150 privlačnih tetovaž metuljev in njihov pomen

Modeli metuljev so med bolj priljubljenimi izbirami za tetovaže. Vendar to ne pomeni, da še vedno ne morete ustvariti nekaj edinstvenega.

Spodaj boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tetovažah metuljev, vključno z njihovimi simboličnimi pomeni in idejami za nekaj najboljših modelov tetovaž na temo metuljev.

tetovaža metulja na roki

Pomen tetovaže z metulji

Metulj je dolgoletni simbol v mnogih kulturah, ki predstavlja vrsto konceptov in idej.

Tradicionalno so metulje povezovali z ženskostjo – ker zastarele konvencije o spolu postajajo zastarele, pa se tudi to razlikovanje zamegljuje. Sodobna tetovažna umetnost vidi moške z body art metuljami in ženske.

tetovaža metulja ali molja na rami

Razen vizualnih vidikov tetovaž na temo metuljev je simbolni pomen metuljev univerzalen in ni povezan z nobenim posebnim spolom.

Tetovaža metulja

Metamorfoza

Ko razmišljamo o tem, kaj metulji v širši kulturi simbolizirajo, je metamorfoza verjetno ena prvih idej, ki mi pridejo na misel.

Razlog za to je očarljiv življenjski cikel metulja. Metulji začnejo svoje življenje kot gosenice.

tetovaža noža z metuljem

Ko pride čas, zgradijo kokon. Znotraj njega se praktično razpadejo, šele nato se preoblikujejo v čudovitega, pisanega metulja.

Čeprav je to stvar mnenja, se gosenice običajno štejejo za grde.

Metulji se zato iz nečesa počasnega, neprivlačnega in vezanega na zemljo pretvorijo v leteča, lepa bitja z večbarvnimi krili.

geometrijska tetovaža metulja na hrbtu

Na preobrazbo metulja pogosto gledamo kot na prispodobo, da človek spremeni svoj vidik na bolje.

Metulji se zato običajno odločijo za tatoo za posameznike, ki verjamejo, da so v svojem življenju premagali nekaj ali nekaj o sebi kot osebi in se spremenili na bolje.

Specifičnosti tega, kar je točno premagano ali doseženo, se bodo seveda razlikovale od osebe do osebe.

To se lahko giblje od preživetja določene stiske in nastanka boljše osebe do zavestne odločitve za bolj zdravo ali drugače “boljše” življenje in nadaljevanja.

tetovaže metuljev

Spremenite

Drug pomen metulja je sprememba – koncept, podoben preoblikovanju, čeprav ni povsem enak. Preoblikovanje pomeni popoln preobrat, medtem ko lahko spremembe veljajo za manjše spremembe.

Tetovaža metulja se lahko nanaša na pomembno spremembo, ki jo je oseba doživela. V širšem smislu lahko preprosto pomeni tudi biti prilagodljiv, odprt in pripravljen na spremembe, ko se življenje nadaljuje.

tetovaža metulja na roki

Živeti v trenutku

Večina metuljev ima v svoji krilati obliki zelo kratko življenjsko dobo. Večino svojega življenja preživijo kot gosenice ali zaviti v kokon, da bi le za kratek čas izkoristili svojo lepo letečo obliko.

Zaradi tega modeli metuljev pogosto pomenijo življenje v tem trenutku. To lahko vključuje prevzemanje tveganj, osredotočanje na tukaj in zdaj, ne preveč zadrževanje v preteklosti in ne gledanje predaleč v prihodnost.

tetovaže metuljev

Delo s črnilom metulja naj bi simboliziralo izjemno kratko življenjsko dobo tega bitja, včasih pa pomeni tudi osredotočenost na to, da cenimo to, kar imamo.

Metulj nas lahko spomni, da bi se morali namesto da bi vedno želeli več, vedno znova ustaviti, da bi uživali v tem, kar že imamo in v tem, kar smo že dosegli.

Tetovaža metulja

Hkrati pa je zanimivo omeniti, da so bili v nekaterih kulturah – zlasti v Aziji – metulji znani kot simboli dolgoživosti.

Na primer, beseda za “metulja” v mandarinščini naj bi bila enaka izrazu za “70 let”.

Pravzaprav je povprečna življenjska doba metulja en mesec. Najmanjši metulji vrtne sorte živijo približno 2-7 dni.

Obstajajo pa vrste, ki živijo veliko dlje-tudi do 9-12 mesecev, če jim plenilci ne prekinejo življenja.

tetovaža metulja blizu komolca

Metulji v kitajski simboliki

Metulji imajo v kitajski kulturi še posebej dobro opredeljen simbolni pomen. Na splošno so simbol lepote, elegance in dolgega, polnega življenja.

Natančnejše nastavitve, v katerih so upodobljeni metulji, bodo imele bolj zožen pomen. Kitajska simbolika metuljev je odličen vir navdiha za smiselne modele tetovaž. Razmislite na primer:

 • Par metuljev – v kitajskih prepričanjih in simboliki v dekorativni umetnosti par metuljev simbolizira ljubezen in srečno družabno življenje, zlasti za mlade pare.
 • Metulj na roki – simbol srečnega življenja do starosti. Seveda bi se lahko v primeru tetovaž ta simbolika odražala v tem, da si na roko namestite tetovažo metulja, ne pa podobo roke in metulja.
 • Metulj s cvetovi slive – simbol lepote in dolgega življenja. Cvetovi slive so majhni, gosto cvetoči, rožnati cvetovi, podobni cvetu češnje.

majhna tetovaža metulja

Metulji v jin in jang

Yin in yang je kitajski filozofski koncept dvojnosti – ki predstavlja dve nasprotujoči si, a hkrati komplementarni sili, ki ustvarjata in poganjata vesolje (na primer dan in noč sta nasprotja, vendar se dopolnjujeta, da skupaj tvorita celoto).

Zanimivo je, da metulji simbolizirajo yang element yin in yang. Yang je stran, ki je najmočneje povezana s soncem, pozitivnostjo in moško energijo.

Čeprav so metulji v zahodnih kulturah tradicionalno videli več ženskih združenj, so v konceptu yin in yang na moški strani.

Le Papillon tetovaža z metuljem

Metulji kot simboli duše

V več kulturah metulji povezujejo dušo – različno veljajo za duha ali čustveno energijo živega bitja.

V stari Grčiji so metulji veljali za fizične manifestacije umrlih duš – duhov mrtvih. Prepričanje je bilo dovolj močno, da je v starogrščini beseda za “dušo” enaka besedi za “metulj” – psiha.

tetovaža metulja na prstu

Podobno so v ruskem in irskem izročilu metulji včasih predstavljali duše mrtvih, ki čakajo na vstop v čistilišče.

Pravzaprav je bilo rečeno, da je bilo na Irskem v 17. stoletju prepovedano ubijanje belih metuljev – menili so, da so duša mrtvega otroka.

V mnogih indijanskih plemenih so metulji simbol človeškega duha. Tudi v tako oddaljenih kulturah, kot so bili Azteki, je veljalo prepričanje, da so metulji res pokojni sorodniki, ki so obiskali njihove družine, da bi jim zagotovili, da je vse v redu.

Roza tetovaža na zgornjem delu hrbta

Vera v metulje kot duše je tudi del mehiške kulture. V Mehiki obstaja mesto, kamor se seli vrsta metulja Monarch, zaradi česar se pojavi na tisoče teh čudovitih bitij. Krajevne skupnosti to praznujejo kot dan mrtvih.

Metulji so zato relativno pogosta izbira tetovaže v spomin na smrt ljubljene osebe.

V tem primeru oblikovanje metulja pogosto spremlja ime osebe in včasih datum njenega premora.

tetovaža metulja na zapestju

Tetovaže metulj proti molju

Med brskanjem po naši galeriji in drugih zbirkah tetovaž v slogu metulja boste verjetno naleteli na precej metuljev, ki so bolj podobni metuljem.

Preprosto povedano, molji so nočni metulji. Pripadajo isti družini in gredo skozi isto preobrazbo iz gosenice v letečo žuželko.

tetovaže metuljev

Ker so nočni in povezani s temo, imajo metulji nekoliko drugačen simbolni pomen.

Kot večina nočnih bitij so včasih povezana s smrtjo-zlasti zato, ker jih vidimo tako pogosto, ko letijo v luči v naših hišah in na naših verandah.

Ta nagnjenost k svetlobi – naj bo to plamen ali žarnica – je povzročila, da so molji povezani z vero in ranljivostjo. Vera – ker “slepo” sledijo luči in ranljivost – ker pri tem tvegajo življenje.

Temnejše barve in agresivnejšega videza so molji pogosta izbira za moške tetovaže v slogu metulja.

tetovaža metulja na rami

Modeli tetovaže metuljev

Čeprav metulji ustvarjajo precej preproste slike, obstaja veliko možnosti in idej pri izbiri modela metulja.

3D tetovaža metulja

Ena izmed najbolj priljubljenih odločitev v zadnjih nekaj letih, ta zasnova vključuje upodabljanje podobe metulja v 3D, hiperrealistično tetovažo. S skrbno senčenjem in natančnim oblikovanjem ustvarite optično iluzijo pravega metulja, ki je pravkar pristal na vaši koži.

Slog 3D od umetnika za tetovaže zahteva veliko spretnosti, zato je dobro, da se prepričate, da ima vaš tatuist izkušnje s 3D -upodabljanjem..

Roke in ramena so najpogostejša postavitev te tetovaže, deleži pravega metulja pa se običajno ohranijo-zato pričakujte, da bo ta oblika široka približno 2–3 cm.

Vijolična in zelena 3D tetovaža metulja

Barvne tetovaže se pri tej zasnovi najbolje obnesejo, saj je za dosego popolnoma realističnega videza potrebna barva – čeprav so seveda videti tudi vsi črni 3D metulji.

Zelo priljubljena izbira so tudi 3D tetovaže z metulji z imeni, citati, datumi in drugimi dodatki.

Tetovaža metulja

Tetovaža črnega metulja

Precej neposredno nasprotje hiperrealistične 3D tetovaže, ta vrsta oblikovanja vključuje preprosto, ravno, črno obliko metulja. Ta temeljita poenostavitev naredi minimalistično, elegantno tetovažo.

Omogoča tudi zmanjšanje na najmanjše možne velikosti, saj bo v tem slogu vključenih minimalno količino podrobnosti.

To je torej odlična izbira za tiste, ki iščejo zelo majhno tetovažo – dovolj majhno, da se prilega prstu ali na ali okoli ušesa. Če vam ni treba iti tako majhno, razmislite o tetovaži več popolnoma črnih metuljev, razporejenih v črto ali krivuljo.

Majhne tetovaže na vratu z metulji

Tetovaža plemenskega metulja

Plemensko zasnovo sestavljajo številne črne, ukrivljene črte, debelejše na sredini in zožene do točke na obeh koncih. To je bil eden izmed najbolj priljubljenih stilov tetoviranja v zadnjih nekaj desetletjih, čeprav ga v zadnjih letih postopoma nadomeščajo bolj zapleteni plemenski modeli, resnično navdihnjeni s plemensko umetnostjo.

Plemenske tetovaže so lahko poljubne velikosti, od relativno majhnih do precej velikih. Še zdaleč niso realni, s pol abstraktno kakovostjo.

tetovaža plemenskega metulja

Geometrijska tetovaža metulja

Geometrijske tetovaže temeljijo na simetriji in razmerjih, ki vključujejo večinoma ravne črte. Geometrijski slog ima za posledico preproste, a očarljive tetovaže, običajno popolnoma črne in s precej praznega prostora.

Metulji so odlična tema za geometrijske oblike – zlasti metulji z odprtimi krili, gledano neposredno od zgoraj.

To je odlična izbira za podcenjeno, elegantno in moderno oblikovanje metulja v razmeroma majhni velikosti.

Geometrijski metulj na tetovažah na hrbtu

Tradicionalna tetovaža metulja

Tradicionalne tetovaže vključujejo uporabo črnih obrisov z večinoma ravno, barvito polnitvijo in malo ali nič senčenja. V svoji pisani preprostosti so podobni risanemu slogu risanja.

Tradicionalne tetovaže bodo zelo barvite, običajno z veliko kontrasta. Tetovaža samotnega metulja v tem slogu bo videti dobro, čeprav so za najboljše rezultate priporočljivi večji modeli.

Na primer, razmislite o več metuljih v letu ali o metulju na ozadju, na primer o cvetju.

Tetovaža metulja

Tetovaža metulja v akvarelu

Slog akvarela v umetnosti tetoviranja naredi točno to, kar pove ime – posnema videz akvarelne slike. Tetovator s pomočjo spretnega nanašanja črnila naredi živahne barve videti “tekoče”, se stikajo drug z drugim in so na mestih pogosto polprozorne, da uspešno ujamejo videz akvarelne barve.

Običajno bo akvarelna tetovaža vključevala trden črn obris z barvo v akvarelnem slogu “za” in okoli črt.

Ko razmišljate o tem, da bi si naredili tetovažo v akvarelu, je dobro, da se prepričate, da ima vaš izbrani umetnik tetovaže nekaj izkušenj v tem slogu. Tako kot 3D tetovaže je tudi akvarel težko rešiti in zahteva veliko spretnosti, izkušenj in natančnosti.

metulj-tetovaže-17

Tetovaža metulja in cvetja

Za tiste, ki iščejo bolj izpopolnjeno podobo za oblikovanje tetovaže, je lahko dodajanje cvetja odlična ideja.

Kombinacija pisanega metulja s svetlo obarvanimi cvetovi daje privlačen, živahen dizajn-takšnega, ki ga je najbolje narediti na razmeroma velikem območju.

Posebno cvetje, ki ga izberete, bi lahko bilo zgolj estetsko, čeprav je dobro vedeti, da imajo nekateri cvetovi določenih barv simbolne pomene.

Na primer, bela vrtnica simbolizira nedolžnost, rdeča vrtnica – ljubezen, marjetica – upanje in lotos – čistost in razsvetljenje.

Kombinacijo simboličnega pomena metulja in posebne rože je zato mogoče uporabiti za ustvarjanje oblikovanja, ki je bogatejšega pomena in globine.

Tetovaža metulja

Tetovaža z metuljem

Pisanje je odličen dodatek k vsakemu oblikovanju tetovaž, metulji pa niso izjema. Razmislite o dodajanju svojega najljubšega citata, imena ljubljene osebe ali ene same besede, ki uteleša vrednost, ki je za vas pomembna.

Pisavo lahko dodate poleg metulja ali pa jo bolj ustvarjalno vključite v sliko. Na primer, za eno besedo ali ime lahko telo metulja (med krili) zamenjamo s pisanjem.

Roza metulj s tetovažo za najboljše prijatelje

Ujemanje tetovaže metulja

Zaradi dejstva, da so lahko majhni in da so na splošno pozitivni simboli, metulji naredijo priljubljene ujemajoče se tetovaže, običajno za prijatelje ali družino.

Zapestje in gleženj sta najpogostejša mesta za ujemanje tetovaž – področja, kjer je tetovažo zlahka izpostaviti in kjer umetniku za tetovaže ni preveč težko doseči natančno enako postavitev za vsako osebo.

Tetovaža par metuljev na roki

Tetovaža z rokavi metulja

Tetovaže z rokavi segajo vse od zapestja do vrha ramena. Krajša različica-pol rokava-pokriva samo podlaket ali nadlaket.

Metulji so zanimiva izbira za rokav – običajno zasnova vključuje več metuljev, ki se ovijejo okoli roke osebe ob nekakšnem ozadju. Ozadje je najpogosteje cvetlična tema.

5fb3dda03bda33b71734567b9991d74b

Rokav je med najpogostejšimi izbirami oblikovanja metuljev za moške.

Barve metuljev in njihov pomen

Če ste že izbrali vrsto metulja, ki ga boste uporabili kot navdih za svojo tetovažo, bo vrsta seveda vnaprej določila barvo in videz.

Če želite, da pomen narekuje videz vaše tetovaže, bi bilo morda koristno vedeti, da imajo nekatere barve metuljev z njimi povezane dodatne pomene.

 • Modri ​​metulj – verjame se, da modri metulji ščitijo pred zlimi duhovi in ​​nesrečami ter izpolnjujejo želje in pomagajo uresničiti vaše sanje.
 • Oranžna – v skladu s splošnim simboličnim pomenom oranžne barve oranžni metulj predstavlja potrebo, da ostane pozitiven in ostane aktiven. Nekateri tudi menijo, da se oranžni metulji pojavijo, ko se v življenju zgodi velika, pozitivna sprememba.
 • Rumena – rumeni metulji simbolizirajo nenadno spremembo in potrebo, da smo pozorni in pripravljeni kar najbolje izkoristiti tisto, kar nam življenje prinaša.
 • Zelena – verjamejo, da so zeleni metulji znamenje rasti, sreče in obilja, pa tudi znanilci nenadnih dobrih novic.
 • Vijolična – včasih velja, da vijolični metulji predstavljajo božansko posredovanje. Lahko so tudi znak, da bo v vaše življenje vstopila močna, vplivna oseba.
 • rdeča -rdeči metulji, zlasti v nekaterih indijanskih plemenih, so znamenja življenjsko pomembnih novic. Nekateri menijo, da so še posebej močni, močni duhovi – v kontekstu prepričanja, da so metulji duše umrlih.
 • Črna – črni metulji, kot ste verjetno že uganili, pogosto veljajo za negativne znamenja. Simbolizirajo pa tudi magijo in duhovno energijo.
 • Bela – znaki neodvisnosti in sreče, beli metulji so tudi simbol prisotnosti duha pokojne ljubljene osebe, ki vas bo tu podpirala in vodila.

tetovaža na trebuhu metulja

Velikost in postavitev tetovaže metulja

Če razmišljate o metulju kot svoji prvi tetovaži, se morate zavedati, da vseh slik in modelov ni mogoče preprosto zmanjšati na tetovažo katere koli velikosti.

Če majhna tetovaža vključuje preveč podrobnosti in črte, ki se prepletajo skupaj, verjetno ne bo videti super. Sčasoma se bodo črte zameglile in naletele ena na drugo, kar bo povzročilo neskladen nered.

Zato, če želite zelo majhno tetovažo, ne pozabite, da boste morali žrtvovati veliko podrobnosti. Najenostavnejše slike so najboljša izbira za majhne tetovaže-v primeru metuljev popolnoma črne, ravne oblike.

tetovaža metulja na hrbtu dame

Za rokave in druge velike kose – na primer tetovaže na hrbtu, stegnih ali prsih – bo verjetno treba načrtovati oblikovanje z več metulji.

Ker so metulji običajno precej majhne narave, bo en metulj, povečan na zelo veliko tetovažo, verjetno videti nekoliko nenavadno.

To velja, razen če se oblika metulja uporablja kot platno za druge oblike – s krili kot „ploščami“, v katere so postavljene druge slike ali vzorci.

Tetovaže pravilne velikosti izgledajo odlično skoraj povsod po telesu. Glavni premislek bo, ali želite, da je tetovaža ves čas na ogled – tako kot pri tetovažah na rokah in podlakti, pa tudi na vratu in zgornjem delu prsnega koša. Če bi raje obdržali tetovažo zasebno, so hrbet, zgornji del stegen, trebuh in spodnji del prsnega koša odlične možnosti.

Priljubljene umestitve tetovaže, ki omogočajo občasno izpostavljenost in prikrivanje po potrebi, vključujejo ramena, nadlakti in noge.

tetovaža metulja blizu zapestja

Znane osebnosti s tetovažami metuljev

Tetovaže na temo metuljev so priljubljena izbira med zvezdniki. Izraziti primeri vključujejo:

 • Lea Michele – igralka na Broadwayu, pevka in zvezda Gleeja ima dve tetovaži v slogu metulja. Prvi je modri metulj na desni strani spodnjega dela hrbta. Druga je zasnova, ki vključuje več modrih metuljev na desni nogi in je prikrivanje prejšnje tetovaže.
 • Mariah Carey -pevka ima v sredini križa svetlega metulja.
 • Drew Barrymore – igralka ima na trebuhu majhen metulj, tik pod popkom.
 • Cheryl Cole -pevka Girls Aloud ima na spodnjem delu hrbta popolnoma črno kompleksno tetovažo.
 • Kraljica Latifah -pevka in igralka imata dve tetovaži na temo metulja-prva je na desni roki, v prostoru med palcem in kazalcem; druga vključuje dva metulja in se nahaja za njenim desnim ušesom.

Zaključne besede

Te vrste tetovaž so odlična, vsestranska izbira za moške in ženske. Sami in kot del večje zasnove so čudoviti in so bogati pomena, pa tudi po barvah in oblikovalskih zamislih.

Za množico primerov in vizualnega navdiha si oglejte spodnjo galerijo. Ne pozabite nam sporočiti svojih priljubljenih v komentarjih!

Tetovaža metuljaTetovaža metuljaTetovaža metuljaTetovaža metulja

Tetovaža metuljatetovaže metuljevTetovaža metuljaTetovaža metuljaTetovaža metuljaTetovaža metuljaTetovaža metulja

Tetovaža metulja928956_1703427393220805_301034957_n11856652_745729448882552_555964541_nTetovaža metulja11336160_455283967987223_606182037_nTetovaža metuljaTetovaža metuljaTetovaža metulja11371190_475728295940940_1057774529_n11420431_1659998867556307_720975725_nTetovaža metuljaTetovaža metulja11356775_1062100477135258_1197417371_nTetovaža metuljaTetovaža metuljaTetovaža metuljaRumena in črna s pridihom vijolične tetovaže z roko metuljaTetovaža metulja v akvareluVijolični metulj s poltelesnim tetovažo telesaZelo majhna rdeča s pridihom rumene tetovažeDve majhni, podrobni tetovaži metulja na rokiTetovaža Čarobni metulj na vratuRamenski tetovaž z majhnim metuljemDve lepi tetovaži metuljaDva čarobna metulja s sidrno tetovažoDva metulja in ena cvetlična tetovažaDva tetovaža črnega metulja na zgornjem desnem delu hrbtaČudovita tetovaža modrega metuljaMajhni metulj na tetovaži na rokahFantastična tetovaža želodca z metuljemMajhen modri metulj na tetovaži zapestja

Trije majhni metulji s tetovažami vrtinčenjaTrije metulji na tetovaži zapestjaTrije obrisi črnega metulja na ramiMajhne tri rumene, zelene in modre tetovaže metuljevTetovaža zapestja z majhnim metuljemMajhen metulj na tetovaži zgornjega dela hrbtaTattoo mali metulj na spodnji nogiTattoo mali metulj na rokiTetovaže najboljšega prijatelja malega metuljaMajhen metulj na stranski tetovažiMali modri tetovažni metulj na ušesuMajhna tetovaža kane z modrimi bleščicamiMala modra tetovaža metulja pod dojkoMajhna modra tetovaža z navdihom metuljaMajhen črni metulj s tetovažo v senciTatoo mali lep metulj na nogiSimpatična tetovaža metuljaPreprost oris metulja za ženske po imenu LucyPreprosta tetovaža črnega metuljaTetovaža z metuljem pol kolonaRdeči cvet z majhno tetovažo modrega metuljaRdeči metulj na tetovaži na prsihPrecej tetovaža zelenega metuljaRoza tetovaža metulja na zapestjuRoza metulj z vrtinčnimi in iskrivimi tetovažamiRoza metulj s tetovažo v senciTetovaža roza metuljaRoza tetovaža na prsihTetovaža gležnja na roza metuljuRožnate in vijolične tetovaže treh metuljevRoza in modre tetovaže majhnih metuljevOranžna tetovaža majhnega metuljaOranžni metulj s tetovažo srcaOranžna tetovaža metulja z modrimi iskricamiOranžni metulj na tetovaži srednjih prstovOranžni in črni metulj na tetovaži spodnje rokeTatoo metulja v živo, smeh in ljubezenNeskončnost s tetovažo enega metuljaTetovaža metulja neskončnostiSivi, rumeni in črni metulji na tetovaži stopalGeometrijska tetovaža metulja na rokiGeometrijska tetovaža metuljaPet tetovaž črnega metuljaSimpatičen barvit metulj s podrobno oblikovano tetovažoBarvita tetovaža metulja na vratuPisana stranska tetovaža metuljaBarvita tetovaža stopala metuljaTetovaža metulja pešMetulj s tetovažo vinske trteMetulj z rdečimi cvetličnimi tetovažamiMetulj s tetovažo češnjevih cvetovTetovaža metulja na bočnem zapestjuTetovaža želodca z metuljemTetovaža metulj na hrbtni rokiTetovaža z vratom metuljaMetulji na tetovaži hrbteniceTetoviranje metuljev na vratuModri ​​majhen metulj s tetovažami vrtinčenjaModri ​​metulj na tetovaži zapestjaČrna zapestna tetovaža z oblikovanjem metuljaČrna zapestna tetovaža metuljaČrna tetovaža metulja na zgornjem delu hrbtaČrna drobna preprosta tetovaža metuljaČrni stranski tetovažni metulj z rimskimi številkamiČrna tetovaža metulja na ramenihČrni metulj z vrtnicami na bočni tetovažiČrni metulj z geometrijskimi črtami na hrbtni tetovažiČrna metulj tetovaža orisTetovaža črnega metulja na rokiČrni metulj na roki TattooČrna lepa tetovaža metulja z vrtinčenjemNajboljše prijateljice tetovaže metuljev na rokiTetovaža metulj na spodnjem ramenu3D barvita tetovaža metulja na zapestju

3d-metulj-tetovaža 3d-metulj-tetovaža-na-vratu-za-dekleta 3D-maslo na vrhu ramena 3d-ročna-metulj-tetovaža  Nekaj ​​metuljev Amazing-Butterfly-Tattoo-Design b5ea1c8f2f26ebac77b863f48a308935 Oblikovanje tetovaže hrbta-metulja back-tattoo-metulj Beautiful-Butterfly-Tattoo-designs-na vratu lepa-metulj-tetovaže-za-tvoje-najboljše prijatelje-915x915 Best-Butterfly-Tattoo-Design Tetovaže črnega metulja Metulji-tetovaže na zapestju Butterfly_Tattoo_by_rock_kittie butterfly_tattoo_by_stuntmanmike666-d3i1c98 Butterfly-in-Pastels ????????????????????????????????? metulj-tetovaža-4 Butterfly-Tattoo-Designs-2013-Za-Dekleta-007 metulj-tetovaža-modeli-zapestje tetovaže z metulji metulj-tetovaže-9  metulj-tetovaže-15  metulj-tetovaže-18 metulj-tetovaže-24 metulj-tetovaže-26 metulj-tetovaže-27 Metulj-tetovaže-28 metulj-tetovaže-30 OLYMPUS DIGITALNA KAMERA metulj-tetovaže-32 Tetovaže metuljev na zapestju metulj-tetovaže-35 metulj-tetovaže-36 metulj-tetovaže-37 metulj-tetovaže-40 metulj-tetovaže-41 metulj-tetovaže-42 metulj-tetovaže-43  metulj-tetovaža-barva   Metulj-tetovaže-na-rami Tetovaže keltskih metuljev češnjev cvet-metulji-tetovaža Barvni-metulji-tetovaže-modeli Cool-Butterfly-Tattoo-Design Ear-Butterfly-Tattoo-Style-for-Latest-Trend tatu-metulj-tatoo-modeli  Veliki 3D-metulj tetovaže velikih metuljev Tatuji-metulji-noge-za-ženske Tetovaže lotosovih cvetov in metuljev pravi-metulj-tetovaža-na-hrbtu-ramena Sexy-Butterfly-Tattoo-za-dekleta Ramenski metulj preprosti-metulji-tetovaže-modeli Majhni metulji-tetovažni modeli Osupljivo-3D-oblikovanje metulja tattoo-designs-7-hrbet-ramena-levo-metulj-tetovaže Edinstvene-tetovaže-metulji-za-ženske