150 modelov in pomenov tatoo Cherry Blossom

Češnjevi cvetovi so majhni rožnati cvetovi iz češenj.

V japonski kulturi so še posebej pomembni, zato se ne presenečajo, da se najpogosteje pojavljajo v tetovažah v japonskem slogu.

V tem članku bomo preučili pomen in simboliko češnjevih cvetov ter si ogledali nekaj najbolj priljubljenih idej za oblikovanje tetovaž cvetočih dreves.

tetovaže češnjevega cveta

O češnjevih cvetovih

Začnimo z ogledom samih rož. Češnjevi cvetovi izvirajo iz Azije, zlasti Japonske, Kitajske, Južne Koreje in Indije.

Cvetijo spomladi in so pravi pogled – milijoni teh cvetov se pojavijo na drevesih v spektakularnem in dovolj pomembnem spektaklu, da si zaslužijo svoj festival na Japonskem.

Nežni cvetovi cvetijo le dva tedna. Ob koncu tega obdobja cvetni listi padajo z dreves, ki ne bodo več cvetela še eno leto.

velika tetovaža češnjevega cveta

Češnjevi cvetovi v japonski kulturi

Češnjevi cvetovi so nacionalni cvetovi Japonske, kjer so znani kot sakura in so zelo pomembni v kulturi države.

Najvidnejši primer tega je stoletna tradicija hanamija.

tetovaže češnjevega cveta

Beseda “hanami” dobesedno pomeni “gledanje cvetov”, običaj pa vključuje prinašanje hrane in pijače na oglede, da uživate v pogledu na cvetoča drevesa s prijatelji in družino.

Med hanamijem v šolah in na delovnih mestih potekajo tudi zabave dobrodošlice. To je priložnost, da se povežete in sklenete nova prijateljstva.

tetovaže češnjevega cveta

Ponoči se hanami imenuje yozakura. Pari izkoristijo romantično vzdušje, ki ga dajejo cvetoča drevesa ponoči.

Pomen tetovaže češnjev cvet

Na splošno so češnjevi cvetovi povezani s pomladjo, časom prenove in nestalno in minljivo naravo življenja.

Pomen tetovaže japonskega češnjevega cveta

Iz budistične perspektive lahko češnjeve cvetove razumemo kot metaforo človeškega obstoja in njegove nestalne narave.

Ker rože vsako leto cvetijo v tako kratkem času, nas spominjajo na minljivo naravo življenja – ki se povezuje z budističnimi temami smrtnosti, pozornosti in življenja v sedanjem trenutku.

tetovaže češnjevega cveta

Optimizem je še en pomen, povezan s češnjevimi cvetovi, spet povezan s kratkotrajno naravo cvetov.

Pogosto jih razumemo kot prispodobo prepričanja, da ne glede na to, kako težko je življenje, vedno pride čas prenove in lepote.

Hkrati pa nas opozarjajo, da tudi nekaj tako impresivnega in lepega, kot je češnjev cvet, ne traja večno, zato bi morali živeti vsak trenutek v polnosti in izkoristiti vse dobro, kar se nam zgodi v življenju.

tetovaže češnjevega cveta

Na Japonskem so bili češnjevi cvetovi tudi tesno povezani s samurajsko tradicijo. Samuraji so veljali za pogumne in plemenite – drevo češnjevega odraža to v sosednjih elementih močnega in stabilnega debla ter nežnih, krhkih cvetov.

Tudi samuraji so se zavedali, da se jim lahko v vsakem trenutku prekine življenje in so morali smrt sprejeti-kar se spet nanaša na kratkotrajne rože češnjevega cveta.

Rože češnjevega cvetja, ki so padle na tla, naj bi bile simbol padlega samuraja. Zanimivo je, da so piloti kamikaze uporabili to rožo kot simbol svojega poslanstva.

Kamikaze so bili japonski piloti med drugo svetovno vojno, katerih misije so vključevali namerno trčenje v sovražne cilje in pri tem ubili pilota..

tetovaže češnjevega cveta

Pomen tetovaže kitajskega češnjevega cveta

Pomen češnjevih cvetov je na Kitajskem nekoliko drugačen kot na Japonskem, čeprav cvet nima nič manj simbolične vrednosti.

Na Kitajskem velja za simbol moči – najpogosteje žensko moč in žensko prevlado, vključno s pojmi o ženski lepoti in spolnosti.

Tetovaže v stilu češnjevega cvetja s kitajskega stališča simbolizirajo tudi lepoto, življenje in srečo.

tetovaža češnjevega cveta na hrbtu

Modeli tetovaže iz češnjevega cveta

Češnjeve cvetove lahko predstavimo v tetovažah v različnih stilih in jih lahko kombiniramo z drugimi elementi, da ustvarimo še bolj smiselne modele. Priljubljene izbire vključujejo:

  • Realističen češnjev cvet -fotorealistične tetovaže, včasih imenovane tudi 3D tetovaže, želijo čimbolj približati resničnost, včasih do točke, ko ustvarijo optično iluzijo. Češnjevi cvetovi ne predstavljajo posebej zapletenih elementov tetovaže, kar pomeni, da jih ni težko predstavljati realno v tetovaži. Pogosto bodo rože za namene tetovaže povečane – večje kot v resničnem življenju.
  • Tetovaža v cvetu akvarela – slog akvarelne tetovaže posnema videz akvarelnih slik – z uporabo živih, a lahkih barv, kot da so ponekod rahlo zalivane in se zatikajo ena v drugo. V primeru modelov češnjevega cveta je lahko celotna tetovaža narejena v akvarelnem slogu ali pa vključuje bolj trdne obrise.
  • Tetovaža v tradicionalnem slogu – tradicionalni slog tetoviranja vključuje relativno težke črne obrise z bolj ali manj enobarvno barvo. Gre za malo, če sploh, senčenje. Tako nastane drzna, visoko kontrastna tetovaža, ki ne stremi k realnosti 3D modelov ali učinku akvarela s čopičem.
  • Češnjev cvet in samurajska tetovaža – kot smo že videli, je češnjev cvet v japonski kulturi tesno povezan s samuraji. Zato je razumljivo, zakaj se ta dva elementa pogosto združujeta – običajno v obliki podobe samuraja, obkroženega s cvetovi češnjevega cvetja. pogum. Nadaljnji pomeni vključujejo čast, samodisciplino, spoštovanje moralnih kodeksov in spoštovanje. Čeprav so tradicionalno samurajske tetovaže nosili kot tetovaže z rokavi, s hrbtom ali celo s celim telesom, sodobne interpretacije vključujejo manjše oblike, kot so polovični rokavi ali kosi ramen.
  • Češnjev cvet in tetovaža Bude – če vam pomen češnjevega cveta, povezan z budizmom, najbolj govori in najbolj natančno odraža vaše razumevanje simbola, je to obliko vsekakor vredno razmisliti. Pomembno si je zapomniti, da je za budiste tatoo s podobo Bude postavljen kjer koli pod pas (na primer na stegno ali kjerkoli na nogah) bo verjetno videti žaljiv in nespoštljiv do vere – zato je najbolje, da tetovažo postavite na zgornjo polovico telesa, na primer na roke , hrbet ali ramena.
  • Češnjev cvet in kanji tetovaža – kanji so znaki, ki se uporabljajo v japonskem pisnem sistemu. Češnjeve cvetove lahko kombiniramo z besedami ali stavki, napisanimi v kanjiju, za popolnoma tetovažo v japonski tematiki. Veliko jih je spletnih virov za kanji prevode, ki vam bodo pomagali pri oblikovanju in vizualizaciji, kako bo izgledalo vaše pisanje. Zelo priporočljivo je, da pred izbiro prevoda kanji preverite več virov – vsi smo že slišali zgodbe o ljudeh, ki so kitajsko ali japonsko pisali tetovaže, ki so pomenile nekaj povsem drugega, kot je bilo predvideno. Posvetovanje z Japoncem bi bilo idealno, preden si kanji trajno tetovirate na koži!
  • Češnjev cvet in tetovaža kolibri – ta je v zadnjih letih zelo priljubljena izbira. Čeprav kolibri niso domači iz istih držav kot češnjev cvet, se oba simbola odlično ujemata. Kolibri so med drugim simbol prisotnosti v trenutku (pozorni), uživanja v življenju in pozitivnosti.
  • Tetovaža enojnega cvetja češnjevega cveta – če razmišljate o majhni, minimalistični tetovaži, bi bilo koristno razmisliti o enem samem češnjevem cvetu. Ta možnost je lahko videti nenavadno lepa na podcenjen, občutljiv način, hkrati pa še vedno izraža poln pomen, ki ga držijo večje tetovaže češenj. Ta oblika bo tudi zelo diskretna – ni le majhna, ampak ker je cvet svetlo roza barve, se ne bo preveč razlikoval od vaše kože in zato ne bo takoj viden.

tetovaža češnjevega cveta na nogi

Postavitve tetovaže v češnjevem cvetu

Češnjevi cvetovi se lahko odlično obnesejo kot tema vseh, razen najmanjših tetovaž-in tudi takrat obstajajo načini, kako jih predstaviti na minimalističen način, kot je opisano zgoraj v zvezi z idejo oblikovanja enojnega cvetja.

Za majhne tetovaže nekatere izmed najboljših možnosti postavitve vključujejo zapestje, hrbet ali stran vratu, gleženj ali stran stopala ali prostor vzdolž ključne kosti. Postavitev bo do neke mere narekovala najboljše možnosti oblikovanja – in obratno.

Na primer, če ste prepričani, da želite, da bo vaša tetovaža postavljena pod ključno kost, bo običajno najboljša izbira podolgovata oblika, ki sledi liniji ključne kosti..

Srednje tetovaže češnjevega drevesa bodo najbolje delovale na rokah ali nogah, ramenih, delu hrbta ali ob strani (rebra).

Tetovaže na hrbtni strani češnjevega cvetja so v zadnjem času zelo priljubljene in običajno vključujejo srednje oblike, ki v svojo korist uporabljajo “negativni prostor”. Na primer, srednje do velike tetovaže češnjevega drevesa samo na eni strani hrbta, ki jih na drugi strani uravnovesi kanji, izgledajo resnično neverjetno.

Zaključne besede

Tetovaže češnjevega cveta so odlična izbira za moške in ženske, ki predstavljajo vrsto globoko pomembnih vrednot in pomenov v japonski in kitajski kulturi in širše.

Poleg tega zajem simbola minljive narave časa v brezčasni, trajni tetovaži nosi svoj pomen in težo.

Spodaj si oglejte našo veliko galerijo tetovaž v stilu češnjevega cvetja za oblikovalske ideje in navdih!

tetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cveta

tetovaže češnjevega cveta (1)tetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cveta (2)tetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cvetatetovaže češnjevega cveta

DoY - enotna tetovaža češnjevega cvetaLahka tetovaža češnjevega cveta na rokičešnja-cvet-stopala-tetovažačešnja-cvet-tetovažaAkvarel Češnjevi cvetovi avtorja Koray KaragozlerBela tetovaža češnjevega cvetačešnjev cvet na zapestjuČešnjevi cvetovi na rami, TavaresČudovita tetovaža češnjevega cveta na rami, Hongdamlepa-češnja-cvet-tetovažačešnja-cvet-nazaj-tetovažavelika-češnja-cvet-tetovažaČešnjev cvet na stegnu preko ReiMajhna veja cvetov češenj na zapestju avtorja Pete ZebleyČešnjevi cvetovi na podlakti Studio Muscat

1-sakura-and-hello-kitty2-sakura-and-japanese-fan3-češnjev cvet-veja-japonski-simboli4-foot-cherry-blossom-japonski-simboli5-japonsko-češnjevo-drevo-in-deklica8-češnjev cvet-kanji-san-na-kolku9-japonska-češnja-cvet-tetovaža10-češnjevo-cvet-drevo na rami11-češnja-cvet-veja-ramena12-češnjev cvet na rami13-češnja-cvet-sova-ramena15-češnja-cvet-stran-tetovaža-ptica16-češnja-cvet-stran-tetovaža17-češnjevih cvetov ob strani19-češnjev cvet na hrbtu20-luna-češnja-cvet-drevo-hrbet21-japonsko-češnjevo-drevo-hrbet 22-češnjev cvet na hrbtu23-ptičja-češnja-cvet-drevo-hrbet25-češnja-cvet-drevo-noga-tetovaža26-češnja-cvet-drevo na nogi28-majhna-češnja-cvet-drevo-peš29-češnjevo-cvetno-drevesno stopalo30-češnjev cvet-peš31 češnjevih cvetov in traku32-češnja-cvet-veja-ptica33-japonsko-češnjev cvet34-češnjev cvet na roki35-japonsko-češnjevo-rame36-češnja-cvet-drevo-tetovaža-hrbet38-češnjev cvet in roka metulja39-japonsko-češnjev cvet40-naslikano-češnjevo-cvetni hrbet41-modra-sakura-vrat-tetovažaneverjetna tetovaža na hrbtu češnjev cvet-upanje-tetovažačešnja-cvet-vrat-tetovažasezona češenjčešnjevi cvetovi-kanji-orientalski ventilatorčešnjevi cvetovi-moj-levi-gleženjčešnjev cvet-tetovaža-na-ramiprikrivanje-tetovažapo meri-češnja-cvet-drevotatoo stopaljaponsko-češnjevo-cvetno drevojaponski-kanji-in-češnjevi cvetovinoga-češnja-cvet-tetovažatetovaža nognova tetovaža lepa tetovažatetovaža ramenskega rezilatetovaža na ramipreprosta-japonska-tetovaža1-češnja-cvet-veja600_54714-sova-na-češnji -600_43118-vrabec in češnjev cvet_594_46719-cerezos600_902110-zaceljeno 600_88611-brez naslova600_589112-češnja-na-nogi600_877113-češnjeve veje 600_867114-češnja-cvet-tetovaža-na-rebrih600_784115-češnja-cvet-drevo-in-črke-tattoo600_92916-češnje-cvetovi-sakura600_925 19-brez naslova600_450120-češnja-cvet600_79121-češnja-tetovaža600_400122-lepo-cvet-tetovaža-na-roki600_800123-češnja-cvet-tattoo600_427125-samo-močna-češnja-cvet-veja600_450126-začasne-tetovaže600_345127-češnjevi cvetovi600_642128-češnja-cvet-tattoo600_396129-moja-nova-tetovaža600_450130-češnja-cvet600_8911armtathrbtni delbeautitatvelikpticamodra bodytattoometuljposnetekjapenselegtattetovaža nogljubkolovelytatspodnji del hrbtaleponicetatsovaribtatramenasladkoedinstvenbeseda