200 osupljivih tetovaž in pomenov lobanje

Tetovaže lobanje imajo bogato in fascinantno zgodovino z različnimi pomeni, ki segajo več tisoč let nazaj.

V tem članku bomo raziskali svet modelov lobanje. Kaj predstavljajo tetovaže lobanje? Katere so najbolj priljubljene ideje za tetoviranje lobanje? Kako obogatiti pomen tetovaže lobanje? Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti!

Polovica iz sladkornega lobanja

In ne pozabite pogledati spodnje galerije, da si ogledate nekaj najboljših tetovaž lobanje.

Kaj pomeni tetovaža lobanje?

Morda vas bo presenetilo, da na to vprašanje ni enostavnega odgovora. Medtem ko večina nas povezuje lobanjo (zlasti človeško) s smrtjo, je ta simbol veliko več, kot se zdi na prvi pogled.

Modeli tetovaže za sladkorno lobanjo za moške

Kljub temu je smrt glavna tema. Večina posebnih pomenov v kulturnem ali zgodovinskem kontekstu je nekaj variacije tega pojma.

Smrtnost

Človeška lobanja v umetnosti tetoviranja ne predstavlja toliko same smrti, ampak dejstvo naše smrtnosti. Z drugimi besedami, spominja nas, da bomo vsi umrli.

Na to ni treba gledati kot na negativno misel. Zamisel o spominu na našo smrtnost je bolj živeti v trenutku, ceniti svoje življenje in kar najbolje izkoristiti svoj čas tukaj.

Pomen tetovaže sladkorne lobanje

V bistvu je torej tetovaža lobanje lahko opomnik za praznovanje življenja in izkoriščanje vsakega trenutka, ko smo živi. Konec koncev je smrt del življenja – ne nujno njeno nasprotje. Tetovaže lobanje pomenijo, da nosilec sprejme smrt in smrt.

V zvezi s tem je lobanja pogosta vizualna predstavitev fraze spomin na mori, kar v latinščini pomeni “ne pozabite, da morate umreti”.

Do neke mere ima ta stavek verske korenine. Razvilo se je skupaj s krščanstvom kot odraz naših dejanj, ki nas po smrti vodijo v nebesa ali pekel.

Lahko pa ga preprosto gledamo in uporabimo tudi s sekularnega (neverskega) vidika kot preprost opomnik na dejstvo, da je smrt neizogibna.

sladkor-lobanja-tetovaže-25

Upor

V določenih krogih je lobanja že dolgo simbol, da gre proti žitu. Različne skupine so ga skozi stoletja uporabljale, da so pokazale, da ne upoštevajo družbenih pravil.

sladkor-lobanja-tetovaže-24

Vsi na primer poznamo Jolly Roger – črno piratsko zastavo s simbolom lobanje in križnih kosti v beli barvi.

Piratske ladje so nosile to zastavo, ko so nameravale napasti drugo plovilo. To je bil pokazatelj skorajšnje smrti in uničenja.

Predlagano je bilo tudi, da je lobanja v piratski simboliki in podobah nasprotovala naravnemu redu stvari. Piratski poklic je temeljil na kršenju pravil in motnjah.

Zato je smiselno, da bi bil njihov simbol nekaj, kar bi »zakonite« organizacije obotavljale sprejeti.

črna-lepota-lobanja-tetovaže

Zanimivo je, da so bile lobanje tudi simboli kršenja družbenih pravil v Elizabetanski Angliji – torej v drugi polovici 16. stoletja.

Lobanja, ki običajno nima spodnje čeljusti, je bila znak prostitutk, spolno pustolovskih in promiskuitetnih posameznikov, lastnikov bordelov – z drugimi besedami, tistih, ki jih je družba imela za nemoralne.

Ti ljudje bi nosili prstan s simbolom lobanje. To bi jim omogočilo, da se razglasijo za upornike in identificirajo druge ljudi, kot so sami. Prstan je mogoče obrniti, da skrije lobanjo.

V novejšem času je znano, da si motoristični kolesarji tetovirajo lobanjo. Ko je tetovaža na podlakti, naj bi lobanja ščitila kolesarja pred smrtjo.

Elegantna tetovaža mehiške sladkorne lobanje

Zmaga in pogum

V nekaterih kulturah je lobanja simbol zmage, zlasti v neposrednem pomenu premagovanja sovražnikov v bitki.

Obstaja veliko zgodb o različnih skupinah, ki so sovražnikove lobanje oblikovale v skodelice in kelihe. Vikingi, Xiongnu in Skiti naj bi se ukvarjali s to grozljivo prakso, vendar je sporno, ali je to res.

Vsekakor lobanje predstavljajo zmago nad sovražniki, strahove ali smrt samo. Na bolj duhovnem (in manj nasilnem!) Nivoju lahko tetovaža lobanje simbolizira pogum pred smrtjo.

razbijanje

Enakopravnost

V zadnjih letih je vizualna umetnost začela uporabljati človeško lobanjo za predstavljanje enakosti in zamisli, da smo ne glede na svoje ozadje vsi enaki.

Ideja za ta pomen je preprosta: lobanja vsakega človeka je, razen manjših kostnih struktur, videti popolnoma enaka, ne glede na raso, vero, spolnost ali kateri koli drug vidik svojega življenja.

Ta ideja nikakor ni nova. Že stoletja se uporablja za predstavitev ideje, da do smrti ni pomembno, od kod prihajaš, kako bogat si in kakšen status imaš. Kralji so umrli tako kot kmetje, čeprav so bila njihova življenja dramatično drugačna.

sladkor-lobanja-tetovaže-101

Izraz “vsi smo enaki v prisotnosti smrti” je bil zabeležen že leta 100 pred našim štetjem, njegove različice pa od takrat navdihujejo umetnike in pesnike – najbolj znan je John Donne.

Britanski pesnik iz 17.

Ker je lobanja splošno priznana kot primarni simbol smrti in smrt nosi pojme enakosti, nastajajoči pomen tetovaže lobanje pomeni enakost in nediskriminacijo.

Modeli tetovaže lobanje

3D tetovaže lobanje

3D tetovaže so skrbno oblikovane, hiperrealistične oblike, ki so videti kot fotografije. Nežno senčenje in pozornost do detajlov ustvarjata iluzijo globine in resničnosti.

3D lobanje so običajno v sivinah. Razlog za to je, da je barva kosti tako podobna barvi naše kože, da tetovaža ne bi bila vidna. Prav tako se ne bi zelo dobro staral, saj bi zbledelo skoraj popolnoma izginilo.

3D -tetovaži lobanje lahko dodamo še druge elemente, kot so vrtnice, sveče in drugi okraski.

Lobanja in kača

Priljubljena podoba v gotski subkulturi, ta zasnova vključuje kačo, ki zdrsne skozi očesno votlino človeške lobanje. Še posebej priljubljena je med tetovažami lobanje za moške.

V tem kontekstu kača predstavlja znanje in nesmrtnost. Ta simbolika izhaja iz dejstva, da so kače odstranile kožo in šle skozi cikel samoobnavljanja.

Ker se kača pojavlja v nasprotju z lobanjo, ki predstavlja smrt, ima ta oblika zanimiv pomen. Izraža idejo, da je znanje močnejše od smrti in ostane tudi po koncu obstoja.

Če vas na splošno zanimajo tetovaže kač, imamo na to temo namenski članek – preverite tukaj.

Lobanja in vrtnice

Vrtnice so izjemno priljubljena tetovaža, deloma zaradi svoje lepote (zlasti v 3D) in zaradi bogastva pomena, ki ga predstavljajo.

url1

Primarni pomen vrtnic je ljubezen. V povezavi z lobanjo – simbolično smrtjo – bi ta model tetovaže lahko pomenil zmago ljubezni nad smrtjo.

Rože na splošno kažejo na življenje in rast. Kot taki ustvarjajo simbolni kontrast lobanje, kar pomeni smrt in razpad. Zato bi lahko zasnova pomenila tudi boj med večno nasprotnima silama življenja in smrti.

sladkor-lobanja-tetovaže-36

Za ta dizajn se najpogosteje uporabljata dva sloga umetnosti tetovaže, 3D -estetika in tradicionalna oblika.

Dotaknili smo se že fotorealističnih 3D tetovaž. V tem stilu so vrtnice videti še posebej lepe in se zelo dobro podarijo senčenju, ki ustvarja iluzijo resničnosti.

Ne pozabite, da bo takšna zasnova zahtevala vsaj srednjo količino prostora. Realnost 3D tetovaž je v podrobnostih, za natančno upodabljanje teh podrobnosti pa je potrebna zadostna relativno ravna površina.

črna-rose-lobanja-tetovaža

Razmislite o tej zasnovi za nadlaket, hrbet, prsni koš ali kjerkoli vzdolž noge. Čeprav bo lobanja najbolje videti v črnem črnilu, so lahko vrtnice v polni barvi. To bo dodatno poudarilo pomen življenja proti smrti.

Tradicionalni slog omogoča manjše tetovaže, če to iščete. Temelji na močnih obrisih, trdnem polnjenju z omejeno paleto in ne veliko podrobnostmi ali senčenjem.

sladkor-lobanja-tetovaže-28

Če želite videti več tetovaž vrtnic in raziskati druge pomene in simboliko teh cvetov v umetnosti tetoviranja, kliknite tukaj.

Sladkorna lobanja

Sladkorne lobanje, izdelane med praznovanjem mehiškega dneva mrtvih, so okrasni predmeti, postavljeni na oltarje, posvečene družinskim članom.

Dan mrtvih je pomemben mehiški praznik. Namenjen je spominjanju in praznovanju prijateljev in družinskih članov, ki so umrli.

Praznik je vesela priložnost, ko se živi pridružijo duhovi mrtvih. Zato so lobanje iz sladkorja okrašene s svetlimi cvetovi in ​​barvitimi vzorci.

Vzorci tetovaže sladkorne lobanje vključujejo cvetlične teme in abstraktno dekoracijo. Ti modeli običajno vključujejo veliko barv, čeprav so priljubljene tudi črne različice.

3D sladkorne lobanje so priljubljena izbira, čeprav so “ploske”, tradicionalno oblikovane, videti prav tako odlične. Kot takšna ikonična podoba ima sladkorna lobanja edinstveno lastnost, da je zapletena in polna podrobnosti ter da izgleda odlično kot preprosta tetovaža samo z orisom.

Če želite izvedeti več o sladkornih lobanjah in tetovažah dneva mrtvih, si oglejte ta članek.

Piratska lobanja

Kot smo že videli, je bil simbol lobanje in križnih kosti glavni motiv piratskih zastav. To je tudi običajna izbira za tetovaže lobanje, ki se pojavlja v številnih različicah.

Tetovaža piratskih lobanj je odlična izbira za nekoga, ki se ima za uporniškega ali svobodomiselnega. Lahko je tudi preprosto izraz fascinacije nad tem vidikom zgodovine – hej, pirati so navsezadnje kul!

Najpogostejša različica je tradicionalni Jolly Roger – človeška lobanja z dvema prekrižanima kostma spodaj v obliki črke X na strani.

Pogosti podobi so tudi prekrižani meči ali en sam ukrivljen rez, ki poudarja lobanjo.

Ne pozabite, da sta lobanja in križne kosti tudi simbol strupenih plinov in snovi – kar je razvidno iz opozorilnih znakov in nalepk.

Če želite zagotoviti, da je vaša tetovaža očitno piratska lobanja, razmislite o dodajanju črnega ozadja, podobnega zastavi. Druga možnost je, da oblikovanju dodate očesni obliž, s katerim bo zelo jasna povezava s pirati.

Majhne tetovaže lobanje

Čeprav je večina tetovaž lobanje, ki jih boste videli v naši galeriji in drugod, precej velikih, je povsem mogoče oblikovati majhno tetovažo lobanje.

Ključno je, da je raven podrobnosti čim nižja. Bolj ko poenostavite oblikovanje, manjša je lahko nastala tetovaža, ne da bi pri tem izgubila kakovost.

Sugar Skull Tattoo Designs White

Če posnamete veliko in zapleteno podobo lobanje in jo poskusite zmanjšati na majhno tetovažo, bo rezultat najverjetneje nered. Med postopkom se bodo podrobnosti izgubile, slika pa bo na koncu popačena.

Izkušen tatoo umetnik ali oblikovalec vam bo pomagal pri oblikovanju primernega prostora. Tudi če si želite narediti tetovažo lobanje nekje v resnici majhni – na primer za ušesom – bi se morala zelo preprosta zasnova popolnoma prilegati.

Tetovaže z rokavi lobanje

Na nasprotnem koncu spektra imamo zelo velike oblike, ki tvorijo tetovaže z rokavi.

Rokavi segajo vse od zapestja do rame in se ovijajo po dolžini roke. Pol rokava pokriva polovico roke, bodisi od ramena do komolca bodisi od komolca do zapestja.

Seveda boste potrebovali več kot podobo lobanje, da zapolnite prostor tako velik kot pol rokav. Večina ljudi se za zapolnitev prostora odloči za dodajanje cvetličnih motivov – vrtnic ali drugega cvetja.

Ko načrtujete rokav, se prepričajte, da je lobanja nameščena na enem od večjih, bolj “ravnih” področij roke. Na primer, najširši del notranje roke ali stran nadlakti bo odlična možnost.

Razlog za to je, da če se lobanja postavi na mesto s preveč ovitkom (na primer na krivulji strani zapestja), se lahko popači in izgleda nekoliko čudno.

Rokavi so danes najpogosteje izdelani v 3D, barvni ali sivi barvi.

Zaključne besede

Tako kot je bila lobanja eden najpomembnejših simbolov v zgodovini človeštva, so bili tudi modeli lobanje vedno temelj umetnosti tatoo. Eno je gotovo: tetovaže lobanje ne bodo nikoli izginile in nikoli ne bodo izgubile pomembnosti.

Uživajte v brskanju po spodnji galeriji slik tetovaže lobanje in nam v komentarjih sporočite svoje priljubljene!

Pomen tetovaže sladkorne lobanjeNeverjetne tetovaže s sladkorno lobanjoNeverjetne slike tetovaž sladkornega lobanjaKul sladkorna lobanjaNajboljša tetovaža sladkornega lobanjaTetovaža psa sladkornega lobanja

Črno -bela sladkorna tetovaža lobanjeČrno -bele tetovaže s sladkorno lobanjoTetovaža mehiških vrtnic in sladkornih lobanjGoreče sveče in tetovaža lobanje iz sladkorja na ramiCandy Skull Tattoo DesignsCandy Skull Tattoo DesignsTetovaže sladkarije lobanjeSladkorna lobanja v prsihNariši sladkorno lobanjoŽenska tetovaža s sladkorno lobanjoŽenske tetovaže s sladkorno lobanjoCiganska tetovaža s sladkorno lobanjoTatuji s sladkorjem lobanj na nogahOblikovanje tetovaže s sladkorjem s polovičnim rokavom in lobanjo N cvetjeLepa tetovaža sladkornega lobanjaGalerija slik za ročne lobanjeHd Flower Sugar Skull TattooTetovaža s sladkorno lobanjo na straniNoga lobanjaTetovaža Lotus Sugar SkullMehiška črna rdeča sladkorna tetovaža lobanjeTetovaža Dan mrtvih lobanjTetovaža mehiške sladkorne lobanje

Mehiški modeli tetovaže sladkorne lobanjeOwl SugarskullRealistična tetovaža s sladkorno lobanjoVrtnice in vzorci tetovaže lobanje iz sladkorjaSkull Candy Tattoo ImagesMajhni modeli tetovaže s sladkorno lobanjoPajkova spletna lobanjaTetovaža s sladkorno lobanjo in oštevilčenjem na rokiTetovaže sladkorne lobanje in rdečih vrtnic pešTetovaža hrbta s sladkorno lobanjoZačasna tetovaža obraza s sladkorno lobanjoPomen sladkorne lobanjeStranska sladkorna lobanjaPomen tetovaže sove sladkorne lobanjeSladkorna lobanja, rdeča sova in vrtnicaTetovaže vrtnic sladkorne lobanje na stranskem rebruTetovaža sladkorne lobanjeOblikovanje tetovaže sladkorne lobanjeOblikovanje tetovaže sladkorne lobanjeOblikovanje in ideje tetovaže sladkorne lobanjeBrezplačni vzorci tetovaže sladkorne lobanjeDizajn tetovaže sladkorne lobanje PomenSugar Skull Tattoo Designs moškiSugar Skull Tattoo Designs RoseSugar Skull Tattoo Designs TumblrSladkorna tetovaža lobanje za rokeGalerija tetovaže Sugar SkullSladkorni lobanjski tetovažni rokav 3DTatoo Sladkorna lobanja pomeni WikiTetovaža sladkornega lobanja na komolcuTetovaže sladkorne lobanje PinterestTetovaža sladkornega lobanja na komolcuTetovaže s sladkorno lobanjoModeli tetovaže sladkorne lobanjePomen tetovaže sladkorne lobanjeTetovaže sladkorne lobanje z vrtnicamiSumb Skull Tattoo TumblrSladkorna lobanja s tetovažo klobuka in brkov na rokiTradicionalna tetovaža s sladkorno lobanjoPomen tetovaže ženske sladkorne lobanjeTatoo rumene sladkorne lobanje

09e05d149106ecdec20d3eb1b0a63657 057c8c06c6921242a871f9c818dd2b91 Bite-the-Dragon-Skull-Tattoo   Chief_native_american_skull_tattoo_by_muddygreen-d58t2ws Creepy-Back-Tattoo-Ideje-za-moške-Slike-Lobanja-Celo-Oddelek smrtonosna vrtnica ognjena lobanja zastavo pogrebna vrtnica Funky-Skull gangsta-lobanja-tetovaža-89684 sivo-črnilo-mračno-žetev-tetovaža-na-desnem-pol-rokavu-za moške Img234999_100_2603 legtat Tetovaža lobanje v živo ali umri ljubezenski pirat Roses-And-Skulls-Tattoo-Designs-Women glava lobanje-dve lobanja v plamenu lobanja-tetovaže-215174_0082-ncp  sladkor-lobanja-tetovaže-6 sladkor-lobanja-tetovaže-7 sladkor-lobanja-tetovaže-12  sladkor-lobanja-tetovaže-16 sladkor-lobanja-tetovaže-17 sladkor-lobanja-tetovaže-18 sladkor-lobanja-tetovaže-19 sladkor-lobanja-tetovaže-21 sladkor-lobanja-tetovaže-22 sladkor-lobanja-tetovaže-23   sladkor-lobanja-tetovaže-26 sladkor-lobanja-tetovaže-27 sladkor-lobanja-tetovaže-30 sladkor-lobanja-tetovaže-32 sladkor-lobanja-tetovaže-33 sladkor-lobanja-tetovaže-34 sladkor-lobanja-tetovaže-35   sladkor-lobanja-tetovaže-38 sladkor-lobanja-tetovaže-42 sladkor-lobanja-tetovaže-51 sladkor-lobanja-tetovaže-81 sladkor-lobanja-tetovaže-91  sladkor-lobanja-tetovaže-121 sladkor-lobanja-tetovaže-141 sladkor-lobanja-tetovaže-151 sladkor-lobanja-tetovaže-201 sladkor-lobanja-tetovaže-211 sladkor-lobanja-tetovaže-311  Tvoja tetovaža lobanje na kislini