150 pomenljivih tetovaž Yin Yang

Jin in jang je simbol, ki že več sto let navdušuje in navdušuje človeštvo.

Simbol, ki izvira iz starodavne Kitajske, je pogosto viden, vendar le redko popolnoma razumljen.

Yin-Yang-tetovaža (24)

Poleg simbola neskončnosti sta jin in jang ena izmed najbolj priljubljenih izbir čiste simbolike, ki jih je treba vključiti v oblikovanje tetovaž.

Zavajajoča v svoji preprostosti in prepoznavna tudi po pomembni spremembi barv in sloga, yin in yang ponujata presenetljiv prostor za ustvarjalnost v tetovažni umetnosti.Yin-Yang-Tattoo-Designs-28

Simbol

Preden si naredite tetovažo yin in yang, je dobro, da se seznanite z izvorom in pomenom tega starodavnega simbola.

Yin in yang ima obliko kroga s svetlo in temno stranjo, razdeljeno z ukrivljeno črto. Črna stran je yin, bela stran pa yang. Poleg tega imata obe strani majhne pike barve nasprotne strani.

Kot bomo videli, so vse te nianse z razlogom in služijo svojemu namenu pri prenosu pomena za simbol.

Tetovaže Yin Yang

Pomen jina in janga

Simbol predstavlja pojem dvojnost v kitajski filozofiji.

Po tej zamisli bi se lahko navidezno nasprotujoče si sile, ki se zdijo v nasprotju med seboj, v resnici komplementarne in odvisne ena od druge.

Kljub temu, da sta nasprotja, sile, kot sta noč in dan ali svetloba in tema, še vedno sobivajo.

Koncept jin in jang sproža nadaljnjo filozofsko razpravo, ki vodi do zaključka, da ravnovesje je ključno načelo, ki podpira vesolje in mu daje smisel.

Ali bi svetloba obstajala, če ne bi bilo teme? Ali bi “dobro” pomenilo kaj, če ne bi bilo “zla”, s katerim bi ga primerjali? Za celoto sta potrebni obe strani kroga.

Tetovaže Yin Yang

Majhne pike nasprotne barve na vsaki strani simbola predstavljajo idejo, da obe strani nosita košček druge, kar dodatno poudarja medsebojno odvisnost nasprotnih sil. To pomeni, da nič ni absolutno.

Dejstvo, da je črta, ki ju ločuje, ukrivljena in ne ravna, pomeni, da med dvema nasprotjema ni preprostih, absolutnih ločitev.

Tetovaže Yin Yang

Zgodovina jina in janga

Začetki koncepta dvojnosti in simbola segajo v čas dinastije Yin, okoli 1400-1100 pr..

Ideja dualizma, ki jo predstavljata yin in yang, je vplivala na nešteto filozofov in učenjakov, zlasti na tiste, povezane s taoizmom in konfucianizmom.

Azijske borilne veščine, medicina, umetnost in književnost, politika in prepričanja vsebujejo sledi filozofije jin in jang.

Menijo, da simbol izvira iz starodavnega kitajskega sistema vodenja časa. Za merjenje spreminjajočih se dolžin senc v sončnem letu je bil uporabljen drog.

Tetovaže Yin Yang

Po nekaterih virih so dnevne spremembe sence pola zelo podobne obliki strani jina in janga..

Po tej teoriji se yin (temna stran) začne ob poletnem solsticiju – označuje čas, ko je manj dnevne svetlobe in več teme.

Nasprotno pa se jang (svetla stran) začne ob zimskem solsticiju – ko so dnevi daljši.

Pomen tetovaže yin in yang

Torej, če vse to vemo, kaj pomeni tetovaža jin in jang?

Na splošno gre za vse ravnovesje. Po filozofiji, ki jo simbol predstavlja, sta ravnovesje in harmonija nujna za polno življenje.

Filozofija nas uči, da mirno sprejmemo dvojnosti življenja – vzpone z padci, dobre trenutke s slabimi, radosti s težavami in izzivi.

Tetovaža predstavlja tudi idejo celovitost, predvsem celovitost, ki izhaja iz ravnovesja. To lahko pomeni biti ali si prizadevati biti popoln.

Tetovaže Yin Yang

Tetovaža yin yang lahko služi tudi kot opomnik nič v tem vesolju ni absolutno in vse ima mejo in konec.

Kot tak je lahko simbol upanja – tudi najtemnejša noč nosi kanček svetlobe in se mora sčasoma končati. Tudi težki časi imajo svoje dobre trenutke in se bodo morali nekoč končati.

Ideja brez absolutnosti vodi do drugega pomena tetovaže yin yang – do tega, da se opomnimo, da je nemogoče biti vedno samo ena stvar.

Na primer, brez šibkosti ni moči in nihče ne more biti močan in popolnoma neranljiv 100% časa. Yin yang navaja, da smo vsi več kot ena stvar.

Yin-Yang-tetovaža (16)

Drug pomen tetovaže yin yang je ta obnovo – simbol med drugim predstavlja prehajanje časa in življenjski cikel.

Fluidnost je del zasnove simbola – ni redkost videti na spletu nekoliko hipnotične, očarajoče animacije simbola, ki se počasi obrača.

Kot prikaz celote in obnove lahko pomeni tudi tetovaža yin in yang neskončnost. Simbol in filozofija za njim temeljijo na konceptih, ki so večni in nespremenljivi – na primer noč in dan, tema in svetloba, ogenj in voda.

Če je pomen neskončnosti tisto, kar iščete predvsem pri tetovaži, upoštevajte tudi simbol neskončnosti za vaš izbrani dizajn.

Yin-Yang-tetovaža (5)

Modeli tetovaže Yin in Yang

Za tako preprost simbol yin yang prinaša neverjetno število ustvarjalnih izvedb.

The osnovni simbol yin yang naredi tetovažo, ki je po svoji preprostosti elegantna in popolnoma razširljiva – lahko je dovolj majhna, da se prilega za uho ali dovolj velika, da pokrije celoten vrh hrbta.

Yin-Yang-Tattoo-Designs-27

Dekorativne tetovaže yin yang

Nekatere najbolj impresivne tetovaže v kategoriji jin in jang so tiste, ki uporabljajo grafično zapletene posnetke za predstavitev nasprotij, ki jih označuje simbol.

Na primer, če je yin noč, yang pa dan, zakaj ne bi polovice simbola napolnili z dejanskimi podobami noči in dneva?

Ta pristop odpira neskončne ustvarjalne rešitve, kot so:

Zima in poletje – yin simbolizira zimo, yang poletje. Zimsko/poletno pokrajino lahko uporabite za zapolnitev simbola na vsaki strani.

Voda in ogenj – yin je voda, yang je ogenj. Razmislite o odstranitvi obrisa kroga in sprejetju bolj ustvarjalnega pristopa, ki bo omogočil, da se plameni in valovi prosto “razlijejo” – tako bo sodobnejša in bolj dinamična oblika.Yin-Yang-tetovaža (17)

Yin-Yang-tetovaža (11)

Sever in jug – yin je sever, yang je jug. Za predstavitev te posebne dvojnosti razmislite na primer o tem, da na vrhu simbola postavite svetlo zemljevid z ustrezno orientacijo.

Zemlja in nebo – Yin je zemlja, yang je nebo.

Noč in dan – Yin je noč, yang je dan.

Yin-Yang-tetovaža (2)

Tetovaže Yin Yang

Doline in gore – yin predstavlja doline, yang gore. Ta ideja lahko naredi spektakularno tetovažo v rokah pravega umetnika – čeprav bo verjetno potrebno tudi kar nekaj prostora za grafično pravičnost.

Yin yang tetovaža z mandalo

Mandala je zapleten, zapleten geometrijski vzorec, običajno okrogle oblike. Izvira iz hinduizma, kjer ima kompleksen duhovni pomen. V sodobni zahodni kulturi njena poenostavljena oblika pomeni vzorec, ki simbolično predstavlja vesolje.

Preprosto je razumeti, zakaj je združevanje tetovaže yin yang z mandalo v enem samem dizajnu tako priljubljena izbira – oba elementa sta skupaj popolnoma smiselna.

Značilno je, da bo yin yang postavljen v središče okrogle oblike mandale – ki predstavlja ravnovesje kot osrednje načelo vesolja.

Yin-Yang-tetovaža (23)

Yin yang s cvetom lotosa

Druga pogosta kombinacija je kombinacija simbola yin yang in cvet lotosa. Lotos je močan simbol v številnih kulturah in tradicijah, predvsem v starem Egiptu, budizmu in hinduizmu.

Budistom lotos v prvi vrsti simbolizira čistost – to je lepa, nežna roža, ki se zdi brezmadežna, čeprav raste le v motni vodi.

Ta kontrast med čistim cvetjem in blatnim, ‘nečistim’ okoljem, v katerem uspeva, je povzročil druga združenja, na primer duhovno razsvetljenje – čisti duh, ki se dviga nad zemeljskimi stvarmi.

Yin-Yang-tetovaža (7)

Za stare Egipčane je bil cvet močan simbol ponovnega rojstva in novih začetkov – ki se ideološko popolnoma ujema s konceptom, ki ga predstavljata jin in jang.

Zanimivo je, da imajo različno obarvani cvetovi lotosa nekoliko drugačen pomen. Za več podrobnosti si oglejte naš namenski članek o tetovažah lotosovih cvetov.

Živalske tetovaže yin yang

Druga zanimiva možnost je ustvarjanje oblike yin yang z uporabo živalskih oblik. Ta vrsta oblikovanja je v zadnjem času zelo priljubljena, prav tako kot so tetovaže živali na splošno postale priljubljene.

Tetovaže Yin Yang

Obstaja veliko možnih pogledov na to idejo, ki na splošno vključuje dve živali iste vrste, vendar različnih barv, ki sta povezani v vzorec yin yang.

Nekatere tetovaže uporabljajo preproste orise in risane živalske oblike. Bolj zapleteni modeli vključujejo živali realističnega videza z višjo stopnjo podrobnosti.

Yin-Yang-tetovaža (4)

Mitska bitja, kot so zmaji in feniksi, so tudi odlična alternativa živalim.

Yin-Yang-tetovaža (14)

Tetovaža tigra in zmaja yin yang

Pogosto je videti tetovaže yin yang, sestavljene iz tigra in zmaja, povezane v vzorcu simbola. Tiger in oranžna barva predstavljata yin, zmaj in modra barva pa yang.

V tem priročniku si oglejte več idej za tetoviranje tigra.

Koi ribe yin yang tetovaže

Koi so ribe, povezane s krapi, vzrejene na Japonskem posebej zaradi svojega barvitega videza. V tradicionalni umetnosti in tetovažah so pogosto predstavljeni v paru v obliki jina in janga.

Oblika ribe je kot nalašč za vgradnjo v polovice simbola, oko pa pade točno tam, kjer bi bila pika nasprotne barve.

Simbolični pomeni, povezani s koijem, vključujejo pogum, ambicioznost in vztrajnost ter premagovanje ovir in uspeh v stiski. Večina teh pomenov izhaja iz odpornosti koija in njegove sposobnosti plavanja navzgor.

Yin-Yang-tetovaža (8)

Ujemanje tetovaž yin yang

Simbol yin yang je priljubljena možnost za ujemanje tetovaž, zlasti za pare. Ena od interpretacij sil, ki jih predstavlja simbol, je odnos.

To se deloma odraža v ženskih in moških silah, ki jih predstavljajo strani kroga, deloma pa v prepričanju, da se “nasprotja privlačijo”, kar je že zdavnaj prešlo v skupni jezik.

Tetovaže Yin Yang

Kot ujemajoče se tetovaže je simbol bodisi v celoti tetoviran na vsaki osebi na istem mestu ali pa si vsaka oseba tetovira polovico kroga, tako da se tetovaže medsebojno “dopolnijo”.

Tetovaže Yin Yang

Stvari, ki jih je treba upoštevati

Kot pri kateri koli body art, obstajajo trije ključni vidiki, preden si naredite tetovažo yin in yang: oblikovanje, the umestitev, in umetnik.

Prva dva bosta nekoliko odvisna. Preprosti modeli, kot je tradicionalna, osnovna tetovaža yin yang, bodo primerni za vsak prostor – lahko so celo dovolj majhni, da se prilegajo na prst.

Če se odločite za zapleteno, zapleteno zasnovo, bo verjetno morala biti relativno velika. To naj bi prilagodilo črnilo in omogočilo zadosten razmik med posameznimi črtami in elementi. Pomanjkanje takšnega prostora lahko privede do razočaranih rezultatov – tetovaža ne bo videti tako dobro, kot je bila zasnova na papirju, in se ne bo starala tako dobro, saj se bodo črte začele spopadati.

Tetovaže Yin Yang

Tattoo umetnik vam bo lahko svetoval glede primernosti vašega oblikovanja glede na izbrano umestitev.

Drugi pomislek, povezan z namestitvijo vaše tetovaže yin yang, je, ali želite, da je na ogled veliko časa, ali pa jo raje ohranite zasebno.

Seveda bo tetovaže na področjih, kot so zapestje, podlaket, gleženj, tele in vrat, težko prikriti. Če želite skriti svojo tetovažo, pomislite na hrbet, prsni koš, trebuh, stegno ali ramo – to so področja, ki jih je dovolj preprosto prikriti s priložnostnimi oblačili. Zadnji del vratu je tudi možnost, če imate dolge lase.

Nenazadnje morda najpomembnejša izbira od vseh – tatoo umetnik. Po pravici povedano, preprosta tetovaža simbola yin yang ne zahteva umetnikovih izkušenj. Še vedno je zelo pomembno, da izberete ugledne, dobro vzdrževane tetovaže-higiena in strokovno znanje sta ključna za zagotovitev varne in prijetne tetovaže.

Tetovaže Yin YangYin-Yang-tetovaža (3)Yin-Yang-tetovaža (9)

Tetovaže Yin YangYin-Yang-tetovaža (6)Tetovaže Yin YangYin-Yang-tetovaža (13)Yin-Yang-tetovaža (12)Yin-Yang-tetovaža (10)Tetovaže Yin Yang

Yin-Yang-tetovaža (19)Yin-Yang-tetovaža (18)Yin-Yang-tetovaža (15)Tetovaže Yin YangTetovaže Yin YangYin-Yang-tetovaža (1)Yin-Yang-tetovaža (26)Yin-Yang-tetovaža (25)Yin-Yang-tetovaža (24)Tetovaže Yin YangYin-Yang-tetovaža (22)+

Yin-Yang-Tattoo-Designs-1

Yin-Yang-Tattoo-Designs-2

Yin-Yang-Tattoo-Designs-3Yin-Yang-Tattoo-Designs-5

?????????????????????????????????

Yin-Yang-Tattoo-Designs-8

Yin-Yang-Tattoo-Designs-9

Yin-Yang-Tattoo-Designs-10

Yin-Yang-Tattoo-Designs-11

Yin-Yang-Tattoo-Designs-12

Yin-Yang-Tattoo-Designs-13

Yin-Yang-Tattoo-Designs-14

Yin-Yang-Tattoo-Designs-16

Yin-Yang-Tattoo-Designs-17

Yin-Yang-Tattoo-Designs-18

Yin-Yang-Tattoo-Designs-19

Yin-Yang-Tattoo-Designs-20

Yin-Yang-Tattoo-Designs-21

Yin-Yang-Tattoo-Designs-22

Yin-Yang-Tattoo-Designs-23

Yin-Yang-Tattoo-Designs-25

Yin-Yang-Tattoo-Designs-26

Yin-Yang-Tattoo-Designs-29

Yin-Yang-Tattoo-Designs-30

Yin-Yang-Tattoo-Designs-31

Yin-Yang-Tattoo-Designs-32

Yin-Yang-Tattoo-Designs-33

Yin-Yang-Tattoo-Designs-34

Yin-Yang-Tattoo-Designs-35

Yin-Yang-Tattoo-Designs-36