75 odličnih idej za tetovaže Ankh

Iščete vznemirljivo in simbolično idejo za tetoviranje? Oglejte si teh 75 čudovitih ankh tetovaž in poiščite navdih, ki ga potrebujete!

ankh tetovaža roke

Iščete zanimivo idejo za tetovažo, ki je simbolična, smiselna in hkrati privlačna? Tatoo ankh je lahko ravno tisto, kar iščete.

Egipčanska tetovaža ankh je odlična izbira za kateri koli del telesa, saj jo lahko prilagodite navzgor ali navzdol, da ustreza vašemu dizajnu.

ankh tetovaža na roki

To je tudi tetovaža, ki ima veliko globlji pomen, zato ne glede na to, ali vas zanima stari Egipt ali imate edinstveno sporočilo, ki ga želite izraziti s svojo umetnostjo telesa.

Tukaj je 75 čudovitih idej za tetovaže ankh, ki vam bodo zagotovo dale navdih, ki ste ga iskali.

ankh tetovaža roke

Kaj je simbol Ankh in kaj predstavlja?

Če razmišljate o tetovaži s simbolom ankh, boste želeli vedeti, kako izgleda in kaj predstavlja. Tukaj si bomo podrobneje ogledali, kaj je simbol ankh in kaj bi lahko pomenil ankh tattoo.

ankh tetovaža na hrbtu

Ankh je eden najbolj znanih simbolov iz obdobja starega Egipta. V hieroglifih je bil ankh uporabljen kot simbol za predstavljanje večnega življenja.

S solzico navzdol ali ovalno postavljeno na vrhu oblike T se o izvoru ankh še danes zelo razpravlja.

Nekateri strokovnjaki menijo, da naj bi predstavljal pas sandale, čeprav ni jasno, zakaj bi to uporabili v takem kontekstu.

Drugi pravijo, da je simbol ankh podobne oblike kot tyet, ali vozel Isis. Še enkrat pa je pomen tega nejasen.

tetovaža ankh noge

Primarna razlaga, ki je splošno sprejeta, je, da predstavlja zvezo samca in samice – moškega predstavlja pokončna črta, samice pa oval. Vendar v resnici ni dokazov, ki bi podprli to razlago.

Na splošno se v egipčanski umetnosti ankh običajno prikazuje skupaj z bogovi, večina pa je na slikah v zvezi s pogrebi. Najdeni so pogrebni kipi faraonov, ki prikazujejo, da v vsaki roki držijo ankh.

ankh tetovaža na vratu

V grobnicah je tudi veliko podob, ki prikazujejo bogove, ki držijo anke. Obstajajo številne slike, ki prikazujejo bogove, ki v faraonski glavi v ritualu čiščenja točijo vodo v obliki ankhov.

To naj bi okrepilo odnos bogov in faraonov ter njihov status bogov na zemlji.

ankh tetovaža na roki

V času vladavine Amenhotepa IV (znanega tudi kot Ehnaton) je Ankh postal še posebej pomemben. Vladal je sredi 13. stoletja pred našim štetjem, bil je oče/tast Tutankamona.

Ehnaton je ustvaril svojo državno vero in prestolnico preselil iz Teb v novo mesto v puščavi.

Številna umetniška dela iz tega obdobja prikazujejo faraona in njegovo družino pod soncem, pri čemer se sončni žarki končajo v roki, ki je pogosto držala Ankhse, kar kaže na to, da ima sonce življenjske lastnosti.

ankh tetovaža na roki

Torej, kaj pomeni simbol ankh? V bistvu predlaga lepoto, večno življenje in blagoslov obstoja.

Spodbuja nas, da smo hvaležni za življenje, ki nam je bilo dano, in da se spomnimo, da se bomo sčasoma vsi vrnili tja, od koder smo prišli.

ankh tetovaža na prsih

Zakaj si privoščiti Ankh tetovažo?

Ko gre za ankh tattoo modele, obstaja veliko razlogov, zakaj se jih lahko odločite.

Morda vas zanimata staroegipčanska kultura in mitologija? Ali pa vas morda bolj zanima izbira tetovaže, ki ima globlji in bolj simbolni pomen? Ali pa vam je všeč videz simbola ankh in ga želite dodati svoji body art?

Karkoli velja za vas, so egipčanske ankh tetovaže odlična izbira bodisi same ali kot del večjega hrbta ali rokava.

ankh tetovaža na zapestju

Na svoji osnovni ravni ankh predstavlja obilje in življenje, v katerem vsi uživamo vsak dan. Vendar je pri tem hieroglifskem simbolu več kot to.

Prav tako ponazarja, kako se elementi združujejo, da ustvarijo to življenje. Nekateri strokovnjaki menijo, da zanka na njenem vrhu predstavlja sonce, ko se dotika obzorja, da daje zemljišču rast.

Verjame se tudi, da je kombinacija ženskih in moških moči ter njihove zveze.

anubisova glava s tetovažo ankh

Nekateri simbolični pomeni, ki bi jih lahko pripisali ankh, če so predstavljeni v obliki tetovaže, vključujejo:

 • Magija
 • Moč
 • Življenje
 • Božansko
 • Resnica
 • Svetost
 • Vizija
 • Oblast
 • Skrivnost
 • Zaščita
 • Obilje
 • Zagotavljanje
 • Posmrtno življenje
 • Kombinacija
 • Unija
 • Skrita modrost
 • Evolucija in rast
 • Nesmrtnost

barvna tetovaža ankh

Egipčani so ankh verjetno videli tudi kot ključ, ki je odklenil vrata v skrivnostna področja in celo podzemlje.

Nekateri strokovnjaki menijo, da zanka na vrhu simbola predstavlja portal, skozi katerega bi udeleženec doživel spremenjeno stanje.

V egipčanskem pisanju je ankh predstavljal besedo “posmrtno življenje”, zato bi lahko del telesa z egipčanskimi križnimi tetovažami predstavljal to mitologijo.

dotwork ankh tetovaža

Nekaj ​​navdihujočih idej za tetovaže Ankh

Če ste pripravljeni na barvanje, boste morda želeli nekaj idej, ki vam bodo pomagale vključiti simbol ankh v vašo tetovažo.

Ker je ankh eden od staroegipčanskih hieroglifskih likov, ga je mogoče kombinirati z drugimi hieroglifi, da bi ustvarili osebno sporočilo ali oblikovali ime. To bo vaši tetovaži dodalo še večji pomen in pomen.

Majhen ankh sam po sebi je odličen simbol, če želite le majhno tetovažo za roko, prst, za ušesom ali gležnjem. Lahko ga upodobimo v poenostavljeni obliki, ki bo učinkovita in privlačna, vendar dovolj čedna, da bo diskretna.

geometrijska ankh tetovaža

Če pa iščete nekaj bolj dramatičnega, je ankh čudovit dodatek k večjemu kosu za hrbet, nogo ali roko.

Lahko je podrobno oblikovan z veliko barvami in dodatnimi egipčanskimi podobami z bogovi, sfingo, piramidami ali drugimi prepoznavnimi simboli za resnično impresiven rezultat, ki bo zagotovo navdušil.

tetovaža akvarel ankh

ankh tetovaža roke ankh tetovaža na roki ankh tetovaža roke ankh tetovaža na hrbtu tetovaža ankh noge ankh tetovaža na vratu ankh tetovaža na hrbtu ankh tetovaža na roki ankh tetovaža na roki ankh tetovaža na zapestju anubisova glava s tetovažo ankh barvna tetovaža ankh dotwork ankh tetovaža geometrijska ankh tetovaža tetovaža akvarel ankh

ankh tetovaža roke ankh tetovaža na roki ankh tetovaža roke ankh tetovaža na hrbtu tetovaža ankh noge ankh tetovaža na vratu ankh tetovaža na vratu ankh tetovaža na prstu ankh tetovaža na roki ankh tetovaža na zapestju ankh tetovaža na zapestju anubisova glava s tetovažo ankh barvna tetovaža ankh dotwork ankh tetovaža tetovaža akvarel ankh

ankh tetovaža roke ankh tetovaža na roki ankh tetovaža roke ankh tetovaža na hrbtu tetovaža ankh noge ankh tetovaža na vratu ankh tetovaža na roki ankh tetovaža ankh tetovaža na roki ankh tetovaža na zapestju anubisova glava s tetovažo ankh barvna ankh tetovaža dotwork ankh tetovaža geometrijska ankh tetovaža tetovaža akvarel ankh

ankh tetovaža na roki ankh tetovaža roke ankh tetovaža na roki ankh tetovaža na hrbtu tetovaža ankh noge ankh tetovaža na roki ankh tetovaža na roki ankh tetovaža roke ankh tetovaža na zapestju anubisova glava s tetovažo ankh barvna tetovaža ankh dotwork ankh tetovaža geometrijska ankh tetovaža geometrijska ankh tetovaža tetovaža akvarel ankh