100 navdihujočih idej za tetovaže raven in vrana

Iščete vznemirljiv in navdihujoč dizajn tetovaže? Zakaj potem ne bi pomislili na tetovažo krokarja – dramatično in simbolično!

abstraktna tetovaža vrana krokar

Če ste pripravljeni na barvanje, boste morda iskali navdih, da bi našli popoln dizajn za vas.

Zakaj ne bi razmislili o tetoviranju vrane ali krokarja?

Ne samo, da so vrane in gavrani osupljivo lepi, ampak so tudi zelo simbolični, z mnogimi referencami v mitologiji, literaturi in kulturi.

barvna tetovaža vrana krokar na roki

Obstaja tudi veliko načinov, kako lahko izvedete tetovaže krokarja. Od tetovaže letečega krokarja, ki je kot nalašč za velik hrbet, do minimalistične tetovaže krokarja, ki je idealen majhen okras za zapestje ali gleženj, boste zagotovo našli ideje za tetovaže krokarjev, ki bodo navdihnile in naredile vtis.

Kaj simbolizira oblikovanje tetovaže Gavran?

Tetovaže raven in vrana imajo lahko veliko pomenov, zato ne preseneča, da so tako priljubljene pri vseh vrstah ljudi.

Gavrani so še posebej razširjeni v mitologijah z vsega sveta, od Japonske do keltskih kultur.

barvna tetovaža vrana krokar

Zaradi črnega perja, mrhovine in klepetanja ni presenetljivo, da so gavrana pogosto povezovali s slabimi znaki in izgubo, vendar je njihova simbolika pravzaprav presenetljivo zapletena.

V mitih, legendah in literaturi pogosto povezujejo duhovni in materialni svet ter delujejo kot posrednik med smrtjo in življenjem.

Še v grški mitologiji so bili gavrani povezani z bogovi – v njihovem primeru z bogom prerokbe, Apolonom.

Rečeno je bilo, da so znamenje slabe sreče, bili so glasniki boga v človeškem svetu.

tetovaža vrana vrana na roki

Legenda pravi, da je Apollo poslal belo vrano ali gavrana, da bi gledal svojega ljubimca, in ko se je krokar vrnil in poročal, da je bila nezvesta, je njegovo perje opekel Apolonov bes in ga za vedno počrnil.

V islamski kulturi so bili gavrani omenjeni kot bitja, ki so Kaina naučila, kako pokopati Abela, svojega mrtvega brata.

V Kur’anu Cain ni vedel, kaj bi storil s truplom svojega brata, potem ko ga je umoril, potem pa je opazoval krokarja, ki je svojega mrtvega partnerja zakopal v zemljo in kopiral njegov primer.

V nordijski mitologiji je bil Odin, kralj bogov, povezan z gavrani in je imel dva svoja, ki bi se pojavila na njegovih ramenih.

Imenovala sta se Muninn (spomin) in Huginn (misel), ki sta mu služila kot ušesa in oči ter mu prinašala novice iz sveta.

tetovaža vranov krokar

Vrane so pogosto uporabljali v vikinški kulturi, tudi na zastavi Ragnarja Lothbroka, ki je bila vezena s podobo krokarja. Legenda pravi, da je zmaga zagotovljena, če je zastavica plapolala na vetru.

Kdor je že bil v Londonu v Angliji, bo poznal legendo, ki pravi, da bo kraljestvo padlo, če bo zadnji krokar zapustil stolp.

Medtem pa v hinduizmu vrane veljajo za prednike, med praznikom Sraddha pa jim ponujajo hrano. Hindujsko božanstvo, znano kot Shani, je pogosto predstavljeno tudi kot jahanje velikanske črne vrane ali gavrana.

tetovaža vrana vrana na roki

V mitologijah staroselcev na pacifiškem severozahodu krokar ni samo ustvarjalec sveta, ampak je tudi bog zvijač. Zgodba pravi, da je Veliki duh v škatlah s cedro hranil vse, kar bi sestavljalo svet.

Te škatle je dal živalim, ki so jih nato odprle, da bi ustvarile svet. Galeb je dobil škatlo, ki vsebuje vso svetlobo sveta, vendar je ni hotel odpreti. Gavrana so prosili, naj galeba prepriča, naj sprosti svetlobo iz škatle, vendar ne glede na to, kaj je poskusil, ni uspelo.

Tako se je gavran razočaral in galebu potisnil trn v nogo. Galeb je v bolečini spustil škatlo in zvezde, luna in sonce sta prišla ven in se začela prvi dan.

tetovaža vranskega krokarja na hrbtu

V literaturi in popularni kulturi sta se pojavila tudi krokar in vrana. Večina ljudi se zaveda pesmi “Gavran” Edgarja Allana Poeja, v kateri je gavran nadnaravni sel in iz katere izhaja znana vrstica “utihni gavranu, nikoli več”.

Marsikdo se bo zavedal tudi filma The Crow, filma o superjunakih iz leta 1994, v katerem igra Brandon Lee po stripu o rock glasbeniku Ericu Dravenu, ki ga iz mrtvih vračajo, da bi se maščevali za posilstvo in umor svoje zaročenke..

Film je še posebej znan po tem, da je bil Lee na snemanju po nesreči ranjen, kasneje pa je zaradi tega umrl, in ima močan kult, ki si želi, da bi si naredil tetovaže vrane kot spominski pridih, domorodno ameriško mitologijo itd..

tetovaža vranov krokar na hrbtu

Zakaj se tetovirati vrana ali gavran?

Če se sprašujete, ali bi si naredili preprosto tetovažo vrane ali realistično tetovažo krokarja, boste morali vedeti pomen tetovaže vrane, da odgovorite na vprašanja drugih.

tetovaža prsi vrana krokarja

Čeprav je z vranami in gavrani povezanih veliko negativnih simbolov, te ptice pravzaprav predstavljajo tudi številne pozitivne lastnosti.

Simbolizirajo modrost in inteligenco, pa tudi magijo, zaščito, skrivnosti, prihodnost, notranji jaz, prerokbe, misli in svetlobo in senco.

Tetovaža plemenske vrane ali tetovaža vranove roke lahko pomeni karkoli želite. Morda preprosto želite pokazati svojo ljubezen do ptic ali navdušenje nad legendami in miti?

Ali pa ste morda oboževalec filma The Crow in želite pričati svoje strasti? Morda iščete dramatično in drzno tetovažo, ki veliko govori o vaši osebnosti?

Ne glede na razlog, da si želite tradicionalno tetovažo krokarja, boste pri izbiri pravega dizajna razvajeni..

tetovaža roke vrana krokar

Ideje za tetovaže Raven

Obstaja nešteto različnih načinov upodabljanja krokarjev ali vran v obliki tetovaže. Ena najboljših stvari pri teh pticah je, da jih je mogoče povečati ali zmanjšati, da ustrezajo vašemu dizajnu.

Lahko se odločite za majhen dizajn za tetovažo roke z gavranom ali za kaj veliko večjega za rokav tetovaže vrane. Odločite se lahko za preprosto črno črto ali čudovito akvarelno tetovažo krokarja, ki oblikovanju prinese bolj ženstven pridih.

Vrane in gavrane lahko upodabljamo, kar je še posebej dobro videti v tetovaži ramenskega krokarja ali tetovaže rame vrane. Druga možnost je, da jih lahko prikažemo v letu, kar je še posebej estetsko prijetno na tetovaži vranskega hrbta.

tetovaža vrana vrana na nogi

Modeli tetovaž, ki vključujejo vrane in gavrane, so pogosto prikazani skupaj z drugimi simboli. Tetovaža z roko vrane ima lahko na primer rune, ki poudarjajo nordijsko temo.

Ali pa je lahko tetovaža podlakti s krokarjem prikazana skupaj s krvjo, lobanjo ali orožjem. Ali pa bi tetovaža vranskega vratu lahko prevzela plemenski umetniški slog in se povezala s keltskimi idejami o magiji in vojni.

tetovaža vrana krokar noge

Kako skrbeti za tetovažo vrana ali vrane

Ko boste na telo narisali svojo čudovito novo tetovažo, boste morali vedeti, kako zanjo dobro skrbeti, ne le, da bo njena lepota dolgoročno ohranjena, temveč tudi, da se izognete boleči okužbi.

Ko se po tetoviranju vrnete domov, boste imeli povoj, ki pokriva območje. Pustite povoj 24 ur, nato odstranite povoj in območje temeljito operite z protimikrobnim milom in vodo.

Nikoli ne uporabljajte zelo vroče vode, ker lahko zbledi barva. Ne nanašajte ponovno povoja, ampak pazite, da si tetovažo umivate vsaj dvakrat na dan z milom in vodo, preden nanesete protibakterijsko kremo.

tetovaža vranov vranov

Kože ne izpostavljajte močni sončni svetlobi in ne hodite plavati nekaj tednov – s tem se boste izognili okužbi in zagotovili, da vaša slika telesa ne zbledi.

Morda boste opazili, da se začnejo oblikovati kraste. To je normalno, vendar jih ne odtrgajte in ne opraskajte, saj lahko povzročijo okužbo in poškodujejo tudi končni videz vaše tetovaže.

tetovaža rebra vrana krokar tetovaža rame vrana krokar tetovaža stegna vrana krokar tetovaža zapestja vrana vrana geometrijska tetovaža vrana krokar tetovaža akvarel vrana na hrbtu tetovaža akvarel vrana krokar

abstraktna tetovaža vrana na prsih barvna tetovaža vrana krokar barvna tetovaža vrana krokar na roki tetovaža vrana krokar z roko tetovaža vrana vrana na roki tetovaža vranov krokar tetovaža vranov krokar na hrbtu tetovaža vranskega krokarja na hrbtu tetovaža prsi vrana krokarja tetovaža roke vrana krokar tetovaža vranov krokar z nogami tetovaža vrana vrana na nogi tetovaža vranov vranov tetovaža rebra vrana krokar tetovaža rame vrana krokar tetovaža stegna vrana krokar tetovaža zapestja vrana vrana geometrijska tetovaža vrane krokar na roki tetovaža akvarel vrana krokar tetovaža akvarel vrana na hrbtu

abstraktna tetovaža vrana na prsih barvna tetovaža vrana krokar na roki barvna tetovaža vrana krokar na roki tetovaža vrana krokar z roko tetovaža vrana vrana na roki tetovaža vranov krokar tetovaža vranov krokar na hrbtu tetovaža vranov krokar na hrbtu tetovaža prsi vrana krokarja tetovaža roke vrana krokar tetovaža vranov krokar z nogami tetovaža vranov krokar z nogami tetovaža vranov vranov tetovaža rebra vrana krokar tetovaža rame vrana tetovaža stegna vrana krokar tetovaža zapestja vrana vrana geometrijska tetovaža vrana krokar tetovaža akvarel vrana na prsih tetovaža akvarel vrana na hrbtu

abstraktna tetovaža vrane vrana na roki barvna tetovaža vrana krokar barvna tetovaža vrana krokar na roki tetovaža vrana krokar z roko tetovaža vranskega krokarja na hrbtu tetovaža vrana krokar z roko tetovaža vranov krokar na hrbtu tetovaža vranov krokar na hrbtu tetovaža prsi vrana krokarja tetovaža roke vrana krokar tetovaža vranov krokar z nogami tetovaža vranov krokar z nogami tetovaža vranov vranov tetovaža rebra vrana krokar tetovaža rame vrana tetovaža stegna vrana krokar tetovaža zapestja vrana vrana geometrijska tetovaža vrana krokar akvarelna vrana krokar tetovaža na stegnu tetovaža akvarel vrana na roki

abstraktna tetovaža vrana krokar barvna tetovaža vrana krokar na roki barvna tetovaža vrana krokar na roki tetovaža vrana krokar z roko tetovaža vrana vrana na roki tetovaža vrana krokar z roko tetovaža vranov krokar na hrbtu tetovaža vranov krokar na hrbtu tetovaža prsi vrana krokarja tetovaža roke vrana krokar tetovaža vranov krokar z nogami tetovaža vrana krokar na nogi tetovaža vranov vranov tetovaža rebra vrana krokar tetovaža rame vrana tetovaža stegna vrana krokar tetovaža zapestja vrana vrana geometrijska tetovaža vrana na hrbtu tetovaža akvarel vrana krokar tetovaža akvarel vrana na roki