150 osupljivih geometrijskih tetovaž in pomenov

Oglejte si našo galerijo najbolj neverjetnih geometrijskih modelov tetovaž!

geometrijska oceanska tetovaža

Tetovaže z geometrijsko obliko hitro pridobivajo na priljubljenosti in ni težko razumeti, zakaj.

Kombinirana uporaba simetrije in simbolike v teh modelih omogoča elegantne, zaprte oblike z možnostjo izražanja vrste vrednot in idej.

tetovaža geometrijske roke

Če iščete navdih za svojo potencialno geometrijsko tetovažo, boste verjetno naleteli na izraz “sveta geometrija”.

To je koncept, ki presega področje tetoviranja in se nanaša na pripisovanje simboličnih pomenov geometrijskim oblikam in razmeram.

“Sveti” del svete geometrije bi vas lahko spomnil na religijo in duhovnost – res izhaja iz prepričanja, da je božanska moč geometer sveta, v katerem živimo.

Tetovaže svete geometrije se pogosto uporabljajo simbolično, da odražajo določene vrednote in načela.

Geometrijska kockasta tetovaža Bicema Sinika

Zgodovina tetovaž geometrijske oblike

Geometrija sama je osrednji del matematike, sega v 6. stoletje pr.

To je bilo osrednje znanstveno načelo za veliko starodavne arhitekture, vključno z egipčanskimi piramidami – in stari Egipčani so bili med prvimi ljudmi, ki so se odločili za geometrijske tetovaže.

geometrijska tetovaža rok

Geometrijske tetovaže torej niso nič novega – zasledimo jih lahko pred več kot 2000 leti. Najstarejši dokumentirani primeri tetovaž z geometrijsko tematiko zadevajo prvotne prebivalce kompleksa otoka Mikronezija.

Tam so tetovaže nosili kot znak, da so uspešno odrasli in se izkazali v plemenu – pomembno pa je, da so lahko tetovirali le poročene moške.

geometrijska tetovaža bika

Postopek tetoviranja

Ker geometrijske tetovaže vključujejo veliko podrobnosti in jih lahko uniči že najmanjši odmik od vzorca, je pomembno izbrati pravi dizajn in pravega tetovatorja za to delo.

Struktura geometrijskih modelov tetovaž je močno odvisna od ravnih črt in strateško postavljenih pik – in tako kot pri vsaki tetovaži, tanjše črte in bolj zapleten dizajn, bolj pomembno je, da to naredite pravilno.

geometrijska gorska tetovaža na hrbtu

Obstaja veliko odličnih idej za tetovaže, ki temeljijo na geometriji-od drznih modelov z živahnimi barvami in močnimi obrisi do popolnoma črnih linij in pik.

Ne glede na slog, za katerega se odločite, bi vam moral izbrani umetnik za tetovaže svetovati glede povečanja in umestitve želenega dizajna.

Na srečo uporaba tehnologije pri pripravi oblikovanja in procesu tetoviranja umetniku olajša ustvarjanje tetovaže na mestu-digitalno ustvarjeni vzorci in tiskane šablone naredijo delo veliko bolj preprosto.

geometrijska tetovaža leva

Pomen geometrijske tetovaže

Kot smo že omenili, se geometrijski modeli tetovaž pogosto močno opirajo na simboliko. Geometrija je s tako dolgo in bogato zgodovino pridobila svoj lasten niz posebnih simbolov in pomena.

Tudi če nimate v mislih pomena, ki ga želite prenesti s svojo tetovažo, je dobro, da se pred nanašanjem barve seznanite z znanimi simboličnimi pomeni-vaša tetovaža vam morda ne predstavlja nekaj, bo pa drugi!

geometrijska tetovaža na hrbtu

Različne oblike v geometriji so povezane z različnimi elementi narave in človeške družbe. Tudi osnovne oblike, kot so krogi in kvadrati, imajo svoj pomen – krogi ponavadi predstavljajo odnose in skupnost, medtem ko so kvadrati povezani s stabilnostjo.

Med bolj zapletenimi oblikami lahko za prikaz kontrasta med kompleksnostjo in enotnostjo uporabimo dodekaeder (tridimenzionalno obliko z 12 ravninskimi ploskvami), kot tudi ikosaeder (20 ravninskih ploskev).

geometrijska tetovaža na podlakti

Elemente predstavljajo tudi posebne oblike – zemljo simbolizira kocka, ogenj s tetraedrom, zrak z oktaedrom, vodo z ikozaedrom in duh z dodekaedrom.

Ne pozabite, da se vam ni treba odločiti samo za eno posebno obliko – vse te je mogoče na različne načine združiti, da predstavljajo različne vrednote in jukstapozicije, kar ustvarja več plasti glede na individualni pomen vaše tetovaže..

Pri tem je neverjetno, da se ob razmišljanju skoraj vsak občutek ali vrednost lahko izrazi samo z vrsticami!

geometrijska tetovaža

Ko razmišljamo o pomenu geometrijske tetovaže, je pomembno omeniti, da je postavitev lahko enako pomembna kot sama oblika.

Obstaja prepričanje, zlasti povezano s tetovažami svete geometrije – tiste, ki so duhovnega pomena -, da ima tetoviranje na določenem delu telesa svoj pomen in pozitivno vpliva na zdravje in duhovno počutje.

geometrijska tetovaža roke pande

Najboljši modeli

Seveda se boste na koncu sami odločili, katere vrednosti – če sploh – želite, da predstavlja vaša geometrijska tetovaža in kako jih najbolje izraziti vizualno.

Vendar pa obstaja nekaj pogosto uporabljenih modelov, ki so lahko dobro izhodišče za vaše ideje – še posebej zato, ker jih je mogoče enostavno prilagoditi vašim individualnim potrebam.

  • Mandala geometrijska umetnost – mandale so postale zelo priljubljen element v sodobni tetovažni umetnosti, vsaj deloma zaradi svoje estetske vrednosti – če so dobro narejene, tetovaže mandale izgledajo impresivno. Toda poleg tega, da so vizualno prijetne, imajo mandale tudi velik simbolni pomen – so ključni verski simbol v hinduizmu, ki predstavlja vesolje kot celoto.
  • Geometrijska umetnost Ouroboros – še en pogost element v geometrijskih tetovažah, Ouroboros ima korenine v grški mitologiji. Z upodobitvijo zmaja ali kače, ki požira svoj rep, Ouroboros simbolizira samorefleksijo ter krog življenja in smrti. Dvojni ouroboros – simbol, ki prikazuje dve kači, ki se med seboj povezujeta na nasprotnih koncih – je mogoče opaziti tudi v starogrški kulturi in pomeni nestanovitnost ter nasprotno, a hkrati komplementarno energijo – pojem, ki ga lahko prepoznate kot podobnega jinu in jangu.
  • Geometrijska umetnost sove – geometrijske tetovaže živali so med najpogostejšimi kombinacijami geometrije in bolj tradicionalnih modelov pri tetoviranju. Hitro iskanje po spletu bo razkrilo, da se lahko skoraj vsako bitje uspešno preoblikuje v geometrijske tetovaže živali, vendar jih sova premaga vse. Sove so znani simboli modrosti in inteligence, v mnogih kulturah pa jih povezujejo tudi s skrivnostjo in nočjo. Sove so pogosto vključene v geometrijske tetovaže, saj pomagajo dodati dodatno plast pomena že tako zapletenemu dizajnu.

geometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovaže

Umestitve

Kot pri vseh tetovažah ni geometrijske zasnove, ki bi bila najboljša. Vse je odvisno od vaših želja in od velikosti in oblike tetovaže. Skupna področja geometrijskih oblik vključujejo:

  • Ramena/roka – prednost te postavitve je, da se lahko odločite, da svojo tetovažo razkrijete ali po potrebi prikrijete, na primer z daljšimi rokavi. Odlično deluje za manjše modele.
  • Nazaj – odlično mesto za velike modele in/ali tiste z veliko podrobnostmi. Pri širokih oblikah je vaš hrbet edino mesto, kjer ga lahko postavite brez izgube kakovosti. Seveda se lahko odločite za uporabo samo zgornjega dela hrbta ali pa za oblikovanje na večjem območju. Upoštevajte, da so lahko možnosti za prikaz vaše tetovaže omejene!
  • Prsni koš – odlično za večje modele in manjše tetovaže. Ko se odločate, kje boste tetovažo postavili na prsni koš, razmislite, ali želite, da je večino časa vidna (zgoraj/na sredini prsnega koša) ali skrita (spodaj navzdol ali na stran).
  • Noge – skupna postavitev na nogah za geometrijsko tetovažo je zadnji del teleta ali stran stegna. Spet je mogoče nekatera področja na nogah lažje prikriti ali prikazati po potrebi – upoštevajte to.

Ko razmišljate o postavitvi tetovaže, pomislite na raven podrobnosti, ki jo želite vključiti v oblikovanje.

Bolj zapleten vzorec lahko izbranega tetovatorja pozove, naj poveča obliko – poveča jo, da bodo vidne vse podrobnosti. 

geometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovaže

Zaključne besede

Privlačnost tetovaž z geometrijsko obliko je večplastna-ne samo, da izgledajo odlično, ampak jih je mogoče tudi prilagoditi, da odražajo posebne ideje in vrednote. Duhovni in simbolni pomen je mogoče vnesti v čudovite modele, na izbiro pa je ogromno možnosti-od majhnih do velikih, od enobarvnih do barvitih. V galeriji si oglejte navdih in veliko sreče pri ustvarjanju lastnega zasuka geometrijske tetovaže!

6-vzorec-tetovaža 7-vzorec-tetovaža 8-vzorec-tetovaža 9-vzorec-tetovaža 10-vzorec-tetovaža 11-vzorcev-tetovaža 12-vzorec-tetovaža 13-vzorec-tetovaža 14-vzorec-tetovaža 15-vzorec-tetovaža 16-vzorec-tetovaža 17-vzorec-tetovaža 18-vzorec-tetovaža 19-vzorec-tetovaža 20-vzorec-tetovaža 21-vzorec-tetovaža 22-vzorec-tetovaža 23-vzorec-tetovaža 25-vzorec-tetovaža 26-vzorec-tetovaža 27-vzorec-tetovaža 28-vzorec-tetovaža 29-vzorec-tetovaža 30-vzorec-tetovaža 31-vzorec-tetovaža 32-vzorec-tetovaža 33-vzorec-tetovaža 34-vzorcev-tetovaža 35-vzorcev-tetovaža 36-vzorcev-tetovaža 37-vzorcev-tetovaža 38-Geometrijske tetovaže  40-Geometrijske tetovaže 41-Geometrijske tetovaže Anich-Andrew Chaim-Machlev  Krog Corey-Divine  Corey-Ferguson Pikčasti krogi-tetovaže Dr-Woo Francesco-Blackbindu geometrijski vzorec-tetovaža02 geometrijski vzorec-tetovaža09 geometrijski vzorec-tetovaža30 geometrijski vzorec-tetovaža37 geometrijski vzorec-tetovaža44 geometrijski vzorec-tetovaža51 geometrijski vzorec-tetovaža58 geometrijski vzorec-tetovaža79 geometrijski vzorec-tetovaža177  geometrijski vzorec-tetovaža191  geometrijski vzorec-tetovaža205 geometrijski vzorec-tetovaža212  Javier-Gaona Kamil-Czapiga Kenji-Alucky Kike-Bugni-Iluzija lobanje Lazer-Liz  Lippo2 Marcin-Aleksander-Surowiec Matt-Pehrson Michael-Bennett-2spirit-Tattoo Michele-LAbatte Neo Optična iluzija Piramide  Russ-Abbott1 Russ-Abbott-2 Sky-LArt-du-Point Vzorec rokavov-tetovaža-za-moške vzorec tetovaže  Trikotnik Trikotniki Valentin-Hirsh Valknut-god-Odin-prepleteni trikotniki Victor-J-Webster Victor-Webster Vincent-Hocquet