148 Najbolj privlačne pravljične tetovaže in njihov pomen

Iščete nekaj idej za pravljične tetovaže? Oglejte si to neverjetno zbirko navdihujočih modelov!

pravljična tetovaža na roki

Od dela iz 15. stoletja Le Morte d’Arthur do Disneyjevega upodabljanja Tinkerbella v Petru Panu so v naši literaturi in popularni kulturi že dolgo prisotne vile.

Zato ni presenetljivo, da so se znašli tudi v oblikovanju tetovaž!

Ta članek raziskuje vile kot teme za umetnost tetoviranja – na kratko si bomo ogledali, kaj so vile v mitologiji in folklori, kako so predstavljene v modelih pravljičnih tetovaž in njihov simbolni pomen.

pravljična tetovaža 27

Kaj so vile?

Beseda “vila” izvira iz vile v staro francoščini, ki pa izhaja iz latinščine. V staro francoski romantiki je bila vila ali honorar beseda, ki opisuje žensko s čarobnimi veščinami.

Vile se pojavljajo v lokalni folklori, zlasti v evropskih državah, že skoraj od nekdaj.

pravljična tetovaža na hrbtu

Čeprav imajo v različnih kulturah in zgodovini različne vloge, značilnosti in pojave, je na splošno znano, da so človeku podobna čarobna bitja z močmi in znanjem, ki presegajo naše.

V sodobni kulturi so vile na splošno predstavljene kot miniaturni ljudje, običajno vitke ženske, obdarjene z metulji podobnimi krili, ki poudarjajo njihovo čarobno naravo.

pravljična tetovaža 26

Vile v folklori

Nemška, slovanska, keltska, angleška in francoska folklora je bogata s pravljicami o vilah – ponavadi kot nadnaravni duhovi.

Pripisane so jim različne značilnosti, pogosto nasprotujoče si – na primer, kjer so v eni kulturi lahko v pomoč čarobnim vodnikom, v drugi so se jih zelo bali.

Ena od skupnih značilnosti vile v vseh kulturah je bila njihova inteligenca, duhovitost in nagnjenost k zvijačam in lahkotnosti.

Na nekaterih področjih naj bi vile te sposobnosti in talente uporabljale za dobro. Vodili bodo izgubljene popotnike, čisti gospodinjstva, včasih celo vodili ljudi do zakladov ali delili svoje mistično znanje.

Nekatere vile so lahko ljudem vrgle čare za srečo in jim uresničile želje ali blaginjo.

pravljična tetovaža 31

Po drugi strani pa nekatere legende pripovedujejo o vilah, ki so bile naravnost nevarne. Zavajali bi popotnike in jih zvabili v barjane, prinesli bolezni in kaos, ukradli gospodinjske predmete in celo vzeli dojenčke iz zibelk.

Ta negativni vidik pravljičnih legend je zdaj v veliki meri pozabljen – o vilah mislimo, da so prijazna, zabavna in koristna mala bitja, ki svojo čarovnijo uporabljajo za dobro.

Vile v sodobni popularni kulturi

Mnoge današnje pravljične tetovaže temeljijo na predstavitvah teh bitij v pop kulturi, vse pa so povezane z vsem pozitivnim.

Priljubljeni liki, kot so pravljična botra, Tinkerbell ali palčka, imajo zelo pozitivna združenja veselja, sreče in želja, ki se čarobno uresničujejo.

pravljična tetovaža 45

Vile v sodobni pop kulturi so najbolj povezane z ustrežljivostjo. Ali pomagajo na lastno pobudo ali pa služijo (pomagajo) drugemu ključnemu junaku pri doseganju cilja tega lika.

Tudi v temnejših produkcijah je njihov primarni cilj pomagati – na primer v španski grozljivki Panov labirint.

Pomen pravljične tetovaže

Kot smo videli, imajo vile kot simboli zapleten izvor in pogosto povsem nasprotujoče si pomene. Kaj bi potem lahko pomenila pravljična tetovaža?

Ženskost

Čeprav so bile vile staroevropske folklore predstavljene kot ženske in moške, jih sodobni pogled na vile skoraj vedno prikazuje kot jasno ženske.

Poleg tega se vedno vidi, da vile pomagajo mladim ženskam v pravljicah (niso naključje!), Zgodbah za otroke in Disneyjevih filmih.

Iz teh razlogov tetovaže vile pogosto nosijo pomene ženskosti in ženske energije na splošno.

pravljična tetovaža na rami

Želje in želje

Vile tako v nekaterih folklornih prvinah kot v sodobnih fantazijskih zgodbah pogosto vidimo kot pomoč ljudem pri uresničevanju sanj in/ali čarobno uresničevanje njihovih želja.

Tako lahko pravljične tetovaže pomenijo izpolnitev želja in želja. Tako lahko te tetovaže služijo kot opomnik na sanje, ki so se uresničile, ali pa pomenijo čar sreče in upanje, da bodo uresničene želje.

pravljična tetovaža 41

Lepota

V sodobni različici so vile okretne, graciozne in lepe. To je do neke mere povezano z njihovimi asociacijami na ženskost. Pravljične tetovaže lahko torej pomenijo lepoto in vizualno privlačnost.

Magija

Vile črpajo svoje čarobne moči in znanje, da uresničijo naše želje. Pravljična tetovaža lahko pomeni vero – ali željo po veri – v magijo, nadnaravno ali preprosto nekaj, kar presega naše racionalno razumevanje sveta.

Verjeti v nekaj več, kar nam čuti ne dopuščajo, je privlačno, pravljična tetovaža pa je lahko izraz tega prepričanja v izjemno in čarobno.

Igrivost

Čeprav to ni vedno tako s sodobnimi upodobitvami vil, je bilo v ljudskih pravljicah pogosto znano, da so ta mala bitja igriva in hudomušna, bodisi na nedolžen ali bolj zlovešč način. Pogosto bi se malo zvijali z ljudmi.

Pravljična tetovaža je lahko izraz igrive plati vaše osebnosti, ne jemljete vsega preveč resno in je lahkotna in vedno za smeh.

vila-tatoo-modeli-26

Priljubljeni modeli pravljičnih tetovaž

Ena največjih stvari pri pravljičnih tetovažah je količina ustvarjalne svobode, ki jo imate vi in ​​vaš umetnik pri oblikovanju tatujev pri oblikovanju. Ta koncept odlično deluje v drznih barvah in v vseh črnih, majhnih in velikih, zapletenih in preprostih.

Če iščete navdih, razmislite o naslednjih priljubljenih možnostih oblikovanja pravljičnih tetovaž.

Tetovaža vila v akvarelu

Akvarelne tetovaže uporabljajo nežne barvne poteze, ki so podobne akvarelnim slikam. So trend, ki se je pojavil pred približno desetletjem in je v zadnjih letih pridobil na priljubljenosti. Zaradi čudovitih, ženskih tetovaž, ki so najbolj primerne za veliko barv, je ta slog odlična izbira za pravljične tetovaže. Ali je celotna tetovaža narejena v blagih pisanih potezah ali pa je dopolnjena s črnim obrisom z akvarelom, ki deluje kot polnilo.

pravljična tetovaža 25

Metulj pravljična tetovaža

Še posebej priljubljena v zadnjih nekaj letih ta zasnova vključuje vilo s krili metulja. Ta ideja obstaja na različne načine-na primer barvit komplet kril metulja z balerino podobno, samo obrisno figuro vile.

Ti modeli najbolje delujejo v visoki barvi z veliko kontrasta. Barvanje v akvarelnem slogu je odlična možnost, kombinirana in v nasprotju s črnimi obrisi skic.

pravljična tetovaža 32

Tetovaža vile in rože

Med drugim so vile tesno povezane z naravo – domnevale so, da prebivajo v gozdovih ali pod jezeri, na divjih območjih, ki jih ljudje niso raziskali. Zato je povsem logično združiti vilo s cvetjem v enem samem dizajnu tetovaže.

Tudi barva deluje v prid tega oblikovanja-rože so na splošno pisane, prav tako krila viline, zato to daje umetniku veliko prostora za ustvarjanje privlačnih palet. Cvet, ki ga izberete za oblikovanje, lahko doda še dodaten pomen tetovaži, saj imajo nekatere rože v tatuju z njimi povezane posebne simbolične pomene.

pravljična tetovaža 42

Tetovaža vile in zvezde

Zvezde so zapleteni in močni simboli, ki lahko močno izboljšajo videz in pomen vaše pravljične tetovaže.

Zanimivo je, da imajo vile z zvezdami veliko istega simboličnega pomena – na primer asociacije na magijo in nadnaravno, z željami in željami (na primer pomislite na “željo po zvezdi”) in s skrivnostnim in neznanim.

Če želite izvedeti več o posebnih oblikah zvezd in njihovem pomenu v umetnosti tetoviranja, si oglejte naš članek na to temo.

pravljična tetovaža 11

Gotska pravljična tetovaža

Vile imajo svoje mesto v gotski estetiki, saj je subkultura na splošno bogata s sklicevanjem na ljudske zgodbe, mitologijo in nadnaravno področje.

Pravljične tetovaže v gotskem slogu so ponavadi narejene v črni barvi, za večjo kompleksnost in simboliko pa pogosto vključujejo veje dreves ali luno.

Gotske vile je mogoče tetovirati bodisi v “nedolžni” estetiki – ki se nanaša predvsem na magijo – bodisi z bolj zlobno predstavo, ki nakazuje na prevare in nagajivosti.

Fairy-tattoo-designs-12

Pravljična tetovaža pop kulture

Pravljični modeli tetovaž, ki so dobesedni upodobitvi priljubljenih likov, kot sta Tinkerbell ali Thumbelina, so še ena odlična izbira.

Ti liki so zelo značilni in zahvaljujoč temu, da so ročno narisani, jih je enostavno prevesti v obliko tetovaže. Nastala tetovaža bo zato običajno v tradicionalnem slogu – s tankim črnim obrisom in trdnimi barvami za polnjenje, z malo senčenja.

pravljična tetovaža 43

Minimalistična pravljična tetovaža

Za bolj diskretno možnost razmislite o popolnoma črni majhni pravljični tetovaži v minimalističnem slogu. Ta vrsta oblikovanja bo običajno trdno črna oblika v obliki vile – nekako kot senca – ali, za še preprostejšo tetovažo, samo osnovni oris.

Minimalistična pravljična zasnova bi bila najboljša izbira za nekoga, ki išče čim manjšo tetovažo. Z odstranitvijo večine podrobnosti, obarvanja in senčenja dobimo obliko, ki se lahko prilega v manjši prostor kot drugi, ne da bi pri tem žrtvovali pomen ali kakovost.

pravljična tetovaža 36

Zaključne besede

Pravljična tetovaža je odlična izbira za vse, ki iščejo igriv dizajn, ki je lahko nedolžen ali bolj sugestiven in izraža veliko osebnega pomena-hkrati pa je videti čudovito in privlačno..

Naša galerija vsebuje primere vseh zgoraj opisanih vrst pravljičnih tetovažnih modelov in še veliko več. Veselo brskanje in nam sporočite svoje priljubljene v spodnjem razdelku za komentarje!

pravljična tetovaža 47pravljična tetovaža 2pravljična tetovaža 21pravljična tetovaža 37pravljična tetovaža 40pravljična tetovaža 44pravljična tetovaža 38pravljična tetovaža 9pravljična tetovaža 34pravljična tetovaža 33pravljična tetovaža 16pravljična tetovaža 50pravljična tetovaža 3pravljična tetovaža 30pravljična tetovaža 12pravljična tetovaža 13pravljična tetovaža 8pravljična tetovaža 4pravljična tetovaža 48pravljična tetovaža 7pravljična tetovaža 24pravljična tetovaža 6pravljična tetovaža 10pravljična tetovaža 14pravljična tetovaža 18pravljična tetovaža 49pravljična tetovaža 20pravljična tetovaža 19pravljična tetovaža 15pravljična tetovaža 22pravljična tetovaža 17pravljična tetovaža 23pravljična tetovaža 46pravljična tetovaža 5

angel

angel-tetovaža

drugo-vila

oblikovalska vila

vila

pravljična tetovaža

pravljica na luni

pravljica

pravljična tetovaža

pravljično-tetovažno oblikovanje

pravljični-tattoo-modeli

vila-tatoo-modeli-1

vila-tatoo-modeli-2

vila-tatoo-modeli-3

vila-tatoo-modeli-5

vila-tatoo-modeli-6

vila-tatoo-modeli-7

vila-tatoo-modeli-9

vila-tatoo-modeli-10

Fairy-tattoo-designs-11

vila-tatoo-modeli-13

vila-tatoo-modeli-16

Fairy-tattoo-designs-17

vila-tatoo-modeli-18

vila-tatoo-modeli-19

Fairy-tattoo-designs-20

vila-tatoo-modeli-22

vila-tatoo-modeli-23

vila-tatoo-modeli-24

vila-tatoo-modeli-28

Fairy-tattoo-designs-29

vila-tatoo-modeli-30

vila-tatoo-modeli-31

Fairy-tattoo-designs-32

Fairy-tattoo-designs-33

vila-tatoo-modeli-34

vila-tatoo-modeli-36

vila-tatoo-modeli-37

Fairy-tattoo-designs-38

Fairy-tattoo-designs-39

stopalo in noga

gejša-vila-tetovaža

tattoo-jesen-vila

tattoo-fada-hada

tatoo-vila

tattoo-vilinsko oblikovanje

theartistkat

tumblr_m0sf9tqIFs1qbv88lo1_500

tumblr_m93lwxAp7S1qha3qbo1_500

tumblr_ma4lebIO931qha3qbo1_500

tumblr_mgwf8vj3yQ1s349t1o1_500

tumblr_mjfh391tWp1r2ja9vo1_500

tumblr_mpf76uHIr01symhj1o1_540

tumblr_mq7i6rUGcf1sbxinmo1_500

tumblr_mqcrhxbOfv1sbxinmo1_540

tumblr_mr9u56saZf1rx9815o1_500

tumblr_mra91c6tC61swbiwho1_500

tumblr_ms0qypGJpM1suj5f2o1_540

tumblr_ms8khj7sCw1qhj8w3o1_r6_540

tumblr_mshxrbpXqJ1svmd6ho1_500

tumblr_msnf6wNwTH1rspbi8o1_540

tumblr_mt3yaaZnHv1sixrhuo2_540

tumblr_mtasje7O2D1sfwk4wo1_500

tumblr_mtih0ozARA1qckpl5o1_540

tumblr_mtp2vh48F61sbxinmo1_540

tumblr_muldvchIWt1sb3rtgo1_540

tumblr_mv8fsxkXHg1qe0gf3o1_540

tumblr_mve8mrFwQA1ql0cyso1_540

tumblr_mvvganl6zI1qdl68uo1_540

tumblr_mywfdrFDPo1rcna9jo1_500

tumblr_mzxh50mvON1s90fdeo1_540 (1)

tumblr_n0e8ijIxXO1qbe2wgo1_540

tumblr_n0hvxh17aR1qd2bg7o1_1280

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo1_500

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo4_1280

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo6_1280

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo10_r2_1280

tumblr_n6o0n18wE01s4j88qo1_540

tumblr_n7d804T9sE1so362io1_540

tumblr_n7o6inwKHY1sfvio4o3_540

tumblr_nihzjaFLf11u3c0dlo1_500

tumblr_njj073ctqW1u3c0dlo1_540

tumblr_nk5l6ji8vZ1s6n5hmo1_540

tumblr_nkf1sjQVY21qboqdto1_540

tumblr_nl7wbg76Uo1siw96po1_540

tumblr_nlyeatarp71s6n5hmo1_500

tumblr_nm5408pIL41te5l8fo1_540

tumblr_nmgul6LoDe1tcd38oo1_540

tumblr_nph84zBoNi1s4j88qo1_500