45 impresivnih idej za tetovaže vrabca

Kaj pomeni tetovaža vrabca in kako njen položaj spremeni pomen? Med pridobivanjem odgovorov si oglejte nekaj čudovitih idej za tetovaže.

tetovaža črnega vrabca

Divje živali so osrednje točke tetovaž po vsem svetu. Od močnih tigrov do kač je v najbolj priljubljenih tetovažnih idejah toliko živali.

Druga veja živalskega sveta, ki se pogosto pojavlja tudi v tetovažah, so ptice, predvsem orli in labodi – pa tudi vrabci.

geometrijska tetovaža vrabca

Ne glede na to, ali gre za vašo prvo ali deseto tetovažo, lahko vrabci naredijo izjemen dizajn tetovaže, prilagodijo pa jo tako, da oddajo sporočilo, ki ga želite. Te tetovaže imajo bogato zgodovino med pomorščaki, mornarji in širšo javnostjo.

Tu se lahko naučite pomena tetovaž vrabcev, njihove zgodovine in različnih krajev, kjer jih ljudje dobijo. Vse te informacije vam bodo pomagale pri ustvarjanju edinstvene ideje o vrabcu, ki je osebna in izgleda odlično.

tetovaža gležnja vrabca

Zgodovina tetovaž vrabcev

Tetovaže na temo vrabca imajo zanimivo zgodovino. Številne tetovaže naj bi se začele v jadralnih krogih, oblikovanje na temo vrabcev pa je še eno izmed teh.

Podoba vrabca je bila znak, da so mornarji zbrali veliko jadralskih izkušenj.

En vrabec je pokazal, da je bil mornar del plovbe, ki je pokrivala 5000 navtičnih milj, nekateri mornarji pa so imeli dve tetovaži vrabca, kar pomeni, da so s plovilom potovali dvakrat dlje.

tetovaža vrabca nazaj

Ta ideja se je nekoliko izvajala v vojaških skupinah, kot je britanska kraljeva mornarica. Nekateri od teh vojakov bi se po uspešnem bivanju z mornarico ob vrnitvi domov k družini odločili, da si tetovirajo vzorce vrabcev.

To igra tudi enega od drugih pomenov vrabca, to je, da se vedno vračajo domov (o čemer bomo govorili spodaj!). Veljalo je tudi, da če bi mornar umrl na morju zaradi utopitve, bi vrabec odletel z njihovo dušo v nebesa.

tetovaža akvarelnega vrabca na roki

Tudi zato so bile tetovaže s temo vrabcev v jadralskih skupinah pogosto nameščene na prsih mornarja. Tetovaža na vrabčevih prsih zaradi teh razlogov danes morda ni postavljena, toda tisti z navtičnim ozadjem so morda poskušali ohraniti to tradicijo.

Danes so vzorci vrabcev leteli onkraj valov jadrnic in so priljubljena vrsta tetovaže med študenti, mladimi strokovnjaki in celo starejšimi.

Konotacije na jadranje so bile okrašene z mnogimi novimi pomeni in simboli. Podrobnosti teh vrabcev so se izboljšale tudi zaradi boljše opreme za tetoviranje in nadarjenih umetnikov.

tetovaža vrabca na roki

Kaj pomeni tetovaža vrabca?

Posnetek vrabca je bil morda simbol razdalje, ki jo je nekoč prevozilo morje, danes pa ima tema vrabca tudi druge pomene.

Eden izmed najbolj priljubljenih je dejstvo, da se vrabci parijo vse življenje. Posledično se vrabčeva telesna umetnost uporablja za predanost in zvestobo ljubimcu.

tetovaža vrabčeve roke

Nekaj ​​drugih pomenov tetovaže vrabca vključuje:

  • Znano je tudi, da se vrabci vračajo domov ne glede na vse, kar je ustvarjeno za ustvarjanje drugega pomena teh tetovaž, na primer vedno skozi težke življenjske razmere ali težko obdobje.
  • Tudi vrabci so številne druge ptice družabna bitja in živijo v skupinah. Zaradi tega se vzorci vrabcev uporabljajo tudi za označevanje družinske ljubezni in vezi.
  • Nekateri zaporniki naj bi si tetovirali posnetke vrabcev, ki dokazujejo svobodo, in izjavili, da niso krivi.

tetovaža vrabca nazaj

Položaj in druge komponente oblikovanja s temo vrabca lahko nakazujejo, kakšen pomen ima vrabec.

Pomeni so lahko zelo različni, zato je treba tetovaže vrabcev natančno analizirati, da bi razumeli, kaj predstavljajo.

tetovaža vrabčeve noge

Zakaj si tetovirati ptico vrabca?

Zaradi številnih pomenov oblikovanja tetovaže vrabčka so odlična izbira za različne ljudi z različnimi osebnostmi in življenjskimi izkušnjami.

To odpira obliko vrabcev več ljudem, vendar ni edini razlog, da se odločite za obliko vrabca. Tukaj je še nekaj:

  • Z lahkoto jih lahko postavite na različne dele telesa
  • Modeli so lahko majhni, veliki, poenostavljeni ali izjemno realni – ustrezajo vsem željam tetovaže!
  • Dobro delujejo tako pri moških kot pri ženskah

tetovaža vrabčeve noge

Kljub vsem tem razlogom, da izberete tetovažo z vrabcem, se vedno prepričajte, da ste 100% prepričani, da je vrabec in njegov poseben dizajn nekaj, kar imate radi – odstranjevanje tetovaže boli!

tetovaža z vrabčevimi rokavi

Pomeni različnih modelov tetovaž vrabcev

Obstaja nešteto modelov na temo vrabcev, vendar so nekateri pogostejši od drugih.

Leteči vrabci, vrabci in dva vrabca skupaj so priljubljeni modeli tatujev. Ti trije različni modeli lahko pomenijo različne stvari.

tetovaža črnega vrabca

Letenje

Leteči vrabec je simbol premagovanja težkega obdobja, ker se je vrabec dvignil.

Ti leteči modeli imajo običajno tudi razprta krila, kar si lahko razlagamo kot način, da nekdo razširi svoja krila na novo pustolovščino.

Mejnik ali temeljni trenutek v življenju se običajno dobro prilega oblikovanju tetovaže letečega vrabca.

geometrijski tetovaž vrabca na roki

Nameščen

Tetovaže vrabcev so najtežje razumeti, ker je pomen subtilen. Vendar pa se ljudje pogosteje kot ne odločajo za zasukan vrabec, ki označuje srečo in zadovoljstvo.

Če vrabec sedi na veji, to pomeni, da vrabec nima impulza odleteti in je srečen.

Vključitev veje, na katero se vrabec usede, doda tudi malo več podrobnosti celotni zasnovi. Enak pomen lahko izvlečemo iz ležečega vrabca.

tetovaža gležnja vrabca

Par ptic

Prej je bilo omenjeno, da so mornarji z dvema vrabcema nakazali 10.000 prevoženih milj.

Vendar je v sodobnem času ta pomen prevzel drug. Dva vrabca skupaj ali vrabec z drugo ptico je običajno simbol ljubezni. Skupaj zlahka pokažeta ljubezen drug do drugega.

tetovaža vrabčeve roke

Nekateri ljudje ustvarjalno dobijo polovico veje, na kateri je vrabec, njihov partner pa drugo polovico veje, na kateri je drugi vrabec, in skupaj naredijo tetovažo z dvema vrabcema.

tetovaža vrabčeve roke

Kaj pomeni vrabčevo pozicioniranje?

Umetnost telesa vrabca je lahko majhna ali velika. Majhna tetovaža vrabca omogoča, da se tetovaža postavi skoraj povsod po telesu, od zapestja in gležnja, do zgornjih okončin ali trupa, vratu ali hrbta.

Te vrste tetovaž niso pogosto tako velike kot druge, ker je vrabec sama po sebi majhna ptica. Velike tetovaže vrabcev običajno vključujejo številne druge vidike in elemente, kot so drevesa in listje ali druge prosto živeče živali.

tetovaža vrabca na roki

Tako kot oblikovanje in animacija vrabca tudi položaj, ki ga izberete za postavitev vrabca, pomeni tudi različne stvari. Na primer, tetovaža vrabca na hrbtni strani roke je pogosta v Veliki Britaniji in Rusiji.

Ti položaji naj bi bili opomnik, da ostanejo na pravi poti, in so bili običajna izbira med zaporniki, da bi jim pomagali prenehati s kršenjem.

tetovaža vrabca nazaj

Drug primer je postavitev dveh vrabcev blizu srca, da bi poudarili ljubezen in zvestobo, ki sta v ozadju ene od teh tetovaž.

Uporabite te podatke za oblikovanje lastne tetovaže vrabca in ustvarjanje čudovitega črnila!

tetovaža vrabčeve noge tetovaža vrabčeve noge tetovaža akvarelnega vrabca na rami

tetovaža črnega vrabca na nogi tetovaža vrabca na roki tetovaža vrabca nazaj tetovaža vrabčeve noge tetovaža vrabčevega želodca tetovaža zapestja na vrabcu tetovaža akvarelnega vrabca na hrbtu tetovaža akvarelnega vrabca na roki

geometrijska tetovaža vrabca na hrbtu tetovaža gležnja vrabca tetovaža vrabčeve roke tetovaža vrabčeve roke tetovaža vrabca na roki tetovaža vrabčevih reber tetovaža vrabca na trebuhu tetovaža vrabca na zapestju tetovaža akvarelnega vrabca na roki

tetovaža vrabčeve roke tetovaža vrabčeve roke tetovaža vrabca nazaj tetovaža vrabčeve noge tetovaža vrabčevega vratu tetovaža vrabčevega želodca tetovaža zapestja na vrabcu tetovaža akvarelnega vrabca na hrbtu tetovaža akvarelnega vrabca