50 navdihujočih idej za tetovaže Eye of Horus

Iščete navdihujočo tetovažo z globljim in pomembnejšim pomenom? Nato odkrijte te ideje za tetoviranje Eye of Horus!

tetovaža barvno oko horusa

Ste pripravljeni, da se napišete? Če je tako, verjetno iščete tetovažo, ki bo videti super, vendar bo imela tudi globlji in bolj simbolni pomen.

Ne glede na to, ali vas zanima starodavna egipčanska civilizacija, ali pa si samo želite izbrati nekaj malo drugačnega in nenavadnega za svojo tetovažo, bi lahko bila tetovaža Eye of Horus ravno tisto, kar iščete.

tetovaža na prsih oko Horus

Obstaja veliko načinov, kako v izbrani videz vključiti obliko tetovaže Eye of Horus, zato ne glede na to, ali potrebujete simbol, ki je del večjega kosa hrbta ali rokava, ali nekaj malega, ki krasi gleženj ali zapestje, si oglejte te navdihujoče Ideje za tetovaže Eye of Horus, ki bodo zagotovo navdušile.

tetovaža očesa horusa na roki

Zgodovina Horusovega očesa

Stari Egipčani so verjeli, da se z očmi z enim samim očesom lahko ulovijo uroki.

Poleg tega, da so verjeli v zlo oko in njegove močne učinke, so tudi verjeli, da lahko to zlo premaga dobro oko.

Ta prepričanja so bila osnova mitov o Horusu, ki so jih sprejeli Egipčani.

Simbol Eye of Horus je eden najbolj znanih in splošno priznanih egipčanskih simbolov. V povezavi s kraljevsko močjo, zaščito in dobrim zdravjem so ga v egipčanskih hieroglifih uporabljali skupaj z drugim podobnim simbolom – Okom Ra -.

tetovaža z očmi horusove roke

Čeprav nekateri menijo, da sta oba simbola zamenljiva, nista. Pravzaprav sta oba simbola izrazito različna in temeljita na dveh popolnoma različnih legendah o dveh popolnoma različnih bogovih.

Oko Ra je pripadalo Ra, bogu sonca. Legenda okoli tega očesa je bila o nasilju, sovraštvu, uničenju in besu. Medtem je Horusovo oko pripadalo Horusu, njegova legenda pa je o regeneraciji in zdravljenju.

Horus je bil močan bog, povezan z nebesi. Kot sina Ozirisa, gospodarja podzemlja, in Izide, žene njegove sestre, ki je bila boginja magije in življenja, ga je vzgojila mati, ko je njegovega očeta ubil bog ognja Seth.

tetovaža hrbta oko Horusa

Ko je Horus dosegel moškost, se je odšel maščevat očetovemu morilcu in se boril v več bitkah za podedovanje prestola podzemlja.

Med eno od teh bitk je Seth izgubil Horusovo desno (ali levo, odvisno od različice legende) oko in ga raztrgal na šest kosov.

Sčasoma je Horus zmagal in njegovo oko je obnovil Thoth, egipčanski bog razpoloženja. Obnovljeno oko se je imenovalo Wadjet, kar pomeni celo ali zdravo.

tetovaža na prsih oko Horus

Obnovljeno Horusovo oko naj bi imelo zdravilno moč, zato so ljudje v starem Egiptu začeli izdelovati amulete Oka iz materialov, kot so lapis lazuli, karneol in zlato.

Simbol vsebuje šest delov, od katerih vsak predstavlja enega od šestih kosov, odlomljenih od Horusovega poškodovanega očesa. Zanimivo je, da je bilo pri starodavnih egipčanskih merih Oko reprezentativno za merjenje delov celote, vendar se skupaj ti deli povečajo na 63/64 – kar simbolizira, da nič ne more biti resnično popolno.

Prav tako je vsak del povezan z drugačnim občutkom. Pecelj predstavlja dotik, rep predstavlja okus, desna stran prodaja, leva stran pa sluh. Obrva predstavlja misel, zenica pa vid.

tetovaža roke Horusovega očesa

Zakaj dobiti Horusovo tetovažo?

Če razmišljate o tetoviranju egiptovske tematike, boste želeli vedeti, kaj pomeni Horusov tattoo.

Ne glede na to, ali se odločite, da boste simbol Eye of Horus vključili v večjo tematsko tetovažo, ali pa želite, da se prikaže kot samostojen kos body arta, boste morali odgovoriti na katero koli vprašanja, ki bi jih drugi lahko zastavili o pomenu vaše egipčanske tetovaže oči.

tetovaža očesa horusa na zapestju

Za mnoge ljudi, ki se odločijo za to vrsto tetovaže, je privlačnost preprosto v svoji lepoti in dramatičnosti, medtem ko drugim odlično odraža njihovo zanimanje za staroegipčansko mitologijo, legendo in kulturo.

Vendar pa obstaja veliko drugih ljubiteljev tetovaž, ki se odločijo za Horusovo oko kot del svoje tetovaže zaradi simboličnega pomena, ki sega že stoletja.

tetovaža oko horusa

V današnji družbi Horusovo oko velja za simbol, ki predstavlja zdravje, zaščito, kraljestvo in suverenost.

Še vedno se domneva, da nudi nekaj stopnje zaščite nad uporabnikom, ki lahko odvrne zlo oko, če bi ga vrgli nanj.

tetovaža geometrijsko oko horusa

Ker obstaja veliko različnih pomenov in interpretacij tega starodavnega simbola, se ljudje odločijo za to vrsto tetovaže za številne namene. Nekateri priljubljeni razlogi vključujejo:

  • Lahko služi kot trajen opomin na ogenj v vsakem od nas
  • Poveča afiniteto uporabnika do sokola in kače
  • Lahko pomeni cikel ali prehod v življenju uporabnika
  • Lahko je zaščitni simbol
  • To je simbol, povezan z znanjem in učenjem in bi lahko predstavljal nezadovoljeno lakoto po znanju
  • Predstavlja vsevidno oko in je zato lahko simbol, ki označuje gledanje stvari z druge perspektive
  • Lahko se izbere, ker ima nosilec egipčanske korenine ali čuti sorodnost z egipčansko kulturo in tradicijo
  • Nekateri ljudje imajo svojo interpretacijo simbola Horusovo oko in lahko različico, ki so jo narisali na svoje telo, prilagodijo svojim potrebam.

tetovaža akvarelnega očesa horusa

Kako skrbeti za svojo tetovažo

Ko si naredite tetovažo Eye of Horus, boste morali vedeti, kako zanjo pravilno skrbeti. Ko zapustite tetovažni studio, bo vaša tetovaža pokrita, vendar jo morate odstraniti po prvih 24 urah.

Novo tetovažo nežno umijte z antimikrobnim milom, nato pa jo nežno posušite. Nekajkrat na dan nanesite antibakterijsko mazilo in si nekaj dni dnevno umijte območje z milom in vodo, pri čemer se vsakič nežno posušite.

tetovaža barvno oko horusa

Ponavljajte približno 4 tedne in se izogibajte nošenju oblačil, ki bi se lahko držala tetovaže. Ne sončite se in ne plavajte nekaj tednov in se izogibajte zelo vroči vodi, saj lahko to zbledi.

Normalno je, da se nova tetovaža počuti, vendar se ne lušči. Opraskajte ali izberite. Če se vaša tetovaža okuži, obiščite zdravnika.

tetovaža z očmi horusove roke tetovaža očesa horusa na roki tetovaža hrbta oko Horusa tetovaža na prsih oko Horus tetovaža roke Horusovega očesa tetovaža oko horusa tetovaža očesa horusa na hrbtu tetovaža geometrijsko oko s horusom na rebru tetovaža akvarelnega očesa horusa na roki

tetovaža barvno oko horusa na roki tetovaža z očmi horusove roke tetovaža očesa horusa na roki tetovaža hrbta oko Horusa tetovaža na prsih oko Horus tetovaža roke Horusovega očesa tetovaža očesa horusa na roki tetovaža oko horusa tetovaža geometrijskega očesa horusa na roki tetovaža akvarelnega očesa horusa na roki

tetovaža barvno oko horusa na hrbtu tetovaža z očmi horusove roke tetovaža očesa horusa na roki tetovaža hrbta oko Horusa tetovaža na prsih oko Horus tetovaža roke Horusovega očesa tetovaža oko horusa tetovaža očesa horusa na roki tetovaža plemenskega očesa horusa na hrbtu tetovaža akvarelnega očesa horusa na roki

tetovaža barvno oko horusa na prsih tetovaža z očmi horusove roke tetovaža očesa horusa na roki tetovaža hrbta oko Horusa tetovaža na prsih oko Horus tetovaža roke Horusovega očesa tetovaža očesa horusa na hrbtu tetovaža očesa horusa na roki tetovaža plemenskega očesa horusa na vratu tetovaža plemenskega očesa horusa na vratu