200 inspirativnih idej za tetoviranje žepnih ur

Iščete navdih za tetovaže? Oglejte si te neverjetne ideje za tetoviranje žepnih ur!

tetovaža podlakti na žepni uri

Od ur in sončnih ur do mehanizmov za ure so bili časovniki vedno modna izbira za oblikovanje tetovaž.

Med temi so žepne ure morda najbolj priljubljena možnost – morda zato, ker je za razliko od ur ali zapestne ure podoba žepne ure popolna in vsebovana, kar zagotavlja najboljši estetski rezultat.

tetovaža z ročno uro

Zgodovina žepnih ur

Žepne ure imajo zapleteno zgodovino. Žepne ure, izumljene v 16. stoletju, so bile prvotno na voljo le višjim slojem in so bile dokaz človekovega bogastva in statusa.

Prvotno so jih nosili kot ogrlice, saj so bile prevelike in težke, da bi jih lahko priročno dali v žep.

tetovaža žepne ure

S tehnološkim napredkom so žepne ure postopoma postajale manjše in bolj prenosne. Pogosto iz zlata, srebra in drugih dragih materialov so jih nosili v posebnem žepu in veljali za pomemben modni dodatek – zlasti za moške z visokim družbenim položajem.

Šele v devetnajstem stoletju so žepne ure postale priljubljene med srednjimi in nižjimi sloji. V času industrijske revolucije so žepne ure začeli izdelovati iz standardiziranih delov, zaradi česar so lahko dostopni vsem.

žepna ura

V tem času so žepne ure postale bistveno orodje za železniške delavce, saj je bila varnost železničarja odvisna od natančnega merjenja časa.

Po znameniti železniški nesreči v Ohiu so ameriške železnice določile predpise, ki določajo, kako je videti sprejemljiva ura.

V bistvu je bila to žepna ura z odprtim obrazom z belim števcem in arabskimi številkami. Prav tako ga je bilo treba načrtovati, da je natančen v 30 sekundah na teden.

tetovaža lobanje v žepni uri

Približno v času prve svetovne vojne so ročne ure začele pridobivati ​​na priljubljenosti, postopoma so žepne ure postale zastarele.

Danes žepne ure redko vidimo, običajno bodisi kot zbirateljske predmete, alternativne modne dodatke ali družinsko dediščino.

žepna rožna tetovaža

Pomen tetovaže žepne ure

Pomen tetovaže z žepno uro je enak kot pri vsaki uri. Mnogi se odločijo za oblikovanje žepnih ur kot opomnik na čas – najpogosteje to odraža vrednost želje živeti v tem trenutku, ne da bi se ozrli nazaj ali predaleč v prihodnost.

Pogosto se ljudje zaradi posebnega osebnega pomena odločijo za tetoviranje na temo žepnih ur. En primer bi lahko bil ovekovečiti in se spomniti posebnega, pomembnega trenutka v svojem življenju.

glej tetovažo vrtnic

Čas bi lahko imel za posameznika poseben pomen – na primer čas, ko se je nekdo rodil, ali čas, ko sta se poročila. Žepne ure so odlične tetovaže, ki simbolizirajo pomen takšnih trenutkov.

Včasih so tetovaže v stilu žepnih ur v spomin na smrt ljubljene osebe.

Morda je eden od razlogov, zakaj so žepne ure postale priljubljen način spominjanja pokojne ljubljene osebe s tetovažo, to, da so bile v času, ko so bile žepne ure v modi kot dragoceni predmeti, pogosto prenesene iz generacije v generacijo kot družinska dediščina.

poglej tetovažo orla

Postavitve tetovaže za žepne ure

Zaradi podrobne narave žepne ure kot slike ne pridejo v poštev zelo majhna področja, kot sta prst ali pega za ušesom. Majhne oblike je mogoče namestiti na zapestje, zadnji del vratu ali gleženj.

Na splošno, čeprav boste potrebovali vsaj zmerno količino prostora za natančno upodobitev žepne ure in zagotovitev lepe tetovaže.

tetovaža lobanje in ure

Nekatere izmed najbolj priljubljenih umestitev tetovaže z žepno uro so roke in ramena. Žepna ura bo odlično delovala tudi kot element tetovaže z rokavi.

Druge dobre namestitve za oblikovanje žepnih ur vključujejo področja hrbta, prsnega koša in stegen ter rebra.

glej na roki tatoo

Ideje za oblikovanje tetovaže žepnih ur

V sodobni tetovažni umetnosti so žepne ure najpogosteje tetovirane v črni barvi, v hiperrealističnem slogu.

Vendar pa tradicionalna tetovaža žepne ure, ki vključuje črni obris in živo barvo, prav tako ni nenavadna izbira.

žepna ročna ura na tetovaži

Obstaja veliko možnosti za videz tetovaže žepne ure, od vintage ali steampunk sloga do moderne ali gotske estetike.

Medtem ko modeli, ki vključujejo le žepno uro, izgledajo super, lahko razmislite tudi o kombinaciji žepne ure z drugimi elementi za bolj zapleteno tetovažo.

Tu je nekaj priljubljenih modelov:

  • Mehanika žepnih ur – za steampunk ali biomehanski videz lahko žepne ure kombinirate s podobami zobnikov in drugih mehanskih delov. Zanimiv način, kako narediti obliko žepnih ur bolj zapleteno, je oblika s prozornim števcem za uro, ki prikazuje mehanizem znotraj.
  • Žepna ura s cvetjem in metulji – oblikovanje žepnih ur lahko z dodatkom cvetja ali metuljev izgleda še posebej ženstveno, zlasti če je narejeno v barvah – čeprav ni vedno tako. Zanimiva izbira so tudi temni modeli v gotskem slogu, ki vključujejo cvetlične elemente.
  • Žepna ura z besedilom – Če ima tatu žepne ure poseben osebni pomen, ga lahko združite z elementom pisanja. Datumi in imena so priljubljena izbira, pa tudi citati in gesla.
  • Žepna ura s sidrom – Kar zadeva tetovaže, sidra nikoli ne gredo iz mode. Kombinacija žepne ure s sidrom v enem samem dizajnu lahko doda tetovaži dodaten pomen – sidro se običajno obravnava kot simbol stabilnosti in moči. Razmislite o tem, da bi to 3D oblikovali za posebej privlačne tetovaže.

Tetovaža z žepnimi urami z odprtim obrazom Niki Norberg

Navsezadnje so možnosti za dodajanje dodatnih elementov oblikovanju žepnih ur praktično neskončne – vse je odvisno od tega, kako želite videti svojo tetovažo in kako boste izrazili, kaj vam pomeni.

Ne pozabite, da ni nujno, da je žepna ura predstavljena na tradicionalen način – polomljene, razpokane ali taljenje žepne ure so tudi zanimiva ideja.

Zlata žepna ura Tattoo David Mushaney

Blackwork Pocket Watch Tattoo avtorja James Donovan

Lepa Pocketwatch tetovaža Phil Garcia

Tetovaža z žepnimi urami hiperrealizma Alex Bruz

Talilna žepna ura Tattoo znamke Acosta Tattoo

Akvarelna žepna ura Tattoo znamke Timscraft

Tetovaža z žepno uro Emilio Winter na podlakti

Roryjeva tetovaža z žepno uro

Tetovaža žepnih ur Iana Millerja

Barvita žepna ura Tattoo Michelle MaddisonTetovaža z žepnimi urami v akvarelu Laure CraverBlackwork Pocket Watch Tattoo avtorja Todd BaileyPocket Watch Tattoo by Ryson LapeniaTetovaža žepnih ur na podlakti avtorja Matt RoePocket Watch Tattoo Kev Richardson Jr.Barvita žepna ura Tattoo avtorja Santiago BuriticáŽepna ura & amp; Metulji avtorice Ewa SrokaTatoo z žepno uro Alex BruzaTetovaža žepnih ur na podlakti Carmela SilveTetovaža z žepno uro Adrian MoralesTetovaža žepnih ur Mikea HarperjaTetovaža z žepno uro Ael LimZnanstvena tetovaža z žepno uro Meline CastelettoTetovaža z žepnimi urami na Ribcage od DynozaOtroška tetovaža za žepne ure Caleba CashewaStefanova žepna ura TattooTetovaža z žepnimi urami Javierja EastmanaTetovaža z žepnimi urami z odprtim obrazom Nicka HartaAel Lim, žepna ura Tattoo na rami

Neverjetno angelsko pero in žareča žepna ura Tattoo podlakti MoškiČrno črnilo Neverjetna tetovaža žepnih ur na rokavih za fanteČrna žepna ura in tetovaža lobanje za fanteČrna vrtnica in žepna ura tetovaža na rokah za moškeKrepka tetovaža na žepnih urah za moške na podlaktiBriljantna tetovaža za žepne ure za moške na podlaktiTetovaže žepnih ur z bronasto senco na moških nadlaktiGloboko rdeča vrtnica z roso in žepnimi urami tetovaža podlakti moškiČudovite žepne ure in tetovaže vrtnic s perjem na podlakti za moške

Ideje za oblikovanje tetovaže moških žepnih ur za podlaketMoška čudovita tetovaža z žepnimi urami s polnimi rokaviGrozljivo črna žepna ura Tattoo podlakti FantjeTetovaža žepnih ur slavnih sivih fantov na zgornjih rokahČudovita žepna ura s fanti za podlaktiranje tetovaže Rose BlossomČudovite tetovaže vrtnic in žepnih ur na podlakti moškiSiva Keira Tracey žepna ura podlakti za moškeTetovaža na žepu s sivim ključem iz perja na podlaktiSiva lobanja oblikovana žepna ura tetovaža na rokah za fanteFantje Vijolična žepna ura s podlakti s tetovažo plamena svečeFantje žepne ure podlahti in tetovaža vrtnicFantje na ramenih galaktičnih žepnih urnih tetovažFantje z rokavi, privlačna tetovaža z žepno uroFant s kompasom in žepno uro tetovažo na podlaktiTip s tetovirano žepno uro z žepno uro na podlaktiImpresivna tetovaža vrtnic in žepnih ur na rokah za fanteZapleteno oblikovana tetovaža žepnih ur na nadlakti za moškeČudovita tetovaža vrtnic in žepnih ur na vratu za moškeMoška tetovaža vrtnice in žepne ure za bicepMoška žepna ura s pol rokavom na tetovaži z mrežoMoški podlakti Lepa žepna ura tetovažaMoški žepna ura Eyed Skull Tattoo na nogahMoški s 3D tetovažo vrtnice in žepne ure na zgornjih rokahMoški s klasično tetovažo z žepno uro in verigo na komolcihČlovek s čudovito tetovažo na žepu vesoljske žepne ureČlovek s ptičjo ptico na žepnih urah s tetovažnimi podlaktiMoški s prigušeno sivo žepno tetovažo na podlaktiMoški s sladko ptico na žepnih urah s tetovažnimi podlaktiČudovita tetovaža žepnih ur z etiketo na prsih za fanteSrednjeveška siva žepna ura, tetovaža na ramenih, moškiMoška 3D žepna ura s tetovažo na podlaktiMoška neverjetna žepna ura, tetovaža na kolenihMoška starinska žepna ura, tetovaža na podlaktiMoška arhaična žepna ura, tetovaža z bisernimi podlaktiMoška tetovaža z žepno uro z modrimi številčnicamiMoška zadnja tetovaža z žepno uroMoška črna žepna ura z ogljem, tetovaža na rokahMoški zbiratelji kos žepne ure tetovaža na trupuMoška tetovaža s strašljivimi lobanjskimi lobanjskimi rokami za moškeMoška žepna ura za podlakti z zlatim zobnikomMoška siva žepna ura Tattoo na rokahMoška žepna ura moderne umetnosti, tetovaža na rokahMoški par Deluxe žepnih urnih tetovaž na podlaktiMoška žepna ura, tetovaža z napisom na prsihMoška rožna in zlata žepna ura tetovaža na rokahMoška žepna ura na rame in tetovaža rožinih cvetovMoška žepna ura Steampunk, tetovaža na komolcihMoški motor z zgornjim rokom in žepna ura za tetoviranjeMind Blowing Pocket Watch Design Tattoo moški nadlaktiŽenska žepna ura z več zobniki, tetovaža na podlakti moškiŽenske ročne ure starega tetovaža za moškeSvinčnik Art Rose and Pocket Watch Tattoo podlakti moškiŽepna ura Siva črna tetovaža za podlakti za moškeŽepna ura na plamenu Tattoo podlakti FantjeŽenska tetovaža za moške z zobniki na podlaktiTatoo z žepnimi urami s tetovažami fluorescentnih barv na fantih za podlaktiTetovaža z žepno uro s tetovažo kovinskega obroča na podlaktiTatoo z žepnimi urami z vrtnicami in bisernimi vrvicami na moških na podlaktiTetovaža žepnih ur z edinstvenim vzorcem na moških na podlaktiŽepna ura z motivom tetovaže vrtnic in urnih stekelPrelivanje peska čez žepne ure Tattoo podlakti MoškiTatoo Pretty Butterfly On Pocket Watch za moške na podlaktiRealistična žepna ura z moškim, ki gleda čez most, tetovažo na podlakti moškiMoški pravi žepni žepni urni tetovaži na podlaktiRetro žepne ure tetovaže podlakti fantjeŽenska tetovaža na nogah z rimskimi številkami za moškeSvetleča črna žepna ura Tattoo z moškimi rokavi GearsSmokey sveče in žepna ura tetovaža na rokah za fanteSpektakularne tetovaže žepnih ur na podlakti za moškePresenetljivo oblikovanje tetovaže žepnih ur na moških na podlaktiOsupljiva tetovaža žepnih ur z rimskimi številkami na fantih na podlaktiVrhunska mehanska žepna tetovaža na podlakti za moškeSureallistic moška žepna ura, tetovaža na rokahUltimate Pocket Watch Tattoo na zgornjem delu trupa za moškeVintage žepna ura tetovaža na podlakti za moškeTopla medena barvna žepna ura Tattoo na podlakti MoškiČudoviti fantje, tetovaže žepnih ur na podlakti

tetovaža z žepno uro na rami ročna žepna ura bicep tetovaža rdeči pasji rokav tetovaža vrtnice zgornjega dela hrbta na deklici ashana rose žepna ura tetovaža na rami 6 ur na roki 7 30 ročna ura za tetoviranje Tetovaža z modro žepno uro Steve Martin sidrna žepna ura zlomljena tetovaža ure žepna ura Blossom 15 04 2011 tetovaža ročne ure jelen na vrhu ročne tetovaže tetovaža za uro in pol rokavov realistična stara žepna ura Tattoo 3D žepna ura na roki tetovaža ključna žepna ura žepna ura z zlatim ognjem spiralna tetovaža ure tetovaže z rokavi ure na treh ramenih

zlomljena tetovaža ure tetovaža verižne ure na rami ura na srcu s tetovažo metulja in vrtnic tetovaža lobanje in roke Freitas tetovaža steampunk ure na roki tetovaža ure na hrbtni strani roke Tetovaža lobanj po scenariju krvi mehanika ure in tetovaža oči tetovaža ključa s peresno uro črne vrtnice in tetovaža ure popačena tetovaža ure Tetovaže lastovk in žepnih ur tetovaža z odprtim obrazom na rami lobanja calavera watch tattoo tetovaža očesnega steampunka 4 12 93 ura tetovaža tu smo ura tetovaža Grim Reaper s tetovažo ure tetovaža črne listne ure spomnite se tetovaže časovne ure