150 privlačnih regratovih tetovaž in pomenov

Regratove tetovaže so v zadnjih letih neverjetno priljubljene. Še posebej priljubljeni so atmosferski vzorci, ki prikazujejo, da njihova semena pihajo v vetru.

regrat-tetovaža

Če razmišljate o tem, da bi si ga sami kupili, ne iščite več. V tem članku bomo raziskali pomen različnih tetovaž regrata in delili najboljše ideje za tetovaže regrata.

Kaj so regrati?

Začnimo z osnovami. Regrati so svetlo rumeni cvetovi, tako pogosti, da jih večina vrtnarjev smatra za plevel.

Njihovo ime izvira iz francoščine, kar pomeni “levji zob” – tako poimenovano po obliki dolgih, ozkih, koničastih cvetnih listov.

Minimalistična tetovaža regrata, Eva

Po nekaj dneh v polnem razcvetu se regrat spremeni v svojo obliko in se spremeni v bele ‘puhaste kroglice’. To je način, kako rastlina razprši svoja semena.

Veter zlahka pobere belo dlako in jo ponese v vse smeri.

Pomen regratovih tetovaž

Ker je regrat tehnično plevel – torej nezaželena rastlina, ki se ne goji aktivno – jih v resnici nikoli niso podarili.

Tako ni bilo veliko priložnosti za razvoj posebne simbolike.

Za razliko od standardnih darilnih rož, kot so lilije ali vrtnice, regrat nikoli ni dobil pomena Simbolika viktorijanskega cvetja – ki je vir večine današnjih cvetličnih pomenov.

Kljub temu obstaja nekaj skupnih simbolnih pomenov teh cvetov v umetnosti tetoviranja, čeprav niso tako znani kot pri večini drugih rož.

Pomen regratovega tetovaža bo odvisen predvsem od oblike rože – cvetenja ali pihanja.

Tetovaža rastline regrat od Aenee

Cvetoča tetovaža regrata

Ko regrat cveti, ponavadi simbolizirajo srečo in veselje. To je najverjetneje posledica njihove barve – ugotovili boste, da večina rumenih cvetov, pa naj gre za vrtnice, marjetice ali res regrat, predstavlja veselje ali prijateljstvo.

Cvetoče regratove tetovaže lahko simbolizirajo tudi premagovanje težav, preživetje težkega časa ali proces zdravljenja. Morda ta pomen izhaja iz dejstva, da so te rože zelo odporne in se zelo enostavno razširijo, same preživijo zelo dobro.

regrat tetovaža v akvarelu

Pihajoča regratova tetovaža

To je veliko pogostejši način, da se regrat pojavi v tetovažah. Konec koncev je ta mehanizem, ki se spremeni v puhasto, edinstven.

Tatoo regrata Color Wheel Victoria Boarer

Vsi poznamo podobo regratovih semen, ki jih odnaša veter, in mnogi od nas imajo otroške spomine na pihanje regrata.

Pomen te podobe v umetnosti tetoviranja je pogosto zelo oseben in ni takoj očiten. Vendar pa obstaja nekaj skupnih pomenov.

Eno je izpolnjevanje želja in prinašanje sreče. Izvira iz starega vraževerja – če si med pihanjem regrata zaželiš željo, se ti bo uresničilo. Pogosta različica tega prepričanja je, da morate v enem sapu razstreliti vsa semena.

mah-regrat-tetovaža

Drug, tesno povezan pomen je ljubezen – še posebej neuslišana ljubezen. Spet to izhaja iz vraževerja. Po ljudskem izročilu, če lahko z enim vdihom razstrelite vsa semena regratu, medtem ko razmišljate o osebi, ki jo imate radi, vas bodo imeli radi.

Oblikovanje je lahko tudi simbol pozornosti. To je posledica začasne narave cvetočih regratovih cvetov in krhkosti napihnjenih kroglic, v katere se spremenijo. Lahko vam služi kot opomnik, da živite v trenutku, se osredotočite na sedanjost in cenite tukaj in zdaj.

Tetovaža gleženj z regratom - Norako

Mnogi ljudje regrat povezujejo z otroštvom. To je ponavadi zahvaljujoč osebnim spominom na pihanje puhastih semen v otroštvu. Pihajoče regratove tetovaže so včasih opomnik, naj ostanemo upajoči, radovedni in še naprej sanjamo.

Nazadnje obstaja prepričanje, da bodo, ko popihate regratovo seme, prenesle vaše misli in sanje na svoje ljubljene. Zaradi tega je oblikovanje običajna izbira za spominske tetovaže, ki predstavlja idejo o ohranjanju duhovne povezanosti z izgubljenimi ljubljenimi.

Oblikovalske ideje za regratove tetovaže

Za tako preprosto cvetlico – na obeh stopnjah njenega videza – obstaja presenetljiva raznolikost modelov tetovaž, ki jih navdihuje. Spodaj je nekaj najbolj priljubljenih idej za vključitev regrata v tetovaže.

Tetovaža regrata v akvarelu

Če iščete pisane modele tetovaže regrata, je akvarel morda prava pot.

Akvarelna regratova tetovaža s črnilom po meri

Akvarelne tetovaže, kot že ime pove, posnemajo videz akvarelnih slik. Namesto da bi jih vsebovali strogi obrisi, so barvni madeži bolj živahni in tekoči. Zaradi tega so sodobnejše in občutljivejše tetovaže.

Regrati, zlasti pihajoči, odlično delujejo v tem slogu. Občutek akvarelnih tetovaž je lahek in nežen, tako kot regratovo seme v zraku.

Akvarelna regratova tetovaža Lucasa Franca

Črni obrisi se pogosto dodajo akvarelnim tetovažam, da dodajo nekaj definicije. Pri regratovih vzorcih je skupna izbira, da semena in steblo označimo v črni barvi ter v ozadje dodamo barvne brizge.

Piha regrat s pticami

Priljubljena in sodobna različica na temo regrata, ki piha, v tej zasnovi, ko semena odpihnejo, se postopoma spremenijo v miniaturne ptice.

Regratova tetovaža na hrbtu Eunhee Ko

Ta izbira oblikovanja pogosto pomeni ustvarjalnost, domišljijo in uporabnika identificira kot sanjača. To sega nazaj v idejo, da regratovo seme predstavlja upanje in sanje – če se spremenijo v ptice, lahko sežejo dlje in dosežejo več.

Kar zadeva ptice same, so lastovke priljubljena možnost za to zasnovo. Lastovke običajno simbolizirajo upanje, srečo, ljubezen in svobodo, zato se po smislu zelo dobro ujemajo s preostalim dizajnom.

Tatoo regrata z balonom na vroč zrak

Tatoo regrata s citatom

Za mnoge ljudi pihajoči regrat ustvarja zelo podobo. Morda jih bo spomnilo na otroštvo, izgubljeno ljubezen, sanje, ki so jih imeli nekoč ali jim je še vedno drago, ali na ljubljene, ki so jim nedosegljivi. Kot simbol upanja lahko stojijo tudi za prihodnost in premagovanje težav.

Ker so te podobe in ideje tako čustveno nabito, ni nenavadno, da se tetovažam iz regrata dodajo smiselni citati.

Akvarelna regratova tetovaža Tjase Kokalj Jerala

Ne glede na to, ali gre za eno besedo ali celoten stavek, dodatek pisanja razjasni osebni pomen, ki ga ima tetovaža za vas. Lahko vam pomaga izraziti sebe in vas opomniti na pomembne vrednote ali trenutke.

Kar zadeva estetiko pisanja, so navadne poti lahke pisave. Nežna kaligrafija v ležečem tisku ali pisave v rokopisnem slogu sta priljubljeni izbiri.

Upanje in premikanje naprej

Kot smo že videli, je slika pihajočega regrata običajno lahka in občutljiva – zato je smiselno izbrati ujemajočo se pisavo. Težka pisava v gotskem slogu bi bila na primer preveč moteča in bi bila v nasprotju s podobo nežnih letečih semen.

Majhne tetovaže regrata

Ker so regrati, ki pihajo, takoj prepoznavni in po svoji strukturi precej preprosti, v oblikovanje tetovaž ni treba vključevati veliko podrobnosti. Zato so regrati primerni za majhne, ​​preproste tetovaže.

regrat-tetovaže-15

Preprosta tetovaža iz regrata ne sme vsebovati nič drugega kot tanek, črn obris. Odvisno od tega, ali želite, da semena odpihnejo, je to obliko mogoče namestiti na zelo majhno površino kože.

Minimalistična tetovaža regrata Laura M. J.

Za popolno preprostost razmislite o tem, da bi si tetovirali samo eno seme regrata. Še vedno bo imel isti pomen in pomen, vendar bo veliko manj očiten. Za razliko od polnega regrata se bo eno samo seme prilegalo tudi na najmanjše prostore, kot sta prst ali uho.

Velike regratove tetovaže

Na drugi strani lestvice imamo večje, drznejše modele.

Regrati se ne podležejo zelo velikim modelom tetovaž. Cvetovi so majhne narave, zato bodo na primer ponavadi videti čudni, če bodo na primer povečani na desetkrat.

Regrat, ki piha, je težko vključiti v veliko oblikovanje v slogu ilustracije, na primer rokav ali tetovažo s celotnim hrbtom. Za zapolnitev prostora potrebujete druge elemente, in ker so semena regrata tako tanka in občutljiva, se bodo verjetno izgubila.

regrat-tetovaže-39

Najboljši način, da si naredite veliko pihajočo regratovo tetovažo, je, da semena razporedite po večji površini.

Na primer, razmislite o tetovaži na zgornjem delu hrbta, z regratom na zadnji strani ene rame, semena pa se razprostirajo po vzorcu vse do druge rame.

Podlaket je še ena pogosta postavitev za večje regratove tetovaže, pri čemer je večina oblikovanja na najširšem delu (v bližini komolca), semena pa se tu in tam pojavijo po dolžini roke in segajo do zapestja.

Tetovaže regrata na zapestju

V zadnjem času je priljubljen trend regratov, razširjen po dveh tetovažah na zapestjih.

regrat-tetovaže-5

V bistvu gre za eno samo sliko, ki je razdeljena na dve tetovaži. Običajno vključuje polno pihajočo regratovo tetovažo na enem zapestju in le nekaj semen regrata na drugi.

Pridružil se je Stilbruch Tatowierungen Tetoviranju regrata

Zanimivo je, da ta ideja deluje na več ravneh. Ko sestavite zapestja, dve tetovaži tvorita celoto. Toda ločeno izgledajo tudi odlično in imajo popoln smisel.

Če nekdo na primer vidi samo zapestje s semeni, bo še vedno razumel, kaj predstavlja tetovaža.

Ta ideja enako dobro deluje na podlakti ali teletih.

Regratova tetovaža Carlesa Bonafeja

Zaključne besede

Regrat ustvarja lahke, občutljive in neverjetno pomembne tetovaže. Le redki izmed nas si lahko ogledajo podobo pihajočega regrata in se ne spomnijo spomina, osebe ali razpoloženja.

Ne glede na to, kaj bi za vas osebno pomenila regratova tetovaža, upajmo, da imate zdaj nekaj odličnih idej za svoj dizajn. Za več navdiha si oglejte spodnjo galerijo.

Aquarel Regrat Tattoo by Aces HighSimpatična tetovaža regrata Paty FedrigoLepa regratova tetovaža Sarah BiloonTetovaža regrata Tim BreenRegratova zapestna tetovaža MarikuroyamaRegratova tetovaža na zapestju Uls MetzgerHiperrealizem Regratova tetovaža Tatiana SeredaAkvarelna regratova tetovažaRegratova tetovaža Giscarda AlvesaAkvarelna regratova tetovažaRegratov tetovaž na nogiGeometrijska tetovaža regrata, PaulinhoBarvita regratova tetovaža na gležnju Willyja RoblesaMinimalna tetovaža regrata Shpadyreva JuliaScu Fan, akvarelna regratova tetovažaSamska regratova tetovaža Stuarta DooleyjaTetovaža roza regrata Jessice ChannerMajhna regratova tetovaža na zapestjuAkvarelna regratova tetovaža Patricka SquiresaSketchwork Regrat Tattoo avtorja Jason MaybruckGeometrična tetovaža regrata Aline WataTetovaža z regratovimi semeni, GrainRegratova tetovaža Georgea CidaTetovaža regrata na podlaktiRegratova tetovaža iz AnkareJarvisova akvarelna regratova tetovažaRegratova tetovaža LaraČudovita tetovaža regrata Jessie VillarsSimpatična tetovaža regrata Sierre BancroftBlackwork Regrat Tattoo od Colors MilanoV živo in pusti v živo Tattoo by SkinkDotwork Regrat Tattoo, LaraRegratov tattoo na rokiMinimalistična tetovaža regrata, EvaFantastična tetovaža regrata JenNahFurDotwork Regrat avtorja dearemilyannRegratova tetovaža po Grainu

stranski regrat-tetovaža

tetovaža ramenskega regrata

regrat-regrat

Avtoportret

zaželi si nekaj

tetovaža moj hrbet

nova tetovaža

rhianna-adrienne

videti spektakularno

samo še ena avantura

Pozabi-svoje-težave-tetovaža

letenje brez kril

regrat-tattoo-design-lepši

regrat-tetovaža-sladko

regratovci

regrat s pticami

regrat-želje

regrat-tattoo-design-2015

regrat-tattoo-design

regrat-tetovaža-lepa

regrat-lastovka-tetovaža

regrat na boku

regratovca

regrat-citat

regrat-rame-tetovaža

tetovaža na strani regrata

regrat-tetovaža

regrat-spet

regrat in ptice

na osnovi regrata

regratova ura

regrat-hip

čarobni regrat na dotik

najboljši nogo naprej

chelsea-new-tattoo

kul-regrat-tetovaža

regrat-2015-tetovaža

A-Splash-of-Color-regrat

A-Child's-Wish-regrat-tetovaža

regrat-tetovaže-1 regrat-tetovaže-2 regrat-tetovaže-3 regrat-tetovaže-4  regrat-tetovaže-6 regrat-tetovaže-7 regrat-tetovaže-8 regrat-tetovaže-9 regrat-tetovaže-10 regrat-tetovaže-11 regrat-tetovaže-12 regrat-tetovaže-13 regrat-tetovaže-14  regrat-tetovaže-16 regrat-tetovaže-17 regrat-tetovaže-18 regrat-tetovaže-19 regrat-tetovaže-20 regrat-tetovaže-21 regrat-tetovaže-22  regrat-tetovaže-24 regrat-tetovaže-26 regrat-tetovaže-27 regrat-tetovaže-28 regrat-tetovaže-29 regrat-tetovaže-30  regrat-tetovaže-33 regrat-tetovaže-34 regrat-tetovaže-35 regrat-tetovaže-36  regrat-tetovaže-38  regrat-tetovaže-40