100 osupljivih tetovaž hibiskusa

Oglejte si te neverjetne tetovaže cvetja hibiskusa za navdih za vašo naslednjo tetovažo.

geometrijska tetovaža hibiskusa

Cvetlične tetovaže so izjemno priljubljene, saj lahko zadovoljijo številne različne nastavitve tetoviranja.

Nekatere cvetlične tetovaže so majhne in poenostavljene, druge pa je mogoče vključiti v podrobne večje tetovaže. Prav tako dajejo prostor za personalizacijo in igranje z barvami in toni.

tetovaža rokavov hibiskusa

Tetovaža hibiskusa ni nič drugačna z bogato zgodovino in izjemno prilagodljivo simboliko.

Spodaj poiščite nekaj idej za tetoviranje hibiskusa in izvedejte več o tem, kako barva in celo kultura vplivata na pomen teh tetovaž.

Zgodovina tetovaž hibiskusa

Tetovaže hibiskusa izvirajo s havajskih in pacifiških otokov, toda ko so bile prvič uporabljene, so imele pogosto verske konotacije in so jih črnile le s črnim črnilom.

To je velik kontrast s tetovažami hibiskusa, ki jih danes vidite po vsem svetu, ki pokajo od bogastva živahnih in svetlih barv.

tetovaža gležnja hibiskusa

Skozi čas so jih pretežno izbirale ženske, ker so bile cvetlične z univerzalno žensko simboliko.

Kljub temu pa nekateri moški še vedno izbirajo tetovaže hibiskusa in jih pogosto vključijo v bolj moško plemensko obliko z močnejšimi ali temnejšimi barvami, kot so zelene in rjave.

tetovaža roke hibiskusa

Te tetovaže hibiskusa so se sčasoma razvile in se niso spremenile v nekatere najbolj pisane tetovaže, vendar so postale tudi večje.

Njihova priljubljenost se je povečala tudi na drugih področjih sveta, zlasti po vsej Aziji, kjer se pomeni tetovaž hibiskusa razlikujejo (več o tem spodaj!).

Danes je tetovaže hibiskusov enostavno prilagoditi zaradi univerzalne in poenostavljene oblike rože in opazite lahko številne različne variacije od zahodne do vzhodne obale ZDA.

tetovaža hibiskusa na roki

Kaj pomenijo tetovaže hibiskusa in zakaj jih ljudje dobijo?

Tatoo hibiskusa je edinstvena vrsta tetovaže, ker se lahko kljub nekaterim osnovnim simbolom in svojim pomenom spremeni, odvisno od kulture in barve.

Glavni simboli tetovaž hibiskusa so eleganca, prefinjenost, občutljiva lepota, bogastvo, slava, pogum, ljubezen in smrtnost.

Seveda ima to veliko pomenov za eno samo tetovažo in to zato, ker se natančen pomen spreminja med različnimi azijskimi kulturami, kjer so te tetovaže še posebej priljubljene.

tetovaža roke hibiskusa

Na primer, v Koreji je tetovaža hibiskusa znak smrtnosti, v Maleziji in na Kitajskem pa te tetovaže pomenijo bodisi pogum in čast ali deviškost, slavo in bogastvo..

Vendar se različni pomeni ne končajo. Intenzivnost teh pomenov se lahko poveča ali celo spremeni z barvo tetovaže hibiskusa.

tetovaža hrbta hibiskusa

To je še en razlog, da so tako priljubljeni, ker je toliko barv, ki se ujemajo s cvetjem. Tu je razčlenitev različnih priljubljenih barv in simbolov, ki jih predstavljajo:

  • rdeča = močna ljubezen in strast. Nekateri pari se bodo odločili za ustrezne tetovaže hibiskusa.
  • Rumena = močno in močno prijateljstvo. Prijatelji se pogosto odločijo, da bodo te tetovaže dobili skupaj.
  • Vijolična = označevalec bogastva, slave in celo povezanosti z avtorskimi pravicami.
  • Modra = običajno mišljeno kot znak in simbol velike plodnosti. Starši se pogosto odločijo za te tetovaže hibiskusa po skupnem otroku.
  • Roza = simbol redke lepote zaradi redkosti teh cvetov. Nekateri dvojčki radi izberejo rožnato tetovažo hibiskusa.
  • Bela = bele tetovaže hibiskusa so pogosto izbrane tako, da pomenijo razsvetljenje in da je oseba zavila za vogalom, spremenila ali odkrila. Tega si je enostavno zapomniti zaradi stavka “videl luč”.

tetovaža hrbta hibiskusa

Pomembno je, da veste, kako kultura in barva vplivata na pomen tetovaže hibiskusa. Vendar pa ni razloga, da ne bi mogli ustvariti edinstvenega dizajna z mešanjem barv ali izbiro popolnoma drugačne barve.

tetovaža na prsih hibiskusa

Skupne umestitve tetovaže hibiskusa na telo

Tetovaže hibiskusa so lahko majhne in minimalistične, lahko pa tudi velike kot del večjih kompozicij z veliko podrobnostmi.

Ker so te tetovaže lahko različnih velikosti, omogočajo, da na telo postavite veliko različnih mest.

tetovaža ušes hibiskusa

Ženske jih pogosto izberejo in majhna tetovaža hibiskusa lahko naredi odlične tetovaže na zapestju in gležnju ali pa jih namesti na zadnji del vratu ali stopala.

Poleg tega nekatere ženske raje položijo srednje velike tetovaže hibiskusa na rame, stegno ali nad prsi proti ključni kosti.

tetovaža roke hibiskusa

Barva tetovaže hibiskusa jim prav tako omogoča, da izstopajo na večjih kosih hrbta ali na tetovažah s polnimi rokavi, ob številnih drugih stvareh.

Zato lahko celo vključitev majhne pisane tetovaže hibiskusa na večji kos naredi vse, kar je pomembno za končni rezultat.

tetovaža stopala hibiskusa

Šest različnih modelov tetovaž hibiskusa

Cvetovi hibiskusa niso vsi enaki in v resnici obstaja veliko različnih vrst cvetov hibiskusa.

To pomeni, da lahko izbirate tudi med številnimi tetovažami cvetov hibiskusa. Tu je nekaj najpogostejših izbir, ki jih lahko prilagodite, da ustvarite edinstveno tetovažo.

tetovaža kolka hibiskusa

Enojno cvetenje

Enkrat cvetoča tetovaža hibiskusa je pogosto večja od drugih, vendar ni nujno, da je. Zunanji cvetni listi se odprejo, da ustvarijo odprtino z malo več podrobnosti.

Nekateri se odločijo za enojno cvetočo obliko z okoliškimi listi, drugi pa ohranjajo tatoo minimalistično. Odlično izgleda samostojno in tudi kot del večjega dizajna tetovaže.

Želite videti več idej za tetoviranje tigra? Oglejte si naš vodnik!

tetovaža z roko hibiskusa

Cvetlični šopek

Če želite večjo tetovažo, je lahko cvet hibiskusa en cvet v več različnih cvetovih. Lahko jih razporedite tako, da se raztezajo po roki ali rami.

To je izjemno učinkovito, če želite posredovati različne pomene in simboliko iz ene tetovaže, saj lahko vsak cvet pomeni nekaj drugega.

Nekateri se odločijo, da dobijo šopek rož, pri čemer vsak izmed njih predstavlja nekoga posebnega.

tetovaža nog hibiskusa

Plemenske tetovaže hibiskusa

Možno je, da se tetovaža hibiskusa dobro ujema s plemenskim dizajnom, vendar boste morali podrobno razmisliti o kompoziciji in zaupati dobremu umetniku, da bo prišel do nekaj idej.

Čeprav tetovažo hibiskusa običajno izberejo ženske, če je umeščena v bolj moško plemensko zasnovo, ustvarja možnosti tudi za moške. To ne pomeni, da ženske ne morejo pretresati plemenskega črnila hibiskusa!

tetovaža rebra hibiskusa

Druge pare

Verjetno je najlažji način, da priljubljeno tetovažo naredite bolj edinstveno in osebno, tako da jo povežete z drugimi predmeti.

To še posebej velja za cvet hibiskusa, ker ga lahko kombinirate v različnih barvah, še toliko bolj zaradi različnih pomenov, s katerimi se ponaša.

Nekateri se radi držijo tropske teme tako, da vključijo skrinjo z zakladi, drugi pa raje oblikovanju dodajo prosto živeče živali.

tetovaža vratu hibiskusa

Hibiscus Tattoo trta

Če želite ustvariti številne cvetlične tetovaže, vendar jih ne želite skupaj, kot je bilo že omenjeno, lahko ustvarite tudi trto hibiskusovih tetovaž ali različne cvetlice.

To je pogumna izbira, saj naravno postane tetovaža veliko večja – zato pametno izberite svoje barve in rože. Zaradi dolžine trte ti modeli običajno dobro sedijo na rokah, ramenih, nogah in čez hrbet.

tetovaža ramen hibiskusa

Havajska tetovaža hibiskusa

Če vzamete cvet hibiskusa do njegovih korenin, razmislite tudi o havajski tetovaži hibiskusa.

Je državni cvet tega območja in ima več kot 200 različic in vrsto barv, ki obračajo glavo. Če želite klasično tetovažo hibiskusa, razmislite o teh preprostih, a učinkovitih modelih.

tetovaža rokavov hibiskusa

To so odličen kraj za začetek pri raziskovanju možnosti ustvarjanja edinstvene in čudovite tetovaže hibiskusa.

Ne pozabite upoštevati barve rože, ko želite prikazati poseben pomen ali simbol!

tetovaža stegna hibiskusa tetovaža zapestja hibiskusa majhna tetovaža hibiskusa plemenska tetovaža hibiskusa akvarelna tetovaža hibiskusa

geometrijska tetovaža hibiskusa na roki tetovaža gležnja hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža hibiskusa na roki tetovaža hrbta hibiskusa tetovaža na prsih hibiskusa tetovaža ušes hibiskusa tetovaža stopala hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža kolka hibiskusa tetovaža nog hibiskusa tetovaža vratu hibiskusa tetovaža rebra hibiskusa tetovaža ramen hibiskusa tetovaža rokavov hibiskusa tetovaža stegna hibiskusa tetovaža zapestja hibiskusa majhna tetovaža hibiskusa na roki plemenska tetovaža hibiskusa na nogi akvarelna tetovaža hibiskusa

geometrijska tetovaža hibiskusa na roki tetovaža gležnja hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža hrbta hibiskusa tetovaža na prsih hibiskusa tetovaža ušes hibiskusa tetovaža stopala hibiskusa tetovaža z roko hibiskusa tetovaža kolka hibiskusa tetovaža nog hibiskusa tetovaža vratu hibiskusa tetovaža rebra hibiskusa tetovaža ramen hibiskusa tetovaža rokavov hibiskusa tetovaža stegna hibiskusa tetovaža zapestja hibiskusa majhna tetovaža hibiskusa plemenska tetovaža hibiskusa na nogi akvarel hibiskus tetovaža na rami

geometrijska tetovaža hibiskusa na roki tetovaža gležnja hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža hrbta hibiskusa tetovaža na prsih hibiskusa tetovaža ušes hibiskusa tetovaža stopala hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža kolka hibiskusa tetovaža nog hibiskusa tetovaža vratu hibiskusa tetovaža rebra hibiskusa tetovaža ramen hibiskusa tetovaža rokavov hibiskusa tetovaža stegna hibiskusa tetovaža zapestja hibiskusa majhna tetovaža hibiskusa plemenska tetovaža hibiskusa akvarelni tetovaža hibiskusa na roki

geometrijska tetovaža hibiskusa na roki tetovaža gležnja hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža hrbta hibiskusa tetovaža na prsih hibiskusa tetovaža ušes hibiskusa tetovaža stopala hibiskusa tetovaža roke hibiskusa tetovaža kolka hibiskusa tetovaža nog hibiskusa tetovaža vratu hibiskusa tetovaža rebra hibiskusa tetovaža ramen hibiskusa tetovaža rokavov hibiskusa tetovaža stegna hibiskusa tetovaža zapestja hibiskusa majhna tetovaža hibiskusa plemenska tetovaža hibiskusa akvarelna tetovaža hibiskusa