150 Neverjetni modeli in pomeni tetovaže neskončnosti

Oglejte si nekaj najbolj kul idej za tetovaže neskončnosti, ki smo jih kdaj videli! Preberite tudi, kaj simbol pomeni kot tetovažo.

neskončno sidro tetovaža

Simbol neskončnosti je v zadnjem desetletju postal nekaj sodobnega tetoviranja.

Priljubljenost z modnimi dodatki in nakitom je hitro postala eden najbolj prepoznavnih in razširjenih simbolov tudi pri oblikovanju tetovaž..

neskončno sidro za tetovažo

Eleganten v svoji preprostosti, bogat pomen in vsestranski v oblikovanju, simbol neskončnosti lahko naredi čudovito tetovažo za ženske in moške.

Preberite, če želite izvedeti več o zgodovini simbola, njegovih potencialnih pomenih in idejah, kako ga vključiti v resnično edinstveno lastno tetovažo..

In ne pozabite pogledati naše velike galerije neskončnih tetovaž!

neskončne tetovaže

Kaj je simbol neskončnosti?

Simbol neskončnosti, znan tudi kot lemniskat, se uporablja predvsem v matematiki in fiziki za sklicevanje na nekaj, kar nima konca.

Sam simbol je leta 1655 predstavil angleški matematik in duhovnik John Wallis.

Čeprav je simbol v uporabi že skoraj 500 let, koncept neskončnosti ali neskončnosti obstaja že dlje – od časov antike.

neskončna tetovaža

Prva oseba, za katero je bilo znano, da je pisala o ideji neskončnosti z znanstvenega vidika, je bil Arhimed – grški matematik, fizik, astronom in inženir, ki je živel pred več kot 2.300 leti.

Wallis torej ni izumil ideje o neskončnosti, ampak je zanjo izumil matematični simbol. Tako kot je “+” simbol za seštevanje in “=” pomeni “enako”, “∞” pomeni “neskončno”.

neskončna tetovaža kača

Ni jasno, kaj je navdihnilo Wallisovo zasnovo simbola – ki je videti kot številka 8 na njegovi strani. Razlaga je lahko preprosta: simbol je črta, ki se zvija sama in nima začetka ali konca, kar takoj pomeni večnost in neskončnost.

Nekateri viri trdijo, da je Wallis simbol temeljil na grški črki ω – majhni različici omege (Ω), zadnje črke grške abecede.

Druga teorija je, da se oblikovanje simbola nanaša na staro rimsko številko za 1.000 – CƆ, ki je bila včasih uporabljena za pomen ‘veliko’ in ne za označevanje določenega števila.

neskončna tetovaža stegna

Simbol neskončnosti v kulturi

Poleg tega, da je matematični simbol, ima neskončna zanka trdno mesto kot kulturni znak.

Čeprav ni neposredno vezan na nobeno posebno kulturo, je hkrati splošno prepoznaven in estetsko prijeten – zaradi česar je pogost element v umetnosti in grafičnem oblikovanju.

tetovaža neskončnih prstov

Zlasti tipografija in logotipi pogosto temeljijo na simbolu neskončnosti. Na primer, logotip za PlayStation Room je bil oblikovan tako, da je videti, kot da sta »o« na »sobi« simbol neskončnosti.

Ameriška učna platforma Coursera združuje “C” in “o” v svojem logotipu v simbol neskončnosti, v logotipu Fujitsu pa pike nad “j” in “I” tvorijo neskončnost.

Neskončnost je pomemben simbol tudi v sodobni mistiki. V tej niši se je povezal z ouroborosom – starodavno podobo kače, ki jedo svoj rep, ki simbolizira večnost in ponovno rojstvo.

tetovaža neskončnih stopal

Čeprav je bil prvotni ouroboros običajno okrogle oblike, je ouroboros v obliki osmerca v zadnjem času postal priljubljen simbol v kombinaciji dveh elementov (kača in oblika ‘8’), ki oba pomenita neskončnost.

Kljub temu pa je na področju sodobne mistike zanimivo omeniti, da se simbol neskončnosti pojavlja na mnogih kartah tarota Rider-Waite, na primer na Snagi in Čarovniku.

Krov Rider-Waite, znan po svoji globoki in zapleteni simboliki, je izšel leta 1910 in je eden najbolj priljubljenih tarot krovov po vsem svetu..

tetovaža neskončne besede

Pomen tetovaže neskončnosti

Čeprav je pomen neskončnost kot simbol preprost in splošno znan, lahko simbol neskončnosti kot tetovaža ima več različnih pomenov – za vsakega posameznika lahko pomeni različne stvari.

Ko se človek odloči za tetoviranje simbola neskončnosti, ima običajno v mislih nek globlji, osebni pomen – zakaj je ideja neskončnosti zanj pomembna in na kaj se nanaša.

Splošni primeri, kaj lahko pomeni tetovaža simbola večnosti, vključujejo:

 • Neskončna ljubezen – simbol neskončnosti se pogosto uporablja kot izjava o neskončni naklonjenosti do ljubljene osebe – tako v smislu, da traja večno in da je neomejen. Zaradi tega je simbol neskončnosti pogosto kombiniran z imeni v oblikovanju tetovaž in je tudi pogosta izbira za ujemanje tetovaž za pare.
 • Spomin na nekaj ali nekoga za vedno – neskončne tetovaže lahko služijo kot minimalistični opomnik ljudi ali dogodkov. Tetovaža z neskončno tematiko je lahko tudi obljuba, da se spomnite idej in konceptov – na primer pozitivno razmišljanje, verjameš vase ali ostaneš močan.
 • Neomejene možnosti – podobno kot zamisel, da je simbol neskončnosti opomnik, naj ostanemo pozitivni, ga lahko uporabimo tudi za izražanje pojma, da lahko počnemo vse, kar si zamislimo – navsezadnje živimo v svetu neskončnih možnosti!
 • Neskončnost v kozmičnem smislu – zamisel o neskončnosti vesolja je osrednjega pomena za filozofije in pristope osebnega življenja nekaterih ljudi. V tem kontekstu je simbol neskončnosti lahko opomnik na naše mesto v tem neskončnem kozmosu ali na dejstvo, da sta čas in prostor večna in neskončna, da se lahko zgodi vse.

neskončna tetovaža

Ena od številnih prednosti tetovaže s simbolom neskončnosti je, da boste njen pravi, osebni pomen poznali le vi in ​​tisti, s katerimi se odločite deliti.

Seveda – tako kot pri vseh tetovažah se nekateri odločijo za simbol neskončnosti zgolj zaradi njegove estetske vrednosti, toda za mnogimi je globlji pomen in zgodba za povedati.

Če želite s svojo neskončno tetovažo podati močnejšo izjavo ali izraziti določeno idejo, lahko simbol združite z drugimi elementi, na primer s pisanjem ali drugimi simboli, da poudarite, kaj vam pomeni.

neskončna tetovaža na hrbtu

Oblikovalske ideje

Simbol neskončnosti naredi odlično tetovažo – minimalistično in elegantno v svoji preprostosti.

Kot že omenjeno, pa deluje tudi zelo dobro, če ga kombiniramo z drugimi elementi v bolj zapleteno zasnovo z globljim ali jasnejšim pomenom. Priljubljeni modeli vključujejo:

 • Simbol neskončnosti z imenom – če je vaša neskončna tetovaža znak ljubezni do vaše druge polovice, razmislite o vključitvi njihovega imena v oblikovanje. Običajno bi bilo ime v eni vrstici obdelano v eno od zank simbola. Z nekaterimi imeni (odvisno od pisave, ki jo izberete, in črk v imenu) lahko vrstica ostane celo neprekinjena, kar naredi lepo tekoč dizajn. Rokopisne ali pisane pisave so tukaj najbolj priljubljena izbira, saj se zaobljene oblike vizualno dobro ujemajo z zankami simbola. Dodajanje imena poleg simbola ali pod njim je tudi možnost, ki jo je vredno razmisliti.
 • Simbol neskončnosti z napisi – “upanje”, “ljubezen”, “življenje” in “prijateljstvo” so vse priljubljene besede, ki jih je treba obdelati v črto simbola neskončnosti, na enak način bi bilo ime.
 • Simbol neskončnosti s citatom – če iščete daljši kos pisanja v svoji tetovaži, se lahko simbol neskončnosti pojavi poleg napisa ali pa se v bolj zapletenih oblikah obdela z črkami. Razmislite o logotipih, opisanih zgoraj, ki vključujejo simbol neskončnosti v stilizirane črke: dvojne ‘o’ lahko zamenjamo s simbolom neskončnosti, tako kot druge zaokrožene črke, kjer se pojavljajo drug poleg drugega (na primer ‘co’ ali ‘od’ ). Ta vrsta oblikovanja bo zahtevala, da vi ali vaš izbrani umetnik tetovaže postanete bolj ustvarjalni, zato bo morda potrebno nekaj truda, da bi našli način, kako simbol vnesti v zapis, ne da bi bilo besedilo nečitljivo ali neuravnoteženo, vendar je povsem mogoče.
 • Sidro neskončni modeli – verjetno boste videli precej teh, ko gledate slike tetovaž simbolov neskončnosti. Pri tej zasnovi je sidro običajno obdelano v črto neskončnosti in je običajno mišljeno kot simbol stabilnosti in moči.
 • Simbol neskončnosti z drugimi majhnimi simboli -simbol neskončnosti z majhnim, črtastim srčkom zraven je priljubljena izbira. Drug primer slojevitih simbolov je simbol neskončnosti, stiliziran tako, da je videti kot puščica (z utripanjem na eni strani in puščico na drugi). Zanimiva možnost sta tudi jin in jang – starodavni kitajski simbol, ki pomeni dve navidez nasprotujoči si si, ki se medsebojno dopolnjujeta in komplimentirata. Puščice, srca in drugi simboli imajo seveda svoj pomen, zato z njihovo kombinacijo s simbolom neskončnosti ustvarite povsem novo plast pomena za oba.
 • Kombinacije križa in neskončnosti – simbol neskončnosti je pogosto v kombinaciji s preprosto podobo križa za označevanje večne ali neskončne vere v versko prepričanje.
 • Ujemanje neskončnih modelov – simbol neskončnosti je pogosta izbira za ujemanje tetovaž za pare, prijatelje in družinske člane. Preprosto je razumeti, zakaj – ujemajoče se tetovaže ponavadi simbolizirajo večno ljubezen in naklonjenost, zato je komaj kaj bolj primernega oblikovanja kot simbol neskončnosti. Poleg tega je standardni simbol neskončnosti zelo preprost, kar pomeni, da lahko izgleda popolnoma enako za vsako osebo – nekaj, kar morda ni mogoče doseči z bolj zapletenimi ali večjimi oblikami.
 • Simbol dvojne neskončnosti – zanimiva različica pri oblikovanju osnovnega simbola neskončnosti je uporaba dveh med seboj povezanih simbolov neskončnosti. Posledica tega je zapletena tetovaža, na prvi pogled manj očitna. Ti modeli pogosto predstavljajo dve duši, ki sta skupaj za vedno.
 • Simbol neskončnosti Ouroboros – kot smo že videli, je simbol neskončnosti vezan na ouroboros – kača, ki jedo svoj rep in nima pravega začetka ali konca. Tetovaža ouroborosa v obliki neskončnosti bo bolj podrobna in privlačna kot navaden simbol neskončnosti.
 • Simbol neskončnosti s pticami – ptice so med najbolj priljubljenimi elementi za tetoviranje. Nagibajo se k svobodi in perspektivi, zato združevanje podob ptic s simbolom neskončnosti nosi jasen pomen neskončne svobode in noče biti omejena ali omejena. Tovrstno oblikovanje je lahko videti še posebej odlično s pticami v polni barvi in ​​s simbolom neskončnosti v črni barvi, kar omogoča, da dva elementa ostaneta ločena in jasno vidna v resnici.
 • Barvni simbol neskončnosti – ne pozabite, da ni nujno, da je vaša neskončna tetovaža vsa črna! Obstaja veliko zanimivih in čudovitih primerov tetovažnih modelov, ki združujejo simbol neskončnosti z barvnimi madeži-običajno kot ozadje. Ta vrsta oblikovanja je lahko videti tako v bolj tradicionalni estetiki kot kot tetovaža v akvarelnem slogu.

neskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaže

neskončna tetovaža (10)neskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaženeskončne tetovaže

Neskončne umestitve tetovaže

Zaradi preprostosti samega simbola se lahko tetovaža v neskončnem slogu zmanjša na resnično majhne velikosti – celo manj kot centimeter.

Zaradi tega je idealna izbira oblikovanja za umestitve, ki so morda premajhne za druge tetovaže – na primer stran prsta ali ušesna mečica.

Tako je lahko oblika neskončnega simbola popolna možnost za vašo prvo tetovažo, še posebej, če ste nekoliko zaskrbljeni zaradi procesa tetoviranja (in bolečine!).

Preprosti modeli bodo najbolje delovali na manjših področjih na splošno – na primer na zapestju, stopalu ali hrbtu. Če zasnova zahteva več prostora, bi lahko prsi, boki, noge ali spodnji del trebuha delovali zelo dobro.

Na rokah lahko simbol neskončnosti oblikujete v rokav ali pol rokav, če ste pripravljeni na takšno zavezo!

Kot vedno bodo največji ali najbolj zapleteni modeli zahtevali velik, razmeroma raven prostor, ki ga najprimerneje zagotavlja vaš hrbet ali stegno.

Potem ne pozabite, da vam izbrana oblika ne pokriva celotnega območja, kjer bo nameščena.

Na primer, majhni modeli, nameščeni na roki – na primer tik nad komolcem – so lahko videti odlično. Večina tetovatorjev danes dela iz šablon in z veseljem bo šablono postavilo na več področij telesa, da boste lahko videli, kako bi tetovaža izgledala na različnih mestih.

Zaključne besede

Verjetno najboljša stvar pri uporabi simbola neskončnosti v vaši tetovaži je, da je zelo vsestranski in ga je mogoče uporabiti v skoraj vseh slikah in slogih tetovaže, od akvarela do plemenskega in v kombinaciji s skoraj vsakim predmetom ali simbolom za nadaljnjo plast pomena.

Vse je v tem, kaj vam bo pomenila vaša tetovaža! Medtem ko razmišljate o vprašanjih večnosti in neskončnosti, si oglejte spodnjo galerijo za nekaj čudovitega navdiha.

1-sidro-neskončnost-tetovaža

2-pero-neskončnost-tetovaža

3-neskončna-tetovaža

4-neskončna-tetovaža

5-sanjske-neskončne-tetovaže

6-i-love-you-to-the-moon-and-back-infinity-tattoo

7-Infinity-Tattoo-Designs

8-lepa-srce-neskončnost-tetovaža

9-Infinity-smbol-Tattoo

10-Infinity-Heart-Tattoo-peš

11-Kids-names-and-favorite-verse-infinity-tattoo

12-Infinity-tattoo-na vratu

13-neskončna-tetovaža

14-Neskončnost na prstu

16-neskončna-tetovaža

17-dvesto-trideset

18-simbol neskončnosti

19-neskončna-tetovaža

20-neskončna-tetovaža

21-Jutri bo-bolje

22-neskončna-tetovaža

23-Strength-Infinity-Symbol-Tattoo-Deisgn-by-Denise-A.-Wells24-pepel-neskončnost25-lotus-love-infinity-tattoo26-Cute-small-infinity-tattoo-za-dekleta27-ljubezen-neskončnost-tetovaže28-krščansko-neskončna-tetovaža29-Minnie-neskončnost-tetovaža30-Infinity-tattoo-na-zapestju32-neskončna-družina-za vedno-tetovažaSidro-neskončnost-tetovaža-na vratuPtice-in-ljubezen-neskončnost-tatoo-simboliPtice-neskončnost-tetovaža-znak-na-hrbtuČrna-neskončna-ljubezen-tetovaža-na-gležnjuModra-ljubezen-neskončnost-tetovaža-za-dekletaSimboli tetovaže navzkrižne vere in neskončnostiDružina-neskončnost-tetovaža-za-dekleta

Tetovaža s prstom-neskončnost

Infinity-arm-tattoo-simbol

Infinity-couple-tattoo-simboli

Tetovaže simbol neskončnosti-stopalaNeskončnost-srce-in-družina-simbol-tetovažeInfinity-Koi-fish-tattoo-simboliInfinity-loop-heart-tattoo-simboliInfinity-love-tattoo-simbol-za-dekletaTetovaže znaki neskončnosti-znaki ljubezniZnaki neskončnosti-z-ljubeznijo-tetovažeNeskončnost-simboli-pero-tetovažaInfinity-tattoo-na vratuLjubezen-neskončnost-tatu-simbol-simbolLjubezen-neskončnost-tetovažaLjubi-sebe-neskončnost-tetovažo-za-dekletaUjemanje-prst-neskončnost-tatoo-znakiCitati-in-ptica-neskončnost-simboli-tetovažeSimbol preproste-neskončnosti-tetovažeMoč-neskončnost-tetovaža

Simboli za tetovaže drobnih prstov-neskončnosti

Bela-neskončnost-tetovaža-na zapestju

Zapestje-neskončnost-simbol-tetovaže