150 najbolj srčkanih mačjih tetovažnih modelov in pomenov

Mačje tetovaže bi morale biti ena od vaših odločitev, ki jih morate upoštevati pri tetoviranju telesa. Zakaj je tako? Ali so te tetovaže res vredne? No, o tem, da je mačja umetnost vredna preizkusa body arta, ni dvoma, saj vam lahko da ekstremno estetiko, ki jo iščete, kar zadeva body art. Poleg tega so te tetovaže zelo pomembne, saj so povezane s številnimi kulturami po svetu. Ne glede na to, ali želite samo počastiti svojega ljubljenega mačjega hišnega ljubljenčka ali želite imeti tetovažo telesa, ki je povezana z vašo kulturo, je mačja tetovaža zagotovo popolna tema.

mačka (1)

Pomeni

Mačke so imele mesto spoštovanja v različnih kulturah po vsem svetu. Egipčani so menili, da so te živali boginja Lune in ubijajoča mačka v kulturi, ki je zahtevala smrtno kazen, takšno je bilo spoštovanje te živali. Rimljani so mačko častili kot simbol boginje Diane in jo povezovali z materinstvom in zaščito. V tej kulturi je veljalo, da udomačitev mačke pomeni, da bo v hiši veliko sreče in sreče. V nordijski tradiciji so mačko častili kot podaljšek Freyje, boginje elegance, milosti, plodnosti in zaščite. Zaradi te povezave mačke s temi božanskimi bitji je postala simbol ženske moči. Po drugi strani pa je bilo o tej ljubki živali videti nekaj negativnih prepričanj.

V srednjem veku so evropske države mačke povezovale s čarovništvom in poganstvom. Nekoč so celo govorili, da vas čaka slaba sreča, ko vam mačka prečka pot, a postopoma se je pokazalo, da v teh prijaznih mačkah ni nič hudega. Pravzaprav mačjo umetnost danes obravnavajo kot simbol zaščite. Trenutno mačke veljajo za svobodomiselne in neodvisne živali. Ljudje jih radi imajo za hišne ljubljenčke, ker jih zabavajo s svojimi igrivimi norcami in smešnimi dejanji. Simbolično so mačji hišni ljubljenčki povezani z različnimi pomeni, kot so lepota, skrivnost, čarovnija, svoboda, licenčnina, prikritost, vitalnost, sreča, intelekt, nagajivost, skrivnost, budnost, skrita moč, neodvisnost, ženska moč in potepuški duh. Obstaja tudi prepričanje, da imajo mačke moč prehajati med fizičnim svetom in duhovnimi sferami ter komunicirati s pokojnimi duhovi. Ženske imajo radi mačjo umetnost, ker so mačke simbol ženskosti, milosti in elegance. Hkrati pa je v njih nekaj skrivnostnega in nepredvidljivega, kar tem tetovažam dodaja novo raven mistike in fascinacije. Spodaj so besede, ki se uporabljajo za izražanje simbolike;

 • Zaščita
 • Inteligenca in intuicija
 • Eleganca in prefinjenost
 • Pozornost
 • Ženska moč
 • Sreča in blaginja
 • Skrivnosti in skrivnosti
 • Duhovnost in povezanost z božanskim
 • Povezava s posmrtnim življenjem

Pogledi slavnih osebnosti

Poleg velikega števila navadnih ljudi na svetu so mačje tetovaže očarale tudi srca in okuse številnih znanih osebnosti po vsem svetu. Večina teh osebnosti uspeva v zabavni in glasbeni industriji. Tu je nekaj imen teh znanih osebnosti:

 • Kesha -S pravim imenom Kesha Rose Sebert je Kesha zelo znan ameriški raper in kantavtor. Poleg tega je Kesha velika ljubiteljica mačjih hišnih ljubljenčkov, ki jo silijo k tetoviranju z obrazom mačke na levem palcu.
 • Katy Perry – Kdo mimogrede ne bi poznal Katy Perry? Je zelo znana v glasbeni in zabavni industriji v ZDA. Njena strast do mačjih živali jo je spodbudila k tetoviranju Hello Kitty na levi strani desnega srednjega prsta.
 • Miley Cyrus -Miley Cyrus je 23-letna ameriška igralka in pevka, ki je po vsem svetu zelo kontroverzna zaradi svojih golih slik na različnih spletnih mestih v družabnih medijih, pa tudi zaradi vpletenosti v uporabo marihuane. Njena umetnost je zelo edinstvena, ko gre za lokacijo. Nahaja se točno tam, na notranjem delu njene spodnje ustnice.
 • Jessica Jane Clement – Jessica Jane Clement je angleška televizijska voditeljica in igralka, ki ima na teletnem delu čudovito umetnost. Natančen dizajn je Maneki-neko ali japonska srečna mačka.

Mačke so že od začetka med najljubšimi hišnimi ljubljenčki človeštva, ker so ljubka, inteligentna in igriva bitja. Ker umetnost tetoviranja črpa navdih iz predmetov in bitij okoli nas, so tetovaže mačjih likov že dolgo priljubljene med modeli tetovaž. Mačke v prvi vrsti veljajo za ženska bitja, zaradi česar so dobra izbira tetovaž za ženske, vendar tudi moški radi nanesejo takšne tetovaže. Tako je pri teh mačjih prijateljih nekaj zelo privlačnega, zaradi česar so enako impresiven element tudi za umetnost tetoviranja.

Najboljši modeli mačjih tetovaž

Mačke so privlačna bitja, ki so lahko videti zelo srčkana in lepa v različnih modelih tetovaž. Njihove oči kažejo nedolžnost in tudi njihov očarljiv izraz. Lahko so narejeni v črni barvi, saj so črne mačke že dolgo povezane s folkloro in tesno povezane s skrivnostjo in vraževerjem. Takšne tetovaže so primerne za tiste, ki želijo prikazati skrivnosten in temen pomen. Po drugi strani pa imajo lahko tisti, ki iščejo srčkan dizajn, na svojem telesu narisane nedolžne mačke, po možnosti v svetlih in živahnih barvah in s poudarkom na nedolžnem pogledu v njenih očeh.

 • Mačje oko Art – Tetovaže z mačjim očesom predstavljajo vašo sposobnost videti stvari več kot to, kar so. Lahko analizirate situacijo in na vsako dejanje gledate kot na podaljšek nečesa večjega.
 • Mačja lobanja Art – Mačja tetovaža lobanje velja za bolj subtilen način, ki simbolizira vaše razumevanje in sprejemanje neizogibnega. V nekem smislu je to znak poguma, ker kaže, da se ne bojite soočiti s svojo smrtnostjo.
 • Tetovaže mačje šape – Odtisi tac predstavljajo čustveno ali duševno potovanje skozi težko obdobje. Tetovaže mačje šape predstavljajo blaginjo, srečo in napredek.
 • Črna mačka Art – Simboli ženskosti, skrivnosti in zadržane moči zaradi tesne povezanosti živali z neznanim in poganstva.
 • Plemenska mačja umetnost – Modeli plemenskih mačk so prav tako v modi, ker so v njih fascinantna kakovost, ki ji ne uspe nobena druga oblika oblikovanja tetovaž.

Osnovni element, na katerem je stres pri oblikovanju mačje umetnosti, so njegove oči, ki so videti nedolžne ali skrivnostne, odvisno od tega, kaj želi umetnik prikazati s tetovažo. Nekaterim se na telo narišejo samo mačje oči, spet drugim so za bolj realističen videz ljubše 3D mačje tetovaže. Risanke in animirane tetovaže mačje umetnosti so prav tako zelo priljubljene, zlasti med mladimi, saj pomenijo nedolžnost in igrivost. Najbolj priljubljene animirane mačke, ki so našle mesto v sodobnem oblikovanju tetovaž, so Tom, Sylvester in Garfield, če naštejemo le nekatere.

Lepota in simbolika mačje umetnosti sta odvisni od strokovnosti umetnika, ki je ustvaril tetovažo. Mojstrske poteze strokovnjaka za tetovaže lahko ustvarijo sijajen učinek z na videz preprostim videzom tetovaže, napačna poteza pa lahko povzroči napako za vse življenje. V bistvu šteje izraz v mačjem očesu, saj je to tisto, zaradi česar lahko mačka na dolgi rok izgleda nedolžna, skrivnostna ali nevarna. Zato, preden si natisnete tetovažo mačje umetnosti, poiščite nekoga z izkušnjami v takih tetovažah in ga prosite, naj pokaže nekaj njegovih prejšnjih del. Prav tako bi morali narediti nekaj raziskav o oblikovanju tetovaže na svoji ravni, saj boste za to porabili precej časa in denarja, poleg tega pa boste nosili precejšnjo stopnjo bolečine, da jo nanesete na telo.

mačka-tetovaža-nezakonita-izven zakona-umetniki-tetovaže-južna-koreja-5mačka-tetovaža-nezakonita-izven-tatu-umetniki-južna-koreja-6mačka-tetovaža-nezakonita-izven zakona-tetovaža-jug-koreja-11mačka-tetovaža-nezakonita-izven-tatu-umetniki-južna-koreja-7mačka-tetovaža-nezakonita-izven-tatu-umetniki-južna-koreja-9

Več o mačkah

Če razmišljate o tetoviranju mačje umetnosti, bi vas zagotovo zelo zanimalo, če bi najprej izvedeli več o mačkah. Znano je bilo, da so mačke Varuhi podzemlja v preteklosti. To je po starem Keltski ljudje. Preprosto zato, ker so te živali skrivnostne, tihe in stoične. V drugih svetovih je mačkam mogoče zaupati, ko gre za skrivnosti Podzemlja. Nikoli ne bi razkrili teh skrivnosti, dokler ne umrejo. Veljalo je, da so mačke prebivalci sveta keltskih mistikov. Poleg tega so jih Kelti opredelili kot zelo pametne, spretne in preudarne živali.

Na svetu obstaja več kultur, ki mačje živali povezujejo z različnimi boginjami v svetu mitologije. Tu je nekaj teh boginj, ki so z njimi povezane:

 • Diana – Diana je bila rimska boginja, ki je imela nalogo upravljati skrivno dejanje lova. Znana je bila kot rimska boginja narave in divjih živali. Ne samo to, Diana je bila znana tudi kot boginja lune.
 • Freyja – Freyja je bila pravzaprav nordijska boginja, ki je pri vlečenju vozička uporabljala mačje živali. Bila je nordijska boginja mnogih stvari, kot so dober okus, porod, užitek, lepota in ljubezen.
 • Bast – Bast je bila egipčanska boginja, ki je bila tudi nadzornica svete ženske, rituala, magije in poroda. Bila je tudi egipčanska boginja sonca. Značilnost, po kateri je bila znana, je bila, da je zelo zaščitila otroke na svoji zemlji.
 • Artemida – Artemida je bila znana kot grška boginja plodnosti in lova. V svojem času so jo prepoznali tudi kot boginjo lune, ki je imela nalogo varovati svetost narave.
 • Hekata – Če ne veste, je bila Hekata grška boginja, ki je imela nekaj opraviti s spreminjanjem oblike, prehodom, cikli, čarobnim znanjem in sveto žensko.

Če želite vedeti, je mačja tetovaža povezana s številnimi pomeni in simboliko. Če boste imeli takšno živalsko tetovažo, bi morali vedeti, da so njeni pomeni povezani s samoto, avtoriteto, svobodo, magijo, sencami, skrivnostjo, licenčnino, zaščito, skrito močjo, energijo boginje, tavajočim duhom, tovarištvom, pametjo, lepoto, prenova, vitalnost, igrivost, neodvisnost, budnost, skrivnostnost in še veliko več.

mačka-tetovaža-nezakonita-izven-tatu-umetniki-južna-koreja-4mačka-tetovaža-nezakonita-izven-tatu-umetniki-južna-koreja-8mačka-tetovaža-nezakonita-izven zakona-umetniki-tetovaže-južna-koreja-2AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-100AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-99AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-95AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-97AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-55AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-57

hammad

AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-62AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-61AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-56AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-60AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-59AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-58AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-63AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-64AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-67AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-68AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-69AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-74AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-73AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-72AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-71AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-70AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-75AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-76AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-77AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-78

Različni modeli za Cat Art

Seveda lahko za oblikovanje tetovaže mačk imate na voljo številne možnosti. Ti modeli vas bodo zagotovo navdušili, če želite, da jih imate vse. Vendar pa nikoli ne morete imeti vseh. Zato si morate vzeti čas, da se odločite, katera je res nekaj, kar vam lahko ustreza. Tu je nekaj modelov, ki so vredni vašega razmisleka:

 • Mačka lobanja Art – Kot že ime pove, ta posebna oblika vključuje podobo lobanje in mačke. Ko nosite takšno obliko, bo to pokazalo, da se ne bojite smrti. Z drugimi besedami, popolnoma se zavedate dejstva, da obstajajo stvari, ki jih ni mogoče preprečiti, in dober primer je vaša smrt.
 • Eye Cat Art – To je še ena vredna razmisleka o skupnem dizajnu, ki bi ga morda želeli imeti na svojem telesu. Ko imate to zasnovo, je enako, kot da drugim ljudem govorite, da imate širšo perspektivo, o kateri nikoli ne sodite, razen če ste že analizirali vsako posamezno situacijo, pa naj bo velika ali majhna.
 • Črna mačka Art – Ta zasnova naj bi imela močan odnos do poganstva. Če verjamete v poganstvo, bi bilo super, če bi takšno obliko nosili na svojem telesu. Takšna tetovaža bo simbolizirala tudi stvari, ki so povezane z zadržano močjo, skrivnostjo in ženskostjo.
 • Oblikovanje tetovaže mačje šape – Namesto, da bi za vašo tetovažo imeli popolno podobo mačke, oblikovanje tetovaže mačje šape očitno vključuje le mačjo šapo. Ta oblika je lahko vaša odlična možnost, če želite biti nenavadni. Edinstvenost te zasnove bo zagotovo očarala druge ljudi okoli vas, ko jo vidijo vgravirano na vašem telesu. Takšno oblikovanje bo dejansko simboliziralo vaše duševno ali čustveno potovanje, ki je resnično izzvalo vaše čustvene in duševne sposobnosti.
 • Plemenska mačja umetnost – To je eden tistih najbolj priljubljenih in najlepših modelov tetovaž, ki jih lahko imaš na telesu. Kot že ime pove, bo ta oblika vključevala podobo mačje živali ter čudovite in umetniške plemenske oblike, ki bodo zagotovo dopolnjevale podobo mačke.

Zaključne besede

Brez dvoma lahko mačje tetovaže služijo svojemu prvemu namenu na vašem telesu, zaradi česar je bolj čudovito. Kljub temu, če želite, da je vaša mačja umetnost zelo smiselna, je to seveda mogoče, saj je bilo o mačkah veliko zgodb, ki jih zagotovo ne poznate. Izberite le najboljši dizajn, ki ustreza vaši osebnosti.

AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-79AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-80AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-81AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-82AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-84AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-85AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-90AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-89AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-88AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-87AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-86AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-22AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-23AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-25AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-26AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-31AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-30AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-29AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-28AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-27 AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-24AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-32AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-33AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-34AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-35AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-36AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-42AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-41AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-39AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-38AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-37AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-46AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-52AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-51AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-50AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-47AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-45AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-44AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-43AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-48 AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-49AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-0AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-02AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-03AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-04AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-05AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-07AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-08AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-09AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-10AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-11AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-12AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-13AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-14AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-20AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-19AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-18AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-16AD-Minimalistic-Cat-Tattoos-151-mala-mačka-tetovaža-za ušesom 2-mačka-tetovažaTatoo 3-mačji vrat4-mala-mačka-vrat-tetovaža5-mačka-prst-tetovaža6-majhna-mačka-roka-tetovaža7-cat-back-tattoo8-mačka in luna-tetovaža9-mačka-prst-tetovaža10-mačka-pol-rokav-tetovaža11-akvarel-mačka-vrat-tetovaža12-mačka-tetovaža14-3D-mačka-tetovaža-peš15-3D-mačka-tetovaža16-mačka-in-vrtnica-tetovaža-peš17-cat-foot-tattoo18-mačka-tetovaža19-mačka-uho-tetovaža20-mačka-tetovaža21-mačka-tetovaža22-cheshire-mačka-tetovaža 23-mačka-tetovaža24-Vintage-Cat-Portrait-Tattoo-by-Jackie-Rabbit25-Blue-Eye-Cat-and-Bird-Tattoo-by-Jackie-Rabbit26-Povzetek-Kat27-frannie-mucka28-kitty-cat29-mačka-tetovaža30-mačka-in-vrtnica-tetovaža na roki31-mačka-tetovaža32-3D-mačka-tetovaža-na roki33-mačka-in-češnja-tetovaža34-cat-back-tattoo35-mačka-zapestje-tetovaža36-mačka-tetovaža37-mačka-tetovažaTatoo 38-cat-foot-tattoo39-mačka-tetovaža40-luna-in-mačka-tetovaže41-Black-cat-music-sign-tattoo-on-back42-Tribal-Cat-Tattoo-Designs-na hrbtu 44-Abstrakt-mačka-akvarel-tetovaža45-elegantna-mačka-akvarel-tetovaža-na-zgornjem delu hrbta-za dekleta46-mačka-tetovaža47-Cat-Tattoo-na-stegnu48-Cat-Tattoo-na-stegnu49-mačka-tetovaža50-mačka-tetovaža51-mačke-ljubezen-tetovaža52-Moon-Mačke-stegno-tetovaža54-mačka-podlaket-tetovaža55-mačka-tetovaža