150 čudovitih tetovaž in pomenov pava

Glavni cilj tetovažne umetnosti je pritegniti pozornost poleg tega, da ima simbolično vrednost. Zato je za ljubitelje tetovaže bistveno, da izberejo privlačen in smiseln dizajn. Pavove tetovaže so eden najbolj privlačnih modelov tetovaž, saj prikazujejo neverjetne barve repa in perja do popolnosti. Ta oblika tetovaže je popolna, saj ne obiluje le estetske lepote, ampak tudi simbolike.

Pomeni simbolike pava

Pav je samček paena, lepa ptica, ki prihaja iz Indije. Ta leteča ptica ima v perju impresivno barvno paleto le pri moških vrstah in zavzema pomembno mesto v legendah in folklori v kulturah po vsem svetu. Pav je nacionalna ptica Indije in ima pomembno mesto tudi v zgodovini države, saj je veliki cesar Shah Jahan sedel na pavonskem prestolu. Posledično je ta izvrstna ptica povezana z avtorskimi pravicami in plemstvom. Država ima tudi versko stališče do teh ptic, saj veljajo za vozilo boginje Lakshmi, boginje blaginje in bogastva. Gospod Krišna je na čelu okrasil tudi pavovo perje, kar v hindujski religiji spoštuje to ptico. Budistična vera vidi pava kot totem poštenosti.

Tudi v krščanstvu ima ptica velik pomen, saj belega pava razumejo kot simbol Jezusa Kristusa in Cerkve. V grški kulturi se pava gleda v povezavi z boginjo Hero, ki je bila ljubosumna na vse lepše od nje, zato pava običajno gledajo kot na egoistično bitje. Nekatere kulture gledajo na pave kot na ptice znanja in modrosti. Kitajska kultura vidi pava kot ptico, ki nosečim materam prinaša srečo. Opaženo je, da pavi odvržejo staro perje in ga vsako leto zamenjajo, kar vodi v povezovanje ptic s prenovo in vstajenjem. Ptica je znana tudi kot zdravilni totem zaradi svoje sposobnosti, da nanjo ne vplivajo toksini, zato jo običajno slikamo v boju s strupenimi kačami. Poleg različnih pomenov v zgodovini in legendi pavi veljajo za simbole lepote, čutnosti, nesmrtnosti, slave in prefinjenosti, medtem ko beli pav pomeni čistost.

Poleg simbolične vrednosti ptice ima pavovo perje tudi poseben pomen. Le moški so obdarjeni s tem živahnim in privlačnim perjem in jih uporabljajo za privabljanje samic za parjenje. Oči perja v krščanstvu veljajo za Božje oči, medtem ko jih orientalska kultura vidi kot oči zla. Interpretacija pavovega dizajna je zelo raznolika in nosilec tetovaže mora prebrati pomen tetovaže pava, kot želi.

Najbolj priljubljeni modeli tetovaž pava

Peacock tattoo je eden tistih oblikovalskih elementov, ki imajo izjemno lepoto in globoko simboliko, skupaj z veliko raznolikostjo modelov, med katerimi lahko izbirate. Poudarite lahko celotno telo ali pavovo perje ali poskusite nekaj nenavadnega kot belega pava kot oblikovalsko temo. Veliko raziskav vam lahko pomaga izbrati najboljšo zasnovo v tem pogledu:

  • Plemenski pav  – Ena izmed trendovskih odločitev med sodobnimi ljubitelji tetovaž so plemenske tetovaže, ki jim je kljub starosti več stoletij uspelo ohraniti privlačnost. Drzne črte in zapleteni vzorci so značilnosti plemenskih tetovaž, ki umetniku pomagajo predstaviti najboljše v dizajnu na temo pava.
  • Dizajn pavovega perja – Namesto da bi oblikovali popolno sliko pava, se lahko odločite za obliko tetovaže pavovega perja, ki ima neverjetno vizualno privlačnost, zahvaljujoč živahnim barvam v tem čudovitem ustvarjanju narave. Ti modeli perja potrebujejo manj časa in prostora ter izgledajo lepo na ramenih, vratu, zapestjih in podlaktih. Te tetovaže imajo žensko kakovost, zaradi česar so hit med ženskami.
  • Beli pav – Beli pav je za oči redka poslastica in v krščanstvu velja za simbol čistosti in duhovnosti. Posledično je umetnost belega pava kul možnost za tiste, ki želijo izpovedati svoje prepričanje v vero in iz nje črpati navdih.

Zaključne besede

Ena stvar, ki je resnično pomembna za tiste, ki si želijo nanesti tetovažo pava, je, da morajo poiskati strokovnega umetnika, ki bo v njej pokazal najboljše. Ker vemo, da bo oblikovanje vedno zapleteno z veliko zapletenostjo barv, je v veliki meri pomembno strokovno znanje tatoo umetnika. Tudi za pridobitev te zasnove je potrebna velika zaveza, saj bo trajalo veliko časa, da se natisne, zato bo tudi zelo boleče.

Rumeni črnilni pav na zgornji desni hrbtni tetovažiTetovaža z akvarelnim brizganjem peacock peroStranska tetovaža vijoličnega pavaIzjemno osupljiva tetovaža pava na spodnji rokiSimbolična tetovaža pava na rokiTetovaža labod ali pavMajhno pavovo pero na navdihu na prsihMajhna tetovaža črnega pava na prsihPreprosta tetovaža malega pava na gležnjuEnostavna tetovaža na strani črnega pavaTatoo navdiha pava s cvetjemPeacock Tattoo z rumeno vrtnicoPavova tetovaža z rdečimi cvetoviPeacock Tattoo Swirl navdihTetovaža pav na vratuTetovaža pava na rokiTetovaža pav na spodnji nogiTetovaža navdiha pava na zgornji rokiTetovaža na strani pave glavePavovo pero s tetovažo navdiha barve SplashTetovaža pavčjega perja na prstuTetovaža peacock pero na hrbtu za ženskeTetovaža peacock pero na hrbtuTetovaža Peacock Peather On ShoulderTetovaža cvetja z navdihom Peacock FeatherTetovaža neskončnosti peacock pero

Oranžno modra in vijolična pavja oblikovanje tetovaže navdihSimpatična tetovaža pavaNeverjetna tetovaža pava z ogrlicoOblikovanje tetovaže pava v obliki srcaFoot Tattoo Pavovo pero in majhna vijolična srcaTatoo leteči pav na ramiFine Line Peacock TattooEnigmatična barvna tetovaža pavaDrugačna roža s tetovažo podobe pavaPodrobna tetovaža pavaTatoo barvit pav na spodnji rokiBarvita tetovaža peacock perjaOsupljivo lepe pavove tetovažeBrave Enough Peacock Tattoo peroModro pavovo pero s tetovažo na zgornjem delu prsnega košaTetovaža modrega zelenega pava na trebuhuČrna pava tetovaža na hrbtu navdihNeverjetno lepa tetovaža pavaLepa in neverjetna tetovaža pava

Teniele-Sadd-578x770

Emily-Rose-578x578

Javansko-kana-tetovaža

2-Back-Peacock-Tattoo

4-stegno-pav-tetovaža

5-Halfsleeve-Peacock-Tattoo

6-skrinja-pav-tetovaža

10-tetovaža z nizkim hrbtom-pav

11-Peacock-Feather-by-Sandor-Konya

12-pav-tetovaža na hrbtu

13-Peacock-Japanese-Tattoo

14-Peacock-Tattoo-za-dekle

18-Peacock-Side-Tattoo

19-kana-crone-pav-poskus

21-pav-tetovaža

22-Peacock-Perje-in-cvet-tetovaža

24-pav-tetovaža

25-Colorfull-Pav-Back-Tattoo

26-Peacock-Tattoos-češnjev cvet

27-Pav-z-Magnolia-Back-Tattoo

Tetovaža 28-pav-perje na prstu

30-pav-perje na nogi

31-Full-Back-Peacock-Tattoo

32-akvarel-pav-tetovaža

35-pav-pero-s-lovilcem sanj-tetovažo

37-pav-tetovaža-za-ženske1

39-pav-rokav-tetovaža

40-pav-nazaj-tetovaža

42-pav-nazaj-tetovaža

43-pav-tetovaža

44-Peacock-Tattoo-za ušesom

45-pav-tetovaža

46-Peacock-Tattoo-on-Side

49-pav-pol-rokav-tetovaža

50-pav-pol-rokav-tetovaža

52-Peacock-Tattoo-on-Foot

53-pav-pero na strani

55-Peacock-Perje-podlaket-tetovaža

Jackie-Zajec

Johan-Finné

Jondix

Katy-Gold

Kristel-Oreto

Tim-Kerr

Valerie-Vargas

Z-6

Z-8

Z-10

Z-15