150 očarljivih tetovaž poročnih prstanov

Tetovaže za zaroko in poročni prstan so že dolgo izvedljiva alternativa tradicionalnemu nakitu, priljubljenost pa se je v zadnjem desetletju povečala.

S široko paleto modelov na izbiro in možnostjo, da so vaši tetovirani prstani edinstveni, so tetovaže poročnih prstanov odlična ideja, če iščete izjemen način, da pokažete svojo zavezanost drug drugemu.

poročni prstan-tetovaža (2)

Tetovaže za poročne prstane prednosti in slabosti

Tako kot pri vseh drugih vrstah tetovaž tudi pri odločitvi za tetoviranje poročnega ali zaročnega prstana je treba skrbno pretehtati.

Sestavili smo seznam prednosti in slabosti, ki vam bodo pomagale na poti do premišljene odločitve.

Prednosti:

 • Tako kot tradicionalni poročni prstan bo tetovaža stalni opomnik vašega odnosa
 • Vsaka tetovaža je neke vrste zaveza. Ker poročni prstani že simbolizirajo vašo zavezanost drug drugemu, bo njihovo napihovanje poudarilo pomen vašega odnosa.Tetovaža poročnega prstana
 • Za razliko od nakita, tetovaže ne morete izgubiti ali izgubiti.
 • Tetovaže so bolj dostopna možnost kot tradicionalni nakit. Povprečni stroški zaročnega prstana v ZDA znašajo okoli 5000 USD, povprečni stroški poročnih zapestnic pa se gibljejo od 560 do 1400 USD. Medtem pa tetovaža z obročem v povprečju stane nekje med 50 in 300 USD. Natančna cena je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s kompleksnostjo zasnove in urno postavko, ki jo zaračuna vaš izbrani umetnik. Izredno zapleteni modeli bodo potrebovali dlje časa za tetoviranje, in če izberete umetnika, katerega stopnje so zelo visoke, bi lahko na koncu plačali več. Kljub temu je bistvo, da bo celo najslabši scenarij cene tetovaže z obročem cenejši od povprečnih stroškov dejanskega prstana.
 • Če imate tetovaže po meri, bodo za vas edinstvene. Enako ne velja za tradicionalne poročne prstane (razen če ste milijonar).Tetovaža poročnega prstana

Slabosti:

 • Nihče ne želi razmišljati o tem tik pred poroko, vendar vse poroke ne trajajo večno, odstranjevanje tetovaže pa je drag, dolg in boleč postopek.
 • Ker so položene na vaš prst – območje, ki je nenehno izpostavljeno soncu in zunanjim vplivom, toploti in mrazu, vodi, pogostemu pranju in drgnjenju ter praskam in poškodbam – se je treba v rednih časovnih presledkih dotikati prstanastih tetovaž, da preprečite popačenje ali zbledi. So majhni modeli, ki neizogibno vključujejo veliko zapletenih podrobnosti, zato je vzdrževanje in popravki še posebej pomembni.Tetovaža poročnega prstana

Ravni bolečine

Poleg zgornjih prednosti in slabosti morate upoštevati še nekaj drugih stvari, ko se odločate za tetoviranje prstanov.

Bolečina se pogosto pojavlja v zvezi s prstanastimi tetovažami in ne brez razloga. Prsti so zelo občutljiva področja telesa in ni mišic in skoraj nobene maščobe, ki bi absorbirale bolečino.

Natančne stopnje bolečine se razlikujejo od osebe do osebe, odvisno od posamezne tolerance.

poročni prstan-tetovaža (1)

Oblikovanje, ki ga izberete, bo vplivalo tudi na količino bolečine, ki jo boste verjetno občutili. Enostavne oblike bo tetoviranje veliko hitrejše – ne bo škodilo manj, vendar bo bolelo krajši čas.

Večji, bolj zapleteni in zapleteni obroči, zlasti tisti, ki vključujejo barvo, bodo težji test za vašo toleranco do bolečine.

Vsekakor bodo tudi najbolj zapleteni modeli še vedno razmeroma majhni in bi morali biti za večino ljudi popolnoma znosni.

Načrtovanje tetovaže za poročni prstan

Druga stvar, ki bi jo morali imeti v mislih, je, da bo potrebno nekaj načrtovanja.

Verjetno boste želeli, da bodo vaše tetovaže narejene in videti odlično na vaš poročni dan.

Za pravilen čas bosta ključni dve stvari: vnaprej rezervirajte termin za tetovažo in pustite približno dva tedna, da se tetovaže zacelijo.

poročni prstan-tetovaža (5)

Kar zadeva dogovor o sestanku, ne pozabite, da so nekateri tatoo studii morda rezervirani za nekaj tednov vnaprej.

Odvisno od studia in umetnika sta včasih potrebna tudi dva sestanka – prvi, ki govori o podrobnostih oblikovanja, in drugi, da naredi tetovažo.

Da se izognete kompromisom pri izvajalcu, ki ga izberete, je najbolje, da z njimi stopite v stik vnaprej.

Morda vas bo zamikalo, da bi tetovaže naredili na poročni dan ali dan prej. Ne pozabite, da se tetovaža zaceli dva do tri tedne (vsaj na površini in ob predpostavki, da ni okužbe).

Tetovaža med tem postopkom ne bo videti najbolje – koža bo pordela in nastale bodo luske. Prav tako ni najbolj prijeten občutek – območje okoli tetovaže bo sprva boleče, nato pa bo verjetno srbelo.

Za udobno doživetje brez stresa bo načrtovanje v prihodnosti daleč. Zdaj, ko veste, kaj lahko pričakujete, se lahko odločite, kdaj je najboljši čas, da načrtujete tetovaže prstanov.

Tetovaža poročnega prstana

Priljubljeni modeli tetovaže za poročni prstan

Ena najbolj privlačnih stvari pri tetovažah poročnih prstanov je, da čeprav so lahko videti kot tradicionalni prstani, jim ni treba.

Možnosti, kako bi lahko izgledale vaše ustrezne tetovaže, so skoraj neskončne. Ko razmišljate o oblikovanju za vas in vašega partnerja, upoštevajte naslednje ideje:

 • Keltski vozelni obroči – ena izmed najbolj priljubljenih in tradicionalnih odločitev, tetovaže poročnih prstanov v keltskem slogu so sestavljene iz debelih, črnih črt, ki so prepletene tako, da spominjajo na vzorec keltskega vozla. Pomen te vrste prstanastega tetovaža je večnost: brez začetka in konca. Preprosto je razumeti, zakaj – ko se dizajn ovije do prsta, se črte prepletejo tako, da ni nobene opazne točke, kjer se začnejo ali končajo. Kot tetovaža poročnega prstana torej ta oblika predstavlja večno ljubezen in neprekinjeno povezavo.
 • Tetovaže s simbolom neskončnosti – niso ravno tradicionalna oblika pasu, te tetovaže pa so vseeno izjemno priljubljena alternativa poročnim prstanom. Izgleda kot številka 8 na svoji strani, simbol neskončnosti – kot keltski vozel – predstavlja večnost, neskončnost in brez začetka ali konca. Ena od možnosti je preprosto oblikovanje samo simbola – dokler so tetovaže na vaših prstanih, ni dvoma, da predstavljajo vaš zakon. Druga priljubljena izbira je tetovaža, ki je videti kot navaden prstan, ki sega vse do prsta, pri čemer je v obliko oblikovan simbol neskončnosti (na primer videti je, kot da je vtisnjen v prstan). Simbol neskončnosti je pogost element v nakitu na splošno, vključno s prstani – za posebne ideje in realistične tetovaže poiščite prstane simbolov neskončnosti, ki so vam všeč, in jih uporabite kot referenco pri oblikovanju tetovaže.
 • Imenujte tetovaže -če želite še eno sodobno obliko, razmislite o tem, da bi si na prstne prste vzeli tetovaže z imeni drugih. Tako kot pri simbolu neskončnosti je to lahko v obliki samo pisanja ali na vrhu pasu, ki sega vse do prsta. Tetovaže bodo morale biti majhne in po potrebi zapletene – poskrbite, da bo pisava, ki jo izberete, še vedno lahko berljiva. Ležeče pisave in pisave za rokopis so med priljubljenimi izbirami.
 • Začetne tetovaže – če niste prepričani, da sta imena drug drugega prava izbira za vas, vendar vam je koncept všeč, so lahko samo vaše začetnice (prva črka vsakega vašega imena) odlična alternativa. Ker gre le za eno črko, lahko s povečano berljivostjo postanete ustvarjalnejši s pisavo.
 • Preprosti pasovi -elegantni in subtilni, single-line bendi so bili še posebej priljubljeni v zadnjih nekaj letih. Odločite se lahko za najpreprostejše oblikovanje – ena vrstica okoli prsta – ali pa bodite ustvarjalni in eksperimentirajte z različnimi idejami. Več vrstic v rednih presledkih vse do prsta je zanimiva in izvirna izbira.
 • Tetovaže, ki se ujemajo s ključavnico in ključem – bolj vizualna, slikovna zasnova je majhna tipka na prstancu ene osebe in ključavnica na prstancu druge osebe. Ključavnica v obliki srca je priljubljena izbira pri izbiri te vrste oblikovanja.Tetovaža poročnega prstana

Najpomembnejša stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da morata imeti oboje všeč tetovaže in menita, da ustrezata vašim osebnostim in vajinemu odnosu.

Edina omejitev tukaj je majhno področje, s katerim morate delati – razen tega ste lahko neskončno ustvarjalni in prilagodite svoj dizajn, da bo edinstven za vas.

Ne pozabite tudi, da tetovaže ne morajo biti popolnoma enake – mnogi pari se odločijo za ločene modele, ki so na nek način povezani med seboj. Dokler oba veste, kaj vam pomenijo vaše tetovaže, je to vse, kar je pomembno.

Tetovaža poročnega prstana

Zaključne besede

Ustrezne poročne ali zaročne tetovaže so odlična alternativa tradicionalnim prstanom.

So popolna izbira, če želite izraziti svojo ljubezen drug do drugega in ustvariti trajen simbol vašega odnosa, ki je popolnoma oseben za vas in vašo drugo polovico.

Medtem ko iščete navdih za popoln dizajn, si oglejte našo galerijo najboljših ženskih in moških tetovaž poročnih trakov.

Če ugotovite, da se nagibate k večjemu dizajnu, ki bo zahteval več prostora kot le prst, so ustrezne tetovaže odlična alternativa prstanastim tetovažam.

poročni prstan-tetovaža (6)poročni prstan-tetovaža (7)poročni prstan-tetovaža (8)poročni prstan-tetovaža (9)Tetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaporočni prstan-tetovaža (10)poročni prstan-tetovaža (11)poročni prstan-tetovaža (12)poročni prstan-tetovaža (13)Tetovaža poročnega prstanaporočni prstan-tetovaža (14)poročni prstan-tetovaža (3)Tetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaporočni prstan-tetovaža (4)Tetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstanaTetovaža poročnega prstana

wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_1 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_2 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_3 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_4 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_5 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_6 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_7 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_8 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_9 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_10 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_11 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_12 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_13 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_14 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_15 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_16 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_17 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_18 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_19 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_20 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_21 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_22 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_23 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_24 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_25 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_26 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_27 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_28 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_29 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_30 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_31 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_32 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_33 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_34 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_35 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_36 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_37 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_38 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_39 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_40 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_41 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_42 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_43 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_44 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_45 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_46 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_47 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_48 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_49 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_50 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_51 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_52 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_53 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_54 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_55 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_56 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_57 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_58 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_59 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_60 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_61 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_62 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_63