210 Osupljive tetovaže ptic in njihovi simbolični pomeni

Ptice so bile vedno priljubljen element tetovaž – nikoli ne gredo iz mode. Pomembne in elegantne, ki ustrezajo kateri koli estetiki od tradicionalnih do sodobnih, ptičji vzorci ostajajo ena najboljših izbir za tetovaže.

Ne glede na to, ali razmišljate o tetoviranju določene ptice, npr kolibri ali a gavran, ali samo razmišljate o tetovaži ptic na splošno, si oglejte spodnjo galerijo za nekaj čudovitih modelov. Medtem nadaljujte z branjem za podrobne informacije o simbolnem in kulturnem pomenu ptic v umetnosti tetoviranja.

Ideje za tetovažo ptic, ki sedijo na veji

Kulturni pomen

Kulturni pomen ptic je kompleksen in se zelo razlikuje glede na kulturo in posebno vrsto zadevne ptice. Eno je gotovo: ptice so bile pomemben mitološki in včasih duhovni element v večini, če ne celo v vseh kulturah po vsem svetu.

Krilata bitja so veljala za vse, od glasnikov bogov do znanilcev smrti. Če imate pri oblikovanju tetovaže v mislih določeno ptico in se močno identificirate z določeno kulturo ali vero, ne pozabite podrobneje preučiti ustrezne simbolike in pomene. Na splošno pa se na ptice ponavadi gleda kot na pozitiven simbol, ki najpogosteje predstavlja svobodo, mir in osvoboditev.

Pomeni tetovaže ptic

Čeprav je simbolika ptic zapletena, obstajajo nekatere vrednote, ki so univerzalno povezane z vsaj nekaterimi vrstami ptic. Na primer:

 • Svoboda – Zagotovo ste že slišali frazo “svoboden kot ptica”. Ptičja sposobnost letenja je vedno navduševala človeštvo in prinaša očitne povezave s svobodo telesa in duha. Za Američane je orel eden najpomembnejših simbolov svobode.
 • Modrost – Zlasti sove se pogosto uporabljajo kot simbol modrosti in znanja. Morda ta pojem ptic kot modri izhaja iz dejstva, da imajo dobesedno pogled na svet iz ptičje perspektive, zaradi česar mislimo, da vidijo in zato vse vedo. Zanimivo pa je, da vse kulture ne gledajo na sove kot na modrost – na primer za večino indijanskih plemen se sove bojijo in so povezane s smrtjo.
 • Dobrota – V nekaterih kulturah in religijah ptice simbolizirajo dobroto – pravičnost, empatijo, krepost in moralo. V krščanstvu na primer zaradi posedovanja kril ptice so podobne angelom.
 • Lepota – Ta je precej očiten – mnogi ljudje menijo, da so ptice lepa in graciozna bitja. Nedosegljivost ptic prinaša dodatno privlačnost-ptice so leteča bitja in možnost opazovanja enega od blizu naredi poseben trenutek.
 • Ljubezen -Nekatere vrste ptic so pogosto povezane z ljubeznijo-pomislite le na besedo “lovebirds” ali “love-nest”. Zlasti bele golobice veljajo za simbol ljubezni in čistosti – tako zelo pogosto, da poročni obredi včasih vključujejo izpustitev golobov. Tudi labodi so povezani s pojmom ljubezni – zlasti zvestobe. To je zato, ker naj bi se parili vse življenje, kar pomeni, da ko najdeta partnerja, ostaneta skupaj do smrti.
 • Mir – Poleg tega, da predstavljajo ljubezen, so golobi tudi simbol miru in pacifizma na splošno. To velja tako za politični kontekst kot za versko simboliko.

Ideje za oblikovanje tetovaže ptic

Možnosti vključitve ptice v oblikovanje tetovaže so neskončne in so odvisne od osebnih želja in pomena, ki ga želite prenesti s svojo tetovažo. Če ste obtičali pri idejah, upoštevajte naslednje:

 • Ptice na zapestju – Očarljiva in zelo priljubljena možnost je tetovaža majhne ptice na notranji strani zapestja. Ker je mogoče tetovaže ptic zmanjšati na resnično majhno velikost, bi lahko imeli celo več ptic v enem zelo majhnem dizajnu. Jata ptic v letu je priljubljena izbira, kot tudi več ptic, nameščenih na žični ali drevesni veji.
 • Golobica – Kot smo že odkrili, so golobi simbol miru in ljubezni. Povezujejo jih tudi z nedolžnostjo in čistostjo duha. Če so te vrednosti nekaj, s čimer se identificirate, bi lahko bil dizajn tetovaže golob popoln za vas.
 • Tweety ptica – Priljubljeni lik Looney Tunes v obliki tetovaže krasi kožo milijonov milijonov po vsem svetu. Za igriv, barvit dizajn, ki kaže na manj resno plat vas, bi lahko bil Tweety možnost.
 • Phoenix – Feniks je mitska ptica, ki bi po legendah mnogih kultur po vsem svetu izgorela in se ponovno rodila iz lastnega pepela. Simbol vztrajnosti in premagovanja ovir, ognjena ptica ustvarja čudovito in smiselno obliko tetovaže.
 • Pogoltnite – Lastovke imajo obsežen simbolni pomen, ki se na splošno obravnava kot povezan z ljubeznijo in srečo. Zato ne preseneča, da so ujemajoče se tetovaže lastovk za pare zelo priljubljene. V preteklosti so bile tetovaže lastovk izbira za mornarje, kar kaže na njihove jadralne izkušnje. Legenda pravi, da je za mornarja vsaka tetovaža lastovk pomenila 5000 navtičnih milj.
 • Kolibri – s to posebno vrsto ptic je povezanih toliko različnih pomenov, da imajo kolibri v osnovi svojo lastno mitologijo. Na splošno velja, da je univerzalno pozitiven simbol, pogosto povezan z zdravljenjem, veliko sreče in dobrimi novicami. Preberite ta članek izvedeti več o posebni simboliki in pomenih kolibri.
 • Pav – Pavove tetovaže niso nič drugega kot spektakularne – zahvaljujoč barvanju ptičjega perja in njegovemu edinstvenemu videzu. Simbol celovitosti, pomlajevanja in celo nesmrtnosti je pav odlična izbira za še večji dizajn.
 • Vrana ali Gavran – Skrivnostne in skrivnostne podobe vrane in krokarja so bile vedno priljubljene v umetnosti tetoviranja. Gavrani se običajno pojavljajo tako v tradicionalnih slogih kot v sodobnih, končane tetovaže pa imajo pogosto temen, gotski občutek.

S pogumnimi krili poleti s tetovažo pticDve ptičji tetovažiTetovaže plemenskih pticMajhna tetovaža ptičje pticeMajhna tetovaža kolibriTetovaže drobnih letečih pticTetovaže drobnih ptic na roki

Tetovaže drobnih ptic na gležnjuTattoo Tiny Bird na zapestju

Tiny Bird Tattoo InspiracijaNajmanjša tetovaža ptic na zapestjuTri ljubke tetovaže pticTri tetovaže ptic na straniTetovaže treh pticMajhne ljubezenske ptice na hrbtu ušesaMala tetovaža leteče ptice na ramiMala tetovaža črne ptice s citatomMajhna tetovaža črne ptice na vratu

Možnosti umestitve

Od vseh običajnih tatoo elementov in slik so ptice ene najbolj razširljivih – lahko naredite tetovažo ptic katere koli velikosti, od nekaj milimetrov do celotnega hrbta. Priljubljene umestitve vključujejo:

 • Nazaj – Hrbet je očitna izbira za največje in najbolj zapletene modele, kot je na primer krepka tetovaža feniksa ali slika z več pticami v letu. Seveda vam ni treba uporabiti celotnega območja – manjša tetovaža na zgornjem ali spodnjem delu hrbta je lahko videti tudi super.
 • Teleta – Teleta so kot nalašč za navpično podolgovate oblike, na primer eno veliko ptico v ležečem položaju ali več ptic v letu. Relativno enostavno pokriti z oblačili, kadar je to potrebno.
 • Prsni koš – Zelo priljubljene so tudi tetovaže ptic na prsih in to področje lahko odlično deluje tako pri majhnih kot pri velikih tetovažah. Razmislite o majhnem dizajnu pod ključno kostjo ali o večjem na spodnjem delu prsnega koša.
 • Zapestje -Majhne, ​​popolnoma črne tetovaže s temo ptic na zapestju so danes v modi in videli boste veliko primerov tovrstnega oblikovanja. Prefinjene in elegantne, so tudi odlična izbira za vašo prvo tetovažo.

Zaključne besede

Ptice očarajo človeštvo že od nekdaj – s svojo lepoto in neverjetno sposobnostjo letenja. Ni presenetljivo, da so tako izrazito prisotni v umetnosti tetoviranja, zlasti ob upoštevanju vseh drugih prednosti ptičjega oblikovanja – široke raznolikosti estetskih možnosti in simboličnih pomenov, razširljivosti in univerzalne privlačnosti.

Če še vedno niste prepričani, za kakšno idejo se odločite, si oglejte spodnjo galerijo. Za več informacij in slik o posebnih vrstah ptičjih tetovaž si oglejte naše druge objave. Bodite prepričani, da bo katera koli vrsta tetovaže ptic, ki jo izberete, čudovita, smiselna in brezčasna.

Tetovaža majhne ptice na ramiTetovaža majhnih ptic na spodnjem delu trebuhaSimpatična tetovaža malih ptičjih stopalSeksi ptičje tetovažeTetovaža Robin BirdNavedite tetovaže pticPrecej tetovaže ptic na ramiNaj bo tatoo Small Bird on FootRoza tetovaže ptic flamingo z zvezdamiPopolna tetovaža majhnih ptic na ramiNavdih za tetovažo rajske pticeTetovaža Pet malih črnih letečih pticTetovaža ptica sova pešTetovaže gibljivih pticNajlepše tetovaže črnih pticTetovaže ptic spodnje rokeČudovite tetovaže ptic na hrbtuLovebird tetovaže na hrbtuLovebirds tetovaže na zapestju

Lovebirds Tattoo na zapestjuLovebirds Flying Towards Heart TattooTetovaža male ptice na zapestjuBrezplačne tetovaže pticTetovaže z nožnimi pticamiLetenje znotraj tetovaže ptice v kletkiTetovaže leteče ptice na vratuTetovaže letečih ptic na rokiTetovaže leteče ptice na rokiTetovaže letečih ptic za ženskeTetovaža leteče ptice na zgornjem delu hrbtaTetovaže muhe na rokiMajhna tetovaža črne ptice s prstomPomeni tetovaže družinskih pticBlednje tetovaže ptic na hrbtuDodatne drobne tetovaže ptic na zapestjuObčutljive črte na tetovažah pticTetovaže z regratovimi pticamiTetovaže regrata in pticSimpatična tetovaža ptic, ki nosi srcePolmesec z tetovažo male pticeIdeje za barvite sove pticePisano perje in tetovaže pticPisano perje iz tetovaže pticBarvite tetovaže ptic na rokiBarvite ptice tetovaže na hrbtu IdejeTetovaže pisanih ptic na rokiSrce v kletki s tetovažo pticIdeje za tetovaže modre pticeČrne ljubezenske ptice na tetovaži zgornjega dela hrbtaOblikovanje tetovaže črne pticePtičja tetovaža s citatom za vaš boljši jazPtičje tetovaže z drevesnimi in oranžnimi cvetoviTetovaže ptic na desnem zgornjem delu hrbta za ženskeTetovaže treh ptic na prsihTetovaže ptic na veji drevesaTetovaže ptic na gležnjuIdeje za tetovažo ptic, ki sedijo na vejiTetovaže ptic za ušesomMoške tetovaže ptic okoli rokePtičja tetovaža na palcuTetovaža ptic na prsihOblikovanje tetovaže pticOblikovanje tetovaže pticPtičje tetovaže na zgornjem delu prsnega koša za ženskeIdeje za tetoviranje pticTetovaže ptice, ki leti z vejeTetovaža s kletko za pticeBestfriend tetovaže zapestnih pticIdeje za tetovaže najboljših prijateljevTetovaža s prsti dveh majhnih pticTetovaže lepih ptičjih krilLepe ptice z ljubeznijoTetovaža ptice na plažiVedno tetovaža ptic neskončnostiBack Bird Tattoo z drevesom in narekovaji

1-ptica-tetovaža 2-ptičja tetovaža 3-ptičja tetovaža 4-ptičja tetovaža 5-ptičja tetovaža 9-ptičja tetovaža 10-ptičja tetovaža 8-ptičja tetovaža 7-ptičja tetovaža 6-ptičja tetovaža 11-ptica-tetovaža 12-ptičja tetovaža 13-ptičja tetovaža 14-ptičja tetovaža 15-ptičja tetovaža 18-ptičja tetovaža  17-ptica-tetovaža 16-ptičja tetovaža 20-ptičja tetovaža 21-ptica-tetovaža 22-ptica-tetovaža 23-ptica-tetovaža  27-ptica-tetovaža 26-ptica-tetovaža 25-ptičja tetovaža 24-ptičja tetovaža Tatoo 28 ptic 29-ptica-tetovaža Tatoo 31 ptic  33-ptica-tetovaža 38-ptica-tetovaža  36-ptica-tetovaža 35-ptičja tetovaža 34-ptica-tetovaža ptičja-tetovaža-modeli-19 39-ptica-tetovaža 40-ptičja tetovaža ptičja-tetovaža-modeli-18 ptičja-tetovaža-modeli-17 ptičja-tetovaža-modeli-11 ptičja-tetovaža-modeli-12 ptičja-tetovaža-modeli-13 ptičja-tetovaža-modeli-14 ptičja-tetovaža-modeli-15  ptičja-tetovaža-modeli-9 ptičje-tetovaže-modeli-8 ptičja-tetovaža-modeli-7 ptičje-tetovaže-modeli-6 ptičja-tetovaža-modeli-1 ptičje-tetovaže-modeli-2 ptičja-tetovaža-modeli-3 ptičje-tetovaže-modeli-4 ptičja-tetovaža-modeli-5 Tetovaža 47 ptic 48-ptica-tetovaža-512x1024 49-ptica-tetovaža 50-ptičja tetovaža ptičja-tetovaža-modeli-1 46-ptica-tetovaža 45-ptica-tetovaža-562x1024  43-ptica-tetovaža 42-ptica-tetovaža ptičja-tetovaža-modeli-28 ptičja-tetovaža-modeli-29  41-ptica-tetovaža