150 najbolj realističnih tetovaž levov in njihov pomen

Iščete nekaj idej za tetovaže leva? Na pravem ste mestu! Ta zbirka neverjetnih tetovaž bo zagotovo dala navdih.

tetovaža leva na prsih

Simbolično predvsem moč in zaupanje, vendar z vrsto drugih pomenov in asociacij so tetovaže levov med najboljšimi izbirami za body art na temo živali.

V tem članku bomo raziskali pomen in pomen različnih vrst tetovaže leva.

Ne pozabite si ogledati naše galerije čudovitih tetovaž levov in nam spodaj sporočite svoje misli in komentarje!

29-lev-tetovaža

Pomen tetovaže leva

Levi so kljub temu, da so divja, huda in strašljiva bitja, na splošno zelo pozitivni simbolični pomeni v zgodovini in različnih kulturah.

Moč in pogum

Preprosto je razumeti, zakaj smo leve povezali z močjo. Z maso okoli 150 kg (330 funtov), ​​ki lahko teče pri visokih hitrostih (od 50 do 80 km / h, odvisno od koga vprašate), s strašljivimi kremplji in zobmi so te zveri med najmočnejšimi v živalskem svetu.

tetovaža leva na nadlakti

Levi se nimajo česa bati pred nobenim drugim plenilcem – svojega ozemlja ne delijo z ničemer, kar bi jih lahko lovilo. Sčasoma so zato postali simboli neustrašnosti in poguma.

Lion-Tattoo-Design-on-Rebs

To je eden od razlogov, zakaj levi so tako pogosto v heraldiki pomembnih družin, organizacij in držav.

Simbolizirajo nepopustljivo moč in nesporno vodstvo. Mnoge države so sprejele leve kot svoje nacionalne živali, da bi poudarile njihovo moč in moč.

lev na roki

Obstaja tudi povezava med levi in ​​plemstvom – deloma zaradi te razširjenosti teh živali v grbih plemiških družin, deloma pa zaradi pogoste fraze “kralj džungle”. (Pravzaprav levi v naravi ne živijo v džungli, ampak na afriških ravnicah … vendar se je rek obdržal, verjetno zaradi zgodovinskega nepoznavanja topografije celine.)

Levove tetovaže so torej lahko sklic na moč – pa naj bo to fizična moč, notranje zaupanje in pogum ali avtoriteta in vodstvo.

Lahko nam služijo kot opomnik moči, ki jo imamo, ali simbol zaupanja in ravnovesja, h kateremu stremimo. Levove tetovaže lahko simbolizirajo moč, pa tudi ambicijo, da postanejo močne.

tetovaža leva

Zaščita in varnost

Levi zaradi svoje moči in zaupanja nedvomno simbolizirajo zaščito. V to pojmovanje vpliva tudi dejstvo, da živijo in lovijo v skupinah, pri čemer posamezne živali podpirajo in branijo svojo levjo družino.

tetovaža leva na roki

Zlasti stari Grki so leve povezovali z zaščito. Levi so bili varovani mrtvih, prestolov, svetišč, palač in vrat. To je eden od razlogov, zakaj so kovinska vrata v obliki levjih glav tako priljubljena, vse do danes.

tetovaža leva

Levi v stari Grčiji so bili tudi zaščitniki doma in srca – najbolj osebni in najpomembnejši vidiki človekovega življenja.

Lev tetovažo lahko torej razumemo kot nekakšen zaščitni čar. Tetovaže trkalcev na vratih leve glave so pogosta izbira za izražanje tega posebnega pomena. Simbolizirajo zaščito našega osebnega prostora in našega notranjega jaza.

abstraktna tetovaža leva

V kitajski kulturi so levi predvsem mitska bitja (in ne prave živali) in simbolizirajo varnost in srečo. Veliki kipi levov, izklesani iz kamna, so pogost arhitekturni element zunaj vrat in vrat na Kitajskem. Nameščeni na obeh straneh vhoda so dobesedni čuvaji vrat, ki varujejo in varujejo.

tetovaža leva

Levove tetovaže s pomenom zaščite običajno predstavljajo moške leve, ki jih odlikujejo velike grive. Razlog za to je, da je v naravi, v ponos (skupine ali družine) levov, vloga samcev, da patruljirajo po ozemlju ter varujejo in ščitijo skupino.

kul lev tetovaža

Levove tetovaže s kitajsko temo v zvezi s kamnitimi levi varuhi dobijo značilen videz kipov. Tradicionalno bi to moral biti par levov – z levico na desni in moškim levom na levi, ki skupaj simbolizirata ravnovesje (in pojem jin in jang), pa tudi zaščito.

tetovaža leva

Družina in zvestoba

V svojem naravnem okolju so levi najbolj družabne živali med velikimi mačkami. Živijo v skupinah od 10 do 15, znanih kot ponos. Ponos običajno sestavljajo večinoma družinski člani – samice z mladiči (mladiči) in nekaj odraslih samcev.

lev na hrbtu

Skupine si skupaj prizadevajo ohraniti svoje ozemlje in dobro počutje. Samice skrbijo za mlade in večino lovijo (tudi do 90%), samci pa ščitijo ponos pred drugimi levi. Ko lovijo levice, to počnejo za ves ponos, ne zase – svoj plen delijo z vso družino.

Zaradi tega so levi simbol družine in zvestobe do drugih. Levove tetovaže lahko pomenijo pomen družine, vrednost resnice in zvestobe bližnjim ter pomen zaščite naših najdražjih.

Seveda “družine” tukaj ni treba razumeti v dobesednem smislu – lahko se nanaša na katero koli skupino ljudi, ki jih imamo radi in jim je mar, z družinskimi vezmi ali brez njih.

lev

Modrost

Morda so levi zaradi svojega tihega zaupanja in visokega položaja v živalskem kraljestvu včasih povezani z modrostjo.

Predvsem domorodci Američani so verjeli, da so levi simbol modrosti, plemenitosti in zaupanja. Indijanka ali indijski lev tetovaža pomeni vrednost modrosti in zaupanja v vaše resnice in prepričanja.

tetovaža leva

Običajen način združevanja indijanske simbolike z levom v oblikovanju tetovaže je upodobitev levje glave s tradicionalnim indijanskim pokrivalom iz perja, ki ga tradicionalno nosijo poglavarji klanov in bojevniki.

Ta oblika tetovaže pomeni modrost in moč – saj so pokrivalo nosili le najmočnejši in najmočnejši člani plemena.

tetovaža levje roke

Pomen tetovaže ženskega leva

Tatoo ženskega leva ima na splošno veliko enakih pomenov kot moški lev. Lahko je enako močan simbol moči, zaščite in zvestobe.

Moški levi so pogostejša izbira predvsem zaradi njihovega edinstvenega videza – med vsemi vrstami velikih mačk imajo samo levi samci značilno grivo.

Cute-Lion-Tattoo-Design-Za-Ženske na hrbtu

Kot simbol pa ima samica leva vrsto nadaljnjih pomenov, ki jih lev moški ne predstavlja nujno. Pomen tetovaže levice se vrti okoli pojmov ženske moči in poguma ter materinstva.

Levinja v tetovaži je močan simbol ženske neodvisnosti, modrosti in je hkrati zvest član skupine in samozadosten hkrati.

preprosta tetovaža leva

Modeli tetovaže lev

Levi so odlični predmeti za skoraj vsak slog in obliko tetovaže in jih je mogoče kombinirati z različnimi drugimi elementi, da obogatijo pomen in pomen dela.

Realistična tetovaža leva

3D lev tetovaže naj bi bile fotorealistične upodobitve živali. Previdno senčenje, bodisi v barvnem ali črnem črnilu, se uporablja za ustvarjanje iluzije realnosti in globine.

Realistične tetovaže leva bodo po potrebi precej velike, zato za enega od teh ne nameravajte označiti le majhnega prostora, na primer zapestja ali gležnja. Tatoo umetnik potrebuje razumno površino, da natančno prikaže podrobnosti, potrebne za dosego realistične iluzije.

Levja glava-tetovaža-na-Bicept

Ko se odločite za 3D levo tetovažo, je še posebej pomembno, da izberete pravega tetovatorja. S tem slogom lahko celo majhne netočnosti privedejo do tega, da se slika popači in izgubi svojo primarno kakovost – realizem.

Izberite profesionalnega umetnika, ki ima dokazljive izkušnje s tem slogom oblikovanja, da se prepričate, da ste zadovoljni s končnim rezultatom.

6-lev-tetovaža

Geometrijska tetovaža leva

Geometrijske tetovaže so v zadnjih nekaj letih postale priljubljene. Ohlapno temeljijo na ideji svete geometrije, to so modeli, sestavljeni večinoma iz tankih črt in pik, razporejenih v popolnoma simetričnem vzorcu in tvorijo geometrijske figure. Številke skupaj ustvarijo celotno podobo predmeta, v tem primeru leva.

Nastala tetovaža bo elegantna in minimalistična, ne da bi žrtvovala pomen leva kot simbola.

tetovaža leva

Dotwork lev tetovaža

Tudi dokaj nedaven trend so dotwork tetovaže slike, sestavljene iz vrste majhnih črnih pik. Tehnika temelji na pointilizem umetniški slog, čeprav se pri tetovažah barva običajno ne uporablja.

Vse pike so črne, z večjo koncentracijo v temnejših delih slike, da ustvarijo iluzijo senčenja in globine.

tetovaža leva

Tako kot pri 3D tetovažah bodo tudi za dobro upodobitev in za preprečitev, da bi se pike preveč zaletavale, potrebovali kar nekaj prostora.

Tetovaža leva v akvarelu

Slog akvarela, kot že ime pove, navdihuje videz akvarelnih slik. Svetlo obarvano črnilo se razmaže na način, ki posnema videz razvodnjene barve.

Barvita-lev-tetovaža-za-moške

Barvni madeži v akvarelnem slogu so pogosto kombinirani s trdnim črnim obrisom ali pa uporabljeni kot ozadje. Kot lahko pričakujete, ta slog ustvarja privlačno, živahno tetovažo.

Pri akvarelnih tetovažah leva je vključen abstraktni element, saj se barve, ki niso prisotne v levovem videzu, uporabljajo za oživitev tetovaže.

tetovaža leva

Tetovaža leva in cvetja

Rože so pogost dodatek k številnim tetovažnim tematikam. Lahko podčrtajo ali razširijo pomen leva, odvisno od izbranega cvetja.

Nekatere rože imajo dobro znane pomene. Na primer, bele vrtnice so znane kot simboli čistosti, rdeče vrtnice – ljubezen, marjetice simbolizirajo nedolžnost, lilije pa so povezane z ženskostjo in minljivostjo.

11374112_736177163177199_1082213942_n

Ujemanje tetovaže leva

Ker so levi simbol zvestobe in družine, so med drugim priljubljena izbira za ujemanje tetovaž za prijatelje, družino in pare.

Na splošno so modeli, ki so izbrani za ujemanje tetovaž, razmeroma majhni in preprosti, da zagotovijo, da so na koncu za vsako osebo videti popolnoma enako. Namesto velike 3D ujemajoče se tetovaže leva je najbolje razmisliti o majhni, minimalistični podobi, ki jo bo enostavno posnemati.

tetovaža črnega leva

Levi kot nacionalni simboli

Včasih je tetovaža leva lahko sklic na nacionalni ponos in pripadnost. Lev je nacionalna žival več držav, vključno z Albanijo, Belgijo, Bolgarijo, Anglijo, Etiopijo, Luksemburgom, Nizozemsko in Singapurjem.

Astrološke tetovaže leva

Astrološko znamenje Leo je upodobitev leva. Tetovaža leva se lahko sklicuje na horoskopski znak osebe, če meni, da je astrologija pomembna v njihovem življenju.

To je mogoče oblikovati v obliki tetovaže na neposreden način-s simbolom Leva Zodiaka-ali bolj posredno, s tetovažo na temo leva.

Lev je povezan z ognjem in soncem – kar je zanimivo, saj so levi večinoma nočna bitja.

tetovaža kraljevega leva

Tetovaže leva pop kulture

Tako kot so levi močno prisotni v različnih mitologijah, se njihov vpliv skozi popularno kulturo razteza na današnji čas.

Primeri levov v sodobni kulturi so Levji kralj, modri Aslan v seriji knjig in filmov Chronicles of Narnia ter lev, ki simbolizira pogum hiše Gryffindor v seriji Harry Potter.

Lev tetovaže so lahko sklicevanje na te in druge izmišljene like.

tetovaža leva

Lev tetovaže umestitev

Oblikovanje levjih tetovaž je lahko težko zmanjšati na najmanjše velikosti. Če razmišljate o tetoviranju leva na majhnem prostoru, na primer na vratu ali zapestju, pričakujte, da bo oblikovanje vključevalo manj podrobnosti kot velike tetovaže.

Za realistične tetovaže leva upoštevajte zlasti večja področja, kot so prsi, hrbet, rebra, stegno, tele ali trebuh. Levi poskrbijo tudi za odlične modele rokavov in pol rokavov. Če vaš dizajn vključuje le levjo glavo, se boste morda lahko izognili manjšim tetovažam.

Če ste že izbrali model za svojo tetovažo leva, vam bo kateri koli ugledni tetovator lahko svetoval o najboljši velikosti in postavitvi. Pomembno je biti razumen in zaupati njihovi presoji – če se model s preveč zapletenostmi preveč zmanjša, se verjetno ne bo preveč staral.

42-lev-tetovaža

Zaključne besede

Lev tetovaže so tako pomembne kot lepe. Sposobni izraziti vrsto vrednot in idej, ustvarjajo resnično osupljive tetovaže, ki bodo zagotovo pritegnile pozornost, z veliko možnosti za izvirnost.

Spodnja galerija vam bo dala veliko idej in navdiha za vašo lastno tetovažo leva. Sporočite nam, kateri so vam najbolj všeč v komentarjih!

11809837_441864546018683_1881542359_n (1)11374238_415013205351659_2008339845_ntetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža levatetovaža leva10731965_814494348670837_643648992_n11199405_1774226579470833_431516108_n11311602_1022626051103856_1078493555_n11326306_659819560785197_2105057080_n11327903_682736791871050_968171785_n

3D-rjoveč-lev-tetovaža na prsih 3D-Roaring-Lion-Tattoo-na-rokavu-za-moške 5-lev-tetovaža  13-lev-tetovaža 14-lev-tetovaža 20-Cool-lev-tetovaža-v-plemenskem slogu 22-lev-tetovaža 23-Majestic-Lion 24-African-theme-by-Tibor-Galiger 26-lev-tetovaža 27-lev-tetovaža  33-plemenski-lev-tetovaža 34-lev-bel-punjabi-pisanje-tetovaža   50-plemenski-lev-tetovaža Neverjetno oblikovanje tetovaže levo na prsih za moške Neverjetno-maorski-polinezijski-lev-tetovažni dizajn-na prsih avkjmg Črno-bela-Liong-tetovaža-s-Pioner-enota-zastava Barvno-prsni koš-lev-tetovaža-oblikovanje-za-moške Barvni lev-tetovaža na rami  Cool-Lion-Head-Tattoo-na-prsihPar-lev-boj-tetovaža-oblikovanje-na prsih  Girl-Lion-Tattoo-Design-na-stegnu  Zlato-barvno-lev-skrinja-tetovaža-oblikovanje Ideje za dobre tetovaže levje roke za moške Odlična tetovaža leva na hrbtu za moške oblikovanje tetovaže leva 3d 4  Lev-in-zvezda-tetovaža-oblikovanje-za-moške  Lion-Head-Tattoo-Design-on-Shoulder Lev-glava-tetovaža-za-dekle-na-hrbtu  Lev-glava-tetovaža-na-prsi-za-moške Lions-Tattoo-Design-with-Lion-Kid-For-Men Lev-tetovaža Lion-Tattoo-Design-For-Men-on-Leg  Lion-Tattoo-za-dekle-na-rokav Lev-tetovaža-za-ženske-na stegnu Lion-Tattoo-Ideje-na-stegnu Lev-tetovaža na rami  Rebra-Lion-Tattoo-Design-Za-Moške Roaring-Lion-Tattoo-na-prsih Tribal-Abstract-Lion-Tattoo-Design