150 največjih tetovaž in pomenov bojevnika

Čeprav so bile tetovaže bojevnika v preteklosti razmeroma nenavadna izbira, se je v zadnjem desetletju pojavil trend naraščajoče priljubljenosti v tej niši.

Beseda “bojevnik” se nanaša na posebej pogumnega ali izkušenega borca ​​ali vojaka in se na splošno pojavlja v kontekstu starih kultur, kot so Rimljani ali Kelti.

tetovaža japonskega bojevnika na hrbtu

Pomen tetovaže bojevnika

Tako kot pri vsaki tetovaži, bo vaš dizajn pomenil samo vi. Obstajajo pa nekatera skupna združenja in kulturni pomeni, povezani s podobo bojevnika.

Na splošno lahko tetovaža na temo bojevnika pomeni:

 • Pogum – diskurz o ideji bojevnika pogosto vključuje besede, kot sta “neustrašen” in “herojski”. Zamisel o bojevniku obdajajo predstave o neustrašnem premagovanju nasprotnikov in brez zadržkov soočanju z bitkami. Bojevniški vzorci lahko simbolizirajo vrednost poguma in služijo kot opomnik, da gremo skozi življenje brez strahu.

tetovaža bojevnika na prsih

 • Moč – telesna in duševna moč je ena ključnih opredeljujočih značilnosti bojevnika – navsezadnje so šli v boj, moč pa je bila atribut, ki je ključnega pomena za preživetje. V tem kontekstu je tetovaža na temo bojevnika opomnik na lastno notranjo moč in sposobnost premagovanja ovir.
 • Disciplina – zahvaljujoč združenju z vojaško službo in zahtevam strogega usposabljanja so bojevniki simbol discipline in reda.

tetovaža bojevnika na roki

 • Čast – za bojevnike v vseh kulturah je bila čast glavno vodilo. Bojevniške tetovaže torej simbolizirajo pravičnost, integriteto, zagovarjanje svojih vrednot in prepričanj ter željo, da bi naredili tisto, kar je moralno pravilno.

Vitezi – cenjeni bojevniki srednjeveške Evrope – so bili še posebej znani po močnem etičnem kodeksu, čast pa je bila za japonske samuraje največja vrednost.

Znana samurajska praksa seppukuja (ali hara-kirija) je bil obredni samomor z raztresenjem-ti vojaki bi se ubili, da bi s častjo umrli sami, namesto da bi jih ubili sovražniki.

Če je samuraj na nek način povzročil sramoto, je bil seppuku način, kako mu povrniti čast.

tetovaža rimskega bojevnika na roki

 • Moškost/ženskost – čeprav je bila podoba bojevnika zaradi tradicionalnega pogleda na vloge spolov običajno povezana z moškostjo, se ti stereotipi zdaj spreminjajo. Tetovaže v stilu bojevnika so lahko simbol feminizma in enakosti spolov. Dobro se je spomniti, da je bilo skozi zgodovino veliko bojevnic – med njimi tudi znane zgodovinske osebnosti, kot so Janeza Orleanka, the Birka ženska vikinška bojevnica, in keltska kraljica Boudica.

tetovaža bojevnika na podlakti

Kot lahko vidite, čeprav so bili bojevniki tesno povezani z nasiljem, vojnami in prelivanjem krvi, splošni kulturni pomen sploh ni negativen.

Bojevniki se zavzemajo za vrednote, vrline in lastnosti, ki veljajo za občudovanja vredne in pozitivne.

Poleg splošnih kulturnih pomenov za tetovaže v slogu bojevnika se mnogi ljudje za takšne modele odločajo iz osebnih razlogov – na primer kot simbol težkega časa v življenju, izzivov, ki so jih premagali, in metaforične bitke, ki so jih dobili.

vitez tetovaža

Modeli tetovaže bojevnika

“Bojevnik” je generični izraz, ki se nanaša na borce iz mnogih kultur z različnim videzom in opredelitvenimi lastnostmi. Za svojo obliko bojevnika razmislite o naslednjih možnostih:

 • Zasnova rimskega bojevnika – klasična podoba starodavnega bojevnika v zahodni kulturi je podoba rimskega vojaka. Stari Rim je slovel po svoji ogromni in skoraj nepremagljivi vojski ter številnih bitkah in vojnah. Rimljani so med prepoznavnimi čeladami, železnimi in usnjenimi oklepi ter golimi nogami med najbolj priljubljenimi izbirami za tetovaže bojevnikov. Pogosto so upodobljeni oboroženi z mečem in ščitom ali sulico.

tetovaža vitez na konju

 • Zasnova bojevnika samurajev – bojevniški razred, ki izvira iz starodavne in fevdalne Japonske, so za samuraje značilni zelo dodelani kostumi, čelade, ki pokrivajo celoten obraz, in oborožene s katano – tradicionalnim japonskim mečem.

Samuraji so bili višji razred bojevnikov na Japonskem – elitna kasta mojstrov borilnih veščin. Pripisovali so velik pomen duševni in duhovni moči ter telesnim sposobnostim, vadili meditacije in na njih so močno vplivale budistična in zen filozofija.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, je bila čast za samuraje izjemnega pomena – smrt je bila za starejše bojevnike boljša od sramote. Za več informacij o slogu in tehniki tetoviranja si oglejte naš namenski članek o japonskih tetovažah.

tetovaža samurajskega bojevnika

 • Oblikovanje keltskega bojevnika -Za keltske bojevnike je značilna minimalna uporaba oklepov-pogosto so upodobljeni z golimi prsmi-ritualne tetovaže in divji videz. Tipično orožje vključuje velike meče, sekire, kopja in zanke. Da bi še bolj poudarili keltsko tetovažo, se mnogi odločijo za oblikovanje drugih keltskih simbolov, kot je keltski vozel.
 • Dizajn bojevnika Viking –Vikinški bojevniki se odlikujejo po značilnem slogu oklepov in, v primeru moških bojevnikov, dolgih bradah. Pogosto upodobljeni z mečem in ščitom ali sekiro in ščitom, so Vikingi najpogosteje povezani z močjo, zaščito in magijo.
 • Zasnova indijanskega bojevnika – z golimi skrinjami, dolgimi lasmi in značilnim pernatim pokrivalom so indijanski bojevniki ponavadi upodobljeni na konju, oboroženi z lokom.
 • Priljubljena kultura in izmišljeni liki – v zadnjih letih je postala še posebej priljubljena uporaba slik likov iz iger in filmov kot modelov tetovaž. Primeri običajnih izbir so Spartanci iz filma ‘300’ in liki iz srednjeveških iger na temo fantazije, kot so Elder Scrolls, Dragon Age, God of War ali Assassins Creed.

Tehnika in slog tetovaž na temo bojevnika se razlikujeta glede na obliko in osebne želje. 3D tetovaže, narejene v realističnem slogu, bodisi v črni ali barvni barvi, so med najboljšimi izbirami.

barvita tetovaža bojevnika

Tetovaže simbol bojevnika

Za tetovaže bojevnika ni nujno, da imajo popolno podobo bojevnika – simbolične elemente je mogoče uporabiti za prenos istega pomena. Obstaja več značilnih elementov, ki jih je mogoče uporabiti samostojno pri oblikovanju za simbolično označevanje bojevnika, na primer:

 • Čelade in drugi oklepi – najpogostejša izbira med tovrstnimi oblikami je rimska čelada, verjetno zato, ker gre za eno najbolj priljubljenih možnosti in njeno estetsko simetrično obliko.
 • Orožje – meči, sekire, topuze, sulice, loki, ščiti … Ne glede na to, kakšno je vaše metaforično orožje, ga lahko uporabite v tetovaži za izražanje enakih vrednot in pomenov kot podoba bojevnika, na bolj subtilen način in kot enostavnejša, pogosto manjša tetovaža. Posebna vrsta in slog orožja lahko celo opredelita razred bojevnika – na primer katana očitno pomeni samuraj. Za podobne tetovaže si oglejte naš članek o tetovažah tolp.
 • Puščice – puščice so bogate s simboliko – toliko, da imamo cel članek o pomenu tetovaž s puščicami – med drugim lahko simbolizirajo bojevnika.

Simbolične tetovaže in ne popolne podobe bojevnikov so lahko dobra izbira za tiste, ki iščejo bolj diskretne oblike. Modeli bojevnikov so običajno zapleteni in razmeroma veliki, pogosto se pojavljajo kot rokav ali pokrivajo celoten hrbet osebe. Zgornji simboli se bodo medtem prilegali v veliko manjšo zasnovo.

Zaključne besede

Nekatere od teh vrst tetovaž so izbrane izključno zaradi svojih estetskih vrednot – izgledajo super, tako preprosto je to – medtem ko so druge prežete z osebnim pomenom ali pa so metaforične globine odvisne od kulturne simbolike bojevnika.

Z vrsto pozitivnih asociacij in veliko prostora za ustvarjanje edinstvenega dizajna so tetovaže bojevnika odlična izbira za majhne in velike projekte.

modeli tetovaže bojevnika podlaktimodeli tetovaž bojevnikabojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tattoo-designbojevnik-tattoo-designbojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modelibojevnik-tatoo-modeliviking-bojevnik-tattoo-modelijaponski-bojevnik-tattoo-modeli

absolutni japonski bojevnik

absolutni bojevnik

angel-bojevnik-tetovaža

chiangmai-bojevnik

kitajski-bojevnik-tetovaža

pisano-bojevnik-tetovaža

kul-špartanski bojevnik

helenska tetovaža

indijski bojevnik-tetovaža

moja bojevnica

lepa-bojevnica-tetovaža

zibajoči se bojevnik

rimski bojevnik

samurajski bojevnik-tetovaža

spartain-bojevnik-vojak

tetoviran-špartanski bojevnik

tetoviran bojevnik

tetovaža trojice-bojevnika

tzeentch-bojevnik

vestri-genua-canis

bojevnik-hrbet

bojevnik-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovaža

bojevniki-tetovažabojevniki-tetovaža