150 pomembnih križnih tetovaž za moške in ženske

Križne tetovaže potrebujejo malo predstavitve. Predstavljajo globoko versko vero in spoštovanje krščanskih vrednot, so odličen način, da izrazite svoja duhovna prepričanja.

križna tetovaža (19)

V tem članku bomo predlagali nekaj najboljših idej za križne tetovaže – od preprostih in minimalističnih do velikih, izdelanih modelov.

Medtem boste v spodnji galeriji našli na tone odličnih primerov križnih tetovaž za moške in ženske.

križne tetovaže na prsih

Modeli križnih tetovaž

Križ je splošno priznan kot najpomembnejši simbol krščanske vere. Predstavlja Jezusovo žrtvovanje zaradi človeštva.

Za tako vizualno preprost simbol obstaja neverjetno veliko različnih načinov, kako ga prikazati v umetnosti tetoviranja. Spodaj bomo razpravljali o nekaterih najbolj priljubljenih možnostih in temah.

Preprosta križna tetovaža

Začnimo z osnovami: minimalistični navzkrižni modeli.

Križ je tako vseprisoten simbol, da bo tudi najpreprostejša izvedba opravila prenos celotnega pomena.

Najenostavneje je križna zasnova preprosto sestavljena iz dveh tankih, črnih črt.

križna tetovaža (17)

To je odlična izbira oblikovanja za tiste, ki želijo ohraniti tetovažo zasebno ali vsaj diskretno. Preprosto križno tetovažo lahko postavite skoraj povsod po telesu, vključno s področji, ki jih je enostavno skriti.

Lahko se na primer prilega za uho – če imate dolge lase, jih boste zlahka razkrili ali skrili po volji.

Celtic-Cross-design-Ideas-23

Seveda je mogoče dobiti barvno preprosto križno tetovažo. Vendar pa je velika večina tetovaž, ki sledijo tej temi, sestavljena samo iz črnega črnila. Uporaba črnih črt dodaja eleganco in preprostost oblikovanja.

Tetovaža keltskega križa

Keltski križ je nekoliko bolj izpopolnjen prevzem starodavnega simbola.

Običajno vključuje dodajanje kroga okoli točke, kjer se dve črti srečata. Keltski križi so običajno tudi okrašeni z vzorci, podobnimi vzorcem Keltskega vozla.

tetovaža keltskega križa

Značilni keltski vozel je edinstven po tem, da črte, ki tvorijo vzorec, nimajo vidnega začetka ali konca. Uporaba istega vzorca pri križu poudarja večno naravo vere.

križna tetovaža (18)

Kot pove že ime, je keltski križ različica simbola, ki izvira iz Irske in Britanskih otokov na splošno.

Zato je običajna izbira tetovaže za Irce krščanske vere. To je tudi ena izmed najbolj priljubljenih križnih tetovaž za fante na splošno.

pisana križna tetovaža

Tetovaže z rokavi

Tetovaža z rokavom sega od ramena do zapestja in se ovije vse okoli roke. Pol rokava medtem pokriva polovico roke – od rame do komolca ali od komolca do zapestja.

Seveda samo navzkrižno oblikovanje ne bo imelo zadostne pokritosti za poln rokav. Tudi križna tetovaža s pol rokavom bo zahtevala nekaj dodatnih elementov.

Cvetlične teme so pogosta “polnila” za tetovaže s križnimi rokavi. Vrtnice, trte ali listi se bodo odlično obnesli kot križ.

križna tetovaža (1)

Odvisno od sloga oblikovanja in količine podrobnosti lahko dokončanje tetovaž na rokavih traja zelo dolgo. So precej zapleteni pri pravilni zasnovi in ​​velikosti ter zahtevajo več sestankov, razporejenih vsaj v nekaj tednih.

Zaradi tega je običajna praksa, da začnete s tetoviranjem polovičnega rokava z nekaj predstave o tem, kaj bo prikazala druga polovica.

Na ta način lahko dokončate polovični rokav, mu date čas, da se pravilno zaceli, in nato, ko ste pripravljeni, tetovažo razširite na preostanek roke.

križna tetovaža s cvetjem

Lesena tetovaža s križem

Druga različica simbola križa v priljubljeni tetovažni umetnosti vključuje upodobitev podobe lesenega križa. Leseni križni vzorci so pogosto neposreden sklic na vero.

Po krščanskem prepričanju je bil križ, na katerem je Jezus umrl, lesen.

8-križna tetovaža

S tovrstnim dizajnom je mogoče doseči različne stopnje realizma, odvisno od tega, kako želite videti končana tetovaža.

3D leseno križno črnilo bo najbolj realistično, saj si ta slog želi ustvariti iluzijo globine in fotografske natančnosti.

3D tetovaže so običajno najbolj zahtevne z vidika tatoo umetnika. Na srečo bo tudi najbolj realistična križna tetovaža še vedno razmeroma preprosta, zato večina izkušenih tetovatorjev ne bi smela imeti težav pri oblikovanju.

Tetovaža s kamnitim križem

Modeli, ki prikazujejo kamnite križe, podobne tistim, ki jih pogosto vidimo na pokopališču, so običajno tetovaže za spomin. Spominske (ali spominske) tetovaže so način spoštovanja in spomina na izgubljeno ljubljeno osebo.

križ z zmaji

Tako kot lesene križe lahko tudi te predstavimo na realističen način ali v bolj tradicionalnem slogu.

Tetovaža s kovinskim križem

Kovinski križi v tetovažah so pogosto – čeprav seveda ne vedno – vojaške reference.

Križi v teh izvedbah so običajno bolj izdelani ali okrasni kot kamniti ali leseni.

To omogoča dodajanje več senčil in poudarkov, ki posnemajo način, kako kovina ujame in odseva svetlobo.

Celtic-Cross-design-Ideas-19

Ker imajo običajno vsaj zmeren 3D učinek, bodo tetovaže s kovinskim križem najbolje izgledale pri majhni in srednji velikosti.

križna tetovaža (13)

Tetovaža križ in vrtnica

Vrtnice so priljubljen dodatek k številnim osnovnim simbolom, kot so sidra, lobanje in seveda križi.

Natančneje, rdeče vrtnice so najpogostejša izbira. Živahna barva ustvarja zanimiv kontrast s črnim ali sivim križem, ki oživi tetovažo. To je odlična izbira za srednje modele, na primer tetovaže na podlakti ali tetovaže na ramenih.

Zanimivo, vrtnice imajo tudi mesto v krščanski simboliki, zato si s križem delijo skupno temo. Ker jih mnoge kulture vidijo kot najlepše od vseh rož, so se povezovale z Devico Marijo.

križna tetovaža (3)

V krščanski umetnosti je mogoče videti številne svetnike, ki nosijo venec iz vrtnic. Medtem trnova stebla vrtnice spominjajo na trnovo krono, ki jo je nosil Jezus.

V umetnosti tetoviranja so vrtnice najpogosteje upodobljene v tradicionalnem slogu. Krepko črni obris je obarvan brez velikega senčenja z uporabo omejene palete.

Vrtnice se tudi izredno dobro podajo 3D slogu. Za razliko od preprostih rož, kot so marjetice ali regrat, imajo vrtnice veliko globino, ki jo lahko uporabimo za ustvarjanje iluzije realizma v oblikovanju.

majhen križ na roki

Pri kombiniranju 3D rdečih vrtnic s križem pa morate upoštevati, da bodo vrtnice verjetno prevladovale pri oblikovanju. Ker je realistična vrtna umetnost tako privlačna in živahna, lahko preprost simbol križa ostane neopažen.

Ta kombinacija je torej dobra ideja, če vas ne moti, da je križ nekoliko bolj skrit v zasnovi.

križna tetovaža (2)

Križ s krili

V krščanski simboliki krila predstavljajo angele, vzpon v nebesa in idejo o višji sili. Prav tako vzbujajo idejo o Svetem Duhu – ponavadi upodobljenem kot belega goloba.

36-Cross-tattoo

Dodajanje para kril križni tetovaži bo – tako kot pri vrtnicah – ustvarilo enotno temo krščanstva in duhovnosti.

Za večje tetovaže lahko razmislite o zadnjem delu s križem na sredini in angelovimi krili na obeh ramenih. Manjši modeli običajno vključujejo par belih golobjih kril nad ali na obeh straneh križa.

42-navzkrižna tetovaža

Jezus tetovira na križu

Če iščete bolj izpopolnjen dizajn in neposreden izraz svoje vere, razmislite o tetovaži, ki prikazuje Jezusa na križu.

Najbolj priljubljen način za pristop k tej ideji je zasnova, ki spominja na kipe Jezusa na križu – takšne, ki jih boste videli za oltarjem v cerkvi.

Ti modeli izgledajo najbolje v sivinah, saj bolj izstopajo glede na ton kože.

Celtic-Cross-design-Ideas-9

Pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je, da je tetoviranje obrazov in človeških oblik nasploh s katero koli stopnjo realizma zelo težko.

Zato se prepričajte, da ste izbrali tetovatorja z veliko izkušnjami pri 3D tetovažah, po možnosti z nekaj portretnimi deli v njihovem portfelju.

Pričakujte tudi, da bo končna tetovaža relativno velika. Hrbtna stran je za tovrstno zasnovo najprimernejša postavitev, saj daje največjo ravno površino. Odvisno od obsega podrobnosti lahko traja več sestankov za dokončanje tetovaže.

Tetovaže rožnega venca

Rožni venec je niz kroglic, ki spominjajo na ogrlico, običajno z dodanim križem. Uporablja se v molitvi za štetje, kolikokrat se je vsaka Zdrava Marija ponovila. Rimokatoliški rožni venec vključuje bodisi 55 ali 165 kroglic iz različnih materialov.

Pri oblikovanju tetovaže bi lahko bil rožni venec ovit okoli križa ali visel z vrha križa.

Celtic-Cross-design-Ideas-28

Druga možnost je, da se nekateri odločijo za tetovažo rožnega venca, ki je videti kot ogrlica – ovita okoli vratu, križ na sredini pa “počiva” na prsih. Ta ideja dobro deluje tudi kot tetovaža, podobna zapestnici.

Križajte s pisanjem

Če želite dodatno prilagoditi svojo križno tetovažo, razmislite o dodajanju citata, imena ali katere koli druge oblike pisanja. Imena se običajno pojavljajo na spominskih tetovažah v spomin na ljubljeno osebo, ki je minila.

Pomemben citat iz Svetega pisma lahko na primer pomaga oblikovanju v celoti izraziti vaša prepričanja in vaš pristop k veri.

križna tetovaža (21)

Obstaja veliko načinov za vključitev pisanja v navzkrižno zasnovo, pri tem pa upoštevajte ravnovesje. Preprosta postavitev napisa na križ ali pod njim je dobra rešitev, še posebej, če lahko izberete pisavo, ki ustreza slogu križa.

Na primer, minimalistične, občutljive križne tetovaže bodo najbolje videti z lahkimi pisavami, na primer rokopisom ali poševnim tiskom. Medtem bodo gotske ali krepke pisave ustrezale ‘težjim’ križem.

Ujemanje križnih tetovaž

Tetovaže z majhnim križem so dobra izbira za pare iste vere.

Celtic-Cross-design-Ideas-22

Pri izbiri ujemajočih se modelov tetovaž se je običajno najbolje držati preprostih idej. Na ta način bo lažje zagotoviti, da bosta obe tetovaži po končanem videzu popolnoma enaki. Bolj podrobno ali barvito oblikovanje, večje je tveganje, da bodo tetovaže videti nekoliko drugače ali pa se bodo drugače starale.

križna tetovaža (4)

Primeri križnih tetovaž

7-navzkrižna tetovaža

Ta oblika je zanimiva po tem, da je zelo podobna rožnem vencu, razen z manj kroglicami – ravno toliko, da se veriga lahko ovije okoli gležnja.

Upoštevajte, da je okrašen križ nameščen na najbolj ravnem delu zgornjega dela stopala. Ravne površine na telesu so običajno boljše umestitve za tetoviranje, saj lahko ovitje tetovaže okoli krivulje izkrivi obliko.

Tudi rokavi-kjer je ovijanje neizogibno-so običajno oblikovani tako, da na ravne prostore postavijo večje elemente.

23-Cross-tattoo

Kombinacija križa in vrtnice v tej zasnovi je smiselna na dveh ravneh. Prvič, kot smo že videli, ima vrtnica simbolni pomen v krščanski veri, tako kot križ.

Drugič, križ v tej tetovaži je keltski. Zanimivo je, da imajo vrtnice v irski kulturi tudi simbolni pomen. Še posebej divje vrtnice predstavljajo močne, neodvisne Irke.

Ta zasnova je tudi primer brezhibne kombinacije teh dveh elementov. Vrtnica se okoli križa ovije na realen način, namesto da bi ga preprosto postavila zraven kot ločen element.

25-Cross-tetovaža

Ta zasnova je briljanten primer brezhibnega združevanja simbola križa s pisanjem. Tako kot pri vrtnici na prejšnji sliki se tudi tukaj na naravni način pojavi neposredno na križu.

Zdi se, da je križ iz kamna in da je v njem vklesan napis, namesto da bi se pojavil pod ali ob križu.

Latinski stavki, ki se pojavljajo v tej zasnovi, so tudi zelo pomembni, z dolgo zgodovino v kulturi, veri in literaturi. To so starodavne maksime ali izjave, ki izražajo univerzalno resnico ali način življenja.

Nosce te ipsum pomeni “spoznaj samega sebe”, fraza, ki jo različni filozofi in pisatelji razlagajo na različne načine. Običajno pomeni samozavedanje, sprejemanje samega sebe in razumevanje svoje vrednosti in omejitev.

Carpe diem medtem pomeni ‘izkoristi dan’. To je opomnik, da živite v sedanjosti, cenite vsak trenutek in čim bolje izkoristite svoje življenje.

27-Cross-tattoo

Še ena pisana tetovaža, ta je primer pametnega načina, da v besedilo vključite veliko besedila. Vsebuje dolg citat iz Svetega pisma, ki ima verjetno poseben pomen za osebo.

Z razporeditvijo besedila v to obliko je umetnik v oblikovanje vključil simbol križa, ne da bi ga dejansko upodobil. Uporaba ročno pisane pisave prispeva k osebni naravi oblikovanja.

Tatoo ohranja lahka in občutljiva, kljub veliki površini, ki jo pokriva.

10-navzkrižna tetovaža

S to zasnovo je umetnik našel način, kako narediti zelo preprosto obliko bolj zanimivo in izdelano. Zaradi 3D-perspektive je videti, kot da osebi manjka križ v obliki kosa mesa, kar pomeni, da je vera sestavni del občutka popolnosti in izpolnjenosti.

‘Razpoke’, ki jih je dodal umetnik, dodatno otežujejo zasnovo. Omogočajo dodatno priložnost za uvedbo 3D elementov in povečajo zaznano globino tetovaže.

30-Cross-tetovaža

Ta zasnova učinkovito združuje ustvarjalne tehnike iz dveh prejšnjih primerov.

Umetnik je ustvaril perspektivo, ki kaže, da manjka kos kože v obliki križa. Spodaj lahko vidimo besede iz svetega pisma-Rimljanom 8: 38-39, saj nas drugi pisni element obvešča.

Pisava in presledek, ki se uporablja za pisanje znotraj oblike križa, sta podobna tisku. To pomaga ustvariti iluzijo, da gledamo strani iz Svetega pisma.

Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (24)

Ti majhni križi na srednjem prstu naredijo subtilne, občutljive tetovaže, ki ne izstopajo takoj. Če dodate dragulje na obeh straneh, je videti, kot da oseba nosi komplet prstanov.

Večji križ vključuje neverjetno veliko podrobnosti za tako majhno tetovažo. To je bilo deloma doseženo z uporabo pikčastega dela – namesto s tradicionalnim senčenjem je umetnik tetoviral vrsto pik. Umetnik jih je razporedil tako, da spominjajo na zbledele črte.

Če razmišljate o zelo majhni tetovaži z relativno veliko podrobnostmi, obiščite izkušenega tetovatorja. Potrebno je veliko znanja, da ugotovite, kako zapletena je lahko majhna tetovaža.

Napaka na tej stopnji lahko privede do tega, da se tetovaža ne stara dobro in se v nekaj letih izgubijo ali zameglijo podrobnosti.

križna tetovaža (10)

Tudi tukaj je umetnik ustvarjalno pristopil in oblikoval križno tetovažo, ki dejansko ne prikazuje fizičnega križa.

Namesto tega dobimo “pogled” v obliki križa na zapleten prizor, omejen v vrsticah simbola. Zdi se, da prizor v sivinah vključuje rože in druge cvetlične elemente (na primer liste) ter lobanje.

Oko v trikotniku nad križem je verjetno predstavitev Oko Previdnosti. To je vseprisoten simbol, ki se med drugim pojavlja na Velikem pečatu Združenih držav Amerike, ki ga najdemo na bankovcu za en dolar.

Oko Previdnosti predstavlja Boga, ki bdi nad človeštvom. Običajno ta simbol vključuje trikotnik, ki kaže navzgor. Dejstvo, da v tej zasnovi kaže navzdol, je verjetno le estetska prednost – pomen simbola se ne spremeni.

križna tetovaža (12)križna tetovaža (5)križna tetovaža (7)križna tetovaža (8)tetovaža keltskega križatetovaža keltskega križatetovaža keltskega križa

križna tetovaža (11)tetovaža keltskega križatetovaža keltskega križakrižna tetovaža (25)tetovaža keltskega križakrižna tetovaža (14)križna tetovaža (15)križna tetovaža (16)križna tetovaža (17)križna tetovaža (23)križna tetovaža (24)

križna tetovaža (20)tetovaža keltskega križatetovaža keltskega križatetovaža keltskega križakrižna tetovaža (26)križna tetovaža (27)križna tetovaža (28)križna tetovaža (29)križna tetovaža (30)

1-križna tetovaža 2-križna tetovaža-600x622 3-križna tetovaža 4-navzkrižna tetovaža 5-križna tetovaža   9-Cross-tetovaža  11-Cross-tattoo 12-križna tetovaža 13-navzkrižna tetovaža 14-Cross-tattoo 16-navzkrižna tetovaža 17-Cross-tattoo 18-Cross-tattoo 19-navzkrižna tetovaža  21-Cross-tattoo 22-Cross-tattoo   26-križna tetovaža  28-križna tetovaža 29-Cross-tattoo Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (32)31-Cross-tattoo 33-Cross-tattoo 34-Cross-tattoo 35-Cross-tattoo  37-Cross-tattoo 38-Cross-tattoo 39-Cross-tattoo 41-Cross-tattoo  48-navzkrižna tetovaža 49-Cross-tetovaža 50-Cross-tetovaža Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (11) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (14) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (16) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (21) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (23)  Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (26) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (29)  Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (36) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (38) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (39) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (40) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (42) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž Najboljše moške ženske (45) Ideje za oblikovanje križnih tetovaž za moške in ženske (51)  Celtic-Cross-design-Ideas-1 Celtic-Cross-design-Ideas-2 Celtic-Cross-design-Ideas-3 Celtic-Cross-design-Ideas-4 Celtic-Cross-design-Ideas-5 Celtic-Cross-design-Ideas-6 Celtic-Cross-design-Ideas-7 Celtic-Cross-design-Ideas-8   Celtic-Cross-design-Ideas-11 Celtic-Cross-design-Ideas-12 Celtic-Cross-design-Ideas-13 Celtic-Cross-design-Ideas-14 Celtic-Cross-design-Ideas-15 Celtic-Cross-design-Ideas-16 Celtic-Cross-design-Ideas-17  Celtic-Cross-design-Ideas-21   Celtic-Cross-design-Ideas-24 Celtic-Cross-design-Ideas-25 Celtic-Cross-design-Ideas-26 moški s križno tetovažo v okvirju   Celtic-Cross-design-Ideas-30 KELTIKA-TATTOO-OBLIKE-1 KELTIK-TATTOO-DESIGNS-6 KELTIK-TATTOO-DESIGNS-8 KELTIK-TATTOO-DESIGNS-10 KELTIK-TATTOO-DESIGNS-11 KELTIK-TATTOO-DESIGNS-17 KELTIK-TATTOO-DESIGNS-20