150 čudovitih tetovaž in pomenov vrtnic

Potrebujete navdih za tetoviranje vrtnic? Oglejte si te neverjetne modele in pridobite nekaj idej za naslednjo tetovažo.

tetovaža vrtnih prsi

Preden si naredite tetovažo – tudi klasično, na primer obliko vrtnice – je dobro, da malo raziščete in ugotovite, kakšne potencialne simbolične pomene bi lahko imela vaša bodoča body art.

Spodaj boste našli vse, kar morate vedeti o pomenu tetovaž vrtnic, vključno s posebnimi barvami vrtnic in nekaj odličnih idej za te tetovaže za ženske in moške.

tetovaže vrtnic

Pomen tetovaže vrtnice

Na splošno vrtnice v tetovažah običajno pomenijo ljubezen, čast, lepoto, ravnotežje, spletke ali brezčasnost.

Pogosto se uporabljajo zgolj kot dekorativni elementi – navsezadnje ni nujno, da ima vsaka tetovaža globlji pomen.

Včasih pa so namerno simbolni element oblikovanja.

tetovaža rumene vrtnice

Ljubezen

Danes so vrtnice večinoma simbol izražanja romantične ljubezni – in to združenje je vse prej kot novo.

Že v grški mitologiji je bila vrtnica cvet Afrodite, boginje ljubezni. Pogosto so jo upodabljali z rožnatimi trni okoli glave.

Po mitu je po Afroditinem ljubimcu Adonisa ubil, iz lokvice njegove krvi je zrasel grm vrtnic.

Ta legenda pomaga utrditi povezavo med rdečimi vrtnicami in pojmom večne ljubezni – pridružiti se ljubimcem do smrti in pozneje.

vrtnice na roki

Tetoviranje vrtnice – še posebej ene same rdeče vrtnice – je priljubljen način izražanja romantične ljubezni.

Če želite spoštovati svoj odnos in izraziti svojo nesmrtno ljubezen do svojega pomembnega drugega, je to eden najboljših načinov za to.

Razmislite o tem, da bi oblikovanju dodali ime svojega partnerja, da bi bilo še bolj osebno.

Podoba vrtnice, ki naj bi spominjala na romantično ljubezen, ima še eno raven pomena – zamisel, da je vaša ljubezen večna, poudarja trajna narava same tetovaže.

tetovaže vrtnic (1)

Skrivnosti

Zaradi nekaj rimskih običajev so vrtnice včasih simbol skrivnosti, zvestobe in tihega razumevanja.

Stari Rimljani so viseli vrtnice nad mizo za sestanke, da bi nakazali, da se vse, kar je rečeno za mizo, ne bo ponovilo in bo ostalo skrivnost.

Podobno so na vrata postavili vrtnice, ki so sporočale, da se v sobi dogaja zasebni pogovor – takšnega, ki ga ne bi smeli poslušati ali prekiniti.

lepa tetovaža vrtnic

Besedna zveza sub rosa, ki se uporablja še danes, izhaja iz teh običajev – dobesedno pomeni “pod vrtnico” in pomeni deliti in hraniti skrivnost.

Tatoo vrtnice je torej lahko simbol zaupanja, časti in zvestobe – predlog, da držite svojo besedo in ostanete zvesti obljubam, ki jih dajete, in skrivnostim, ki jih držite..

Rose-tetovaže-dekleta-tetovaža

Ravnovesje

Povezanost vrtnice z ravnotežjem je večinoma utemeljena Tarot karte in okultno. Nekateri verjamejo, da je s pomočjo kart Tarot mogoče vedeževanje – to je napovedovanje prihodnosti in/ali pridobivanje boljšega, globljega razumevanja sedanjosti.

Ideja o ravnovesju izhaja iz strukture rožnega cveta. Cvetni listi so simbol upanja in novih začetkov, kar je v nasprotju z obrambo in izgubo, povezano s trnjem.

V tradicionalnem oblikovanju Tarota se vrtnica pojavi na kartah Čarovnik, Smrt, Beseda in Moč – vse to je povezano s pomeni ravnotežja in ravnovesja.

tetovaža modre vrtnice

Pomen barv tetovaže vrtnic

Poleg simbolike, pripisane vrtnici na splošno, imajo posebne barve vrtnic svoj dodaten pomen. Barve vrtnic z najbolj uveljavljenimi pomeni so rdeča, bela in rumena.

Rdeče vrtnice so v prvi vrsti povezani z ljubeznijo in strastjo – tradicionalno bi jih nekomu dali le kot izraz brezpogojne ljubezni.

Imajo pa tudi številna druga simbolna združenja, na primer pogum in spoštovanje. Ti izvirajo bolj iz same barve kot iz rože – rdeča je na splošno barva moči, poguma in dosežkov.

tetovaža vrtnic

Hkrati pomen tetovaže rdeče vrtnice ni vedno glavni razlog za izbiro tega dizajna – rdeče vrtnice so nedvomno lepe in impresivne. Pogosto so izbrani za oblikovanje tetovaž zgolj zaradi svojega videza.

Bele vrtnice zavzemajo se za nedolžnost, ponižnost in čistost. Čeprav so povezani s poroko in novimi začetki, so tudi simbol devištva.

Po krščanski legendi so cvetovi grma rdeče vrtnice pobelili, ko je Devica Marija nanj položila plašč.

Podobno nemška legenda govori o tem, da je rdeča vrtnica po pranju s solzami Marije Magdalene postala bela.

Cool-Rose-Tattoo-na-zapestju

Tetovaže bele vrtnice so lahko, tako kot vsak drug dizajn, zgolj estetske in brez globljega pomena. Lahko prenesejo tudi vrednost nedolžnosti in čednosti.

Včasih tetovaža bele vrtnice simbolizira izgubljeno ljubljeno osebo – bele vrtnice so pogosta izbira pogrebnega cvetja, zlasti tistih mladih.

Rumene vrtnice so se pred kratkim začeli povezovati s prijateljstvom. Skeptiki menijo, da je to rezultat tržnega trika, da bi prodali več tega cvetja, a ne glede na razlog rumene vrtnice običajno dajejo prijateljem in izražajo neromantično zvestobo in ljubezen.

vrtnica in mikrofon

Rumena vrtnica v tetovaži je zato lahko simbol prijateljstva, ki se pogosto nanaša na določeno osebo. Tovrstno tetovažo lahko dopolnimo z oblikovanjem imena osebe. Rumene vrtnice so tudi odlične tetovaže za prijatelje.

Druge obstoječe barve vrtnic vključujejo roza (hvaležnost, hvaležnost) in oranžna (želja, navdušenje).

The Črna vrtnica je simbol smrti, skrivnosti in temne magije. Črne vrtnice v naravi ne obstajajo, čeprav so včasih rdeče vrtnice pobarvane, da poglobijo svojo barvo. To ni posebej močna povezava, vendar so črne vrtnice včasih povezane z anarhizmom.

Modre vrtnice so simbol magije in skrivnosti, barva pa se ne pojavlja naravno.

Tetovaže modre vrtnice-na-roki-dekleta

Priljubljeni modeli tetovaž vrtnic

Vrtnice so med najbolj priljubljenimi izbirami pri oblikovanju tetovaž. S klasičnim, brezčasnim videzom se odlično obnesejo kot glavna oblika in kot ozadje ali okras v kombinaciji z drugimi elementi.

Tetovaža z eno vrtnico

Ena vrtnica, še posebej rdeča, običajno predstavlja nesmrtno ljubezen do ene osebe. Lahko pa je reprezentativen tudi za druge zgoraj opisane pomene – ali pa je zgolj dekorativen.

Z numerološkega vidika je vrtnica s sedmimi cvetnimi listi simbol vključevanja, reda in univerzalnega razumevanja. Vrtnica z osmimi cvetnimi listi pa medtem pomeni ponovno rojstvo in obnovo.

Seveda imajo vrtnice običajno več cvetnih listov – običajno 20 ali več – vendar jih je mogoče stilizirati tako, da imajo manj cvetnih listov in so še vedno prepoznavne kot vrtnice.

tetovaža vrtnic

Tetovaža treh vrtnic

Rečeno je, da je šopek treh vrtnic enak reči “ljubim te”. Tatoo, ki vključuje tri vrtnice, je lahko odraz tega – pomeni ljubezen in naklonjenost.

V prostozidarstvu so tri vrtnice simbol treh vodilnih načel – ljubezni, svetlobe in življenja.

Razlog za izbiro tega posebnega števila rož za oblikovanje tetovaže je lahko praktičen ali estetski. Tri vrtnice lahko razporedite v trikotni vzorec za večje, ravne dele telesa, kot so ramena ali hrbet.

Izgledajo enako uravnoteženo, ko so del bolj linearne tetovaže za podolgovate prostore – kot so roka, tele ali rebra.

tetovaža vrtnic

Tetovaža vrtnice in lobanje

Lobanje se običajno razumejo kot simboli smrti, pa tudi zmage (smrt sovražnikov) in koncepta smrtnosti.

Oblika lobanje in vrtnice bi lahko simbolizirala obljubo novega začetka – rasti (vrtnica) po koncu faze ali obdobja (lobanja). Zasnova lahko pomeni tudi večno ljubezen ali pa služi kot opomnik, da cenimo lepoto življenja (vrtnica), medtem ko lahko (lobanja = smrtnost, neizogibna in bližajoča se smrt).

Vizualno obstaja več načinov za združevanje teh elementov. Pogosta izbira je, da vrtnica raste iz ene od očesnih očes lobanje. Vrtnice se lahko ovijejo okoli lobanje kot trte, s trni na ogled ali pa se lobanja ugnezdi v šopek vrtnic.

tetovaža vrtnic

Tetovaža vrtnice in kompasa

Kompas je močan simbol smeri in vodenja, kar ni presenetljivo. Ambicioznost je še en pomen, ki je pogosto povezan s kompasom, prav tako neodvisnost – najti svojo pot in ne slediti določeni poti.

V kombinaciji z vrtnico v enem samem dizajnu tetovaže se pojavi več pomenov. Zasnova bi lahko pomenila ravnovesje in zvestobo – ostati resničen in “na tekočem”, slediti svojim vrednotam.

Če vzamemo vrtnico za ljubezen (v tem primeru je priporočljiva rdeča vrtnica), potem kombinacija z kompasom nakazuje, da je ljubezen vodilno načelo v vašem življenju.

Zanimivo je, da je del kompasa, ki prikazuje kardinalne smeri – “puščice” na obrazu kompasa – znan kot vrtnica kompasa ali vrtnica vetrov.

tetovaža vrtnic

Tetovaža vrtnice in bodala

Klasična mornarska tetovaža, ta oblika vključuje bodalo, ki se prebija skozi cvet vrtnice.

To pomeni, da je mornar zvest in pripravljen storiti vse, kar bi lahko služil, tudi uničiti nekaj lepega, da bi zaščitil svoje vrednote. To je priljubljena izbira med tetovažami vrtnic za moške.

tetovaža vrtnic

Samski rožna cvet z imenom je še en primer tipične mornarske tetovaže – opomnik na ženo ali partnerja, ki sta bila dolgo časa zapuščena, ko se mornar odpravi na potovanje.

Tetovaža vrtnice in sidra

Še ena mornarska klasika, ta oblika predstavlja zavezanost ljubljeni osebi, kljub času in razdalji.

Sidro ni le navtični simbol, ampak tudi simbol, ki predstavlja moč, trdnost, oporo in varnost. Kombinacija z rdečo vrtnico, ki simbolizira ljubezen in strast, nakazuje zavezan odnos ter iskanje podpore in varnosti pri ljubljeni osebi.

Zelo podrobno razlagamo tetovaže, ki temeljijo na sidru, in v našem posebnem priročniku predstavimo nekaj neverjetnih primerov.

tetovaža vrtnic

Majhna tetovaža vrtnic

Čeprav je veliko modelov vrtnic precej velikih in obsežnih, ni razloga, zakaj te čudovite rože ni mogoče zmanjšati na majhno obliko.

Za majhno tetovažo vrtnic-ki se prilega za ušesom, na zapestju ali katerem koli drugem prostoru podobne velikosti-razmislite o sorazmerno preprostih oblikah. Popolnoma črne ali celo obrisne tetovaže so tukaj odlična izbira, enakomerne barve polnila in omejena količina podrobnosti.

Razlog za to je, da majhni modeli na splošno ne bi smeli biti preveč zapleteni. Če uporabite preveč tanke črte, se lahko sčasoma izrabijo-ko se tetovaža zaceli, tvegate, da boste na koncu dobili neenakomerne, zlomljene črte.

rose-tattoo-designs-5

Če so črte preblizu skupaj, se tetovaža morda ne stara tako dobro, kot bi si želeli. Koža se sčasoma razteza in tetovaže s starostjo izgubljajo ostrino in podrobnosti, nekatere črte pa lahko postanejo širše, kot je bilo prvotno predvideno. Če sta blizu skupaj, se bosta zaletela drug v drugega in oblikovanje bo izginilo.

Za resnično majhne tetovaže – morda na strani prsta ali ušesa – bo treba vključiti minimalne količine podrobnosti. Navadna črna oblika-nekako kot senčna oblika vrtnice-je na splošno prava pot.

tetovaža vrtnic

Slogi tetovaže vrtnic

Če se odločite za svoj dizajn in ne za izbiro obstoječega, ključni elementi vaše tetovaže niso edini dejavnik. Druga izbira je celoten slog ali tehnika tetovaže.

Tradicionalna tetovaža vrtnic

Tradicionalni slog vključuje drzne, črne obrise z živimi barvami za polnjenje, običajno z zelo malo senčenja. Zanj je značilna nizka stopnja realizma, ki je bolj podobna izročanju risank kot resnici.

Tradicionalni modeli vrtnic imajo klasičen, brezčasen občutek. To je popolna izbira za posnetke vrtnic v mornarskem slogu, saj je uporaba tradicionalne tehnike ena od značilnosti mornarskih modelov.

tetovaža vrtnic

3D tetovaža vrtnic

Ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za delo z rožnatim črnilom v zadnjih nekaj letih je slog 3D. 3D tetovaže so v osnovi hiperrealistične izvedbe slike ali predmeta, katerih cilj je popoln fotorealizem.

To se doseže s skrbnim senčenjem in pomanjkanjem ločenih, nepotrebnih obrisov, ki ustvarjajo iluzijo globine.

3D-rdeča-vrtnica-tetovaža

Ena vrtnica bo delovala prav tako kot bolj dodelan dizajn. Na primer, 3D tetovaža z rožnatimi rokavi bo zagotovo impresivna in lepa.

Barvne in sivine vrtnice so tukaj možne možnosti. Seveda bodo barvne tetovaže 3D vrtnic ustvarile boljšo iluzijo, ki bo zelo podobna pravi vrtnici, in bodo bolj privlačne.

Možnost sivine pa dodaja drugačno razpoloženje tetovaži in – kar je pomembno – verjetno se bo lažje zlila z drugimi tetovažami – vključno z morebitnimi prihodnjimi dodatki vrtnice.

Rose-tattoo-brez-orisa

Tetovaža akvarelne vrtnice

Kot ste morda uganili, je cilj akvarelne tehnike posnemati videz akvarelne slike.

Lahki, črni obrisi se lahko uporabijo za bolj natančno opredelitev tetovaže, vendar je na splošno večina oblikovanja narejena z barvnim črnilom, nanešenim na kožo na način, da se na nekaterih mestih zdi razvoden.

tetovaže vrtnic

Nastala tetovaža je živahna in izvirna, z lažjim, občutljivejšim videzom.

Zaključne besede

Upajmo, da zdaj popolnoma razumete možne pomene oblikovanja vrtnic in, še bolje, trdno predstavo o posnetkih vrtnic, ki bi jih radi dobili. Za več navdiha si oglejte spodnjo galerijo!

tetovaža vrtnic (3)tetovaža vrtnic (4)tetovaža vrtnic (1)tetovaža vrtnic (2)tetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaže vrtnictetovaže vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaže vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaže vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaže vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaža vrtnictetovaže vrtnictetovaže vrtnic

 3D-Rose-Tattoo-Designs  Awesome-Rose-Tattoo Tetovaže lepe rdeče vrtnice Beautiful-Rose-Tattoo-Ideje-na-rami Beauty-and-the-Beast-akvarel-rose-tattoo Črna-vrtnica-tetovaža Black-Rose-tattoo-on-foot  Tetovaža z uro in vrtnico Barvna-rose-tattoo-tetovaža stopal-za-dekleta Color-rose-tattoo-Little-tetovaže Cool-Rose-Tattoo-na-stegnu  Cute-Heated-Roses-Tattoo Tetovaže različnih vrtnic Tetovaže na podlakti Guns-n-roses-tattoo Ljubezen-ta-lokacija-za-majhno-tetovažo Rdeče vrtnice-tetovaža na roki Tetovaže vrtnice in rožnega venca Rose-cvet-z-okraski Rose-full-back-tattoo Roses-Tattoo-za-dekle-na-rami Tetovaže vrtnic-za-dekle-rame-tetovaže Rose-Tattoo Rose-Tattoo -–- črno-sivo-stegno rose-tattoo-designs-1 rose-tattoo-designs-1 rose-tattoo-designs-4  rose-tattoo-designs-6 rose-tattoo-designs-7 rose-tattoo-designs-8 rose-tattoo-designs-9 rose-tattoo-designs-10 ???????????????????????? roza-tattoo-designs-14 rose-tattoo-designs-15 rose-tattoo-designs-16  rose-tattoo-designs-18 rose-tattoo-designs-19 rose-tattoo-designs-20 rose-tattoo-designs-21 rose-tattoo-designs-22 rose-tattoo-designs-23 rose-tattoo-designs-26 rose-tattoo-designs-28 rose-tattoo-designs-31 rose-tattoo-designs-32  rose-tattoo-designs-34 rose-tattoo-designs-36 rose-tattoo-designs-38 Rose-tattoo-Full-back-tattoo Rose-tattoo-japonske-tetovaže  Rose-tattoo-na-hrbtu-ramena Rose-tattoo-peš Rose-tattoo-on-foot-Women-tetovaže Rose-tattoo-on-hand-Women-tetovaže Rose-Tattoo-on-Leg Rose-tattoo-on-side-of-body Rose-tattoo-na-roki Rose-Tattoo-on-Up-Arm Rose-tetovaže-za ušesom  Rose-tetovaže na boku Tetovaže vrtnic na stegnu Tetovaže vrtnic na zapestju Sexy-Rose-Tattoo-Designs Zasenčene vrtnice-tetovaža Preproste tetovaže s stopali Preproste tetovaže vrtnic   Ženske-tetovaže-Rose-tetovaže-peš Ženske-tetovaže-Rose-tattoo-na-strani telesa tetovaža vrtnic tetovaža vrtnic tetovaža vrtnic