150 osupljivih modelov in pomenov tetovaž s puščicami

Čeprav so puščice od nekdaj pogost element pri oblikovanju tetovaž, v zadnjem času postajajo še posebej priljubljene – običajno kot samostojne tetovaže in ne kot del večje slike.

tetovaža z leseno puščico

Enostavnost tetovaž s puščicami je privlačna iz več razlogov, med katerimi je ključna estetska vrednost in raznolikost pomenov.

Izvor tetovaž s temo puščic je mogoče izslediti v indijanskem plemenskem življenju. Tam so bili loki in puščice bistveno orožje, ki se je uporabljalo tako v lovu kot v vojni – zagotavljalo je preživetje in zaščito pred škodo.

Tetovaža s puščico

Pomen tetovaže puščice

Če iščete preprost, a poln pomena, je vsekakor vredno razmisliti o tetovaži s puščico.

Puščica kot simbol pomeni več vrednot in idej, med drugim:

 • Zaščita – eden najzgodnejših načinov zaščite ljudi je bil lok in puščica – zato puščica ostaja simbol zaščite pred škodo.
 • Prijateljstvo – dve prekrižani puščici se lahko uporabljata kot simbol prijateljstva, bližine in “na isti strani”. Ta simbolni pomen izvira iz indijanske kulture.
 • Pozitivnost – eden od kulturnih pomenov puščic je pozitivnost. Pri oblikovanju tetovaže se puščica lahko uporablja samostojno ali skupaj z drugimi elementi, da predstavlja pozitiven odnos.
 • Premikanje naprej – vsi vemo, da je puščica univerzalni simbol smeri – puščice kažejo pot. Puščica bi lahko simbolizirala sledenje poti, ne odnehanje, premikanje naprej ali preprosto vedno premikanje naprej-na primer z nenehnim samoupravljanjem. Podoba puščice, ki gre skozi diamant, je običajen način izražanja ideje poguma pri napredovanju.
 • Uspeh – podobno kot pojem napredovanja, lahko puščica simbolizira tudi dosežek – zlasti s premagovanjem ovir ali uspešnim sledenjem poti do individualnega uspeha.
 • Moškost – v zgodnjih fazah človeštva je bil lov predvsem domena moških. Zato puščica ostaja simbol moške moči.
 • Ljubezen – nekoliko v nasprotju z drugimi simboličnimi pomeni puščice, povezanost z ljubeznijo izhaja iz priljubljene podobe Kupid – in Kupidova puščica povzroča, da se ljudje zaljubijo.

tetovaža puščice perja

Če imate v mislih kakšen poseben simbolni pomen za svojo tetovažo, bi bilo dobro, če bi jo dopolnili z drugimi elementi, ki bodo razjasnili idejo, za katero se odločite.

Potem pa je treba veliko reči o ohranjanju pomena vaše tetovaže osebno – preprosta oblika tetovaže s puščico, ki pomeni samo za vas, bi lahko bila tudi zanimiva možnost.

pisana-puščica-tetovaža

Pomeni v indijanski kulturi

Puščica je eden najpomembnejših simbolov v indijanski kulturi.

Poseben pomen indijanskih puščicnih tetovaž se spreminja glede na način, na katerega je puščica upodobljena. Na primer:

 • Enojna puščica – kot tetovaža bo ena puščica videti elegantna in minimalistična. Kot indijanski simbol na splošno pomeni moč in smer – čeprav je pomemben tudi način, s katerim se sooča. Ena puščica, usmerjena v levo, pomeni odganjanje zla, na desni – zaščita in usmerjena navzdol – mir.
 • Dvojne puščice – kot že omenjeno, dve prekrižani puščici predstavljata prijateljstvo. Dve vzporedni puščici, obrnjeni v nasprotni smeri, sta simbol vojne in konflikta.
 • Več puščic – sveženj puščic simbolizira enotnost in moč v številkah. Izvor tega pojma je preprost: več puščic skupaj je težje zlomiti kot eno samo.
 • Zlomljena puščica – zlomljena puščica ne sme biti negativen simbol. Pravzaprav se v indijanski kulturi pogosto uporablja za simbol miru – v dobesednem smislu konec vojne ali spora.

tetovaža geometrijske puščice

Kombiniranje puščic z drugimi elementi

Zasnova ene same puščice naredi odlično tetovažo. Eleganten in eleganten, zaradi svoje preprostosti je tudi optimalna izbira za začetnike-osnovne tetovaže s puščicami ne bodo trajale dolgo in so običajno razmeroma ločene.

tetovaža puščice pavovega perja

Vendar pa lahko puščice vključujejo druge elemente za dodajanje nadaljnjih slojev pomena. Na primer, neodvisnost in svoboda sta povezani s podobo puščice s peresom skozi gred, puščica, ki prebija kompas, pa predstavlja novo smer v življenju.

tetovaža puščice v akvarelu

Očitna kombinacija, ki jo je treba upoštevati, je lok in puščica. Ni presenetljivo, da imajo kot komplet svoj simbolni pomen: puščica, ki se potegne nazaj na lok, je simbol napetosti, spora in boja.

Medtem puščica, ki se sprosti iz loka, simbolizira pozitiven prehod. Predlaga tudi korak nazaj, da bi šli naprej.

S čisto estetskega vidika lahko puščice kombiniramo s skoraj vsakim drugim elementom – od perja in lovilcev sanj do cvetja in sidra.

Priljubljene slike modelov puščic

Barvita tetovaža puščice z akvarelom G.NOArrow Tattoo Design avtorja Marie RouraArrow Tattoo by DoyTetovaža s krožno puščico Cristiana FernandesaWarrior Arrow Tattoo Design by Apocalypse TattooGeometrična tetovaža puščice Anna BravoSketch Style Arrow Tattoo avtorja Inez JaniakTetovaža z majhno puščico na rami s cvetjemTetovaža z različnimi puščicami Jéssike CamposGeometrijska tetovaža s puščico Karla MarksaTattoo Tiny Arrow by FlowerTetovaža geometrijske puščice Jai CheongArrow Tattoo DesignAkvarelne puščice Becka SchoedelArc Tattoos on Finger avtor Kc CooperGeometrijske tetovaže s puščicami Karla MarksaArrow Tattoo na hrbtu Jean PaulBlackwork Arrow Tattoo avtorja OKArrow Tattoo on Leg, avtor Elvis ShirleyPuščice Tattoo na zapestju YasinPuščice na bicepPreprosta tetovaža puščice Jai CheongDaniel Baker Watercolor Arrow Tattoo on FootTetovaže Blackwork Arrow od ManuelaPuščica s tetovažo peacock perja, Sean

Postavitve tetovaž s puščicami

Kot pri vseh drugih tetovažah bo velikost oblikovanja vplivala na idealno postavitev.

Tetovaže s puščicami lahko zmanjšate na zelo majhne – primerne za tetoviranje na zapestju, gležnju ali celo na prstu.

Puščice srednje velikosti izgledajo odlično na podlakti, prsih, stegnih in teletih. Velike oblike so kot nalašč za namestitev vzdolž hrbtenice.

Znane osebnosti s puščicami

Modeli puščic so priljubljena izbira tatujev za oba spola in vse starosti – pa tudi za slavne. Primeri vključujejo:

 • Lynn Gunn – ima na levi podlakti tetovirano preprosto črno puščico.
 • Ellie Goulding – na desnem kazalcu ima tetovažo s puščico. Edinstvena tetovaža Ellie je dejstvo, da je obarvana z belim črnilom.
 • Bethany Cosentino – ima na spodnjem delu prsi tetovažo z dvema prekrižanima puščicama (simbol prijateljstva, kot je opisano zgoraj).

Arrow Tattoo Design avtorja Vikas MalaniŽenska tetovaža s puščico Mini LauAbstract Arrow Tattoo avtorja Alex EjsmontArrow Tattoo by BanulBarvita puščica Tattoo avtorja Orianne-Marjorie HenemanOčarljiva tetovaža drobne puščice Anna BravoArrow Tattoo Design by STDotwork Arrow Tattoo Design David TombuTetovaža akvarelne puščice Mervina CarballaArrow Tattoo on Hand by PechschwarzOkrasna tetovaža s puščico JuniorogheriTetovaža Blackwork Arrow Nic LeBrunOblikovanje tetovaže lesene puščice J. TripTatoo male puščice Rachael AinsworthDotwork Arrow Tattoos avtorja Sinead StewartOdlična tetovaža puščice na podlakti avtorja Franka Carrilha

puščica-tetovaža (1)tetovaža s puščico (2)puščica-tetovaža (3)puščica-tetovaža (4)tetovaža s puščico (5)tetovaža s puščico (6)puščica-tetovaža (7)puščica-tetovaža (8)Tetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicopuščica-tetovaža (10)puščica-tetovaža (11)puščica-tetovaža (12)puščica-tetovaža (13)puščica-tetovaža (14)puščica-tetovaža (15)Tetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicopuščica-tetovaža (16)puščica-tetovaža (17)tetovaža s puščico (18)tetovaža s puščico (19)Tetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicoTetovaža s puščicopuščica-tetovaža (20)tetovaža s puščico (21)puščica-tetovaža (22)puščica-tetovaža (23)puščica-tetovaža (24)

15 109 188 198 208 258 277-e1421232527996 348 349 369 374 426 513 613 1117 1212 1311 1411 2114 2311 3114-e1421232601967 3315-e1421232659699 puščica-tetovaža09 puščica-tetovaža16 puščica-tetovaža23 puščica-tetovaža30 puščica-tetovaža37 puščica-tetovaža44 puščica-tetovaža51 puščica-tetovaža58 puščica-tetovaža65 puščica-tetovaža72 puščica-tetovaža79 puščica-tetovaža86 puščica-tetovaža93 puščica-tattoo100 puščica-tetovaža107 puščica-tetovaža114 puščica-tetovaža121 puščica-tetovaža128 puščica-tattoo135 puščica-tetovaža142 puščica-tetovaža156 puščica-tetovaža163 puščica-tetovaža170 puščica-tetovaža184 puščica-tetovaža191 puščica-tetovaža198 puščica-tetovaža205 puščica-tetovaža212 puščica-tetovaža219 puščica-tetovaža226 Arrow-Tattoo-Design-za gleženj in zapestje