz. Brada iz ribje repice je eden najbolj kul stilov za eksperimentiranje, vendar zahteva več truda in oblikovanja. Začnite tako, da svojo brado razdelite na dva dela, ki jih želite spleteti. V vsaki roki držite en pramen in vzemite majhen del od zunanjega roba enega pramena in ga dodajte na nasprotno stran. Ta korak ponavljajte z obema odsekoma las, dokler ne dosežete želene dolžine.

Brada iz ribjega repa

Črna moška pletena brada

Pletena brada je običajno bolj priljubljena med belimi moškimi, vendar to ne bi smelo preprečiti temnopoltim moškim, da si spletejo brado. Črno pleteno brado povežite s kratkim rezom, mohawkom ali grozotami na vrhu in svežim izginjanjem na straneh in na hrbtu. Seksi in kul, obstaja veliko stilov črne moške brade, ki jih je vredno raziskati, če želite spremeniti svoj videz. Le poskrbite, da bo vaš obraz in koža zdrava s temi visokokakovostnimi izdelki za nego.

Črna pletena brada

Nasveti za pletenje brade

Pletenico za brado je enostavno vzdrževati, vendar upoštevajte te nasvete, da se prepričate, da so lasje na obrazu ustrezno negovani in negovani:

  • Nahranite brado z uravnoteženo prehrano. Jejte zdravo hrano, bogato z beljakovinami, vitamini in minerali.
  • Redno si umivajte brado, da bo čista, navlažena in zdrava.
  • Navlažite brado tako, da v lase in kožo vmasirate olje za brado. Olje za brado lahko pomaga zmanjšati srbenje, prhljaj in suho kožo.
  • Eksperimentirajte z različnimi vrstami brade, vključno s hladno pleteno brado z biseri in dodatki.
  • Bodite previdni pri pletenju brade in se izogibajte, da bi pramene vezali pretesno ali poškodovali folikle.