160 elegantnih tetovaž in pomenov cvetja lotosa

Tetovaže cvetja Lotus so priljubljena izbira oblikovanja, saj združujejo odličen vizualni učinek s simboličnim pomenom.

Lotosovi cvetovi, ki so pogosto povezani s čistostjo in harmonijo, so takoj prepoznavni in tesno povezani s številnimi kulturami in religijami po vsem svetu.

lotosova tetovaža na hrbtu

Pomen tetovaže cvet lotosa

Skozi stoletja je cvet lotosa predstavljal različne stvari v različnih kulturah, vključno z:

  • Egipčanska kultura – staroegipčanska mitologija je vključevala prepričanje, da je začetek življenja na zemlji zaznamoval razcvet lotosove rože iz morja. Zaradi tega je v egipčanski kulturi lotos simbol začetka življenja in reinkarnacije.
  • Kitajska kultura – verjetno zaradi svoje vizualne privlačnosti lotos v kitajski kulturi velja za simbol čiste ženske lepote. V kontekstu osebnih odnosov predstavlja tudi zakonsko harmonijo. Kot predmet popolne lepote lotos razumejo kot vir navdiha za umetnike in pesnike.
  • Zahodna kultura – na podlagi predstave starih egipčanov o lotosu zahodna kultura vidi to rožo kot simbol novih začetkov in ponovnega rojstva. Lotos lahko predstavlja tudi božansko spočetje in iskanje pravega smisla življenja.

Čeprav je lotos mogoče razumeti na različne načine, je pomembno omeniti, da je v vsakem primeru pozitiven simbol.

lotosova tetovaža na vratu

Duhovni pomen lotosovih tetovaž

Dve religiji, v katerih ima cvet lotosa največji pomen, sta hinduizem in budizem.

V hinduizmu je cvet lotosa eden ključnih duhovnih simbolov. Znan kot Padma ali “sveti lotos”, je simbol božanske lepote in čistosti.

Predvsem povezani z bogovi Višnujem, Brahmo in Lakshmijem cvetni lističi, ki odpirajo cvet, simbolizirajo duhovno prebujenje in širjenje duše.

tetovaža rdečega lotosa

V Budizem, lotos je prav tako pomemben – budistična mitologija pravi, da se je sam Buda rodil iz belega lotosa.

Osem cvetnih listov lotosa predstavlja Osemkratno pot – osrednji del religije. Osemkratna pot je pot proti osvoboditvi iz cikla ponovnega rojstva, za katerega budisti verjamejo, da so vsa živa bitja del.

Drugi pomen lotosa v budizmu je kot simbol čistosti duše – verjetno izvira iz dejstva, da cvet raste v motnih, blatnih vodah, vendar mu uspe ohraniti čistost in lepoto.

Barva lotosa, kot jo vidi budistična religija, lahko vpliva tudi na njegov simbolni pomen.

lotosova tetovaža na rebrih

Barva in pomen lotosovih tetovaž

Kot lahko vidite, ima lotos široko paleto simbolnih pomenov, ki jih določajo kulturni in verski vplivi.

Tetoviranju lotosovih cvetov lahko dodate še eno plast simbolike z barvo-različno obarvani lotosi imajo lahko različne konotacije in imajo dodaten simbolni pomen. Na primer:

  • Modri ​​lotos – modri lotos je simbol inteligence, modrosti in znanja. V verskem smislu lotos modre barve pomeni, da je človekova duhovnost močnejša od telesnih čutov-kar pomeni, da vam moč vašega duha lahko pomaga pri premagovanju fizičnih skušnjav. V smislu oblikovanja tetovaž so modri lotosi običajno tetovirani napol zaprti-kot simbol rasti duha in uma kot neprekinjenega, vseživljenjskega procesa.
  • Beli lotos – beli lotos je simbol razsvetljenstva, tako v duhovnem kot v duševnem kontekstu. Lahko pomeni tudi popolnost, čistost in mirno naravo. V budizmu se beli lotos imenuje “cvet Bude”.
  • Rdeči lotos – znan tudi kot “srčni lotos”, je rdeči lotos simbol strasti, ljubezni in sočutja. V nasprotju z modrim lotosom je rdeči običajno tetoviran v polnem razcvetu – kar dodatno poudarja polnost strasti, ki naj bi jo predstavljala.
  • Vijolični lotos – vijolični lotos je simbol duhovnosti kot celote in ima še posebej poseben pomen v budističnem kontekstu – velja za sveto rožo in poklon budističnih božanstev.

S skrbno izbiro barvne sheme tetovaže lotosovega cvetja lahko ustvarite zapletene in prilagojene pomene z več plastmi simbolike.

tetovaža plemenskega lotosa

Postavitev tetovaže Lotus

Poleg osebnih želja postavitev tetovaže na temo lotosa sama po sebi nima univerzalnega pomena.

Ko izbirate, kje boste imeli tetovažo lotosa, razmislite o praktičnih vidikih, kje se bo vaš dizajn najbolje prilegal in ali želite, da je tetovaža ves čas na ogled.

Tako kot pri vseh tetovažah sta hrbet in prsni koš najbolj primerna za velike modele, ki se po potrebi zlahka prikrijejo..

Ena od prednosti izbire lotosa za vašo naslednjo tetovažo je, da jo lahko naredite v poljubni velikosti – od drobnih, preprostih modelov, ki jih postavite na gleženj ali zapestje, do velikih, bolj zapletenih tetovaž za hrbet, stegno ali ramo.

tetovaža lotosa in valov

Ideje za oblikovanje tetovaže Lotus

Možnosti za izdelavo lotosovega cvetja v oblikovanju tetovaže so skoraj neskončne. Če ste obtičali pri idejah, vam bo spodnja galerija zagotovo dala navdih. Morda boste želeli upoštevati tudi naslednje:

  • Lotosov cvet v vodi – lotusa ni treba predstavljati kot edini element. Pogosto je videti modele tetovaž, ki vključujejo lotos (ali več lotusov) v vodi. Tovrstno oblikovanje odpira priložnost za odlično barvno delo, odlično izgleda v številnih stilih od tradicionalnega do akvarela in se lahko sklicuje na kulturne in verske predstave o čistem lotosu, ki izvira iz motne vode.
  • Ujemanje modelov lotosa – kot je bilo omenjeno zgoraj, lahko lotos v kitajski kulturi pomeni harmonijo in medsebojno zaupanje v osebnih odnosih. Ujemanje tetovaž za pare, ki vključujejo cvet lotosa, ima zato lahko simbolni pomen moči in tesnosti odnosa.
  • Oblikovanje plemenskega lotosa – rože lotosa lahko kombinirate s plemenskimi elementi za izvirno obliko z zanimivim kontrastom. Čeprav so tradicionalne plemenske tetovaže narejene v črni barvi, lahko sodobni modeli vsebujejo barvne madeže – kar omogoča še večjo stopnjo ustvarjalnosti s to vrsto tetovaže.

tetovaža modrega lotosa

Zaključne besede

Cvet lotosa je ena najboljših izbir za oblikovanje tetovaž in je pogosto predstavljen tako v tradicionalnih kot sodobnih stilih.

Z lahkoto se prilagodi kateri koli estetiki, od minimalistične do hiperrealistične, akvarelne do simetrične, polne barv ali popolnoma črne.

Lotus je zelo vsestranski simbol, ki ima sam po sebi velik pomen in ga je mogoče dodatno kombinirati z drugimi elementi in nadaljnjo prilagoditev, da v celoti odraža predvideni osebni pomen.

Eksperimentirajte z različnimi idejami, združite lotos z drugimi simboli in elementi in naredite svojo tetovažo resnično edinstveno!

Majhne tetovaže lotosovih cvetov

Pink Lotus Flower Tattoo na gležnju avtorja Melina CastelettoTetovaža cvetja lotosa na podlakti avtorja Dasha SumkinaPaulinho Lototov cvet na hrbtuMandala Lotus Flower Tattoo avtorja Ishi NeveAkvarel Lotus Flower Tattoo G.NOBlackwork Lotus Flower Tattoo avtorja Georgia GreyTrikotni glif cvet lotosa Dashe SumkinaMandala Lotus Flower Tattoo avtorja Rachelle DownsSlojevita Lotus Underboob tetovaža Marcel BlueSketch Style Lotus Flower Tattoo avtorja Nick HartDotwork Lotus Flower Tattoo avtorice Haylie FarrellMystic Lotus Flower Tattoo avtorja IDAAkvarelna lotosova cvetna tetovaža Yanine VilandLotus Flower Tattoo na stegnu avtorja Sasha MasiukTetovaža cvetja lotosa na hrbtu, Roma SeverovPink Lotus Flower Tattoo avtorja Felipe MelloMandala Lotus Flower Tattoo avtorja Austin HuffmanGeometrijski cvet lotosa Georgia GreyNeverjetna tetovaža cvetja lotosa na stegnu Aleksa MothrePastel Lotus Flower Tattoo avtorja Karl MarksHiperrealizem Lotusova cvetna tetovaža Dmitrija SamohinaMandala Lotus Flower Tattoo avtorja Ishi NeveAbstraktna tetovaža cvetja lotosa, Sebastian BaroneMinimalistična tetovaža cvetja lotosa Fredão OliveiraLotus Flower Tattoo avtorja Jose Carlos Del CampoČrna & amp; Grey Ink Lotus Tattoo by Sol TattooTetovaža Pink Lotus Flower Eric RyanMandala Lotus Tattoo avtorja Ishi Neve

Lotus Flower Tattoo avtorja Balazs BercsenyiAkvarel Lotus Tattoo avtorja Daniel BakerDotwork Underboob Lotus Tattoo by sarah herzdameLotus Flower Tattoo by June JungMinimalna tetovaža cvetja lotosa od IlwolLotus Flower Tattoo Design od Nicka HartaLotus Flower Tattoo avtorja Nick HartAkvarel Lotus Tattoo avtorja Brandon SmithBarvita tetovaža cvetja lotosa Shio ZaragozaAkvarel Lotus Tattoo avtorja Shelayne AdcockLotus Flower Tattoo avtorja Anderson ReisBuddha Lotus Flower Tattoo avtorja Frank TranZapletena tetovaža cvetja lotosa od MarikuroyameTrikotna tetovaža cvetja lotosa, Yeliz OzcanDotwork Lotus Flower Tattoo avtorja Kaique MirandaLotus Life Tattoo avtor ZdvyhlLizova tetovaža cvetja lotosaVeliki lotosov cvet na hrbtu znamke NissacoLotus Flower Tattoo na hrbtu by GraffittooJoelova tetovaža Lotus FlowerTetovaža lotusovih cvetnih nog Cristiana FernandesaLotovo cvetlično tetovažo Jay Van GervenČudovita tetovaža Lotus Flower by Back in Time

1-lotos-tetovaža

2-lotos-tetovaža

4-lotos-tetovaža

5-lotos-tetovaža

6-lotos-tetovaža

7-lotos-tetovaža

8-lotos-tetovaža

9-lotos-tetovaža

10-lotos-tetovaža

11-lotos-tetovaža

13-lotos-tetovaža

14-lotos-tetovaža

15-lotos-tetovaža

16-lotos-tetovaža

17-lotus-tattoo-597x1024

18-lotos-tetovaža

20-lotos-tetovaža

21-lotos-tetovaža

22-lotos-tetovaža

24-lotos-tetovaža

26-lotos-tetovaža

27-lotus-tetovaža

33-lotus-tattoo2

47-lotos-tetovaža

48-lotos-tetovaža

49-lotos-tetovaža

neverjetno-lotus-tetovaža

cvet-tetovaže-lotos

Japonski-Lotus-cvet-tetovaža-hip

Koi-Fish-and-Lotus-Flower-Tattoo-hrbet

Lotus-cvet-nazaj-tetovaže-

lotos-cvet-črn

lotosov cvet-rozak4

lotosov cvet-tatu 12

Lotus-cvet-tetovaža

lotos-cvet-tetovaža-1

lotos-cvet-tetovaža-2

lotos-cvet-tetovaža-3

lotos-cvet-tetovaža-5

lotos-cvet-tetovaža-roka

lotos-cvet-tetovaža-hrbet3

lotos-cvet-tetovaža-lepa

lotos-cvet-tetovaža-trebuh

lotos-cvet-tetovaža-črna

lotos-cvet-tetovaža-blackngrey

lotos-cvet-tetovaža-modra (1)

lotos-cvet-tetovaža-modra

lotos-cvet-tetovaža-buda

lotos-cvet-tetovaža-kačji pastir

lotus-cvet-tetovaža-podvig

lotos-cvet-tetovaža-stopala

lotos-cvet-tetovaža-noge2

lotos-cvet-tetovaža-sijaj

lotos-cvet-tetovaža-pol rokava

lotos-cvet-tetovaža-roka

lotos-cvet-tetovaža-poudarjeno

lotos-cvet-tetovaža-koi

lotos-cvet-tetovaža-koi2

lotos-cvet-tetovaža-mračna voda

lotos-cvet-tetovaža-vrat

lotos-cvet-tetovaža-oranžna

lotus-cvet-tattoo-oris

lotos-cvet-tetovaža-roza

lotos-cvet-tetovaža-vijolična

lotos-cvet-tetovaža-vijolična2

lotos-cvet-tetovaža-vijolično-modra

lotos-cvet-tetovaža-vijolična voda

lotos-cvet-tetovaža-rdeča

lotos-cvet-tetovaža-rdeče-oranžna

lotos-cvet-tetovaža-verski

lotos-cvet-tetovaža-ramena

lotos-cvet-tetovaža-lobanja

lotos-cvet-tetovaža-hrbtenica

lotos-cvet-tetovaža-svastika

lotos-cvet-tetovaža-plemenski

lotos-cvet-tetovaža-plemenski

lotos-cvet-tetovaža-cunami

lotos-cvet-tetovaža-voda

lotus-cvet-tattoo-valovi

lotos-cvet-tetovaža-z-očesom

lotos-cvet-tetovaža-zapestje

lotos-cvet-tetovaža-zapestje3

lotos-cvet-tetovaža-yinyan

tetovaže lotos-rebra

rame-lotos-tetovaža

url

url1