120 mističnih modelov in pomenov tetovaž Bude

Poleg tega, da izgledajo odlično, so tetovaže odličen način, da izrazite svoje vrednote in prioritete, vključno z verskimi ali duhovnimi prepričanji.

Med duhovnimi tetovažami so budistični simboli še posebej priljubljeni – in ne le med privrženci budistične vere.

tetovaža bude na nadlakti

Buda kot zgodovinska in verska osebnost

Buda Gautama je bil menih, filozof in učitelj, ki je živel nekje med 6. in 4. stoletjem pr..

Na njegovih naukih je bil ustanovljen budizem in kot tak je najpomembnejša oseba v veri.

tetovaža bude na hrbtu

Buda se je domnevno rodil kot princ, vendar je spoznal, da bogastvo in zemeljsko premoženje ne moreta prinesti sreče ali zaščititi človeka pred trpljenjem.

Z meditacijo naj bi dosegel razsvetljenje in našel trajno srečo in notranji mir.

Nato je modrost, ki jo je našel, delil z drugimi, da bi jih naučil, kako doseči isto stanje.

tetovaža bude

Budistična prepričanja

Če želite razumeti pomen tetovaž, ki temeljijo na Budi, se morate najprej seznaniti z načeli budizma.

Vse oblike budizma temeljijo na tako imenovanih “štirih žlahtnih resnicah”:

  • Dukha – obstoj je trpljenje
  • Trishna – trpljenje ima vzrok (navezanost in hrepenenje)
  • Nirvana – konec trpljenja
  • Osemkratna pot – način za dosego konca trpljenja s pravimi pogledi, pravilno odločitvijo, pravim govorom, pravim dejanjem, pravim preživljanjem, pravim naporom, pravo pozornostjo in pravo koncentracijo

Budisti verjamejo v reinkarnacijo ali krog smrti in ponovnega rojstva. Z zavestnim življenjem, ki sledi osemkratni poti, upajo, da bodo dosegli razsvetljenje in se izognili temu krogu ter tako končali trpljenje nenehnega obstoja.

tetovaža bude na moškem hrbtu

Budistične vrline ali temeljne vrednote religije in njenih privržencev vključujejo sočutje, ljubečo prijaznost, empatično veselje in ravnodušnost (sprejemanje dobrih in slabih dogodkov in izkušenj z enako mirnostjo).

Budisti ne odobravajo jeze in sovraštva, pohlepa in navezanosti ter nevednosti.

Seveda je v budizmu veliko več od tega. Kot pri večini religij je tudi budizem kompleksen in širok nabor prepričanj in praks, ki jih je nemogoče popolnoma povzeti v le nekaj stavkih.

tetovaža bude na nadlakti

Če vas zanimajo budistične tetovaže, vendar niste povsem seznanjeni s samo vero, bi bilo dobro, da naredite nekaj dodatnih raziskav, da se prepričate, da bo vaša izbira tetovaže popolnoma v skladu z vašimi osebnimi pogledi in prepričanji.

Ideje za oblikovanje tetovaže Bude

Morda je presenetljivo, da tetovaže s simbolom Bude prihajajo v različnih stilih in različicah. Priljubljene izbire vključujejo:

  • Buda in cvet lotosa -lotosov cvet je pomemben simbol v budizmu, zato je smiselno, da se dva elementa pogosto združujeta v kohezivne in lepe oblike. Budistična mitologija pravi, da se je sam Buda rodil iz belega lotosa, medtem ko naj bi osem cvetnih listov predstavljalo osemkratno pot. Na splošno je lotos simbol sreče in razsvetljenja v budizmu – cvet raste v blatni vodi, vendar se dviga nad svojim nečistim okoljem in cveti na lep in čist način. Priljubljene ideje za tetovaže vključujejo podobo Bude, ki meditira na cvetočem cvetu lotosa, ali obraz Bude sredi lotosa..
  • 3D Buda -ta vrsta oblikovanja običajno vključuje hiperrealistično podobo kipa Bude, ki temelji na tradicionalnem slogu kiparstva v budističnih templjih in krajih molitve.

tetovaža bude na eni roki

  • Buda, ki sedi -tako v umetnosti tetoviranja kot drugod je običajno upodabljati Budo, ki sedi s prekrižanimi nogami (v tem, kar je znano kot poza lotosa), očitno v meditaciji-spet na tradicionalnih kipih. Vsi ne vedo, da imajo podrobnosti o drži in kretnjah Bude v takšnih kipih svoj pomen. Na primer, sedeči Buda z dvignjeno desno roko je povezan z zaščito, medtem ko meditiran Buda z obema rokama v naročju pomeni mir in spokojnost.
  • Budin obraz -druga priljubljena različica je dizajn, ki vključuje Budov obraz, z zaprtimi ali napol zaprtimi očmi v meditaciji in mirnim izrazom. Ta podoba se pogosto kombinira z drugimi elementi, kot so lotos ali abstraktni cvetlični vzorci.

tetovaže bude

  • Smejoči se Buda – v nasprotju z resnim, mirnim, tankim Gautama Budo je smejoči Buda prikazan kot plešasta, debela, vesela postava z okroglim želodcem. V zahodnih kulturah obstaja splošno napačno prepričanje, da je to le še en način za predstavitev “pravega” Bude. V resnici smejoči se Buda prihaja iz kitajskih budističnih zgodb in je predstavitev Ch’i-t’zuja, ekscentričnega in zabavnega Ch’an meniha-zato ni ista figura kot Gautama Buda. Nasmejani Buda naj bi prinesel srečo in blaginjo ter bil zaščitnik otrok. Pri oblikovanju tetovaž je pogosto upodobljen v tradicionalnem slogu tetovaže-s črnim obrisom, enobarvnim polnilom in videzom, podobnim risanki.

Ker bo tetovaža s simbolom Bude imela verske ali duhovne posledice ne samo za vas, ampak tudi za druge, ki vidijo obliko na vaši koži, je dobro, da dobro premislite, ali je izbrana tetovaža primerna.

Če bi na nespoštljiv način predstavljali duhovne podobe, kot je simbol Bude, bi to lahko povzročilo žalitev nekaterih ljudi.

tetovaže bude na prsih

Namestitev

Čeprav je mogoče ustvariti minimalističen dizajn Bude, ki bo primeren za majhen prostor, bo večina budističnih modelov tetovaž vsaj srednje velikih.

Ramena, trup in trebuh so idealne namestitve za srednje tetovaže, prav tako roke. Rokavi in ​​polovični rokavi budistične tematike so odlična izbira.

Če razmišljate o tetovaži Bude, jo položite kjer koli pod pas (na primer na noge) Budisti lahko menijo, da je žaljivo.

Ključni del budistične religije je ločitev od navezanosti tega sveta, na primer materialnih dobrin – naše noge pa so deli telesa, ki nas povezujejo z zemljo.

Ko bodo v svoje domove postavljali podobe Bude, bodo pobožni budisti postavili podobo na najvišje možno mesto v znak spoštovanja. Zaradi tega bodo nekateri budisti videli tetovažo Bude na stegnu, nogi ali stopalu kot zelo nespoštljivo.

To ne pomeni, da bodo vse tetovaže na temo Bude verjetno povzročile zamere-dokler so nameščene nad pasom in predstavljajo Budo na primeren način, vas ne skrbi.

Tetovaže Bude

Zaključne besede

Budistične tetovaže so lahko odličen način, da izrazite svoja duhovna prepričanja in vas spomnite na njihov pomen.

Ko so narejeni ustrezno in z dobrim premislekom, lahko služijo kot trajna priča vašim načelom ter vir navdiha in duhovne moči.

Za več idej in modelov si oglejte našo ogromno galerijo tetovaž Bude spodaj!

Tetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže BudeTetovaže Bude

1johanfinne 5 5genecoffey 3368-buddha-sleeve_large Super-budistične-tetovaže-budistične-smejoče se-tetovaže na prsih b3jondix b4delphinenoztoy_myoshka b6 b8 b9lakshmi b10 b12 b13yueheng b15 b17jessyen b18 Buda-tetovaža na hrbtu Buddha-Tattoo-Designs-za-dekleta Buda-tetovaža-pol-rokav Buda-tetovaža-rokav Buddha-Tattoos-On-Rig-e1424354747905  Budistična-verska-tetovaža budistična-tetovaža-na-zapestju budistične tetovaže1 budistične-tetovaže-pod-pasom budistične-tetovaže-verske Buddhist-Tattoos-Tumblr budistično kolo-tetovaža na nogah  SakYant02 tetovaža-budizem-na-roki Tetovaže-starodavnih-budističnih simbolov Tibetansko-budistične tetovaže  kolesarsko-budistične-tetovaže-peš