156 Elegantne tetovaže in pomen ključavnice in ključa

Potrebujete nekaj idej za zaklepanje ključev? Ne zamudite teh neverjetnih modelov!

Tetovaže s ključavnico

Če iščete čudovito tetovažo z zanimivim simboličnim pomenom za sabo ali popolno ujemajočo se obliko za vas in ljubljeno osebo, bi bila tetovaža s ključavnico idealna izbira za vas.

S prilagodljivim dizajnom, primernim za različne sloge in umestitve, so tetovaže s ključavnicami vsestranske in jih je mogoče narediti resnično edinstvene.

tetovaža keyblade na roki

Nadaljujte z branjem za kratko zgodovino uporabe ključavnice in ključa ter simbolike, priljubljenih oblikovalskih idej in drugih nasvetov o tetovažah – in za več navdiha si oglejte našo čudovito galerijo!

Zgodovina ključavnic in ključev

Človeštvo je že tisoč let odvisno od ključavnic in ključev za zaščito stanovanj in posesti.

Najstarejši znani primeri prihajajo iz starega Egipta, kjer so bili prvič uporabljeni leseni mehanizmi, ki vključujejo sprostitev varnostnega zapaha z nadzorom gibanja padajočih zatičev – tehnologijo, na kateri še vedno temeljijo nekatere naše ključavnice..

Tetovaže s ključavnico

Zgodnje ključavnice niso bile zelo učinkovite – drago jih je bilo dobiti in jih je bilo zlahka zlomiti. Glavna funkcija, ki so ji služili, je bila dejansko pokazati, ali je nekdo poskušal posegati v vaše premoženje – ni jasnejšega znaka, da je nekdo šel skozi vaše stvari, kot je zlomljena ključavnica!

Tetovaže s ključavnico

Kasneje, ko so se ključavnice v rimski dobi bistveno izboljšale, so ključi postali simbol bogastva. Ker so si lahko samo bogati posamezniki privoščili ključavnice za svoje skrinje in vrata, so nosili majhne kovinske ključe in jih prikazali kot statusni simbol.

Tetovaže s ključavnico

Oblike in izvedbe ključavnic in ključavnic

Osnovni elementi ključa so bit (znan tudi kot rezilo) – del, vstavljen v ključavnico; lok – raven, običajno okrogel del, ki ga držimo pri obračanju ključa; in izbirno steblo – dolgi del, ki povezuje lok z nastavkom.

Tetovaže ključavnice in ključi sova

Ko so mehanizmi za zaklepanje postali bolj priljubljeni in dostopni, so bili ključi in ključavnice bolj zapleteni in spretni.

Predvsem viktorijanska doba je v ljudskem razumevanju povezana z lepimi, okrašenimi ključi, ki vključujejo zapletene oblike, ki ustrezajo videzu ključavnice.

Vsekakor velja omeniti ključ okostja – tip glavnega ključa, ki je posebej izdelan za odpiranje več ključavnic. Ime “ključ okostja” izhaja iz dejstva, da je ključ zmanjšan na njegove bistvene dele – v prizadevanju, da bi postal univerzalno orodje.

Tetovaže s ključavnico

Ključna simbolika

Ker so ključavnice in ključi pri nas že tisočletja, ni presenetljivo, da se pogosto pojavljajo v legendah in mitologijah v simbolični vlogi. Na splošno ključ simbolizira:

  • Znanje in uspeh – ključi odprejo vrata, ki so zaprta za vse, razen za eno osebo, ki drži ključ. Biti lastnik ključa omogoča raziskovanje področij, ki so drugim nedostopna, in jim metaforično omogoči dostop do znanja, zavrnjenega vsem drugim.
  • Svoboda in osvoboditev – kjer je ključavnica lahko povezana z zapori in omejitvami, je ključ ustrezno simbol osvoboditve. S ključem lahko odprete ključavnico in sprostite tiste, ki so v njej.
  • Oblast in moč – metaforično imajo tisti, ki imajo ključe, moč nad ključavnico. Podobno kot ideje o ključih kot simbolih znanja in uspeha ima le imetnik ključa dostop do področij, zaklenjenih za druge.
  • Ljubezen – v sodobni simboliki so ključi včasih povezani z romantičnimi predstavami: pomislite na frazo “ključ do mojega srca”. Ta pojem je povzročil zelo priljubljene tetovaže ključavnice v obliki srca, pogosto z ujemajočo se tetovažo ključa, ki jo nosi pomemben drugi človek.Tetovaže s ključavnico

Zaradi povezanosti z znanjem in močjo so bili na slikah in rezbarijah s ključi pogosto upodobljeni kralji in vladarji.

Na duhovni ravni se v verskih podobah pojavljajo ključi kot simboli moči, ki odpirajo vrata med tem in naslednjim svetom.

Eden najbolj priljubljenih primerov je tisti od križanih zlatih in srebrnih ključev, ki se pojavljajo v grbu katoliškega papeža.

Tetovaža ključavnice in ključa

Modeli tetovaže ključa in ključavnice

Ključi in ključavnice so precej splošni simboli, kar pomeni, da obstaja veliko prostora za ustvarjalnost, ko jih vključite v tetovaže. Nekatere izmed najbolj priljubljenih idej vključujejo:

  • Srčna ključavnica in tetovaža ključa – že omenjeno zgoraj, to obliko pari pogosto uporabljajo kot ujemajočo se tetovažo. Ena oseba si tetovira ključavnico v obliki srca, druga pa ključ-vse v ustreznem slogu in estetiki, ki pogosto vključuje isto stilizirano dekoracijo na ključavnici in ključu. Lok ključa je lahko tudi v obliki srca. Enako pogosta pa je tetovaža s ključavnico srca in ključem kot en sam dizajn na eni osebi.
  • Tetovaža ključa okostja – čeprav okrašeni okostniški ključi niso videti precej drugačni od standardnih ključev, šteje vaša ideja. Skeletni ključ ima nekaj temnih viktorijanskih gotskih združenj in privlačnosti. V oblikovanju tetovaž je pomen okostnih ključev podčrtan z lokom v obliki lobanje.Tetovaže s ključavnico (1)
  • Tetovaža s tremi ključi – simbolično naj bi trije skupaj nošeni ključi odklenili vrata bogastva, zdravja in ljubezni. Kot oblikovanje tetovaže se trije ključi pogosto štejejo za čarobno srečo za pomembne vidike življenja.
  • 3D tetovaža s ključem in ključavnico -ključi in ključavnice so odlični predmeti za hiperrealistične tetovaže. To so tetovaže, ki izgledajo “resnično” skozi zapleteno senčenje in perspektivo. Uspešna 3D tetovaža ključa v naravni velikosti bo na primer videti, kot da na vaši koži počiva pravi ključ.
  • Ključavnica in ključ v kombinaciji z drugimi elementi – cvetlični posnetki so tukaj najboljša izbira, saj rože ali trte ovijejo okoli ključavnice in/ali ključa. Ključavnice in ključi se pogosto kombinirajo tudi pri oblikovanju tetovaž z drugimi simboli moči in modrosti, kot so sove in zmaji.Tetovaže s ključavnico (2)

Namestitev

Ker jih je mogoče zmanjšati na zelo majhne velikosti, ključavnice in ključi omogočajo tetovaže, primerne za skoraj vsako področje telesa.

Majhni, minimalistični vzorci se bodo prilegali na tako majhna območja, kot sta prst ali ušesna mečka, veliki, zapleteni modeli pa bodo videti najbolje na večjih površinah, kot so noge, prsni koš ali hrbet.

Modeli ključavnic in ključev so tudi skupna značilnost tetovaž z rokavi.

Kot vedno, ko razmišljate o tetoviranju, razmislite, ali želite, da je ves čas na ogled (npr. Tetovaža na roki) ali je morda bolje, če jo imate na mestu, kjer se bo enostavno skriti, če potrebno.

Tetovaže s ključi in ključavnicami so lahko zelo osebne, na primer, če se ujemajo s par tetovažami.

Tetovaže s ključavnico (3)

Zaključne besede

Tetovaže s ključi in ključavnicami so priljubljene z razlogom – odlična izbira za vse velikosti in sloge tetovaže, imajo zanimivo simboliko in so lahko prežete z globokim osebnim pomenom.

Če želite več idej in navdiha za svojo tetovažo, si oglejte našo galerijo priljubljenih modelov.

Tetovaže s ključavnico (5)Tetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnicoTetovaže s ključavnico

Ključne tetovaže

key-tatt00-ribbon

key-tattoo-2-keys

key-tattoo-13

ključ-tetovaža-roka

key-tattoo-arm3d

ključ-tetovaža-trebuh

ključ-tetovaža-velika

key-tattoo-pari

ključ-tetovaža-vrana

ključ-tetovaža-krona

ključ-tetovaža-delfin

ključ-tetovaža-oko

key-tattoo-noge

ključ-tetovaža-roka

key-tattoo-harrypotter

ključ-tetovaža-srce

ključ-tetovaža-poštenost

ključ-tetovaža-noga

key-tattoo-literal-skeleton

key-tattoo-lock-on-arms

key-tattoo-music-note

key-tattoo-sova

ključ-tetovaža-realistična-notranja roka1

key-tattoo-ribboned-key2

tetovaže s ključi

škarje za tetoviranje ključev

key-tattoo-skeleton-key

key-tattoo-skul-head

ključ-tetovaža-lobanja

key-tattoo-small

key-tattoo-simboli

key-tattoo-tradicionalna

ključ-tetovaža-tradicionalna-lobanja

key-tattoo-with-heart-lock

ključ-tetovaža-s-ključavnico

key-tattoo-with-quote

ključ-tetovaža-z-vrabcem

ključ-tetovaža-volk

ključ-tetovaža-zapestje

ključ-tetovaža-zapestje2

Tetovaže s ključem in ključavnico

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-38-650x650

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-39-650x650

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-40-650x650

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-41

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-42

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-43

zaklepanje-in-ključ-44

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-45

tatu-ključavnica-46

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-47

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-48

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-49

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-50

tatu-ključavnica-51

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-52

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-53

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-54

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-55

tatu-ključavnica-56

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-57

tatu-ključavnica-58

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-59

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-60

tatu-ključavnica-61

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-62

tatu-ključavnica-63

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-64-650x650

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-65

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-66

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-67-e1439387766862

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-68-650x650

tatu-ključavnica-69-69

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-70-e1439387808174

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-71

zaklepanje-in-ključ-72

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-73-650x650

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-74

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-75-650x650

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-76

zaklepanje-in-ključ-tetovaža-77-650x650

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink02

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink09

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo16

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo23

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-črnilo30

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo51

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo58

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo65

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo72

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo79

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink86

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink107

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink114

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink121

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink128

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink135

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo142

zaklepanje-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo149

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo156

ključavnica-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo163

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink170

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo191

zaklepanje-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo198

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink205

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink212

zaklepanje-ključ-tattoo-design-ideja-črnilo219

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo226

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink233

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink240

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink247

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink254

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink275

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo282

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo296

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink303

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink310

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink317

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink324

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo331

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink338

zaklepanje-ključ-tattoo-design-idea-ink345

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink352

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink359

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink366

ključavnica-ključ-tetovaža-design-ideja-črnilo373

ključavnica-ključ-tattoo-design-idea-ink380