150 Dazzling Star Tattoo modelov in pomenov

Iščete nekaj idej za tetovažo zvezd? V ožji izbor uvrščamo naše priljubljene in razlagamo pomene, ki jih skrivajo.

tetovaža palmove zvezde

Zvezde so eden izmed najbolj priljubljenih simbolov, ki se pojavljajo v vseh obdobjih in kulturah.

Zato ne preseneča, da imajo tako pomembno mesto pri oblikovanju tetovaž in so tako pogosta izbira.

Kaj pomenijo tetovaže zvezd? No, na to vprašanje ni enostavnega odgovora, tako kot ni preprostega odgovora na to, kaj sploh pomeni simbol zvezde.

zvezdna tetovaža

Zvezde se lahko pojavijo v tetovažah zgolj zaradi estetskega učinka ali pa imajo poseben pomen. V tem članku bomo pogledali simboliko različnih oblik zvezd in njihov pomen pri oblikovanju tetovaž.

Ne pozabite si ogledati naše velike galerije čudovitih tetovaž zvezd!

Zvezdne tetovaže

Zvezde kot simbol odličnosti

Na splošno so v sodobni zahodni kulturi zvezde večinoma povezane z izjemno odličnostjo.

Znano osebnost lahko imenujemo “zvezda”, hoteli so ocenjeni po zvezdniškem sistemu, otroci pa dobijo zlate zvezde, ker so v šoli še posebej uspešni.

“Cilj v zvezde” pomeni poskušati doseči nekaj neverjetnega. Vojaški činovi so pogosto označeni s simboli, ki vključujejo zvezde … Razumete, da bi lahko tako nadaljevali za vedno!

tetovaža zvezde pentagram

V svoji najosnovnejši obliki lahko torej pettočkovna zvezda v tetovaži simbolizira dosežke, upanje in težnje. Lahko služi tudi kot osebni opomnik, da je izjemen in edinstven.

Za konkretno Pomen modelov zvezdnih tetovaž dosežek, razmislite:

  • Tetovaža z eno zvezdico – tetovaža z samotno zvezdo se nanaša na edinstveno in izjemno.
  • Tetovaža s tremi zvezdicami – tetovaža s tremi zvezdicami v zaporedju simbolizira pot do uspeha. Pri tej zasnovi je običajno, da zvezde preidejo iz majhnih v velike (majhna zvezda, ki ji sledi večja, ki ji sledi največja). To poudarja idejo majhnih začetkov in postopne poti do velikih dosežkov.
  • Več zvezdic tetovaža – tam boste videli številne tetovaže, sestavljene iz številnih majhnih zvezdic, razporejenih v različnih oblikah in oblikah. Mnogi se odločijo za to zasnovo, da vsakič, ko nekaj dosežejo ali opravijo pomemben korak ali mejnik, dodajo še eno zvezdico. Potem pa je lahko ta zasnova zgolj estetska izbira ali pa ima druge osebne pomene (na primer mesto v galaksiji ali naklonjenost astronomiji).

zvezda-tetovaža107

Star-Tattoo-Designs-Star-Dust-Tattoo

Zvezde kot simbol upanja in pomiritve

Drug širok pomen, povezan z zvezdami, je upanje. Tesno je povezan z idejo dosežka – upanje in težnje gredo z roko v roki.

Pojem zvezd kot simbolov upanja izhaja iz dejstva, da med črnino nočnega neba ponujajo svetle svetlobne točke. Pred razvojem ustrezne tehnologije so za navigacijo uporabljali zvezde.

zvezdna tetovaža peš

Zato so povezani tudi z upanjem, da boste našli pot in zagotovili, da se nikoli ne izgubite, tudi v najtemnejši noči.

Kar zadeva idejo navigacije, tako duhovno kot dobesedno, je najbolj neposredna simbolična predstavitev navtična zvezda. Spodaj bomo podrobneje razpravljali o tej zasnovi.

zvezdna tetovaža na prsih

Zvezde kot verski in duhovni simboli

Zvezde se pojavljajo v simboliki in emblemih številnih religij, predvsem judaizma. Šest točk Davidova zvezda velja za simbol judaizma in ko je prikazan v tetovažah, ponavadi predstavlja versko prepričanje osebe in pripadnost veri.

Drug primer je pentagram – se uporablja kot simbol verskega gibanja Wicca. Simbol pentagrama ima v različnih kontekstih celo vrsto pomenov (več o tem spodaj).

zvezdna tetovaža na roki

Za Wiccane zgornja točka zvezde predstavlja Duha. Druge točke predstavljajo štiri duhovne prvine: zrak, zemljo, vodo in ogenj (od zgornje točke v smeri urinega kazalca). Krog okoli zvezde predstavlja vesolje, ki jih vse vsebuje in povezuje.

Pentagram je bil do neke mere povezan z zgodnjim krščanstvom, kjer je predstavljal pet Kristusovih ran. Danes pa je ta povezava v veliki meri izginila.

Omeniti velja, da obstaja priljubljeno zmotno prepričanje, da je polmesec in zvezda simbol predstavlja islam. Pravzaprav je to simbol, ki izvira iz Otomanskega cesarstva in čeprav se pojavlja na zastavah več islamskih držav, ni uradno sprejet kot simbol vere.

Zvezdne tetovaže

2-religija-zvezda-tattoo600_657

Pomeni tetovaže s petimi točkami

Zvezda s petimi točkami je daleč najbolj priljubljena izbira za tetovaže, zato začnimo s temi. Kot elementi tetovaže so lahko zgolj dekorativni ali imajo osebi osebni pomen. Hkrati pa imajo nekateri modeli tetovaž s petimi zvezdicami univerzalni simbolni pomen.

Pentagram

Simbolika zvezd in pomen za tetovaže (ali karkoli želite) #smiselne tetovaže #zvezdniška simbolika #krščanski simboli #čarobni simboli #wicca

Pentagram je eden najbolj zapletenih simbolov z dolgo zgodovino in vrsto asociacij. Tu se ne bomo spuščali v vse – na pentagramu so napisane celotne knjige – vendar je tukaj nekaj glavnih pomenov in uporabe pentagrama:

  • Wiccan – kot smo že videli, so Wiccani za svoj glavni simbol sprejeli pentagram.
  • Duhovno – tudi zunaj gibanja Wiccan je pentagram pogosto videti kot simbol elementov in medsebojno povezane narave vesolja. Tetovaža pentagrama v duhovnem kontekstu lahko torej pomeni, da čutite tesno povezavo z elementi in svetom okoli vas. V duhovnem in okultističnem kontekstu je bil pentagram povezan tudi z zaščito – saj se zdi, da pet krakov z rokami “ščiti” središče zvezde.
  • Matematična – zaradi svoje konstrukcije je pentagram kot matematična figura predstavitev zlata sredina.

Pentagram lahko narišemo s točko navzgor ali navzdol. Pentagram, usmerjen navzdol, znan tudi kot obrnjeni pentagram, je običajno povezan z okultnim in satanizmom, čeprav to ne drži v vsakem primeru.

Satanska cerkev je sprejela obrnjeni pentagram (z vlečeno glavo koze) kot enega svojih glavnih simbolov. Vendar to ne pomeni, da bi morala biti vsaka uporaba obrnjenega pentagrama povezana s temno stranjo okultnega ali z “zlom”.

Če razmišljate o pridobitvi tetovaža pentagram, morda boste želeli raziskati simbol, da spoznate njegovo zgodovino in pomene. Najbolj priljubljeni modeli tetovaž vključujejo preprost, črno narisan pentagram v črni barvi in ​​3D pentagram, ki spominja na kovinski obesek.

Navtična zvezda

Zvezdni simbol in pomen za tetovaže (ali karkoli želite) #smiselne tetovaže #zvezdni simbol #krščanski simboli #magični simboliNavtična zvezda je temelj tetovaže, delno zaradi prijetnega oblikovanja in deloma zaradi pomena. Izvor simbola je, kot pove že ime, povezan z jadranjem in navigacijo. Predstavlja Severno zvezdo – glavno referenčno točko za navigacijo – in vrtnico kompasa.

To je pomemben simbol v emblemih pomorskih enot številnih držav, vključno z mornarico ZDA in marinci. Jadralci bi dobili tetovaže morskih zvezd kot čare za srečo, da bi zagotovili, da bodo vedno varno prišli domov.

A tetovaža navtične zvezde lahko pomeni ostati na poti, najti svojo pot in večno povezavo z nečim ali nekom, za kar se vam zdi, da vas vodi skozi življenje. Lahko je tudi simbol sreče in varnosti.

Modeli tetovaže navtične zvezde običajno vključujejo samo eno zvezdico, pogosto s črnim in/ali rdečim črnilom. Zvezdo pogosto kombiniramo z drugimi elementi, da podčrtamo njeno povezavo z navigacijo – običajno kos vrvi ali sidra.

Navtična zvezda kot simbol je povezana tudi z Irsko in Irci ter s subkulturo punk rocka. Nekaj ​​časa je ta oblika povezovala tudi LGBT skupnost.

Zvezdne tetovaže

Zvezdne tetovaže

Drugi pomeni tetovaže zvezd

Čeprav je pettočkovna zvezda najbolj priljubljena različica, obstajajo še druge oblike zvezd, od katerih ima vsaka svoj pomen in zgodovino. Spodaj so opisane najbolj priljubljene in kulturno pomembne zvezde.

Heksagram (Davidova zvezda)

Simbolika zvezd in pomen za tetovaže (ali karkoli želite) #smiselne tetovaže #zvezdniška simbolika #krščanski simboli #magični simboli #wicca #judaizemTa zvezda ima obliko dveh prekrivanih trikotnikov, ki tvorita popolnoma simetrično šeststopenjsko zvezdo. Še posebej pomemben je v judovski veri – v 17. stoletju je postal uradni pečat številnih judovskih skupnosti.

Skozi zgodovino je bilo za heksagram veliko drugih pomenov in uporab, tudi v matematiki, okultnem in različnih verah. Še danes pa je heksagram predvsem povezan z judovstvom in Izraelom.

Unicurzalni heksagram

Simbol zvezd in pomen za tetovaže (ali karkoli želite) #smiselne tetovaže #simbolika zvezd #krščanski simboli #magični simboli #wicca #judaizemTo je še ena šeststopenjska zvezda, čeprav izgleda popolnoma drugače kot standardni heksagram. “Unicursal” pomeni, da ga (za razliko od Davidove zvezde) lahko narišete, ne da bi pero dvignili s papirja.

Priljubil ga je razvpiti britanski okultist Aleister Crowley – simbol je močno prikazan v Thelemi. Thelema je duhovna filozofija, ki jo je razvil Crowley. Znotraj njega naj bi encikzalni heksagram predstavljal preplet mikrokozmičnih sil (5 zemeljskih elementov) z makrokozmičnimi silami (planetarnimi in kozmičnimi).

Kot tatoo bo ta simbol imel najbolj oster pomen za tiste, ki poznajo okultno in Telemo. Nosilci te tetovaže poročajo, da jim predstavlja stvari, kot so ravnovesje nasprotij, alkemična načela in sklicevanje na planete ali opiranje na planetarne sile.

Zvezda Lakshmija

Zvezda Lakshmija je oktagram, kar pomeni, da ima osem točk. To je simbol, ki se uporablja zlasti v hinduizmu, kjer predstavlja osem oblik bogastva, ki jih predstavlja boginja Lakshmi. Ti vključujejo blaginjo, dobro zdravje, znanje, moč, potomstvo in moč.

Indijski simbol upanja (osem točkovna zvezda)

Simbol upanjaV nekaterih domorodnih ameriških plemenih je osem točkovna zvezda v krogu in z manjšim krogom na sredini veljala za simbol upanja.

Zunanji krog simbolizira zaščito, štiri točke v notranji zvezdi (spredaj) pa pomenijo štiri smeri – sever, jug, vzhod in zahod. Zunanja zvezda (točke zadaj) se nanašata na sončev dan in enakonočje Sonca.

Zvezdna tetovaža ruskih tatov

Sorodna slikaElitni pripadniki organiziranega kriminala v Rusiji, znani kot “Vor V Zakone” (“tat po zakonu”), imajo sistem tetovaž, ki označuje stvari, kot so čin, vrste kriminalnih dejavnosti in čas, preživet v zaporu.

Glavna tetovaža za Vor V Zakone je zvezda s 4 velikimi rokami, 4 srednjimi in 8 majhnimi, kar je videti kot 3 plasti. Vsaka roka je napol črna, napol bela (ali neizpolnjena) v vzorcu, ki spominja na navtično zvezdo.

Rečeno je, da zvezda Vor V Zakone na vsakem ramenu označuje položaj visokega avtoriteta. Zvezde na vsaki nogi ali kolenu pomenijo, da oseba ne bo pokleknila pred nikomer.

Pomen tetovaže padajoče zvezde

Kot verjetno že veste, padajoče zvezde veljajo za simbole sreče v skoraj vseh zahodnih kulturah. Pregovor pravi, da si morate, če vidite padajočo zvezdo, zaželeti željo – sčasoma se ji bo uresničilo.

Z duhovnega vidika videnje padajoče zvezde pomeni, da se bo v vašem življenju zgodila velika sprememba. Ker se na splošno gleda kot pozitiven simbol, bo verjetno tudi sprememba pozitivna.

Tatoo padajoče zvezde je torej lahko čar sreče. Nekateri to vidijo kot opomnik, naj nikoli ne prenehajo sanjati in si želijo. Za druge bi to lahko pomenilo pogum za sprejemanje odločitev in sprememb v njihovem življenju, z vero, da se bo vse izšlo najbolje.

zvezda-tetovaža156

Zvezdne tetovaže

Oblikovalske ideje

Dotaknili smo se že številnih modelov tetovaž, povezanih z zvezdami, in njihovega pomena, na primer oblikovanja s tremi zvezdicami, navtične zvezde s sidri ali vrvmi ali zvezde padalke. Tu je še nekaj modelov, ki jih je treba upoštevati:

  • Zvezdica z imenom – ni redkost videti tetovaže, ki združujejo podobo zvezde in ime osebe, običajno imena ljubljene osebe. To lahko pomeni, da je oseba vir vodstva in upanja za nosilca tetovaže. Včasih se ljudje odločijo za to zasnovo v spomin na izgubo ljubljene osebe.
  • 3D zvezda tetovaža – ti modeli ponavadi vključujejo hiperrealistično simbolno zvezdo, ki spominja na obesek ali kovinski emblem. Druga 3D možnost za tetovaže zvezd je oblika, ki izgleda, kot da koža “manjka” v obliki zvezde, s pisanjem ali sliko znotraj.

Zvezdne tetovaže s pomenom

  • Ujemanje zvezdnih tetovaž – zvezde odlično ujemajo tetovaže za pare, prijatelje ali družinske člane. Lahko so majhne in diskretne, izgledajo enako in imajo pozitiven pomen. Postopek za tetoviranje preproste zvezde ali niza zvezd je prav tako zelo hiter, kar pomeni, da je to dobra izbira za prvokratne tetovaže.

zvezda-tetovaža128

Zaključne besede

Zvezdne tetovaže so smiselne, vsestranske in jih je enostavno prilagoditi. Odlično delujejo kot čisto dekorativni elementi in kot izrazi vrednot ali osebnega pomena.

Glede na to, da je najosnovnejša oblika zvezde zelo preprosta, lahko tetovažo zmanjšamo na resnično majhno velikost. Drugi modeli zvezd lahko pokrivajo celoten hrbet ali naredijo popoln rokav – vse je odvisno od vas!

Upajmo, da vam je ta članek pomagal najti pravo zvezdniško tetovažo za vas. Spodnja galerija vam bo ponudila veliko priljubljenih primerov zvezdniških modelov – vendar ne bojte se eksperimentirati in narediti svojo tetovažo resnično svojo!

Zvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovaže

Zvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovaže

Zvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovažeZvezdne tetovaže

Zvezdne tetovaže za roko Star tetovaže za ženskeEdinstvene tetovaže zvezdStar Tattoos Stranski želodecStar tetovaže za ženskeIdeje za ženske tetovaže zapestnih zvezdZvezdne tetovaže za ženska stopalaZvezdne tetovaže za zapestjeZvezdne tetovaže za ženska stopalaZvezdne tetovaže za spodnji del hrbtaZvezdne tetovaže z barvoZvezdne tetovaže z barvoZvezdne tetovaže na nogahMajhne tetovaže zvezde padalcevStar tetovaže za ženske nazajZvezdne tetovaže z imeniMoške tetovaže zvezdShooting Star TattoosStar Tattoos HandStar Tattoos Designs za zadnji del vratuMoške tetovaže zvezdZvezdne tetovaže na gležnju in stopaluStar tetovaže za ženske nazajZvezdne tetovaže s senčenjemStar Tattoos Designs za zadnji del vratuStar Tattoos obrazOblikovanje zvezdnih tetovažMoške tetovaže zvezdStar Tattoos Back Of ArmStar tetovaže za ženskeZvezdne tetovaže z imeni v notranjostiZvezdne tetovaže z imeni v notranjostiZvezdne tetovaže z imeni v notranjostiMoške tetovaže zvezdStar tetovaže za moško rokoZvezdne tetovaže za ženskeIzreke zvezdnih tetovažStar tetovaže za ženske nazajZvezdne tetovaže za ženska stopalaStar tetovaže za ramena na hrbtuMoške tetovaže zvezdStar Tattoos Stranski želodecStar tetovaže za ženske nazajZvezdne tetovaže s cvetjemStar tetovaže za ženskeStar tetovaže za ramena na hrbtuZvezdne tetovaže s cvetjemZapestne tetovaže za fanteStar tetovaže za ženske nazajZvezdne tetovaže za hrbetStar tetovaže za moško rokoMajhne tetovaže zvezde padalcevZvezdne tetovaže za zgornje rokeZvezdne tetovaže za ženskeZvezdne tetovaže za ženska ramenaIdeje za ženske tetovaže zvezdShooting Star TattoosOblikovanje zvezdnih tetovažStar Tattoos modeli ramenStar tetovaže za moško rokoOblikovanje zvezdnih tetovažMajhne tetovaže zvezdStar Tattoos Back Of ArmStar tetovaže za moško rokoZvezdne tetovaže za hrbetZvezdne tetovaže za ženske3D-Star-tetovaže-modeli-na-zapestju-Simpatične-tetovaže-za-dekleta 3-navtična-zvezda-tattoo600_425  5-cvet-zvezdice-več-tetovaža600_802 6-new-school-kitar-stars-tattoo600_400 7-butterflyflowerstar-tattoo600_840 8-več-zvezdic-črka-tattoo600_418 9-moja-nova-tetovaža600_386 10-butterflyskull-stars-pink-tat600_789 11-backside-stars-tattoo600_665 12-foot-start-tattoo600_800 13-star-girl_574_654 14-dang-stars_574_669 16-star-tattoo600_443 17-v živo-ljubezen-boj600_814  19-star-tattoo600_498 20 zvezdic povsod 600_517 21-star600_449

22-stars-tattoo-on-foot-with-swirl600_650 23-ime-s-zasenčenimi-zvezdami-tetovaža-na-podlakti_596_397 24-star-in-flowers600_568  Awesome-star-tattoo-designs-for-girls-on-back-Rihanna-Tattoo Cool-small-star-tattoo-designs-Finger-tattoo-ideje Star-zapestnica-tattoo-designs-Wrist-tattoo-za-dekleta star-tattoo02 zvezda-tetovaža09 zvezda-tetovaža16 zvezda-tetovaža23 zvezda-tetovaža30 zvezda-tetovaža37 zvezda-tetovaža44 zvezda-tetovaža58 zvezda-tetovaža65 zvezda-tetovaža72 zvezda-tetovaža79 zvezda-tetovaža86

zvezda-tetovaža93

star-tattoo100  zvezda-tetovaža114 zvezda-tetovaža121  star-tattoo135 zvezda-tetovaža142 149  zvezda-tetovaža163 star-tattoo170 zvezda-tetovaža177 zvezda-tetovaža184 zvezda-tetovaža191 zvezda-tetovaža198 Star-Tattoo-Designs Star-Tattoo-Designs-Beautiful-Star-Tattoo-on-Foot Star-Tattoo-Designs-Barvito-streljanje-zvezde-na-nogi Star-tattoo-designs-Cute-girl-ramena-tetovaže

Star-Tattoo-Designs-Falling-Stars-na-roki-Tattoo

Star-Tattoo-Designs-Flower-Star-Tattoo-na-strani-telesa Star-tattoo-designs-Free-tattoo Star-Tattoo-Designs-Shooting-Star-Z-Glasbenimi-Opombi-Tattoo  Star-Tattoo-Designs-Stardust-Tattoo na rami Star-tattoo-designs-Tattoos-za-dekleta-na-zapestju Star-Tattoo-Designs-Tribal-Star-Falling-Tattoo Ideje za tetovaže zvezd za tetovaže-za-dekleta-za-ušesom Star-tetovaže-modeli-na-zapestju Star-tetovaže-za-dekleta-slike-tetovaže za ušesom Star-tattoo-on-instep Tetovaže-ideje-zvezdice-tetovaže-modeli