120 navdihujočih modelov in pomenov tetovaže medveda

Iščete nekaj idej za tetoviranje medveda? Te tetovaže vas bodo zagotovo navdihnile! Oglejte si nekaj najbolj kul modelov medvedov.

tetovaža medvedjih ramen

Od mogočnih zveri do srčkanih plišastih tetovaž je tetovaža medveda sposobna izraziti vrsto pomenov in idej.

Tako kot je lev znan kot kralj zveri, je medved znan kot kralj gozda.

Te ogromne, veličastne zveri so ustvarile na tone lepih, pomembnih modelov tetovaž.

medved na roki s puščico

Kulturni pomen medvedov

Različne vrste medvedov se pojavljajo na večini delov sveta, vključno s celinami Severne Amerike, Južne Amerike, Evrope in Azije.

Ta razširjena razširjenost medvedov pomeni, da se pojavljajo v številnih mitologijah, običajno kot miroljubna bitja, ki jih obravnavajo s spoštovanjem in celo spoštovanjem.

medved na strani

Morda je najbolj znan mit, povezan z medvedom, v grški mitologiji o Kalistu. Callisto je bil Zeusov ljubimec, ki mu je rodil otroka Arcasa.

Ko je Zeusova žena Hera to izvedela, je Kalista v napadu ljubosumnega besa spremenila v medveda.

Nekega dne je Arcas, ki ni vedel za usodo svoje matere, naletel na medveda Callista in streljal nanjo.

Posredoval je Zeus, ki je oba spremenil v ozvezdja – Veliko in Medved.

tetovaža medvedjih prsi

Zamisel, da bi ljudje dobili obliko medveda – ali obratno – je presenetljivo razširjena v vseh kulturah.

Ostiaki v Sibiriji naj bi medvede imenovali celo “štirinožni človek” in “krzneni človek”.

Morda so naše prednike navdihnili presenetljiva okretnost in inteligenca medveda, ali pa morda le dejstvo, da medvedi včasih stojijo pokonci, na hrbtnih nogah.

Medvedje tetovaže

Pomen tetovaže medveda

Moč

Različne kulture že dolgo verjamejo, da so medvedi simbol moči, moči in do neke mere čarovnije. Priznajmo si – malo bitja bi bilo dovolj neumnih, da bi se zapletli z medvedom!

V Skandinaviji je nekoč veljalo prepričanje, da se bojevniki lahko spremenijo v medveda ali pa vsaj prevzamejo njihove lastnosti.

Legenda pravi, da če bi bojevnik nosil srajco iz medvedje kože, obdelano s posebnimi olji in zelišči, bi pridobil moč, moč in vzdržljivost medveda.

Bear-Tattoo-Design-6

Mimogrede, od tod izvira angleška beseda beserk-srajce iz medvedje kože so imenovali bear-sark.

Medvedje tetovaže, zlasti temne, realistične oblike, lahko simbolizirajo duh bojevnika in pomenijo surovo moč, moč in vzdržljivost.

avtorja-Petri-Syrjala

Mir in modrost

Medvedi so znani kot bitja kontrasta in soočenja – imajo ogromno fizične moči, vendar se le redko zatekajo k temu, da lovijo druge živali.

Izven osem vrst medveda na svetu, le polarni medved je mesojedec – plenilec lovi tjulnje in druge živali za hrano.

Druge vrste so vsejede in jedo več rastlinskih snovi in ​​žuželk kot meso.

Njihova prehrana je večinoma jagodičje, listi, korenine, žuželke, med in termiti, dopolnjeni z mesom iz rib in majhnih živali.

tetovaža majhnega medveda na roki

Pravzaprav so velikanske pande skoraj popolnoma rastlinojede – kar pomeni, da običajno jedo samo rastlinsko snov, zlasti bambus.

Zaradi tega so medvedi simbol moči in moči, pa tudi miru in modrosti.

Redko uporabljajo svojo moč za nasilje in ne napadajo, če niso izzvani. Kanadski ljudje Cree so medvede imenovali celo “dobro razpoložene zveri”.

Medvedje tetovaže lahko pomenijo tiho, notranjo moč v kombinaciji s samokontrolo, ki je potrebna, da je ne uporabite do nasilnih ciljev.

avtor Alexander-Lass-618x618

Vstajenje

Mnoge kulture medveda povezujejo z idejo vstajenja ali oživitve. To izhaja iz dejstva, da medvedje prezimuje.

Zimske mesece spijo, da bi spomladi spet postali aktivni.

Od pomladi do jeseni si nabirajo telesno maso, nabirajo maščobo, da preživijo pozimi, in spet prezimijo.

V tem ciklu se zdi, kot da bi medvedi spomladi “oživeli”. Tetovaža medveda je torej lahko sklic na življenjske cikle in vstajenje.

To lahko razumemo v zelo simboličnem smislu – na primer tetovaža, ki jo navdihuje medved, lahko zaznamuje trenutek v človekovi izkušnji, ko je naredil veliko spremembo in “začel novo življenje”.

Medvedje tetovaže

Materinska ljubezen

Medveda včasih razumejo kot simbole materinske ljubezni, skrbi in naklonjenosti. To izhaja iz vedenja samih živali – medvedje matere z velikimi stroški zase zelo skrbijo za svoje mladiče.

Medvedi matere relativno dolgo skrbijo za svoje mladiče, dokler se mladi niso pripravljeni sami rešiti.

Čeprav so običajno zelo miroljubna bitja, bodo medvedi postali agresivni in se borili do smrti, če bodo branili svoje mladiče.

To povezavo z materinsko ljubeznijo poudarjajo posledice medvedka. Medvedki so povezani s srečnim otroštvom, zato se oba koncepta dobro združita.

geometrijska-tetovaža-31

Pomen tetovaže medvedka

Ko pomislimo na medvede, na misel ne pridejo le ogromne živali, ki ljubijo med.

Medvedi, privzeto nagačene plišaste živali našega otroštva in širše, imajo prav tako pomembno mesto v mnogih kulturah.

Zgodovina medvedkov

Morda vas bo presenetilo, da je bil prvi medved izumljen šele pred približno 120 leti. Še bolj zanimivo pa je, da je igrača poimenovana po Theodoreju Rooseveltu, 26. predsedniku ZDA.

Zgodba pravi, da je bil Roosevelt leta 1902 na lovu na medveda v Mississippiju. Da bi zagotovili, da bo predsednik ustrelil medveda, so Rooseveltovi spremljevalci ujeli enega, ga udarili in privezali na vrbo.

Roosevelt ni hotel ustreliti medveda (upravičeno, kot se bo večina strinjala) in trdil, da je bilo nešportno zahtevati lovsko trofejo za streljanje vezane, na pol zavestne živali. Kljub temu je Roosevelt dal navodila, naj medveda ubijejo, da bi končali njegovo trpljenje.

Ta incident je povzročil slavno politično risanko v The Washington Postu, ki jo je narisal Clifford Berryman in prikazuje Roosevelta, ki hodi od ujetega medveda.

Bear-Tattoo-Design-30Ta risanka je navdihnila Morrisa Michtoma, izumitelja, rojenega v Rusiji, da je ustvaril polnjeno igračo medvedka in jo postavil v izložbo, skupaj z napisom »Teddy’s bear«. Očitno je Roosevelt Michtomu dovolil uporabo svojega imena.

Igrače so bile takojšen uspeh – in kot vsi vemo, so priljubljene še danes. Istočasno, ko je Michtom izdeloval prvega medvedka, je nemško podjetje Steiff začelo proizvajati tudi polnjene medvede, ki se niso zavedali ameriškega trenda medvedkov.

pisana tetovaža medveda

Pomen tetovaž medvedka

Medvedki so iz očitnih razlogov priljubljene otroške igrače – mehki, ljubki in ljubki, prijaznih izrazov.

Zaradi istih lastnosti je to običajno darilo tudi za odrasle. Medvedki so izraženi kot ljubezen, skrb in naklonjenost.

Ti modeli imajo lahko več pomenov. Morda so sklicevanje na določenega medveda, ki je bil pomemben v življenju osebe. Na primer dragocena igrača iz otroštva ali darilo medvedka, ki ste ga kot odrasli prejeli od nekoga pomembnega.

tetovaža modrega medveda

Na splošno so tetovaže na temo medvedka lahkotni, sladki opomniki o pomenu ljubezni in naklonjenosti ter o ljudeh v našem življenju, ki jim je mar za nas.

Večina teh modelov je narejenih v tradicionalnem slogu, ki spominja na srčkano risanko. Črni obris je napolnjen z večinoma trdnimi barvami, z malo senčenja.

Bear-Tattoo-Design-5

Ideje za tetoviranje medveda

Tetovaža plemenskega medveda

Priljubljenost plemenske umetnosti pri oblikovanju tetovaž je spet v porastu, zato je pravi čas za plemensko tetovažo.

Sodobne tetovaže, ki jih navdihujejo plemena, naredijo precej velike in zapletene kose, ki jih je najbolje namestiti na ramo, hrbet ali nadlaket. Običajno so črni v eni barvi, običajno črni ali temno rjavi.

Ko jih oblikuje profesionalni umetnik z izkušnjami v tem slogu, bodo tetovaže plemenskih medvedov popolnoma edinstvene tako po videzu kot po pomenu.

Odvisno od posebne vrste plemenske umetnosti, ki jo želite posnemati – in obstaja veliko možnosti, od polinezijske do maorske in azteške – bodo posebni elementi oblikovanja imeli dodaten simbolni pomen.

Črni medved

Na primer, linearni vzorec vrhov sulic v polinezijski umetnosti predstavlja moč in pogum – če je vključen v obliko medveda, se ta simbolika zelo dobro ujema s simbolom živali.

Oglejte si naš članek o plemenskih tetovažah za bolj splošne ideje in tiste o polinezijskih, maorskih, samoanskih in azteških plemenskih tetovažah za podrobnejše informacije.

Geometrijska tetovaža medveda

Geometrijski slog tetovaže je ena najboljših odločitev za preprosto tetovažo medveda. Geometrijske tetovaže uporabljajo ravne črte in geometrijske oblike, da ustvarijo poenostavljeno, običajno simetrično upodobitev predmeta ali živali.

Geometrijske tetovaže medveda so lahko le “blokoviti” obrisi, narejeni v tankih črnih črtah za preprost, eleganten videz. Tehnika dotwork se včasih uporablja za dodajanje senčenja in globine oblikovanju.

Dotwork vključuje postavljanje drobnih pik v različni bližini drug drugega – bližje pikam, temnejše območje se zdi od daleč.

Za bolj presenetljiv videz razmislite o dodajanju barvnega polnila ali ozadja. Ne pozabite, da geometrijske tetovaže v nobenem primeru ne stremijo k realizmu, zato se vam ni treba omejiti na naravne barve medveda, kot sta rjava in črna.

Medvedje tetovaže

Simpatična tetovaža medveda

Čeprav so medvedi strašljiva, izjemno močna bitja, obstaja težnja – zlasti na Zahodu -, da se na medvede misli kot na ljubke in ljubke.

Del te ideje naj bi izhajal iz naše afinitete do medvedkov. Toda kdorkoli, ki je kdaj videl medvedjega mladiča, vam bo težko rekel, da niso najbolj ljubka stvar na svetu!

avtor Benjamin-Laukis

Simpatični modeli medvedov bi se lahko oprli na medvedke, za videz, podoben risanki. Tudi tetovaža medvedjega mladiča bo lahkotna in sladka in izraža nedolžnost.

Bear-Tattoo-Design-21

Tetovaža medveda panda

S svojim črno -belim krznom in nagnjenostjo k bambusu so velikanske pande morda najpomembnejši predstavniki družine medvedov – poleg polarnih medvedov.

Pande so znane po svoji mirni naravi in ​​rastlinski prehrani. V duhovnem smislu naj bi pande pomenile spodbudo, da se upočasnijo, za nekaj časa olajšajo stvari in prenehajo z večopravilnostjo ter izčrpajo preveč naše energije.

Medtem ko je primarni pomen umetnine črnega ali rjavega medveda moč in moč, tetovaže pande izražajo mir in jemljejo stvari po svojem tempu v življenju.

avtorja-Sven-Rayen-Antwerpen-Belgija

Tetovaža medvedje tačke

Zanimiva alternativa podobi medveda je zasnova medvedje šape. Ta vrsta tetovaže vključuje obliko medvedje šape, z ali brez polnila.

Namesto da bi tisk napolnili s trdno črno ali drugo barvo, bi lahko postali ustvarjalni in v oris postavili plemenske vzorce ali sliko.

Najpogostejša mesta za tetoviranje medvedje šape vključujejo prsni koš in ramo.

Bear-Tattoo-Design-16

Velikosti tetovaže medveda

Medvedi so ogromna bitja – polarni medvedi, največji v seriji, lahko dosežejo višino več kot meter (3,3 ft) pri rami.

Toda to ne pomeni, da mora biti tetovaža na temo medveda velika. Nekatere oblike je mogoče prilagoditi tako, da se prilegajo majhnim območjem, na primer vratu ali celo za ušesom.

Ključ do oblikovanja primerne tetovaže majhnega medveda je izrezovanje nepotrebnih podrobnosti. Bolj poenostavljeno oblikovanje, manjša je lahko tetovaža.

Razlog za to je, da obstaja omejitev, kako tanke lahko postanejo črte, ki jih naredi pištola ali igla za tetoviranje. Če se zapletena oblika stisne v prostor, ki je zanj premajhen, se bo izgubilo veliko podrobnosti, oblikovanje pa bo v tem času postalo neurejeno in popačeno.

Zato se za majhne prostore odločite za preproste oblike. Obris medveda ali trdne črne oblike so najvarnejše možnosti in se lahko prilegajo tudi v najmanjše prostore. Medvedki, medvedki iz risank in medvedki so lahko tudi odlična alternativa za majhne namestitve.

Bear-Tattoo-Design-15

Človek bi si mislil, da bi si lahko z obliko medvedje šape zlahka naredili zelo majhno tetovažo, vendar je težava te ideje v tem, da se pomanjšani odtis tačke ne bo takoj razlikoval kot medved.

Medvedje tačke se od odtisov večine drugih živali razlikujejo po tem, da imajo medvedi pet števk (prsti). Pasje vrste, na primer volkovi ali psi, imajo štiri.

Če ste odprti za idejo o večji tetovaži na temo medveda, je na voljo več možnosti. Ne smemo pozabiti, da je treba pri tetoviranju velikega dizajna na ukrivljenem predelu telesa – na primer roki ali nogi – paziti, da se oblika ne popači.

Največje tetovaže bodo najbolje delovale na ravnih območjih, kot so hrbet, prsni koš, želodec, rebra ali stegno. Rokavi in ​​druge tetovaže z rokami bodo morali biti oblikovani tako, da medveda ne bodo preveč “raztegnili” okoli roke.

Medvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovaže

Medvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovaže

Medvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovaže

Medvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovaže

Medvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeMedvedje tetovažeTetovaže medveda (1)Tetovaže medveda (2)

7ce3b39d4193f4606b6f5b510ff4f18182f9d46a0b480d286966182cca098141092fafeb37229c6f4f5411622023299d1Umetnik neznan.1avtor Ayı-Dövmeby-Barbe-Rousseavtorja-Bert-Thomasavtor David-Hale-1024x768avtor dr-Wooavtorja-Kirsten-Holliday-of-Wonderland-Tattoos-Portland-Oregonavtor Megan-Massacre-769x1024by-Nouvelle-Rita-of-Lisbon-Portugal1-674x1024avtor Peter-Aurischavtor Philippe-Fernandezby-Salvation-Tattooavtorja-Samantha-Smith-Tattoo-Co-Richmond-BC avtor Samuele-Brigantiavtor Stefan-Johnssone762abc913bf66a06cf814f904b25637izboljšano-buzz-16951-1383689079-0tumblr-m-efml-gil-r-z-w-o-1030875658-862x1024Bear-Tattoo-DesignBear-Tattoo-Design-1Bear-Tattoo-Design-2Bear-Tattoo-Design-3Bear-Tattoo-Design-7Bear-Tattoo-Design-8Bear-Tattoo-Design-9Bear-Tattoo-Design-10Bear-Tattoo-Design-11Bear-Tattoo-Design-12 Bear-Tattoo-Design-13Bear-Tattoo-Design-14Bear-Tattoo-Design-17Bear-Tattoo-Design-18Bear-Tattoo-Design-19OLYMPUS DIGITALNA KAMERABear-Tattoo-Design-24Bear-Tattoo-Design-25Bear-Tattoo-Design-26Bear-Tattoo-Design-27Bear-Tattoo-Design-28Bear-Tattoo-Design-31Bear-Tattoo-Design-32Bear-Tattoo-Design-33