100 neverjetnih egipčanskih idej za tetoviranje

Pri izbiri tetovaže je pogosto pomembno najti nekaj simboličnega, ki ima globlji pomen, in to je eden glavnih razlogov, zakaj so egiptovske tetovaže tako priljubljene.

barvna egipčanska tetovaža na roki

Obstaja veliko različnih vrst starodavnega egiptovskega tetovaža s klasično simboliko ali hieroglifi iz časov faraonov, zato zagotovo obstaja egiptovski simbol za tatoo, ki je kot nalašč za vas.

Ne glede na to, ali iščete nekaj impresivnega za hrbet ali cel rokav ali pa želite izbrati nekaj malega za gleženj, zapestje ali za ušesom, obstajajo egiptovski modeli tetovaž, ki se bodo zagotovo prilegali računu.

egiptovska tetovaža na hrbtu

Zgodovina egiptovskih tetovaž

Stari Egipčani so znani po tem, da so na svojih grobnicah in spomenikih ustvarili stilizirana in simbolična umetniška dela, zdaj pa so znani tudi kot eni prvih zabeleženih umetnikov tetoviranja v zgodovini.

Že več kot 4000 let so stari Egipčani tetovirali geometrijske vzorce in podobe drug na drugega.

Najstarejše tetovaže v egipčanskem slogu segajo okoli leta 2000 pred našim štetjem, približno v času, ko so bile piramide v gradnji.

Zdaj so našli mumije iz tega obdobja, na katerih so še vedno vidne tetovaže.

barvna egipčanska tetovaža na stegnu

Menijo, da so tetovaže igrale pomembno vlogo v starodavni egipčanski kulturi.

Na primer, tri ženske mumije iz tega obdobja so imele tetovaže, ki krasijo njihove medenice, stegna in želodce.

Zaradi lokacije teh tetovaž se domneva, da so bile ustvarjene, da bi prosile za blagoslov in zaščito bogov v nosečnosti in porodu.

barvna egipčanska tetovaža na roki

Ugotovljene so bile tudi kamnite figurice, za katere se zdi, da imajo na svojem telesu tetovaže.

Ker so bile te najdene v grobovih močnih osebnosti v zgodovini, velja, da se je tetoviranje pogosto dogajalo v višjih slojih družbe.

Menijo tudi, da je večina ljudi, ki so nosile tetovaže, ženskega spola, en pomemben primer pa je bila svečenica, ki je imela geometrijske tetovaže po telesu.

barvna egipčanska tetovaža na roki

Priljubljeni simboli egiptovske tetovaže (in kaj pomenijo)

Večina tetovaž v času starih je bila preprostih in geometrijsko oblikovanih z uporabo diamantnih oblik in črtkanih črt. Bile so tudi temno modre ali črne barve.

Sčasoma so ti vzorci postajali vse bolj zapleteni in so začeli vključevati podobe bogov in živali.

Na primer bog Bes včasih je videti tetovirano na stegnih žensk kot način za lajšanje bolečin pri porodu.

Na tetovaže so verjetno gledali kot na obliko trajnega amuleta, ki je bil poklon najljubši boginji ali bogu.

dotwork egiptovska tetovaža

Danes so se tetovaže in pomeni egipčanske tematike sčasoma spremenile in spremenile. Danes so čudovita pripovedovanja, ki so jih ustvarili stari Egipčani, zdaj pogosto prikazana v obliki tetovaže na telesu ljubiteljev tetovaž..

Pogosto bo poleg egipčanske hieroglifske tetovaže videti tetovažo egipčanskega boga, ki bo dramatično mešala sloge, vzorce in simbole.

barvna egipčanska tetovaža na stegnu

Če vas zanimajo tetovaže z egipčansko tematiko, boste izbirali, saj obstaja veliko priljubljenih zgodovinskih egipčanskih tem, ki jih pogosto vidimo v sodobnih upodobitvah body arta.

Tukaj je nekaj priljubljenih egipčanskih pomenov in slik, ki jih običajno zahtevajo v salonih za tetoviranje po vsem svetu.

tetovaža egipčanske roke

Ankh – priljubljen simbol

Tatoo ankh je eden najbolj prepoznavnih simbolov starega Egipta. Ta simbol predstavlja sonce in daje deželi vso energijo in vire, ki jih potrebuje za uspeh. Opisuje tudi povezavo med moškimi in ženskami in lahko celo predstavlja ključ do življenja po smrti.

Včasih je znan kot ključ življenja, ki predstavlja večnost in ljubezen, pogosto pa ga najdemo ob podobah Horusovega očesa, ki si jih bomo ogledali kasneje.

barvna egipčanska tetovaža

Ankh se pogosto pojavlja v egiptovskih slikah in na grobni umetnosti, pogosto skupaj z božanstvom ali dvema. Mnogi stari Egipčani bi dejansko nosili ali nosili ankh kot čar sreče.

Zanimivo je, da so bila ogledala pogosto narejena tudi v obliki ankh – morda namig, da pogledamo v drug svet?

Ankh tetovaže so zapletene, vendar so lahko izjemno simbolične, zato so čeden dodatek k egipčanskim plemenskim tetovažam, saj jih je mogoče povečati ali zmanjšati, da ustrezajo vašemu dizajnu.

tetovaža egipčanske roke

Pharoah Tattoo – Kraljeva oznaka

Tetovaža egipčanskega kralja prikazuje faraona, saj je bil faraon vladar starega Egipta, podoben enemu od današnjih sodobnih kraljev, a precej močnejši.

Pravzaprav faraon v starih časih ni bil le vladar ljudi, temveč so ga videli tudi kot boga na Zemlji.

Pomen tetovaže faraon je najvišja in najvišja avtoriteta in moč, kar kaže, da je nosilec močan, močan in prepričan v svoje sposobnosti ter odličen vodja nad drugimi.

egiptovska tetovaža na hrbtu

Ra Or Horus – tetovaža egipčanskih bogov

Oko Ra in njegov partner, Horusovo oko sta še dva zelo priljubljena in znana staroegipčanska simbola, ki sta znana in priznana po vsem svetu.

Še vedno pogosto jih vidimo v knjigah in filmih, zaradi svoje očarljive kulturne dediščine pa so tudi priljubljeni simboli tetovaže.

Horus je bil bog neba in tatoo Eye of Horus naj bi upodobil njegovo levo oko, ki je darovalo življenje.

Medtem je tudi Rajevo oko nekoč pripadalo Horusu. Med bitko je bil izgubljen, pozneje pa so ga našli in postali Oko Ra.

Egipčani so verjeli, da je oko vsevidno in so lahko videli vse, kar se je zgodilo Egipčanom. Ko ga najdemo kot tetovažo, ima pomen moči, moči in zaščite. Služi tudi kot “večni opazovalec”.

egiptovska tetovaža na prsih

Bog Anubis

Anubis je bil starodavni egipčanski bog posmrtnega življenja in mrtvih. V egipčanskih mitih je bil Anubis skrivnostni in skrivnostni bog, ki je bil zadolžen za zaščito ljudi, ko so se odpravljali v svoje posmrtno življenje.

Njegovo zgornje telo, znano kot bog šakala, je bila glava šakala, spodnji del pa človeški. V umetniških delih ga lahko vidimo kot stoječega ali sedečega.

Kot bog podzemlja je bil del njegovega dela tehtanje srca pokojnika. Če bi imelo srce pravo težo, bi posameznik prišel v posmrtno življenje.

Ko so upodobljeni v obliki tetovaže, velja, da imajo tetovaže Anubis več pomenov. To bi lahko pomenilo začetek novega življenja ali nove poti ali pa bi lahko pomenilo, da uporabnik verjame, da ima v posmrtnem življenju nekoga, ki bdi nad njimi.

barvna egipčanska tetovaža na roki

Mitska sfinga

Kadar koli kdo pomisli na stari Egipt, bo verjetno pomislil na piramide in Sfingo. Pravzaprav je Sfinga ikonična in je prepoznaven simbol starega Egipta, znan po vsem svetu.

Mitska sfinga je edinstveno bitje z levjim telesom in žensko žensko glavo. Znana po svoji zahrbtnosti in neusmiljeni naravi, je Sfinga spraševala uganke, nato pa tiste, ki nanjo niso mogli odgovoriti, zavrgla, da bi jih pojedle hudobne zveri.

Morda je grozljiv simbol, vendar je priljubljen pri ženskah in moških kot del tetovaže na egipčanski tematiki. Je simbol, ki predstavlja ljubezen do nevarnosti in tudi do iger na srečo, zato je odlična izbira za izražanje notranje osebnosti uporabnika.

egiptovska tetovaža na prsih

Starodavni hieroglifi – dekorativna tetovaža

Če si želite narediti egipčansko tetovažo, vendar želite popolno svobodo, da resnično izrazite svoje sporočilo, je najboljši način, da uporabite hieroglife – staroegipčansko obliko pisanja.

Hieroglifi so eden najstarejših sistemov pisanja, ki jih najdemo kjer koli na svetu, vendar niso samo smiselni, so tudi estetsko prijetni in imajo skrivnosten zrak, ki ga je težko premagati.

Tudi vaše ime, zapisano v hieroglifih, naredi fascinantno in lepo tetovažo.

Osebnih sporočil, ki bi jih lahko ustvarili s hieroglifskimi simboli, ne manjka. Ne glede na to, ali se odločite za logogram ali fonetsko interpretacijo, se vam odpira svet možnosti.

hieroglifska egipčanska tetovaža

Fonetski hieroglifi predstavljajo abecedo, čeprav ni samoglasnikov. Medtem logografski hieroglifi (ali ideogrami) uporabljajo en sam simbol za prikaz ene cele besede.

Hieroglifske tetovaže lahko napišete od desne proti levi, od leve proti desni ali navpično, dokler gledajo v smer, v kateri želite, da se jih prebere.

geometrijska egipčanska tetovaža

Obstaja nekaj priljubljenih simbolov, ki jih je mogoče izbrati, da predstavljajo eno samo celo besedo in so videti čudovito v črni barvi ali barvi. Prav tako jih je mogoče povečati ali zmanjšati, da ustrezajo območju, na katerem želite tetovirati.

Izberete lahko na primer simbol, ki predstavlja moškega, žensko ali otroka – idealno, če se želite spomniti pomembnega družinskega člana.

egipčanska tetovaža faraona na roki

Ne glede na to, ali ste ljubitelj simbolike, zgodovine ali samo želite lepo in smiselno tetovažo, so hieroglifi odlična izbira pri pridobivanju body arta..

Lahko združite svojo izbiro ideogramov ali fonetskih hieroglifov, da izrazite svoje misli ali črkujete besedo, ki je za vas pomembna.

egiptovska tetovaža faraona plemenska egipčanska tetovaža egiptovska tetovaža v akvarelu egipčanska tetovaža na stegnu v akvarelu

barvna egipčanska tetovaža

barvna tetovaža egiptovske roke barvna egipčanska tetovaža na roki dotwork egipčanska tetovaža na roki tetovaža egipčanske roke tetovaža egipčanske roke tetovaža egipčanske roke egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na hrbtu

tetovaža egipčanske roke

egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na prsih egiptovska tetovaža na prsih geometrijska egipčanska tetovaža na stegnu hieroglifska egipčanska tetovaža na roki egipčanska tetovaža faraona na roki tetovaža faraonske egipčanske roke plemenska egipčanska tetovaža na roki egiptovska akvarelna tetovaža na roki egipčanska tetovaža z akvarelom na hrbtu

barvna egipčanska tetovaža na roki barvna egipčanska tetovaža na roki barvna egipčanska tetovaža barvna egipčanska tetovaža dotwork egipčanska tetovaža na roki tetovaža egipčanske roke tetovaža egipčanske roke tetovaža egipčanske roke egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na prsih egiptovska tetovaža na prsih geometrijska egipčanska tetovaža hieroglifska egipčanska tetovaža egiptovska tetovaža faraona egiptovska tetovaža faraona plemenska egipčanska tetovaža egiptovska tetovaža v akvarelu egiptovska tetovaža v akvarelu

barvna egipčanska tetovaža barvna egipčanska tetovaža barvna egipčanska tetovaža dotwork egiptovska tetovaža tetovaža egipčanske roke tetovaža egipčanske roke tetovaža egipčanske roke egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na prsih egiptovska tetovaža na prsih geometrijska egipčanska tetovaža hieroglifska egipčanska tetovaža egiptovska tetovaža faraona egiptovska tetovaža faraona plemenska egipčanska tetovaža egiptovska tetovaža v akvarelu egiptovska tetovaža v akvarelu

barvna egipčanska tetovaža na stegnu barvna egipčanska tetovaža na roki barvna egipčanska tetovaža na roki barvna egipčanska tetovaža na roki dotwork egipčanska tetovaža na roki tetovaža egipčanske roke egiptovska tetovaža na roki tetovaža egipčanske roke egiptovska tetovaža na hrbtu egipčanska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na hrbtu egiptovska tetovaža na prsih egiptovska tetovaža na prsih geometrijska egipčanska tetovaža hieroglifska egipčanska tetovaža egiptovska tetovaža faraona egipčanska tetovaža faraona na roki plemenska egipčanska tetovaža na roki egiptovska akvarelna tetovaža na roki egipčanska tetovaža z akvarelom na hrbtu