Najboljši tetovažni stroji leta 2020

Tetovaže postajajo vse bolj priljubljene in industrija tatoo strojev je narasla, da zadovolji povpraševanje – tukaj so najboljši stroji za tetoviranje na trgu danes.

Stroj za tetoviranje v akciji

Tetovaže so v zadnjih letih vse bolj priljubljene, zato so stroji, potrebni za ustvarjanje tetovaž, vedno bolj povpraševani. Za ustvarjanje tetovaže obstajajo različni načini; dve glavni vrsti strojev sta stroji za tetoviranje s tuljavo in rotacijski stroji za tetoviranje.

Ne glede na to, ali ste izkušen umetnik tetoviranja ali pa še niste prvič natisnili odjemalca, je izbira najboljših pištol za tatoo bistveno za zagotovitev, da delo opravljate učinkovito in po svojih najboljših močeh..

Ker je na trgu toliko tetovažnih strojev, je izbira pravega lahko zastrašujoča možnost – zato smo ustvarili ta vodnik po najboljših modelih, ki so na voljo danes.

Oglejte si naš celoten priročnik za tetovažne stroje, v katerem smo pregledali osem najboljših tatoo strojev, ki jih ljubijo tatui umetniki po vsem svetu, tako da lahko takoj začnete s pisanjem vaših strank (ali sebe!).

tattooist-holding-tattoo-pištola

Kratka zgodovina tetoviranja

 Morda se zdi, da so tetovaže nedavni pojav, saj imajo status trendovske body art izbire, ki jo cenijo hipsterji in rock zvezde, vendar dejansko segajo pred več tisoč leti.

Pravzaprav je bilo ugotovljeno, da ima najstarejši mumificiran človek, ki je bil kdajkoli odkrit, znan kot Otzi, ledeni mož, na svojem telesu več deset tatujev.

Tetovaže so uporabljala številna starodavna ljudstva, o njihovem pomenu in namenu pa obstaja več teorij. Beseda “tetovaža” naj bi izvirala iz samoanske besede “tatu” iz 18. stoletja, kar pomeni “udariti”; telesne oblike (vključno s tetovažami) so bile zelo pomembne za starodavne polinezijske civilizacije, kot je Samoa.

stroj za tatoo, ki drži človeka

Starodavna metoda dodajanja pigmenta v podplast kože je od njihove uporabe kot zdravljenja do vtiskanja kot simbolov za odvračanje slabih duhov do označevanja statusa v družbi in vojski do označevanja kriminalcev in prepoznavanja zapornikov nikakor ne moderna ideja.

V preteklosti so tetovaže izvajali ročno; danes imamo posebej zasnovane stroje, ki izboljšujejo varnost, natančnost in učinkovitost umetnosti.

V preteklosti so se tetovaže uporabljale za označevanje ujetnikov – najbolj znano v primeru nacističnih koncentracijskih taborišč v drugi svetovni vojni. Danes so v zahodnem svetu tetovaže na splošno umetniška izbira in samoodločilni slog body arta.

Uporabljajo se lahko tudi iz zdravstvenih razlogov, na primer označevanja, kje je treba opraviti operacijo, in kozmetičnih korekcijskih namenov, kot so povečanje obrvi in ​​ustnic.

Preberite, če želite izvedeti več o tem, kako se sodobno tetoviranje izvaja, in preberite naš vodnik po najboljših tetovažnih strojih za to delo.

pištola za tatoo na mizi

Kako se tetovaže izvajajo danes

Sodobna metoda tetoviranja lahko vključuje rotacijski stroj ali stroj za tetoviranje, vendar je današnji postopek skoraj enak kot v zadnjih nekaj tisoč letih.

Kot boste vedeli, če ste umetnik tetoviranja ali ste ga kdaj sami prejeli, se tetovaža naredi tako, da se z iglo prebode koža in vbrizgajo pigmenti ali barvila v dermis kože, kar ustvari sliko, vzorec ali simbol ki je lahko začasna ali trajna, odvisno od vrste uporabljenega črnila.

V preteklosti (in še danes v nekaterih primerih) se tetovaže izvajajo ročno – umetniki preprosto naredijo punkcijo in barvilo vbrizgajo postopoma ročno.

Na splošno pa se za tetoviranje uporabljajo profesionalni tetovažni stroji, pri čemer se z avtomatiziranim sistemom igla premika naprej in nazaj, v in iz kože, saj to pospeši postopek in zagotavlja večjo natančnost.

Tetovaže naj izvajajo samo strokovno usposobljeni umetniki, ki vedo, kaj počnejo, z vsemi potrebnimi varnostnimi in higienskimi ukrepi ter s sterilnimi, zavitimi iglami za enkratno uporabo..

Izogibajte se izvajanju lastnih tetovaž doma, razen če ste opravili ustrezno usposabljanje, kljub temu pa je priporočljivo, da to storite v namenskem salonu za tetoviranje.

Ne glede na to, ali ste vajenec, ki šele začenjate kot umetnik tetoviranja, in želite kupiti svoj prvi stroj za tetoviranje tuljav, ali pa imate srečo, da imate svoj salon in morate poznati najboljše možnosti rotacijskega stroja za tetoviranje, ki so vam na voljo, sem prišel na pravo mesto.

Preberite si, če želite podrobneje preučiti dve glavni vrsti tetovažnih strojev in naš strokovni vodnik po najboljših modelih, ki so trenutno na trgu.

Kakšne vrste tetovažnih strojev so na voljo?

V preteklosti so morali umetniki ročno opravljati mukotrpno delo injiciranja črnila; danes so stroji za tetoviranje vse bolj izpopolnjeni stroji, ki olajšajo delo in sodobnim umetnikom tetovaž omogočajo ustvarjanje čudovitih, zapletenih in edinstvenih vzorcev, kot še nikoli doslej..

Za profesionalne tetovatorje sta na voljo dve glavni vrsti strojev: stroji za tetoviranje s tuljavo in rotacijski stroji za tetoviranje – oba se uporabljata za isto delo, vendar imata vsak svoje edinstvene lastnosti in prednosti. To niso edine vrste strojev za tetoviranje, so pa najpogostejše v sodobnem salonu za tetoviranje.

Stroji za tetoviranje tuljav

Tovrstni stroji za tetoviranje so tako imenovani, ker imajo v notranjosti tuljave-običajno 8, 9 ali 10-, ki ustvarjajo napetost, potrebno za premikanje palice, ki drži iglo navzgor in navzdol, ki izvaja črnilo.

Tuljalni stroji so najpogostejša vrsta tetovažnih strojev in so znani po glasnem brenčečem zvoku, ki ga oddajajo med delom. Nekaterim se zdi ta hrup invaziven, toda stroj za tuljave je cenjen zaradi vsestranskosti in zanesljivosti.

Za izdelavo linij, odtenkov in barvno pakiranje lahko uporabite različne vrste strojev za tetoviranje tuljav – ali kombinacijo treh, odvisno od sloga tetoviranja, ki ga želite.

Stroji za tetoviranje tuljav so priljubljeni, ker ponujajo enostavno upravljanje, regulacijo in prilagajanje ter so učinkoviti in omogočajo hitrejše dokončanje tetoviranja.

rotacijski stroj za tetoviranje

Rotacijski stroji za tetoviranje

Druga vrsta tetovažnega stroja je rotacijski, ki je bil prvič ustvarjen leta 1978 in je preoblikoval način dela tetovatorjev. Namesto vzmeti ta vrsta stroja uporablja motor za premikanje igle, kar je omogočilo večji nadzor in natančnost pri ustvarjanju zasnove.

Preprost, kompakten in lahek stroj je enostaven za držanje in upravljanje ter se lahko uporablja za linijsko in blokovsko polnjenje črnila, pri čemer je med postopkom barvanja potrebno le nekaj prilagoditev. Na voljo je tudi veliko načinov za rotacijske stroje, tako da lahko umetniki prilagodijo svoja orodja.

Če želite svojim strankam zagotoviti najboljše rezultate, se morate prepričati, da nimate samo ustrezne vrste stroja za to delo, ampak tudi najboljše razpoložljive modele in znamke. Preberite, če želite odkriti, kateri je osem najboljših tatoo strojev v tem trenutku, z našim trenutnim pregledom najboljših tuljav in rotacijskih strojev za tetoviranje.

4 najboljši stroji za tetoviranje tuljav

Po našem mnenju so to najboljši stroji za tuljave, ki so trenutno na trgu.

  1. Big Sleeps X od Bishop -a

Big-Sleeps-x-Bishop-Coil-Machine

The Big Sleeps X je eden najboljših modelov, ki jih izdeluje strokovnjak za tetovažne stroje v Los Angelesu – ročno izdelan, tako kot vsi njihovi stroji, združuje globoko razumevanje dveh stvari: kako ustvariti odlične tetovaže in kaj umetnik potrebuje od stroja.

Big Sleeps X združuje več igel skupaj za hitrejše blokiranje barv in natančno senčenje ali pa preprosto zmanjšate moč, da se osredotočite na podlogo. Mehanizem z 8 tuljavami je namerno visok za vrhunsko upravljanje igel, zato lahko umetniki ustvarijo preproste in zapletene oblike z enako jasnostjo in natančnostjo.

 

  1. Ghost Shader Hybrid iz likalnikov Workhorse Irons

Ghost-Shader-Hybrid-from-Workhorse-Irons

Ta klasična in znana blagovna znamka ponuja še en kakovosten stroj za tetovatorje po vsej ZDA. Oblikovano posebej z mislijo na udobje uporabnika. Workhorse Irons se ponašajo s stroji, ki jih izdelujejo izkušeni tetovatorji že več kot dve desetletji. Za tetovatorje izdelujejo tetovatorji, na izbiro je veliko čudovitih modelov.

The Ghost Shader Hybrid je eden izmed njihovih najboljših, ki združuje lahek, odziven občutek rotacijskega stroja z močjo stroja za tuljave, da ustvari čudovite oblike tako ostrih, natančnih linij in krepkih barv blokov – to je eden najboljših blokatorjev barv in najboljši podloga možnosti tatoo stroja tam zunaj.

  1. Mini Dietzel Powerliner podjetja HM Tattoo Machines

Mini Dietzel Powerliner podjetja HM Tattoo Machines

HM Tattoo Machines so v poslu že desetletja in vedo, kako ustvariti stroje, ki pomagajo kar najbolje izkoristiti veščine umetnikov. The Mini Dietzel Powerliner model lahko naložite z različnimi velikostmi igel, ki najbolje delujejo pri velikosti 7 ali več. Zmogljive tuljave so 10 -krat ovite in zagotavljajo močne, podaljšane gibe za optimalen nadzor in učinkovitost.

Izdelan iz enega velikega kosa litega železa, je model idealen za umetnike, ki si želijo zmogljivega in dolgotrajnega stroja, ki mu po kakovosti ali vzdržljivosti ni para.

 

  1. Hibridni stroj za tetoviranje iz medenine od Mickyja Sharpza

Medeninasti hibridni stroj za tetoviranje od Mickyja Sharpza

Gladkost in vzdržljivost Medeninasti hibrid Micky Sharpz model naredi izvajanje oblikovanja barvnih blokov tekoča in učinkovita izkušnja. Ta stroj za tetoviranje tuljav vsebuje udarec, ko gre za močno blokiranje barv in jasne, čiste linije, sestavni deli pa se popolnoma prilegajo skupaj, da se zagotovi minimalno trenje, kar podaljša življenjsko dobo stroja.

Medeninasti hibrid, ki ga je oblikovalo britansko podjetje Micky Sharpz, ki je strokovnjak na tem področju, je izjemno robusten in vzdržljiv ter omogoča hitro menjavo cevi, kar pomeni, da lahko hitro delate skozi svojo zasnovo z bistveno manjšimi prekinitvami.

4 najboljši rotacijski tetovažni stroji

  1. Spektra Edge X iz FK Irons

Spektra Edge X Cosmic Storm

“FK” v FK Irons pomeni “Fallen King” in so strokovnjaki za ustvarjanje vrhunskih rotacijskih tetovažnih strojev za profesionalne umetnike – Spektra Edge X, zlasti združuje vse, kar vedo o industriji in tistih, ki uporabljajo te stroje.

Spektra Edge X je narejen iz visoko kakovostnega aluminija in je opremljen s pametno funkcijo MultiVise, kar pomeni, da vam sploh ni treba uporabljati adapterjev za kartuše. Z lahkoto lahko spremenite vrsto poteze, ki jo uporabljate – črto ali polnilo, in ustvarite ostre, čiste linije z optimalno natančnostjo.

FK Irons vedno iščejo nove načine za inovacije in izboljšanje svojih obstoječih modelov; Spektra Edge X prikazuje njihov svež in sodoben pristop ter vse njihove izdelke. Če imate radi popolno agencijo nad svojim dizajnom in natančnostjo pri vsakem udarcu, je to verjetno najboljši rotacijski stroj za tetoviranje za vas.

  1. Seawolf Direct Drive 3.0 podjetja Vlad Blad Irons

Seawolf Direct Drive 3.0 proizvajalca Vlad Blad Irons

V enem celotnem paketu z Seawolf Direct Drive 3.0 – najboljši rotacijski stroj za tetoviranje za izkušene umetnike. Izjemno vsestranski, ta model je idealen za vse vrste umetniških del – od podloge do polnjenja in senčenja, zaradi močnega pogona pa je idealen za hitro opravljanje dela.

Zaradi brezskrbnega dizajna teh moskovskih strokovnjakov je ta model priljubljen po vsem svetu. Odrežite pridne dodatke in namesto tega preizkusite orodje, ki zanesljivo poudarja vaše edinstvene sposobnosti umetnika – ne glede na vaš osebni slog vam bo ta stroj pomagal dokončati vsak projekt brez prekinitev.

  1. Hawk Pen iz Cheyenna

Hawk Pen iz Cheyenna

Nemčija je dom nekaterih najbolj neverjetnih podjetij za izdelavo tatoo strojev: Cheyenne je eno najboljših v državi, saj vedno znova inovirajo in iščejo nove načine za izboljšanje klasičnih modelov, ne da bi pri tem izgubili iz vida tisto, kar je od nekdaj delovalo pri profesionalnih umetnikih.

The Hawk Pen je ena najboljših pištol za tetoviranje, ki je danes na trgu: omogoča popoln nadzor in natančnost ter zagotavlja neprekosljivo udobje v roki. Preskočite boleče zapestje in se namesto tega osredotočite na umetnost, ki jo ustvarjate s tem najsodobnejšim strojem.

Lahki, kompaktni stroj za tatoo, ustvarjen tako, da je videti kot standardno pero, omogoča doseganje neprekosljive natančnosti in ustvarjanje modelov vseh vrst, od domišljijskih prizorov do pikčastih vzorcev, enostavno pa ga je tudi očistiti. Karkoli imate v mislih vi (in vaše stranke), vam to fantastično umetniško orodje olajša doseganje.

  1. Rotacijski valj iz neskončnih likalnikov

Rotacijski valj iz neskončnih likalnikov

Združuje brezčasno učinkovitost klasičnega oblikovanja rotacijskih strojev s sodobnim inženiringom, Rotacijski valj Infinity Irons je trden in trajen favorit med profesionalci za tetovaže povsod.

Brezhibna zasnova pomeni, da ni nobenih futurističnih dodatkov ali dodatnih delov, ki bi jih bilo treba očistiti ali zamenjati: imate na voljo trden, vzdržljiv in popolnoma zanesljiv kos stroja z motorjem, ki zdrži impresivnih 5 tisoč ur.

Z več kot 20-letnimi izkušnjami v industriji Infinite Irons izdeluje vse svoje stroje ročno in jih na splošno oblikuje za hrustljave, čiste linijske zasnove in brezhibno senčenje. Model je zelo enostaven za uporabo, poleg tega pa je tudi čist, zato vam ne bo treba imeti opravka z nobenimi dodatki, ki jih mora imeti umetnik za tetovaže, ki ima rad preprosto orodje.

Izbira najboljšega tetovažnega stroja za vas

Ker imate na izbiro veliko možnosti, se je dobro poigrati s tuljavo in rotacijskimi črnilnimi stroji, da boste lahko videli, kateri vam najbolj ustreza. V salonih za tetovaže lahko zaprosite za preizkus enega od njihovih strojev ali obiščete trgovinski dogodek ali festival, da doživite nove in klasične stroje v ponudbi.

Vsak tetovator ima svoj edinstven slog in osebni okus, en stroj za črnilo pa je lahko odličen za nekoga drugega, za drugega pa ne – za vse je v tem, da preizkusite in preizkusite različna orodja, preden poiščete tistega, ki vam najbolj ustreza.

Kje kupiti profesionalne tetovažne stroje

Če želite kar najbolje izkoristiti svoje talente tatoo umetnika ter si varno in učinkovito ustvariti izkušnje, potrebujete kakovostna orodja priznanih prodajalcev. Kje torej kupiti stroje za tetoviranje, da se prepričate, da vlagate v vrhunski izdelek??

Ko izbirate, kje kupiti najboljše tetovažne stroje na trgu, vam svetujemo, da kupite neposredno pri proizvajalcu ali pri odobrenih, zakonitih prodajalcih, ki so znani po zagotavljanju pristnega izdelka.

Stroje za tetoviranje lahko kupite na spletu na spletnih mestih, kot sta eBay in Amazon, vendar pazite, da preberete ocene drugih strank, da se prepričate, da kupujete pri uglednem prodajalcu, in da so stroji, kot je opisano. Stroji za tetoviranje so naložba – v nekaterih primerih lahko trajajo več let – zato pred razdajo denarja opravite veliko raziskav.

Spodnja črta

S povečanjem povpraševanja po tetovažah se je povečalo tudi povpraševanje po visokokakovostnih, trajnih in uporabniku prijaznih strojih za tetoviranje. Ne glede na to, ali ste vajenec, ki šele začenjate kot umetnik tetoviranja, ali ste v poslu že leta, so to najboljši stroji za tetoviranje na trgu tako za začetnike kot za strokovnjake.

Odličen stroj za tetoviranje je kot kakovostna krtača v roki slikarja; omogočite svojemu edinstvenemu slogu in ustvarjalnosti, da izideta z enim od teh vrhunskih strojev in zagotovo boste rasli kot umetnik – in kot podjetje. Veselo črnilo!