160+ očarljivih modelov in pomenov kompasov

Pridobite nekaj idej za tetovaže kompasa v našem neverjetnem vodniku. Izpostavljamo nekaj naših najljubših oblikovalskih idej in pomene za njimi.

tetovaža z roko kompasa viking

Kompas je instrument, ki kaže na štiri kardinalne smeri – sever, jug, vzhod in zahod – glede na lokacijo uporabnika.

Je tudi ena izmed najbolj priljubljenih in čudovitih tetovaž, saj je bogata s simboličnim pomenom in primerna za skoraj vsak slog.

Nadaljujte z branjem za pregled pomena kompasa v umetnosti tetoviranja in nekaj priljubljenih idej za oblikovanje kompasa.

Pripravili smo tudi galerijo neverjetnih tetovaž kompasa za ženske in moške.

Jimmyjev akvarelni kompas

Pomen tetovaže kompasa

Kot vsi vemo, se kompas v navigaciji uporablja za določanje smeri severa, juga, vzhoda in zahoda.

To uporabniku omogoča, da določi svoj položaj glede na te smeri in s pomočjo zemljevida krmari po neznanem terenu.

Tetovaža kompasa z belim črnilom

Glavni pomen kompasovih tetovaž se torej vrti okoli ideje, da bi našli svojo pot in ostali na poti. To bi lahko pomenilo:

  • Doslednost – nikoli ne izgubite svojih ciljev in vrednot, samozavestno sledite svoji poti in ne pozabite ostati zvesti sebi.
  • Zaščita – kompasne tetovaže veljajo za čare za srečo, ki vam bodo pomagale najti pravo smer v življenju in vam preprečile izgubo poti. Kompasi so že dolgo priljubljena izbira tetovaž za mornarje, ki jih vidijo kot simbole zaščite in upanja, da bodo varno prispeli na cilj.
  • Zvestoba – kompasi v tetovažah so včasih simbol zvestobe, najpogosteje romantičnemu partnerju. Ponovno se ta pomen nanaša na idejo izbire prave poti (v tem primeru osebe, ki jo imate radi in ki je prava za vas) in ne odstopajte od nje.
  • Izbira – tetovaža s kompasom vas lahko opomni, da imate na vsaki točki svojega življenja veliko smeri, v katere bi lahko šli – to je več odločitev, ki bi jih lahko sprejeli. Kompasi lahko simbolizirajo svobodo in odgovornost, ki jo prinašajo življenjske odločitve.
  • Neodvisnost – če je za vas pomembno iskanje lastne poti in ne sledenje konvenciji, bi bil kompas lahko odlična izbira tetovaže za izražanje te vrednosti.
  • Potovanje – končno, kot pomemben simbol navigacije in raziskovanja, so tetovaže kompasa lahko preprosto izraz ljubezni do potovanja in odkrivanja novih krajev.

Če razmišljate o tem, da bi si s tetovažo kompasa izrazili določeno idejo ali vrednost, bosta zasnova in kombinacija elementov, ki jih izberete, pomagala poudariti predvideni pomen tetovaže.

Tetovaža kompasa Wanderlust na roki

Modeli tetovaže kompas

3D tetovaža kompasa

Cilj 3D tetovaž je doseči fotorealističen videz s skrbnim senčenjem. Pri modelih kompasa bo ta tehnika najbolje delovala v enobarvni ali sepijski obliki.

Kompas Tattoo s pticami

Tetovaža akvarelnega kompasa

Priljubljena izbira oblikovanja tetovaže kompasa je tista, pri kateri je kompas obrisan v črni barvi z ozadjem abstraktne akvarele.

Ta kombinacija daje barvit in lahek dizajn, primeren za skoraj vsako postavitev.

Barvita tetovaža kompasa z vrtinčenjem

Compass Tattoo na roki za moške

Kompas s tetovažo vrtnice

Srednji del kompasa, kjer črte kažejo na štiri kardinalne smeri, je znan kot vrtnica.

Morda je zaradi tega razmeroma pogosta možnost oblikovanja tetovaže kompasa z rožnim cvetom v sredini.

3D kompas, obdan z rdečimi vrtnicami, je še ena različica te oblikovalske ideje.

Tetovaža kompasa na nogah z vrtnico

Kompas s tetovažo zemljevida

Če ugotovite, da kompas sam po sebi oblikuje premajhno ali premalo plast, ki bi ustrezala vašim pričakovanjem, razmislite o dodajanju zemljevida kot ozadja.

Ena izmed najboljših stvari pri tej ideji je, da bo kos zemljevida sveta, ki ga izberete, vaši tetovaži dodal dodaten pomen – lahko izberete kraj, ki vam osebno veliko pomeni.

Ne pozabite, da se vam ni treba omejiti na zemljevid Zemlje – na voljo so tudi zemljevidi iz izmišljenih domišljijskih svetov romanov, filmov in iger, kot tudi priprava vašega edinstvenega zemljevida.

Zemljevidi v slogu vintage in slog 3D so priporočene izbire za tovrstno oblikovanje.

Pacifiški zemljevid s tetovažami goloba in kompasa

Kompas s sidro tetovažo

Tako kompas kot sidro sta pomorska simbola, zato ju je povsem smiselno združiti v eno samo obliko tetovaže. V tetovažni umetnosti sidra simbolizirajo moč, stabilnost in ravnotežje.

Tako kot kompasi se včasih tudi štejejo za nekaj sreče – ladja ne spusti sidra, dokler ne doseže varnega pristanišča; zato je simbol varnega doseganja cilja.

Barvita tetovaža kompasa s sidrom na roki

Minimalistična tetovaža kompasa

Druga ideja, ki jo je vredno razmisliti, je poenostavljena upodobitev kompasa v tankih črnih črtah.

Ta zasnova je sestavljena iz vrtnice kompasa-dveh križanih črt, ki kažejo na štiri smeri, po izbiri z dodanimi medkardinalnimi smermi (npr. Jugozahod, severovzhod).

Če je ta preprosta minimalistična tetovaža pravilno oblikovana, bo dovolj, da izrazi idejo o kompasu. Krog okoli črt lahko pomaga oblikovati kot kompas.

Majhna preprosta tetovaža kompasa

Tetovaža srčnega kompasa

Ta kombinacija precej jasno izraža idejo, da slediš svojemu srcu. Če močno verjamete, da je vaša intuicija najpomembnejše vodilo v vašem življenju, potem je to lahko prava tetovaža za vas.

Za to zasnovo lahko središče kompasa okrasite z obrisom srca ali pa dva elementa tetovirate drug poleg drugega.

Krščanska tetovaža kompasa

Kombinacija kompasa s krščanskimi simboli, kot je križ, lahko nakazuje, da vas vera vodi v način življenja in odločitve, ki jih sprejemate.

Kompas s pisanjem tetovaže

Za tetovaže z zelo specifičnim osebnim pomenom je pisanje eden izmed najbolj priljubljenih načinov za izražanje predvidenega pomena.

Razmislite o tem, da bi tetovaži s kompasom dodali citat ali celo eno besedo, ki vam odmeva, pomemben datum ali ime nekoga, ki vam je pri srcu, da bi razkrili njen globlji pomen.

Citat za popotnike s kompasno tetovažo

Kompas s tetovažo puščice

Puščice so precej zapleteni simboli, vendar na splošno simbolizirajo odločnost, pogum, vztrajnost in smer ter zaščito pred škodo.

Priljubljen način združevanja teh elementov v oblikovanju tetovaže je, da sta oba prekrivena, kompas pa na sredini vzdolž puščice.

Puščica, ki prebija kompas, lahko medtem izrazi idejo, da naredite svoja navodila – sledite svoji poti in lastnim odločitvam, ne glede na pravila.

Trdna črna s tetovažo kompasa z dvojno puščico

Popotniki nikoli ne izgubijo idej za tetoviranje kompasaVijolična, zelena in modra tetovaža kompasa na rokiPotujte s kompasno tetovažo na spodnjem vratuMajhna tetovaža kompasa na zapestjuVrtine na Compass Tattoo za ženskeTetovaža kompasa Sun in Roses

Tetovaža Sonca in Lune znotraj kompasa

Majhna preprosta tetovaža kompasaMajhna tetovaža kompasa s pisanjem WanderlustMajhna tetovaža kompasa na rokiMajhna tetovaža kompasa na gležnju za moškeMajhna tetovaža kompasa na gležnjuPreprosta minimalistična tetovaža kompasaEnostavna tetovaža kompasa za moške in ženskePreprosta kompasna tetovaža z zvezdamiPreprosta tetovaža kompasa na rokiTetovaža stranskega kompasa za dekletaBarvita kompasna tetovaža jadrniceKompas s tetovažo perjaRose, Cross in Arrow na Compass TattooRevelation Lion Compass Tattoo za moškePrecej kompas tetovaža na rokiTetovaža s perjem kompasaŽigi za potne liste s tetovažo kompasaNiso vsi tisti, ki se sprehajajo, izgubljeni podoba tetovaže kompasaNova kompasna stranska tetovažaTetovaža kompasa za vrat

Oblikovanje kompasa je novo navdušenje med ljubitelji tetoviranja in večinoma je roka najbolj primerno mesto za tetoviranje. Druga mesta za umestitev so komolec, hrbet, prsni koš, gleženj, bok, noga, zapestje, stegno, zadnji del ušesa, zadnji del vratu in ob strani. Izbira mesta za tetovažo je v resnici odvisna od nosilca, vendar je treba to narediti na mestu, kjer je videti vidno, saj je namen narediti tetovažo, da je vidna drugim. Hkrati se morate prepričati o oblikovanju umestitve, preden si naredite tetovažo, saj to vključuje veliko denarja, časa in prinašalca je treba zaradi izvajanja tetovaže trpeti veliko bolečin. Poleg tega je tetovaža trajna in postane del osebe vse življenje.

Gore, drevesa znotraj tetovaže kompasaNajlepša tetovaža kompasa z listi in peresomMinimalistična kompasna tetovaža z zemljo na gležnjuMinimalistična tetovaža kompasa s puščicamiKompas osnutek tetovažeTetovaža s črnim črnilom CompassMandala kompas tetovaža na zgornji rokiMandala kompas tetovaža za ženskeLuna in Sol Tribal Compass TattoosLjubezen in prijateljstvo Compass Tattoo PartnersPotovanje nikoli ne konča tetovaže kompasa z zemljevidomCvetje in kompas tetovaže za ženskeTetovaža kompasa DreamcatcherČudovita tetovaža navdiha kompasaRežija: Compass Tattoo on ArmSimpatična majhna tetovaža kompasa na zgornjem delu hrbtaSimpatične tetovaže kompasa MandalaTetoviranje kompasov parov na rokahPari modre in rumene tetovaže kompasaPar kompas tetovaže s srciCeline s pisano tetovažo kompasaKompas s frazo Pojdi iskati veliko mordaKompas Tattoo s X puščicami na vratuKompas Tattoo z vrvjo in sidrom

Kompas Tattoo z zemljevidom okoliKompas Tattoo z očmi in drevesomKompas Tattoo z Zemljo na srediniKompas Tattoo s podrobno slikoKompas Tattoo z barvnim brizganjemKompas Tattoo z barvoKompas Tattoo z oblaki in zvezdamiKompas Tattoo z modrimi in črnimi brizgami na hrbtuKompas Tattoo s puščico na rokiKompas Tattoo s puščicami in tankimi črtamiKompas tetovaže z zemljevidom na rokiCompass Tattoo na strani za ženskeKompas Tattoo na prsih za ženskeKompas Tattoo na hrbtu s plemenskimi spisiKompas Tattoo na roki s kurzivnim družinskim pisanjemKompas Tattoo na roki s pticami in barvamiKompas Tattoo za drevesomKompas stranska tetovažaBarvita trdna tetovaža kompasa z dalijami in vrtnicamiBarvit zemljevid s tetovažo črnega kompasaBarvita tetovaža kompasa na zemljeviduBarvite rože in trte s tetovažo CompassBarvit kompas s tetovažo perjaBarvita tetovaža kompasa na ramiBarvita tetovaža kompasa z roko in rameniBig Compass Tattoo na zgornjem delu hrbta za ženskeČudovita črna tetovaža kompasa na rokiLepa mandala kompas tetovažaLepa puščica s pisano tetovažo kompasaLepa in barvita tetovaža kompasa za ženskeKompas Tattoo nazaj s zemljevidom svetaAtomic Compass Tattoo z različnimi oblikami luneTetovaža atomskega kompasa s puščicoTetovaže z atomskim kompasomPuščice Compass Tattoo na rokiPuščica, usmerjena proti južnemu kompasuPuščica, ki kaže severni kompasTetovaže kompasa s puščico in soncemTetovaža z ročnim kompasom z zemljevidom in kurzivnim pisanjemTetovaža z ročnim kompasom z zemljevidomKompas tetovaža za gleženj z vrtinčenjemSidro na dnu kompasove tetovažeNeverjetno lepa puščica s tetovažo kompasaNeverjetna tetovaža kompasa z barvami na roki

c1 c2 c6nikinorberg_wickedtattoo_goteborgsweden-618x618 c7nikinorberg c9 c14 c51  kompas-tattoo-design01 kompas-tattoo-design02 kompas-tattoo-design03 kompas-tattoo-design04 kompas-tattoo-design05 kompas-tattoo-design06 kompas-tattoo-design07 kompas-tattoo-design08  kompas-tattoo-design10 kompas-tattoo-design11 kompas-tattoo-design12 kompas-tattoo-design13 kompas-tattoo-design14 kompas-tattoo-design15 kompas-tattoo-design16  kompas-tattoo-design18 kompas-tattoo-design19 kompas-tatoo-modeli kompas-tattoo-designs-1 kompas-tattoo-designs-2 kompas-tattoo-designs-3 kompas-tattoo-designs-4 kompas-tattoo-designs-5 kompas-tattoo-designs-6  kompas-tattoo-designs-8 kompas-tattoo-designs-9  kompas-tattoo-designs-12 kompas-tattoo-designs-13 kompas-tattoo-designs-14  kompas-tattoo-designs-16  kompas-tattoo-designs-19 kompas-tattoo-designs-20 kompas-tattoo-designs-21 kompas-tattoo-designs-22 kompas-tattoo-designs-23 kompas-tattoo-designs-24 kompas-tattoo-designs-25 kompas-tattoo-designs-26 kompas-tattoo-designs-27 kompas-tattoo-designs-28 kompas-tattoo-designs-29 kompas-tattoo-designs-30 kompas-tattoo-designs-31 kompas-tattoo-designs-32