110 Osupljive tetovaže in pomeni Phoenixa

Potrebujete nove ideje za tetoviranje? Oglejte si to zbirko neverjetnih tetovaž feniksa in kaj simbolizirajo.

feniks na nadlakti

Ko se odločajo za idejo o tetovaži ali poseben dizajn, večina ljudi išče nekaj, kar je lahko videti super in ima nekakšen pomen.

Dizajn tetovaže feniks je odlična izbira, ker oboje zelo dobro opravlja.

Phoenix tattoo modra in ogenj

Z bogato zgodovino, globoko simboliko in tisoči različnih modelov na izbiro tetovaže na temo feniksa nikoli ne gredo iz mode.

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o pomenu telesne umetnosti v slogu Phoenix, nekaj odličnih oblikovalskih idej in veliko primerov čudovitih umetnin Phoenix.

črni feniks na hrbtu

Legende o feniksu

Feniks ima pomembno mesto v mitologijah mnogih kultur-zlasti grške, egipčanske in feničanske, kjer je znan kot mistična ognjena ptica.

Mitološka zgodovina je bogata z zgodbami o feniksu in vsem je skupno eno: sposobnost ptice, da se ponovno rodi in vstane iz svojega pepela.

modri feniks na hrbtu

Po eni legendi bi feniks stoletja živel v samoti in ko bi dozorel, bi v gnezdo odložil eno jajce.

Nato bi zažgali sebe, gnezdo in jajce. Ko je ogenj sam pregorel, bi iz pepela prišel feniks, mlad in močnejši kot prej.

tetovaža feniks na ženskem hrbtu

Druga legenda pravi, da bi feniks živel tisoč let. Proti koncu tega časa si bo ptica zgradila gnezdo iz vejic smirne in se v njem zažgala.

Po treh dneh se je feniks ponovno dvignil iz pepela in živel še tisoč let. Nato bi se spet zažgal in spet čez tisoč let – in tako naprej, v neskončnem ciklu ponovnega rojstva.

feniks na rami in hrbtu

Feniks v različnih kulturah

Ena najbolj zanimivih stvari pri feniksu je, da je ponavljajoči se element v veliko različnih kultur in mitologij po vsem svetu.

Čeprav se lahko posebnosti od kulture do kulture razlikujejo, se koncept nesmrtne ognjene ptice nenehno pojavlja skozi zgodovino.

 • Feniks v egipčanski kulturi – V starodavni egipčanski kulturi je bil feniks znan po imenu Bennu. Bennu je bila ptica, rojena iz gorečega svetega drevesa. Bil je podoben čaplji in je bil cenjen kot duša Raja, mitskega egipčanskega boga Sonca.
 • Feniks v grški kulturi – Beseda “feniks” izvira iz stare Grčije phoînix.  Tudi v tej kulturi je bil feniks povezan s Soncem. Tako kot sonce vsak dan zaide kot ognjena krogla, da se naslednji dan znova dvigne, feniks konča svoje življenje v ognju, da bi spet zaživel.

rdeča tetovaža feniksa na hrbtu

 • Phoenix v indijski kulturi – Starodavna indijska mitologija govori o nesmrtni ptici po imenu Garuda, od koder morda izvira ideja o feniksu. To je bil mitološki lik iz Ramayane. Verjeli so, da ima Garuda telo moškega s krili in orlovim kljunom.
 • Phoenix v kitajski in japonski kulturi – Starodavna kitajska kultura je vsebovala sklice na ptico, imenovano Feng Huang. Feng Huang je bil vodja vseh ptic in je imel moč yin in yang. Bil je simbol miru in harmonije.
 • Feniks v japonski kulturi -Japonska kultura omenja feniksa kot Ho-Oo ali Hou-Ou, pri čemer je Ho/Hou moški ptič, Oo/Ou pa samica. Ho-Oo je veljal za simbol kraljeve družine.

tetovaže feniksa na hrbtu

Pomen tetovaže Phoenix

Čeprav je feniks v različnih kulturah morda simboliziral nekoliko drugačne koncepte, je bil ptičji simbol vedno pozitiven.

Pravzaprav bi se v japonski mitologiji pojavil le v času blaginje in miru.

črno črnilo feniks tetovaže

Ključni in nespremenljiv pomen tetovaže ptice feniks je ponovno rojstvo. Do danes se feniks uporablja kot metafora za vstajanje iz pepela.

Razume se, da predstavlja premagovanje najtežjih ovir, postaja zmagovalec in postaja močnejši ob soočanju z izzivi.

Modeli Phoenix so pogosto mišljeni kot opomnik na lastno moč – ne glede na to, kako slabe so stvari, tudi če je vse “v ognju”, lahko z vztrajnostjo preživimo in rastemo.

Nekateri se odločijo tudi za oblikovanje tetovaže feniksa, ki bo označila pomemben prehod v njihovem življenju. Pogosto se to nanaša na čas, ko so mislili, da je njihovega življenja konec, a so se uspeli pobrati in znova postati celi.

tetovaža feniks v črni barvi

Postavitve tetovaže Phoenix

Feniks je primeren element za različne oblike v vseh velikostih. Zaradi tega je izvedljiva možnost za kakršno koli postavitev tetovaže, čeprav se morate, kot vedno, spomniti, da bodo morali biti modeli z veliko podrobnostmi nekoliko večji – in zato postavljeni nekam z dovolj prostora.

Čeprav je minimalističen dizajn feniksa lahko primeren tudi za majhne roke, kot je zapestje ali prst, so feniksi običajno tetovirani kot večji modeli.

tetovaža feniksa na trebuhu

To je zato, ker je feniks kot slika ponavadi videti najbolje v srednjih do velikih velikostih in je v tem formatu lažje prepoznaven. Phoenix kot oblikovalski koncept ponuja tudi veliko možnosti za ustvarjalno, umetniško podobo – pogosto vključuje veliko barv in podrobnosti.

Področja telesa, ki so najbolj primerna za srednje do velike tetovaže feniksa, vključujejo:

 • Nazaj – Največja relativno ravna površina na telesu, hrbet je najboljše mesto za veliko tetovažo. Zlasti zgornji del hrbta deluje zelo dobro za oblikovanje ptice z raztegnjenimi krili.
 • Prsni koš – Še en razmeroma velik prostor za tetovažo, prsni koš je lahko zanimiva postavitev za feniksa. Za širše oblike razmislite o vrhu skrinje.
 • Rebra – Rebra so na splošno priljubljena postavitev za tetovaže ptic in feniksi niso izjema. Za večje modele razmislite o tem, da bi se tetovaža ovila okoli vaše strani – na primer, začenši ob strani trebuha in konča na hrbtu.
 • Noge – Noge, zlasti stran stegna, lahko ponudijo tudi dovolj velik prostor za bolj zapleteno tetovažo na temo feniksa. Spet bi lahko razmislili o zasnovi, ki se ovije okoli vaše noge – v celoti ali delno. Ta umestitev ima potencialno prednost, ker je enostavna za prikaz.

To ne pomeni, da mora biti vaša tetovaža v slogu feniksa velika. Kot smo že omenili, so možne tudi manjše tetovaže, na primer na podlakti ali rami.

tetovaža feniksa na nadlakti

Priljubljeni modeli tetovaže feniks

Feniks je ptica svetle barve, zato ni presenetljivo, da je velika večina modelov feniksa barvnih.

Običajno je feniks kombiniran z rdečo, oranžno, rumeno in vijoličnimi odtenki-zaradi česar je zelo živahna in privlačna tetovaža.

Rdeči feniks pa ni edina možnost. Tradicionalna kitajska tetovaža feniksa združuje belo, črno, rdečo, rumeno in zeleno. Grški feniks je medtem škrlat in zlato.

tetovaža feniksa na strani in trebuhu

Čeprav niso tako priljubljeni, je mogoče najti tudi vse črne modele feniksa. Ne pozabite pa, da bo, če se odločite za črnega feniksa, manj prepoznaven – svetlo obarvanje je ključna značilnost ptice.

Hkrati bodo velike in pisane tetovaže verjetno bolj boleče in dražje od manjših črnih modelov.

Feniksi v tetovažah se pogosto kombinirajo z drugimi elementi za bolj zapleteno obliko. Kitajski simboli, ogenj in plamen, sonce, zmaji in plemenski vzorci so priljubljena izbira. Besedilo, kot so začetnice, datumi, imena ali narekovaji, lahko tudi dodate, da poudarite simbolni pomen tetovaže.

Phoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovaže

feniks-tetovaža-17Phoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovažePhoenix tetovaže

Ideje za oblikovanje tetovaže Phoenix

Feniks odlično deluje kot samostojna tetovaža in kot element širše podobe. Pri odločanju o oblikovanju feniksa upoštevajte naslednje ideje:

 • Feniks in jajce – Kombinacija odraslega feniksa s podobo jajca lahko poudari metaforično predstavo o ponovnem rojstvu in življenjskem ciklu v vaši tetovaži.
 • Phoenix in kitajski zmaj – Ta kombinacija omogoča zapleteno zasnovo. Tako feniks kot kitajski zmaj sta običajno tetovirana z veliko podrobnostmi in barvami, zato boste verjetno morali upoštevati, da bo ta vrsta tetovaže pokrivala veliko območje. Ko končate, pa ta kombinacija nikakor ne bo videti impresivno! Zanimivo je, da je bil feniks v kitajski mitologiji pogosto povezan z zmajem. To je zato, ker je feniks simboliziral cesarico, zmaj pa cesarja.
 • Samostojni feniks -Dobro oblikovan feniks v tetovaži bo sam po sebi videti super-nikakor ni nujno, da postane del velike podobe. Umetniška dela Phoenixa lahko vključujejo veliko podrobnosti in živih barv, kar pomeni, da bo oblikovanje videti impresivno in popolno z nič drugega kot s ptico.
 • Phoenix v ognju – Ogenj je očitna povezava s feniksom in ga lahko dodamo tetovaži za bolj zapleteno obliko. Tako kot pri kombinaciji feniksa in jajc bo dodajanje ognja podčrtalo zamisel o ponovnem rojstvu in vstajanju iz pepela, ki ga predstavlja ptica.

Znane osebnosti s feniks body artom

Feniksi so bili vedno priljubljena izbira za tetovaže. Ima jih tudi veliko zvezdnikov, med drugim:

 • Melanie Brown -Mel B skupine Spice Girls-na desni nadlakti ima velik dizajn feniksa, ki ga navdihuje pleme.
 • Margaret Cho – Na levi nadlakti ima Margaret Cho tetovažo ptice s telesom feniksa in pavovo perje ki so obarvane z vijolično.
 • Sarah Harding – Sarah Harding ima na zgornjem delu hrbta veliko tetovažo, na kateri sta dva črna feniksa.

Zaključne besede

Modeli Phoenix so ponavadi zelo impresivni, z živimi barvami in običajno velikimi velikostmi. Ko je oblikovana in dobro natisnjena, lahko body body Phoenix izgleda popolnoma osupljivo. Zaradi tega so precej priljubljena izbira za tiste, ki iščejo drzne, velike modele z zanimivim simboličnim pomenom.

Čeprav so feniksi pogost element tetovaž, ni razloga, da vaše ne bi bile edinstvene. Ne glede na to, ali razmišljate o tetoviranju feniksa samo zaradi njegove estetske vrednosti ali kot metaforične izjave (ali obojega!), Lahko postanete ustvarjalni in naredite svojo tetovažo resnično svojo. Medtem se zabavajte med brskanjem po galeriji in poiščite navdih!

1-Phoenix-tetovaža 1

3-Phoenix-tetovaža

7-Phoenix-tetovaža

8-Phoenix-tetovaža

9-Phoenix-tetovaža

11-Phoenix-tetovaža

12-Phoenix-tetovaža

13-Phoenix-tetovaža

14-Phoenix-tetovaža

15-Phoenix-tetovaža

16-Phoenix-tetovaža

17-Phoenix-tattoo-600x696

18-Phoenix-tetovaža

19-Phoenix-tetovaža

20-Phoenix-tetovaža

21-Phoenix-tetovaža

25-Phoenix-tetovaža

26-Phoenix-tetovaža

29-Phoenix-tetovaža

31-Phoenix-tetovaža

32-Phoenix-tetovaža34-Phoenix-tetovaža

35-Phoenix-tetovaža

38-Phoenix-tetovaža

39-Phoenix-tetovaža

40-Phoenix-tetovaža

41-Phoenix-tetovaža

43-Phoenix-tetovaža46-Phoenix-tetovaža

48-Phoenix-tetovaža

50-Phoenix-tetovaža

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-1 ?????????????????????????????????????????????????? ???

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-2

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-2

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-3

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-5

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-6

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-7

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-8

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-9

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-11

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-12

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-13

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-14

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-15

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-16

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-17

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-18

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-19

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-20

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-21 Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-22

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-23

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-24

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-25

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-26

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-27

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-29

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-30

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-31

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-32

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-33

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-34

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-35

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-36

Phoenix-Tattoo-designs-For-Men-386-Phoenix-tetovaža

45-Phoenix-tetovaža