100 čudovitih modelov in pomenov marihuane

Poleg vrtnic in lotosov so marjetice ena izmed najbolj priljubljenih vrst cvetov za oblikovanje tetovaž.

Ti preprosti, občutljivi cvetovi se pojavljajo v tetovažah sami ali kot del večjih modelov in imajo vrsto kulturnih in simboličnih pomenov.

tetovaža marjetice na rami

Ko večina ljudi pomisli na marjetice, si predstavljajo majhno rožo z rumeno sredino in belimi cvetnimi listi.

To je navadna marjetica (Bellis perennis), ki jo najdemo predvsem v Evropi, Severni Ameriki in Afriki.

Pisani cvetovi, ki so zelo podobni navadnim marjeticam, so znani kot gerbera (ali gerber) marjetica.

So bistveno večje od običajne sorte in so v različnih barvah, od rumene in oranžne do roza in temno rdeče.

tetovaža marjetice na nogah

Pomen tetovaže marjetice

Tako kot večina simbolov imajo marjetice več pomenov in povezav, odvisno od kulture in obdobja. Najpomembnejši pomeni marjetic vključujejo:

  • Čistost in nedolžnost – to še posebej velja za navadne (bele) marjetice z rumenimi sredicami. Enostavnost in bledo obarvanje rože sta verjetno razlog za to povezavo, čeprav nekateri viri nakazujejo, da ta pomen izhaja iz keltske legende, po kateri je bog po zemlji posipal marjetice vsakič, ko je dojenček umrl. V obdobju renesanse so bile marjetice v krščanskih kulturah povezane z Devico Marijo, kar je še povečalo povezavo med to rožo in pojmom čistosti.
  • Lepota – znanstveno ime navadne marjetice izvira iz besed, ki v latinščini pomenijo “večna lepota”.tetovaže marjetice
  • Resnična ljubezen – marjetice so sestavljeni cvetovi, kar pomeni, da so dejansko sestavljeni iz dveh ločenih cvetov – rumenega v sredini (cvetlični cvet) in belega zunanjega (cvetlični cvet). Ker sta ta dva elementa komplementarna in neločljiva, so marjetice včasih povezane s pari, sorodnimi dušami in pravo ljubeznijo. Obstajalo je tudi vraževerje, ki kaže, da bi dajanje cvetnih listov marjetice pod blazino prineslo sanje o ljubezni.
  • Novi začetki – ta pomen verjetno izvira iz nordijske mitologije. Marjetica je bila simbol Freye – nordijske boginje ljubezni, lepote in plodnosti. Danes marjetice pogosto najdemo v šopkih za nove matere.tetovaže marjetice (1)
  • Preoblikovanje – ta izvira iz rimskega mita o Vertumnusu in Belidesu. Belides je bil nimfa (mitološki duh narave), Vertumnus pa je bil bog letnih časov in vrtov. Ko se je Vertumnus zaljubil v Belida, je zavrnila njegov napredek. Da bi se mu izognila, se je spremenila v marjetico.

Pomen barve marjetice

Z uporabo barve lahko tetovaži na temo marjetice dodamo še en pomen. Čeprav so navadne marjetice le bele, so marmelade gerbera v več barvah, med drugim:

  • Rumena – rumena barva na splošno simbolizira veselje, srečo in prijateljstvo. Rumene tetovaže marmelade gerbera so zato popoln način, da izrazite, kako pomembno vam je prijateljstvo. Odlično delujejo tudi kot ujemajoče se tetovaže prijateljstva.
  • Oranžna – tako kot rumena je oranžna simbol veselja – pa tudi ustvarjalnosti in čustvene energije.
  • Roza – roza marjetice simbolizirajo nežnost in romantiko ter so povezane z žensko energijo.
  • rdeča – rdeče marjetice so simbol ljubezni in strasti.

Mnogi se odločijo za tetovažo gerber marjetice z mešanimi barvami, na primer en cvet vsake barve, razporejen v enotno zasnovo.

Ta vrsta tetovaže je lahko zgolj dekorativna ali pa se lahko uporabi za izražanje pomena vseh vrednot, ki jih izražajo različne barve – čistost, veselje, ustvarjalnost in ljubezen.

daisy-tattoo-12

Marjetice v viktorijanskih cvetličnih sporočilih

V viktorijanskih časih so imeli cvetlični aranžmaji in šopki zelo poseben pomen.

Določeno cvetje je bilo uporabljeno za skrivno pošiljanje sporočil, ki so bila preveč nekonvencionalna ali jih je bilo težko govoriti na glas ali pisno. Nekaj ​​kode je bilo torej povezano s cvetjem.

Cvetje je imelo pomen, prav tako trakovi, ki so vezali aranžma in celo način dostave.

Na primer, podarjanje cvetja nekomu, ki uporablja vašo desno roko, je lahko koda za “da” v odgovoru na vprašanje.

tetovaža rame marjetica

V tem “sistemu” so običajne (bele) marjetice simbolizirale nedolžnost in čistost. Gerberske (pisane) marjetice so bile povezane z veseljem in so bile pogosto povezane s praproti – simbolom iskrenosti.

Asters (Michaelmas marjetice), majhna, modra sorta marjetic, je bila uporabljena za označevanje slovesa ali odhoda.

Zanimivo je omeniti, da če so bili cvetovi obrnjeni na glavo, naj bi simbolizirali nasprotje njihovega običajnega pomena.

Torej, medtem ko so pokončne navadne marjetice simbolizirale nedolžnost, bi jih na glavo lahko pomenile krivdo.

tetovaža marjetice in lisice

Priljubljeni modeli tetovaž marjetice

Tradicionalna tetovaža marjetice

Tetovaže v tradicionalnem slogu-s črnim obrisom in trdnim polnilom-se zdijo najboljša izbira za tetovaže na temo marjetice.

Barvite marjetice gerbera najbolje delujejo v tem slogu, saj je uporaba živahnih barv ena od značilnosti te estetike.

Črna obris tetovaže marjetica

V zadnjih nekaj letih so tetovaže cvetja v obliki le tankih črnih obrisov postale zelo priljubljena izbira.

Zaradi tega je zapletena, elegantna oblika, ki najbolje deluje kot kos srednje do velike velikosti, običajno nameščen na podlakti.

tetovaža črne marjetice

Akvarelna tetovaža marjetice

Tudi pri tem dizajnu se najbolj obnesejo pisane marjetice gerbera. V akvarelnem slogu nastane tekoča, svetlejša barva, katere namen je spominjati na akvarelno sliko proste oblike.

Tetovaže v akvarelu je sicer težko popraviti, zato poskrbite, da bo vaš izbrani umetnik tetovaže izkušen v tem slogu.

Tetovaža marjetice s pisanjem

Če naj bi vaša tetovaža v slogu marjetice imela poseben osebni pomen, boste morda želeli poudariti njen pomen z dodajanjem pisave. Citati, imena in datumi so odlična izbira.

roza tetovaža marjetica

Marjetice in drugi elementi oblikovanja

Poleg pisanja obstaja še vrsta ustreznih elementov, ki jih lahko dodate v oblikovanje tetovaže marjetice, da postane bolj zapletena in privlačna.

Med najbolj priljubljenimi izbirami so žuželke – metulji, pikapolonice in čebele. Vse to je tesno povezano s cvetjem v naravi, kar pomeni, da odlično delujejo kot dopolnilni oblikovalski elementi za marjetice.

Metulji so simbol življenja, upanja in sprememb. Mnoge kulture jih zaradi življenjskega cikla povezujejo s preobrazbo in vstajenjem – metulji se začnejo kot gosenice, preden se spremenijo v čudovita krilata bitja.

Verjame se, da pikapolonice prinašajo srečo, bogastvo in blaginjo. Povezani so z radovedno naravo in z visoko voljo.

Čebele simbolizirajo skupnost in produktivnost ter odločnost in energijo.

Tetovaža verižice marjetice

Verižica marjetice je niz marjetic, povezanih s svojimi stebli. Čeprav je izdelovanje verižic marjetice danes običajno povezano z otroki, nekateri viri nakazujejo, da bi srednjeveški vitezi v boj nosili verižice marjetice.

Verige so izdelali njihovi pomembni drugi v znak ljubezni in zaščite.

Verižice marjetice so odlična izbira za tetovažo na zapestju – zavijanje okoli zapestja ali roke kot zapestnica.marjetica verižica

Marjetica brez nekaj cvetnih listov

Tetovaža z marjetico, ki ji manjkajo nekateri cvetni listi, se pogosto sklicuje na igro “On/ona me ljubi, on/ona me ne ljubi”, v kateri upajoča dekleta in fantje izmenično pobirajo cvetne liste marjetice ob vsakem cvetnem listu izreči fraze “ljubi me” in “ne ljubi me”.

Beseda, izrečena pri pobiranju zadnjega cvetnega lista, naj bi ugotovila, ali predmet njihove naklonjenosti vrača njihova čustva.

V eni od različic te igre je oseba nato zaprla oči in brez pogleda pobrala peščico marjetic. Število nabranih rož naj bi pomenilo število let do poroke.

Poseben pomen takšnega oblikovanja bo zelo oseben – za nekatere lahko simbolizira neuslišano ljubezen ali izgubljeno ljubezen, za druge vseživljenjsko naklonjenost do nekoga ali pomemben odnos.

daisy-tattoo-18

Postavitve tetovaž marjetice

Tako kot pri večini tetovaž, bosta velikost in raven podrobnosti oblikovanja vplivala na vašo izbiro umestitve. Marjetice so razmeroma preprosti elementi, kar pomeni, da jih je mogoče zmanjšati na zelo majhne velikosti – dovolj majhne, ​​da se prilegajo prstu ali ušesu.

Za srednje velike modele tetovaž marjetice, ki vključujejo več barv in podrobnosti, bo vaša izbira umestitve seveda omejena na večja področja telesa. Na primer, roke, noge in zadnji del vratu so dovolj veliki za srednje tetovaže. Zanimiva možnost so tudi rokavi in ​​pol rokavi, ki vključujejo modele marjetice.

Velike tetovaže potrebujejo velik prostor – na primer hrbet, prsni koš ali stegno. Ne pozabite, da so velike tetovaže sorazmerno dražje in trajajo veliko dlje-dokončanje tetovaže na celotnem hrbtu traja med 20-30 ur.

Pri izbiri umestitve tetovaže je pomembno upoštevati tudi, ali želite, da je vaša tetovaža ves čas vidna. Tetovaže marjetice seveda same po sebi verjetno niso žaljive, vendar je v nekaterih krogih še vedno povezana stopnja družbene stigme s tetovažami.

Tetovaže na strani vratu, na rokah, na vrhu prsnega koša in podlakti bodo večinoma vidne in jih bo po potrebi težko prikriti. Nasprotno pa bodo vaša oblačila večino časa skrite tetovaže na hrbtu, ramenih ali stegnih in jih ne bo težko prikriti.

tetovaže marjeticetetovaže marjetice

tetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjetice (2)tetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjetice

tetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjetice

tetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjeticetetovaže marjetice

modra marjetica na hrbtumetulj-n-marjeticamarjetica in pajkova mrežamarjetica-veriga-zapestjadaisy-duxedaisy-flowers-with-initialmarjetica-bršljanmarjetica na pasudaisy-side-tattoomarjetica-s-on-toesdaisy-tattoo-1-650x650daisy-tattoo-3daisy-tattoo-4daisy-tattoo-6daisy-tattoo-7daisy-tattoo-8daisy-tattoo-9 daisy-tattoo-10daisy-tattoo-11daisy-tattoo-12daisy-tattoo-14daisy-tattoo-15daisy-tattoo-16daisy-tattoo-17daisy-tattoo-18daisy-tattoo-19daisy-tattoo-20marjetica-tattoo-21-650x650daisy-tattoo-22marjetica-tattoo-23-650x650daisy-tattoo-24daisy-tattoo-25daisy-tattoo-26daisy-tattoo-27daisy-tattoo-28daisy-tattoo-30 daisy-tattoo-31marjetica-tattoo-32-650x650marjetica-s-psomgerbera-marjetica-na-zapestjugerbera-marjetica-tattoostaromodna-rose-marjetica-tetovažaroza-marjeticavijolično-grozdskica marjeticetri marjeticebela-marjetica-v parubela-marjetica-z-pikapolonicomarjetica-tetovažadaisy-tattoo-1daisy-tattoo-2daisy-tattoo-3daisy-tattoo-4daisy-tattoo-5daisy-tattoo-6daisy-tattoo-7 daisy-tattoo-8daisy-tattoo-9daisy-tattoo-10daisy-tattoo-13daisy-tattoo-14daisy-tattoo-15daisy-tattoo-16daisy-tattoo-17daisy-tattoo-20daisy-tattoo-21daisy-tattoo-22daisy-tattoo-24daisy-tattoo-25daisy-tattoo-26daisy-tattoo-28daisy-tattoo-29