150 neverjetnih modelov in pomenov tetovaže kač

Iščete nekaj idej za tetoviranje kač? Preberite, če si želite ogledati nekaj najboljših modelov, s katerimi smo se srečali.

tetovaža kače mornarja jerryja

Kača je eden najstarejših in najbolj zapletenih simbolov, njen pomen pa je poln nasprotij, dvoumnosti in dvojnosti.

Tetovaže na temo kače, tako kot žival, ki jo predstavljajo, imajo lahko celo vrsto na videz nasprotujočih si pomenov.

tetovaža kače in bodala

V tem članku bomo raziskali različne pomene kače v umetnosti tetoviranja, pa tudi nekaj najbolj priljubljenih modelov tetovaže kač.

Najprej najprej: kaj pomeni oblikovanje na temo kač?

snake-tattoo-designs-2

Pomen kačjih tetovaž

Dandanes je za večino ljudi – zlasti na zahodu – kača simbol hudiča, laži in prevare ter manipulacije. “Kača” je slabšalni izraz z negativnimi posledicami.

Razmislite na primer o tem, kako je nekoga označiti za “kačo v travi” enako, če ga označite za zahrbtnega in lažnega.

kača na rebrih

Vendar to ni bilo vedno tako. Kače so močni simboli z dolgo zgodovino, ki predstavljajo predvsem pozitivne ideje in koncepte.

Ta negativna konotacija se je pojavila šele, ko je krščanska Biblija uporabljala kačo kot manifestacijo hudiča in na žalost za naše luskaste, serpentine prijatelje.

mosher-kača-tetovaža

Ponovno rojstvo

Preden so bile krščanske tradicije in mitologija učinkovito obrekovane, so bile kače v številnih kulturah in tradicijah simbol predvsem ponovnega rojstva.

Ta povezava je verjetno povezana s kačjo navado, da opusti kožo. To je proces, pri katerem kače učinkovito zdrsnejo iz svoje stare kože in jo pustijo v enem kosu.

Namen tega vedenja je omogočiti nadaljnjo rast in odstraniti parazite.

tetovaža kače mornarja jerryja na roki

To je povsem običajen proces, toda ljudem pred tisočletji se je to vsaj moralo zdeti čarobno. Zato so kače že dolgo veljale za simbole življenja, smrti in ponovnega rojstva.

Tetovaža v kačjem slogu lahko tako pomeni ponovno rojstvo – na primer označuje močno preobrazbo ali ključno točko v življenju. Lahko izrazi tudi prepričanje, da sta življenje in smrt del istega cikla.

Z okultnega vidika so kače močni alkimistični simboli, povezani s živim srebrom – in zato s psihičnimi življenjskimi silami življenja, umiranja in ponovnega rojstva..

tetovaža kačje kobre

Dizajn kačje tetovaže, ki je najpogosteje izbran za prikaz pomena ponovnega rojstva, je Ouroboros.

Ouroboros je starodavni simbol, okrogle oblike, sestavljen iz kače, ki grize svoj rep.

Različice te zasnove vključujejo različico v obliki črke 8, ki se nanaša na simbol neskončnosti, in dve kači, od katerih vsaka grize rep drugemu.

kača-tetovaža-10

Zdravljenje

Kača je simbol zdravja, zlasti procesa zdravljenja. Ta povezava verjetno izvira iz starogrške mitologije – kjer je bil bog medicine Asclepius tesno povezan s kačami.

Legenda pravi, da je bil Asclepius prijazen do kače – in kače do starih Grkov so veljale za sveto in so imele nenavadno modrost. V zameno je kača lizala Asklepijeva ušesa in ga naučila skrivnega znanja o medicini.

tetovaža kačje roke

Asklepijeva palica je simbol, ki se še danes pogosto uporablja v emblemih zdravstvenih organizacij. Ima obliko palice, okoli katere je ovita ena sama kača. To je ena najbolj jasnih odločitev za oblikovanje kač, ki naj bi simboliziralo zdravljenje in dobro počutje.

Pomembno je, da Asklepijeve palice ne smemo zamenjati z kaducej, kljub podobnim pojavom.

Kaducej je simbol osebja z dvema kačama in parom kril – povezan je z grškim bogom Hermesom, ki predstavlja trgovino in trgovino (pogosto pa jo pomotoma uporabljajo medicinske organizacije …).

kača-tetovaža-21

Zaščita

V mnogih kulturah so kače simbol zaščite. Mitološko so veljali za varuhe templjev, vrat in zakladov.

Razlog za to je, da bo večina kač, ko jim grozi, branila svoja tla in ne umikala.

Kobre so najpogostejša izbira za tetovaže kač varuh, saj njihov dvignjen položaj in razprostrta “kapuca” najbolj močno nakazujejo samozavestno obrambno držo.

Prednja noga-kača-tetovaža

Hudič

V zgodbi o Adamu in Evi v Svetem pismu je kača, ki Evo prepriča, da kljubuje božjim ukazom.

Ta omemba je glavni razlog za negativne konotacije s kačami, ki jih imamo danes – čeprav seveda tudi dejstvo, da lahko veliko kač ubije osebo z enim samim ugrizom, ni brez pomena.

tetovaža kače

Odkar utelešajo hudiča v Svetem pismu, so bile kače povezane z zlimi silami, maščevalnostjo, maščevalnostjo in okultnim – v negativnem smislu.

Oblikovanje na temo kače je torej lahko sklic na te novejše simbolične pomene. Lahko pomeni nevarnost ali nakazuje, da se uporabnik ne boji kljubovati pravilom prevladujočih ideologij.

kača na roki

Priljubljene tetovaže kač

Kače so precej vsestranski simboli, ki omogočajo enako vsestranske elemente tetovaže – lahko postanejo odlična tema za skoraj vsak slog tetovaže.

Pri oblikovanju kačje karoserije je veliko prostora za resnično ustvarjalnost. Kljub temu je dobro, da se seznanite z obstoječimi trendi in motivi.

Tetovaža japonske kače

Kače so pogosto prikazane kot glavne teme ali dodatni elementi v tetovažah v japonskem slogu. To so zapleteni, barviti modeli, ki se zelo razlikujejo po slogu in videzu. Ustvarjajo velike tetovaže, običajno s polnim hrbtom ali rokavi.

V japonski kulturi imajo kače pozitiven pomen – simbolizirajo dobro zdravje, regeneracijo, modrost in zaščito.

snake-tattoo-designs-7

Oglejte si ta članek, če želite izvedeti več o japonskih tetovažah in si oglejte nekaj osupljivih primerov.

Tetovaže lobanje in kače

Prava klasika. Simbolično se ta oblika nanaša na povezavo med kačami in idejo ponovnega rojstva ter ciklom življenja in smrti.

Lobanja (običajno človeška lobanja v tetovažah) se običajno razume kot smrt, v širšem smislu pa je bolj simbol smrtnosti in ne samega konca.

Za to zasnovo obstaja več slogovnih možnosti, od katerih je danes najbolj priljubljena 3D tetovaža. Ta tehnika vključuje uporabo natančnega senčenja in nekaj trdih črt za dosego iluzije fotorealizma v tetovaži.

12

Se pravi, tradicionalni slog ali samo orisovski slog sta tudi popolnoma izvedljivi možnosti.

Tetovaže vrtnic in kač

Vrtnice, zlasti rdeče, so simbol ljubezni in strasti. V času po Svetem pismu imajo kače pomen spodbude k grehu. Ta dva elementa lahko skupaj razumemo kot kombiniran simbol skušnjave.

Rdeča vrtnica s črno kačo, nasprotno, je najbolj priljubljena izbira za to zasnovo, poleg popolnoma črne oblike. Ponovno je običajno prisotna določena stopnja realizma, da bi bila tetovaža bolj izrazita in temnejša, bolj gotskega tona.

kača-tatoo-modeli-23

Tetovaža kače in jabolka bo tudi sklic na skušnjavo in greh in bo verjetno v podobni barvni shemi (rdeče jabolko, črna/temna kača).

tetovaža kače (2)

Tetovaže s kačami na traku

Tetovaža tanke kače, ki se, kot zapestnica, ovije okoli roke ali zapestja, je ena bolj zapletenih tatujev na traku na zapestju.

Tetovaže te vrste so običajno precej majhne, ​​pri čemer se kača enkrat ali dvakrat zvije okoli roke. Z eno samo tuljavo lahko kača grize lasten rep – ustvari tetovažo na roki Ouroboros.

Velike, debele kače, ovite okoli roke, bodo zahtevale več prostora in verjetno bodo imele bolj rokav ali pol rokav kot trak.

tetovaža kače

Kač grize ročno tetovažo (stiskanje kače)

Ta zasnova vključuje kačjo glavo z očmi, potopljenimi v človeško roko. Nastala slika je videti kot zvita različica rokovanja – in na nek način tudi je.

Zasnova izvira iz mornarske tetovaže pri rokovanju-priljubljena med pomorščaki od poznih 1800-ih in naj bi predstavljala prijateljstvo, zvestobo in mir.

Tatu rokovanja s kačo je ironičen zasuk tega motiva in ima nasproten pomen. Na splošno to pomeni, da nikomur ni mogoče zaupati in vsak se lahko na koncu izkaže za izdajalca.

Rezultat slike za tetovažo roke, ki grize kačo

Tovrstno oblikovanje je običajno izvedeno v tradicionalnem slogu s črnimi obrisi in večinoma trdnimi barvami polnila.

To je slog, v katerem so bile narejene prvotne tetovaže z rokovanjem, zato je smiselno, da preoblikovana različica sledi isti estetiki.

Tetovaža kače in bodala ima lahko podoben pomen – bodala so pogosto simbol izdaje (“zabodena v hrbet”).

tetovaža cobra na prsih

Tetovaže s kačjo glavo

Odločitev, da bo v tetovažo vključena samo glava kače, je izključno slogovna izbira – pomen in simbolika kačje glave ostajata enaka kot pri celotni kači.

Ko namenjate le majhno količino prostora kačji zasnovi – na primer hrbtu vratu ali zapestju – je morda boljša izbira, da si tetovirate samo kačjo glavo. To umetniku omogoča, da vključi več podrobnosti, kot so kačje oči in očesi.

Tatu, čeprav je precej majhen, bo še vedno zelo vpadljiv – instinktivno smo programirani, da nas vznemirja kar koli z luskami in velikimi očesi, zato bo ta oblika zagotovo dobila reakcijo!

tetovaža kačje glave

Zaključne besede

Telo kače na temo kače ima lahko na stotine različnih pomenov in neskončno veliko videza.

Od tradicionalnih do gotskih in realističnih modelov kačjih tetovaž v katerem koli slogu bodo zagotovo videti vpadljivo in privlačno, še posebej v kombinaciji z drugimi elementi za kontrast in dodaten pomen.

Spodnja galerija je polna čudovitih idej o kačah, ki bodo navdihnile vaš naslednji dizajn. Ko izberete najljubšo, nam pustite komentar spodaj!

tetovaža kačetetovaža kačetetovaža kače

tetovaža kače (2)tetovaža kače (1)tetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kače (3)tetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kačetetovaža kače (1)

snake-scroll-tattookačja tetovažakača-tetovaža-1kača-tetovaža-3kača-tetovaža-4kača-tetovaža-9kača-tetovaža-8kača-tetovaža-7kača-tetovaža-6kača-tetovaža-5kača-tetovaža-11kača-tetovaža-12kača-tetovaža-13kača-tetovaža-14kača-tetovaža-19kača-tetovaža-18kača-tetovaža-17kača-tetovaža-16kača-tetovaža-15
kača-tetovaža-20kača-tetovaža-28 (1)kača-tetovaža-211Snake-Tattoo-by-Artwork-Upornikikača-tetovaže-3kača-tetovaže-2kača-tetovaže-1kačje tetovažekača-tetovaža-na-vratu2131noro-kača-tetovažaprikrivanje-kača-tetovažakobra-kača-tetovažaAwesome-kača-rokavi-by-Ten-Ten-Tattookul-plemenske-kačje tetovažeCrowing-kača-tattootemno-ropotulja-kača-tetovaža
jedo-kača-tetovažanoga-kača-tetovažamalo-rdeče-kača-tetovažatetovaža leva rama-kačakitara-kača-vrtnica-tetovažatetovaža zelene kačetetovaža z roko na rokiMaska-in-kača-umetnik-unknwonropotulja-kača-tetovažarebro-sanke-tetovažadesna roka-kača-tetovažaripped-kača-tattooskin-rip-sake-headtetovaža kače in lobanjekačja brazgotinasnake-tattoo-designs-1snake-tattoo-designs-1
snake-tattoo-designs-3snake-tattoo-designs-4snake-tattoo-designs-5snake-tattoo-designs-6snake-tattoo-designs-8snake-tattoo-designs-9snake-tattoo-designs-10snake-tattoo-designs-11snake-tattoo-designs-12snake-tattoo-designs-13DIGITALNA KAMERA MINOLTAsnake-tattoo-designs-16??????????????????????snake-tattoo-designs-19snake-tattoo-designs-22
kača-tatoo-modeli-24snake-tattoo-designs-26snake-tattoo-designs-27snake-tattoo-designs-29snake-tattoo-designs-30snake-tattoo-designs-31snake-tattoo-designs-21

“>